ПЛЕВЕН - 99

• 14 882
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Toва с по-пълничките и по-бавното възстановяване и отваряне на раната само в нашия град се случва (също и при мен). Как в частните клиники, които отделят много пари за дезинфектанти това го няма? 
Ама защо и как са ви се отворили раните? Shocked Ох, звучи страшно и ужасно. Sad
И защо си мислите, че има връзка случилото ви се с пълнотата?

# 91
Здравейте и от мен Hug
Да се изкажа и аз за секциото,при първата операция/пълна упойка/ на вторият час ме вдигнаха,а на шестият вече си пиех блаженно кафенце с цигарка,голям благодат ми беше.Дежурната акушерка като ме видя подпряна на вратата на партера щеше да припадне.При втората/спинална/ ме вдигнаха след  6 часа чак,колкото и да се опитвах да стана от леглото,краката ми бяха като гипсирани,въртях се в леглото ,набирах се ,ама ефект никакъв.Чак на петият час вече имаше живец в краката Mr. GreenТа с две думи кафенцето и първата ми цигарка закъсняха с почти 12 часа Mr. Green Болеше най-много при първото ставане,зора докато седна в кревата,после патър-патър.....В моята стая в същото време имаше една мацка,която я бяха оперирали един ден преди мен,тя милата рева и не можеше да става до 3 ден,но по-скоро беше глезотия,отколкото нисък праг на болка.
Джина с две думи сестирчката ти да се стяга ,свещички повечко и бързо възстановяване,и вземи пусни снимчици де

# 92
nomadka, знаеш ли....далеч съм от съвършенството....но не ми се навлиза в спорове и дебати по темата.
Когато обаче детето ти се роди в 7мият месец.....и като те изкарат от операционната не знаеш дали въпреки всичко е живо и дали изобщо е добре.....и какво ще стане от там нататък.....последното нещо, за което се сещаш да мислиш е дали те боли, колко са ти шевовете и как ще станеш....

Не омаловажавам болката на никого....и за пореден път казвам, че всичко е строго индивидуално....а кой е съвършен и кой не....това не мога да знам.

# 93
Ще помоля Мирама,Тесс и там друг ,които беше със секцио и твърди,че не боли да се обади на сестра ми да я убеди Simple Smile Като й звънна постоянно реве,че не се търпи,че не може да мърда,а да не говорим като минал сутринта лекаря на визитация и я натискал по корема.Постонно ми обяснява как са й направили нещо като са я рязали и как няма да се оправи поне още месец.
Ако може после  и на мен да ми звъннат.При мен беше преди година  но това чудо няма да го забравя никога.А това с визитацията сутрин е капака. ooooh!Оффффффффф направо не искам да се връщам назад.
Пожелавам на сестричката скорошно възтановяване.Поне като се прибере в къщи нещата са по добре.Има на кой да се оплаква на спокойствие Peace

ДИКСИ а това с повечето движение поне при мен не помогна изобщо.Бети ревеше много и по цяла нощ съм обикаляла с нея по коридорите за да спре и ако  това е било по малката болка, аз на повече сигурно ще припадна

nomadka-най-точно си го обяснила Peace

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 22:12 от vesy1

# 94
  • Плевен
Дивиана, такова нещо като пълнота се изтъква от някои лекари като причина. Ходила съм при няколко лекари, защото никакви мазила не ми помогнаха и повече от два месеца раната не можеше да се затвори. То ня бяха превръзки, не бе чудо. Накрая една баба ми каза за смрадликата  и аз реших, че няма какво да губя, ако пробвам. Това се случи и с няколко мои приятелки, които родиха преди и след мен. Какво да направим като сме склонни да качваме много килограми по време на бременност? Едната приятелка след година роди в Св. Лазар в София (отново е била дебеличка) и нищо подобно не й се е случило.  Така ще е, защото в държавните болници не купуват от най-добрите препарати. Отново става въпрос за пари. В моя случай не упреквам лекарите, защото са обработили раната ми с каквото са разполагали.
Не е толкова ужасно, но е неприятно и не може да се грижиш пълноценно за бебето си.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 22:23 от valja

# 95
Мира, не искам и да си помислям какво ти е било наистина.....

Моя приятелка от Троян роди на другия ден след мен тук в нашето родилно. През ноща беше. Спя си аз и по едно време в стаята нахлува гинеколога, който ме оперира и щеше да оперира и нея, заедно с приятелката ми, светкат лампата и ми се казва "Извинявай, че те събудихме, но я стани за малко". И аз нищо не подозираща толкова се зарадвах, че я виждам, но и си мисля за какво е дошла да ме види през ноща  Shocked и скачам от леглото да се поздравим. Тогава гинеколога се обърна към нея и вика "Видя ли я как става, а? Какво си ми ревнала, че не искаш операция?" Аз чак тогава схванах, че е дошла с болки и изтекли води  Joy
Та така я убедихме, че страшно няма и след 24 часа ще рипа като кобилка  Mr. Green

Ама защо и как са ви се отворили раните? Shocked Ох, звучи страшно и ужасно. Sad

Не се "отварят" изцяло. Само повърхностния кожен шев не зараства бързо и секретира. 

