ПЛЕВЕН - 99

• 14 874
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Я аз друго да ви питам,особенно мамите ни лекарки Grinning.Бубка кара някакъв вирус вчера и днес и ми поддържа температура.Днес я водих при личната,защото въпреки че си е жизнено и весело детето все пак има темп.За радост всичко и е наред-грло,гърди,уши,даже сополи няма.Но понеже ми свърши сиропа Нурофен викам и на педиатърката да ми изпише.отивам в аптеката с рецептата-ми няма внос на Нурофен. Rolling EyesАптекарката ми даде някакви хапчета Упфен,пак с активна съставка ибупрофен.Можело спокойно да ги давам на Бубка-26кила е тя.е да ,но на листовката пише -над 12г. newsm78и сега нощес ако вдигне темп и искам да и дам какво..да давам ли?!
Приложението е за възрастни и деца над 40 кг.

http://www.bda.bg/bdias/26115d.pdf

# 106
  • София
Дикси,аз не ползвам Панадол ,а Тайлол.от него имам прахчета.Хексалгин имам.А и от Нурофена сироп имам за един път.Ама нали фатката е да знам дали мога да давам или не тия хапове.Излишно е да казвам,че от 1юни ще си сменя педиатърката...не съм доволна принципно....никога не си вдига телефона,никога.Като е на кеф е страшно мила,като не е на кеф гледа лошо и ръмжи.
Атракция,ми то ефералгана си е парацетамол като Талола.Нали идеята е да ги редувам.Бубка не бива да вдига много висока температура и затова трябва да се редуват.
desi_tanova,значи да не и давам,а?и двете аптекарки ме увериха че е ок.

# 107
  • Плевен
E, не е толкова страшно. Ето ви една причина да се откажете от секцио по желание на пациента.

# 108
НИе се прибрахме! Хапнахме, пийнахме, добре беше!

Валенце, и аз купих миналата седмица Нурофен, потърси някъде може да е останал! Дано бързо се оправи малката!

За тортата-беше разкошна (тази от Романтика)! А за Неделя- не са ме видяли с другата торта, защото тя беше в количката, далеч от сладкарницата! Ама, както и да е! Хубаво се получи с изненадата, когато сервитжорката донесе тортата с свещичките и едно като бенгалски огън(по сватбите го слагат)!  Grinning

Аз ви пожелавам лека нощ! Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.  Shocked

# 109
desi_tanova,значи да не и давам,а?и двете аптекарки ме увериха че е ок.
Валенце аз не съм докторка,просто се разрових в нета за дозировка и открих това.Не бих се наела да ти дам съвет,все пак е детенце.Стискам палци да не вдига температура

# 110
E, не е толкова страшно. Ето ви една причина да се откажете от секцио по желание на пациента.
Ако няма на къде  Thinking Аз мога да разкажа как ме шиха на живо, без упойка, та все ще има изтръпнали  Mr. Green

Валенце, много такива лекарства има,дето пише да не се дават, но педиатрите смело казват "Давай!". Ако стане напечено,ще даваш  Peace

# 111
  • София
Сега премерих,имам за един път да и дам от сиропа,ако се наложи.Утре ще търся.Заръчала съми на приятелка от един аптечен склад.Дикси,ама наистина си купи още,щото и тя ми каза,че нямало внос.

# 112
Сега сравних листовките на Нурофена сироп и на тези таблетки Упфен. При Нурофена ибупрофена е 100мг/5мл, а в една таблетка от Упфена ибупрофена е 200мг. За деца от 6-9години се дават по 10мл. Нурофен, което май става колкото една от таблетките.
Нали правилно смятам?
Ако е така значи няма проблем да й даваш по една цяла таблетка.

Ми ще си купя. Много се ядосах. Какво правим като не давам парацетамол и единственото различно беше Нурофена? И Хексалгин. Всичко друго е парацетамол  Confused

# 113
  • София
Нещо такова ми сметна и аптекарката.И затова ми каза да давам.Ееех като се сетя как звънях в Плевен на Григорова като имам нещо притеснения...а сега. Confused

# 114
Валенце, честита годишнина и от мен! Да сте живи и здрави!
Ходихме и ние на цирка. Досега все баща му го водеше, но този път бях аз. Забавно беше, но на цирк не съм ходила от детските си години, та нямам база за сравнение.
Джина, инкубационния период на варицелата е 14-21 дни, така че може и след три седмици да се изшари Ивайла. При нас така стана - мъжа ми се изшари 3 седмици, след началото на шарката на Митака.

Ей, ама много сте активни - Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Laughing

# 115
Аз мога да разкажа как ме шиха на живо, без упойка, та все ще има изтръпнали  Mr. Green
Ох, ама какви ужасии говорите, голям ужас е това нормалното раждане! Чакай да си плюя три пъти в пазвата, че съм родила със секцио. Laughing Wink

Валенце, имам приятелка, която работи в аптека в Обеля. Ако искаш да й звънна утре да я питам има ли при нея Нурофен?

# 116
Нещо такова ми сметна и аптекарката.И затова ми каза да давам.Ееех като се сетя как звънях в Плевен на Григорова като имам нещо притеснения...а сега. Confused
Ми звънни и пак, какво толкова? Ще се зарадва жената, че й гласуваш такова доверие и ще се радва да ти отговори  Peace
Ама математически излиза, че няма проблем да й даваш.

Бе това нормалното раждане ми е много...бъррррррр....

# 117
Виж дозировката ибупрофен дали е 200мг. в това лекарство, ако е по-малка значи става за деца. Аз на Аня навремето съм давала течен аналгин преди 7 годишна възраст, ама тя ми правеше все едни 39 градуса... Shocked
А при мен тая вечер отново бе нападение на инсекти. По-точно един и то миролюбив, сорта му хоботник някъф. Обаче ни налази докато къпех бебето и нямах време да го изгоня, щото не мога да го убия понеже ол енимълс хев райтс. И идва фталл и му викам - фани буболечката и я махни, че да не ни налази посреднощ. Той влиза в спалнята, застава насредата и почва да вика: "Гъди, гъди, пис, пис..." и в тоя момент спящия уж дълбоко Кирил ревва със все глас...

# 118
Бе това нормалното раждане ми е много...бъррррррр....
Не е толкова зле, спомням си много ясно обаче като почнах да го кърмя, е, нечовешки болки от свиване на матката. Питах сестра ми дали я боли като кърми, тя каза-не.
 Сега ме болят шевовете от преди 3 г, невероятно човече съм аз  Crazy

# 119
  • София
Ибупрофен 200мг пише.абе тая нощ ако се наложи ще и дам останалия ми сироп.А утре ще звънна на Григорова.Ще се зарадва,знам,на празника на медиците и се обадих и и стана много мило.и като идвахме в големия сняг до Плевен ходихме да я видим. GrinningСтрахотна е тя.
Дивиана,да,ако може да я питаш. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт