Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 35

• 14 619
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета. Аз също ще раждам в Токуда при д-р Диков, той ще напуска но не е ясно кога. На 17.06 ще се разберем за всичко.  Вчера чаках две часа за преглед имаше някакво объркване в администрацията и часовете, но пък с бебка всичко е наред. При мен хемоглобинът също е нисък и ми предписаха ампули със желязо, трябва да спра солта, оцета и подправките. Иначе и моите вени се виждат много, все едно че прозират. За името ние също отдавна сме избрали  - Надежда, а за зодията много искаме да е лъв. Съпругът ми е лъв и неговото желание е за същата зодия.

# 136
За секса, и при нас - суша, или на свирки, ама не много често, да не му хареса.

newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 smile3521

# 137
derelli аз и без да има объркване на часовете винаги чакам по 2 часа и като вляза в кабинета вече съм като парцал, забравила всякакви важни въпроси..., но за това не са виновни лекарите, те гледат просто да си вършат работата добре и става едно закъснение в графика...
За зодиите аз мисля, че и Дева и Лъв са хубави зодии за момиченца, тъкмо си мислех как ще живеем с мъж Дева под един покрив, когато знаехме, че е момченце, но добре, че съдбата се смили над нас. Хич не ги обичаме мъжете Дева в нашата къща.

Детето Лъв

Детето Дева

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 17:35 от Zahira™

# 138
Zahira не се съмнявам, че е така, но толкова не съм чакала. А обстановката се нажежи, защото дватам от лекарите се поскараха с администрацията и регистратурата. После влезе жена без час, беше близка на регистратурата и общо взето едно напрежение се получи, но след добрите новини за бебето някак всичко минава на заден план.

# 139
Здравейте и от мен.Аз да се оплача пак за моята сага с изледванията на кръвта. В крайна сметка се оказа, че не че не могат да ми дадат талони за езплатни изследвания, просто тези изследвания не се поемат от касата и се правят само в ЕДНА лаоратория в града. Както и да е това е уредено - плащаш си и имаш изследвания. На всичкото отгоре личната лекарка ме успокои, че ако не могат да ми вдигнат хемоглоина и той продължи да пада, цитирам " е какво ще ти извадят бебето в 7 мия месец и готово". Идеше ми да я убия.
А и капака на всичко е ,че доки дето ме налюдава на частно и дето щеше да ми прави секциото заминава на 17-ти август и се връща в началото на септември /термина ми е 30 август/, забравила ила и купила билети за незнам си къде и сега трябва да решавам, по ранно сокцио или друг лекар. Абе ужас направо.
Аз пак се наоплаквах едно хубаво.

# 140
Ей, мамчета много пишете бе Simple Smile Аз доста любови деви съм имала, но стигнах до 1 извод - мамини синчета. Та ако имате син дева, моля ви, постарайте се да не е такъв. Жените дева, обикновенно са коварни (мое мнение), та не я харесвам като зодия. То бяхме решили, ако не станеше сега, следващия месец без опити, за да не е дева Simple Smile Иначе аз съм овне, и лъвче мисля ще е добре, малката е стрелец, мъжо близнаци, та...надявам се да се погаждаме или да си мерим инатите  Mr. Green

Нев, кой казва, че майката като е в покой така и бебето? Нищо подобно, точно обратното. Снощи в 1ч съм ставала да се разкърша, та дано да спре да се върти, ама явно с малко не става. Трябваше танц да изиграя, ама то посред нощ... Та колкото по-интензивни сме, толкова бебетата са по-кротки  Peace

Името си го знаем от преди да забременея, стига да е момче - Митко. Ама ако ни изненада и се окаже момиче направо не знам.

Леле, хора 2000лв за раждане  #Crazy

Аз днес като ходих при доки, само ми премери кг-те. И моя хемоглобин е паднал на 109, та ми изписа някакви хапчета, ама още не съм ги купила, че ги нямаше в аптеката. И без да ме гледа ми изписа пак вагинални свещички, ей така за профилактика (то не, че си нямам течение де). Та така. В понеделник трябва да си взема болничния за 30 дена.

Диди, ти нормално ли мислиш да раждаш?

# 141
Има ли някоя мама  с все още ниска плацента, която не се е вдигнала?

# 142
Туко що прочетох в близнашкия, че от тази седмица са се вдигнали цените във випа в АГ Варна, но още не е ясно с колко Thinking

# 143
Tsvetito наистина 2000лв. са много пари, дето се вика може да се купи всичко необходимо за бебето за тях и то без да се мисли за цените, но аз като се знам каква съм чувствителна не бих понесла отношението в държавните болници, просто психиката ми е такава. Мизерията бих я превъзмогнала /визирам Майчин дом/, обаче язък за безплатното раждане ако ме заразят мен и бебето с някоя стафилококова вътреболнична инфекция. Пък и смятам, че в 21 век не е нормално в такъв важен момент за всяка жена да получаваш отношение като към животно още повече от лекари, които са се посветили на професията си. А и  човек колко деца ще има -2, максимум 3. Има и алтернативни варианти за раждане в някои частни болници в по-малки градове, където качеството на услугите е не по-лошо, а цените са наполовина / пример "Селена" Пловдив/.На мен по принцип и майчинство не ми се полага, но като редовна студентка имам право на 2880лв. майчинство ли е, помощи ли са за редовните студентки та паричките ще си отидат точно по направление за раждането, а пък тати да ни е жив и здрав да работи ще ни гледка.

Zvezditza Uranova на мен доц. Томова ми беше казала, че ми е малко ниска плацентата, но сега като бях на ЖК никой нищо не спомена за нея, пък и аз забравих да питам. Ще почна да си записвам въпросите.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 19:02 от Zahira™

# 144
Tsvetito така съм чувала и от лекарите.........но и другото също съм го чувала че колкото по се лашка мамата толкова и бебето се изморява и заспива...........Относно покупките и времето и аз така си мисля че неостана и май трябва вече да покажа на леля му на малкия какво съм харесала и после с татко му да се водят двамата и да копуват.....

# 145
Tsvetito ще раждам секцио.

Сега надникнах във форума на МАЙСКИТЕ мами, там е такъв купон - по няколко ебета на ден. Наистина е трогателно

# 146
  • Burgas
Здравейте и от мен.Аз да се оплача пак за моята сага с изледванията на кръвта. В крайна сметка се оказа, че не че не могат да ми дадат талони за езплатни изследвания, просто тези изследвания не се поемат от касата и се правят само в ЕДНА лаоратория в града. Както и да е това е уредено - плащаш си и имаш изследвания. На всичкото отгоре личната лекарка ме успокои, че ако не могат да ми вдигнат хемоглоина и той продължи да пада, цитирам " е какво ще ти извадят бебето в 7 мия месец и готово". Идеше ми да я убия.
А и капака на всичко е ,че доки дето ме налюдава на частно и дето щеше да ми прави секциото заминава на 17-ти август и се връща в началото на септември /термина ми е 30 август/, забравила ила и купила билети за незнам си къде и сега трябва да решавам, по ранно сокцио или друг лекар. Абе ужас направо.
Аз пак се наоплаквах едно хубаво.

Диди тая твоята лекарка луда ли е незнам newsm78 Аз бях с хемоглобин 86 в момента съм /днес си правех изследвания/на 94, спред мен имаш В12 недоимъчна анемия. Ходи ли на Хематолог, пуснаха ли ти изследвания. Кое не се поема от ЗК, единствено което не се поема от касата е ЖКС, може и без него аз не съм си правила.
Да ти даде направление за Хематолог, а това за вадене на бебето в седмия месец и кажи да се гръмне #Crazy

# 147
Zvezditza Uranova и моята плацента е все още много ниско. Днес бях при д-р Илилев в Токуда и ми каза, че е разположена на 1,5см от шийката, трябвало до 28 седмица да ми се вдигне поне до 3см. Дано! Praynig
Дю ще пътувам за Смолян живот и здраве на 24.05! Мисля да остана 1 седмица и може да си направим среща!

Имате ли болки в грабначния стълб? Аз миналата нощ неможах да спя от болка. По-принцип нямам проблеми с гърба и кръста, но тая тежест вече си оказва влияние!

# 148
Gerinela,моите болки са само в кръста и това адски ме измъчва  Cry. С 1-вата бременност нямах никакви болежки,ама сега........ Cry

# 149
  • Кърджали
Ще ревна  Cry Мъжо току що ме "зарадва" че тази вечер няма да се прибере.. И за утре вечер не е сигурно... Аз оставам самичка за неопределно време... А аз така го очаквах... При други условия щях да му се попречкам в пътуването, ама сега за нищо на света няма да ме вземе с него... Няма каквода правя.. някой все пак трябва да работи, парички трябват...
Иначе бебчето ми от един час е хипер активно.. Шава ли шава.. Аз продължавам да я усещам ниско долу, от дъжд на вятър получавам някакво ритниче по - нагоре. А как се е настанила малката госпожица не съм сигурна, лекарят нищо не е казвал по въпроса.
Аз с гърба засега проблеми нямам.. Но за сметка на това краката ме тормозят като за световно. Нали си имам мъртва кост, напоследък непрекъснато се обажда.. НО и бремеността и тежестта си казват думата явно, защото понякога ми иде да си отежа направо целия крак ... Снощи съм ставала да пробвам дали топлата вода ще ме поуспокои малко. Добре че подейства и някак си успях да заспя...
Какво друго щях да пиша, не се сещам...

Общи условия

Активация на акаунт