Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да гласувам на Евровизиа?
Как се определят заплатите на учителите в Израел?
Какви са разликите в учебните програми и изпитите в улпаните в Израел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да гласувам на Евровизиа?
-
Как се определят заплатите на учителите в Израел?
-
Какви са разликите в учебните програми и изпитите в улпаните в Израел?
В улпаните в Израел учебните програми и изпитите варират според нивото на улпан. Например, в 'улпан бет' се преподава по учебник за ниво 'гимел', тъй като повечето студенти вече са завършили ниво 'алфа'. Освен това, в университетския улпан се изисква високо ниво на изпита или завършване на курс над 'гимел-далет' на национален изпит.
-
Какво представлява улпанът и какви нива се изучават?
-
Какво представляват Танах и Талмуд?
Много ми е зле от тая жега
Пия много и пак съм жадна,бъбреците ми са в шок-толкова вода не са виждали.Отидох до магазина,измих котешката тоалетна и сега нямам вече сили да измия пода
аз в Израел се научих да пия вода по 2-3 литра на ден, в Бг. пиех не повече от 0,5 литра, сега се страя да пия поне по литър вода.
Незнам защо няма горна възрастова граница някаква приемлива за шофиране. Реакциите , преценките им са други на възрастните хора, периферното зрениеим хич го няма ! Аз редовно виждам дядовци по колите. Страшни са ми да си кажа честно !
като няма слънце , ама то и тогава е жега в посочените месеци. Климатикът се спира сутрин за малко у нас да си почине , да проветрим , да сменим въздуха и пак се пуска след 2 -3 часа ...Така е ! Мразя лятото тук
! Крием се по климатици само! То и в БГ си е жега лятото, но поне е по-късо лятото там. Тукашната зима ми е екстра - зеленина , прохлада , кеф !
Не обичам такива крайни температури,но поне няма зверски студ тук
Много е вкусно, ние буквално си облизахме пръстите 
И дано няма вече новини за боледуващи деца
още сме в размисли и страсти....
Моят мъж също с годините включва по-рядко и не го настройва на ниски температури - когато се запознахме, слагаше климатик на 18о 
И, ако ми стане студено, започвам да гладя