Дайте идея за торта за първи рожден ден

• 6 140
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Искам за първия рожден ден на дъщеря ми да направя аз тортата, за да може и тя да яде от нея. Затова моля за идеи за по-лека торта, идеята ми е да е с млечен крем и плодове - може да е с бисквити или бишкоти. Също искам да направя украса и надпис. Бих искала по възможност всички съставки да са допустими за менюто на едногодишно дете.

# 1
  • Стара Загора
Аз бях направила една бисвитена тортичка по рецепта от форума / не се сещам на кой беше обаче/
Бисквити Закуска, банани, желирано кисело мляко.
ето така изглежда украсена

# 2
Ето ти вариант на бисквитена торта. Вкъщи много го ядат - става за всички възрасти  Mr. Green
2 пакета бисквити обикновени;
1 кофичка кисело мляко;
1 пакет слънчогледова тахан халва  (не помня колко грама е - ок. 200 май);

Правя крем от леко затоплената халва (за да омекне) и киселото мляко. Става добре, ако се сложат и малко смлени ядки. Редя бисквитите, мажа с крема, пак редя бисквити и мажа. Завършвам с крем. Оставям в хладилника да се напои и стегне - поне за 3-4 часа.
Дозата стига за 1-2 хапвания на 5-ма гладници. Така че за гости трябва да се увеличи.

За украса използвам обикновено плодове от сладко - череши, боровинки, смокини.

# 3
  • Стара Загора
Мммм това с халвата звучи много добре, не съм се сещала досега да слагам на торта  Peace

# 4
Ето ти вариант на бисквитена торта. Вкъщи много го ядат - става за всички възрасти  Mr. Green
1 кофичка кисело мляко;

Правя крем от леко затоплената халва (за да омекне) и киселото мляко. Става добре, ако се сложат и малко смлени ядки. Редя бисквитите, мажа с крема, пак редя бисквити и мажа. Завършвам с крем. Оставям в хладилника да се напои и стегне - поне за 3-4 часа.
Дозата стига за 1-2 хапвания на 5-ма гладници. Така че за гости трябва да се увеличи.

Това ми звучи много добре Heart Eyesще се пробва.

# 5
1 кофичка кисело мляко;

Страхотно!  Grinning

В яслата им дават само бисквитки с халва и маргарин и тъкмо се чудех с какво мога да заменя второто.
Много ти благодаря! Hug

# 6
А тахан-халвата става ли за 1годишно?
Иначе рецептата е супер Simple Smile

# 7
  • София
А тахан-халвата става ли за 1годишно?
Иначе рецептата е супер Simple Smile
И аз това се питах, даже попитах в темата за захранването, но не съм получила отговор...

# 8
Според мен тахан-халвата е прекалено сладка за едногодишен бебок,но моят Алекс точно на годинката си опита бонбон и готова моделираща маса   Laughing Добре,че беше еднократно.

# 9
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.msg9680673

Мнение на Косе Босе за тахана Simple Smile.
Струва ми се, че ще е ок за тортата Simple Smile

# 10
  • В центъра на моретата
Мнението на Косе Босе доколкото разбрах е за тахан, който не е подсладен. В халвата има много захар и е доста сладка. Според мен зависи дали даваш на детето захар.
Много зависи с какво си захранила до този момент детето. Ако даваш прясно мляко, може да направиш млечен крем с царевично  нишесте  и  да залееш бисквити с него. Украсяваш с плодове, ядки може да прибавиш, ако си давала.
Аз правих бисквитена торта с кисело мляко и плодове за първия рожден ден, като тогава за първи път яде бисквити. Направих я във формата на зайче. Захар не съм слагала, но и тортичката беше само за нея. За нас имаше друга торта, разбира се.

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
торта Мюсли на Сладка хапка не става ли за бебоци?

# 12
  • София
торта Мюсли на Сладка хапка не става ли за бебоци?
Сега се сетих, че съм срещала тази тортичка. Мисля, че е добра идея, просто ще внимавам за съставките на мюслито.

# 13
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73117.0
Тортата на Снежи също е много вкусна Peace

# 14
  • София
 Това е моето предложение

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268129

Общи условия

Активация на акаунт