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 22:19 от Дикси

# 96
  • София
Аз съм най-дебела от всички ви,с Мими като раждах бях каквато съм сега+още 6кила,само толкоз качих на финната си снага Laughing.Та,на 5-я ден след секциото ми махнаха конците и ме изписаха по живо по здраво.Не съм раждала в частна клиника и въпроса за моите килца не е стоял на дневен ред.ама аз нали съм чувала за дебелани и отварящи се рани,та предварително питах лекарката.Тя каза,че това не е моя работа,да лежа и да си трая Laughing.имайки предвид,че като ме изписаха останах сама с двете деца вкъщи,на 10-я ден вдигах количката по стълбите до асансьора,нищо не ми се отвори.

# 97
Ох,като слушам какво споделяте за секциото-еми пак нормално ще родя.Аз родих с епизотомия/незнам така ли се пишеше/ после има доста шев и кройка,2 часа лежане в родилна зала,после още 3 май бяха,а след това една санитарка  идва и ми тикна сака и вика "Айде да се качваш горе" и аз послушна-сака в едната ръка,чаршафите в другата и такър такър.....Вярно не можех да си седна на г...а няколко дни,ама пак искам да родя нормално живот и здраве...."Въпрос на гледна точка" все вика баба ми,цитирайки една мадама Енрикета от любима нейна сапунка.... Joy

# 98
Дивиана, такова нещо като пълнота се изтъква от някои лекари като причина. Това се случи и сняколко мои приятелки, които родиха преди и след мен. Какво да направим като сме склонни да качваме много килограми по време на бременност? Едната приятелка след година роди в Св. Лазар в София (отново е била дебеличка) и нищо подобно не й се е случило.  Така ще е, защото в държавните болници не купуват от най-добрите препарати.

Валя, много съжалявам, за това което си изпитала.
Учудих се и попитах, защото аз бях не от пълничките родилки, а от безобразно дебелите. И раждах в старото, мизерно родилно. Нито една от нас дебеланките-родилки по онова време, нямаше проблем с раната си.

# 99
  • Плевен
Радвай се. Аз бях забравила, но като повдигнахте темата и си припомних.

# 100
Да бе и аз като чета - бахти и ужаса, също си предпочитам нормалното, като се и знам каква съм паника - да вземат да ме режат, ще съм припаднала преди упойката още, не мерси
При мен и шеф и кройка нямаше, абе всичко беше на 6, на всеки пожелавам такова раждане

Аз викам да спрете да ги пишете тия ужасии, че и бременни с първо дете четат  Laughing

Хайде лека нощ от мен, утре пак съм на линия рано рано

# 101
Ох,като слушам какво споделяте за секциото-еми пак нормално ще родя.
И много провилно.И аз другия път ще се пробвам пак за нормално,стига бебето да не е отново много голямо

Аз викам да спрете да ги пишете тия ужасии, че и бременни с първо дете четат  Laughing

И аз това предлагам.

# 102
  • София
Я аз друго да ви питам,особенно мамите ни лекарки Grinning.Бубка кара някакъв вирус вчера и днес и ми поддържа температура.Днес я водих при личната,защото въпреки че си е жизнено и весело детето все пак има темп.За радост всичко и е наред-грло,гърди,уши,даже сополи няма.Но понеже ми свърши сиропа Нурофен викам и на педиатърката да ми изпише.отивам в аптеката с рецептата-ми няма внос на Нурофен. Rolling EyesАптекарката ми даде някакви хапчета Упфен,пак с активна съставка ибупрофен.Можело спокойно да ги давам на Бубка-26кила е тя.е да ,но на листовката пише -над 12г. newsm78и сега нощес ако вдигне темп и искам да и дам какво..да давам ли?!

# 103
Валенце, как няма внос на Нурофен  Shocked  Ти ме уби сега. Аз нали съм си решила, че Митко има алергия към парацетамол и не давам друго за температура освен Нурофен......баси. А в понеделник си купих. Ще взема утре да отида да си купя още едно шише.

А иначе не знам какво да те посъветвам. Най-мразя така - да ми изпишат нещо и аз вкъщи да прочета, че не се дава на деца под еди колко си години. Така с един сироп за кашлица - Димекс - изписаха ми го, а в листовката пишеше, че не става за възрастта на Митко. Ми не го дадох.
Имаш ли капки хексалгин?Или Панадол?

Нека четат и да се подготвят за някакъв ужас и безумие, а после да се окаже, че не било толкова страшно и да са доволни  Laughing

# 104
Лелее, кви са тия ужасии около секциото  Shocked Дано не ми се налага, пък и да се, да е ок всичко  Praynig
Валенце,свещички Ефералган може също,че хексалгина за мн висока Т го пазя аз . Да минава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт