С еволюцията винаги търсещи - 130та немска!

• 14 356
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Честито на Петя и Приятелка и на малката сладурана Мила! Бьдете щастливи и все така чаровни!   bouquet

Ние тази сутрин бяхме на U-7A и ни теглиха, мериха и какво ли още не... Оказа се, че малката е цели 15 кг., аз затова едвам я вдигам вече.  Wink И накрая като си трьгвахме отивам аз да взема якетата да се обличаме и нашето духна нанякьде зад гьрба ми... в едната стая я няма, в другата я няма... и кьде отишла.... в стаята, кьдето докито дьржи гумените мечета. Извадила бонбониерата (явно много добре е забелязала той като я почерпи кьде ги прибра) и нагьва гумиберхен с пьлна уста... еййй щях да умра!  Joy Добре, че никой не я видя, все едно гладно го дьржа това дете!  Embarassed

Вчера бутнала сьщо в джоба на якето си и един gsm от яслата.. щото много добре знае, че ако го видя няма да й дам да го вземе в кьщи. Но си го донесе хитрушата и днес го врьщахме обратно.  Wink Май колкото повече расте толкова по-големи изненади ще ми сервира...  Wink

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 20:43 от Iva_T

# 46
  • Немция
Babyrose, за съжаление не съм от компетентните по твоя случай, не мога да ти помогна със съвет.

Ива, детето си знае интереса и си отваря очите на четири за неща, които пряко го интересуват.Има една такава приказка:" Тя е малка , но вече знае." Mr. Green

hahaha
Нали знаеш, че акъл и мензис до 18 не дойдат ли е по-добре да не ги чакаш... Whistling

Аз съм намирала още веднъж пари в Немско, и пак 5 евро. Crazy Не ми върви на големи улични печалби - съдба . Тези 5 евро бяха сгънати на 10 сигурно, бяха се спотаили в ъгъла на едно стълбище, почти не се забелязваха- явно мен с орловия поглед са чакали. Mr. Green

# 47
Да, и аз скоро намерих 5, левове обаче Laughing това ми се случва за втори път в живота, първия беше преди поне 20 години и левовете отново бях 5 Grinning 

# 48
Файърабенд Wink

# 49
Сега ми припомнихте, като студентка бях намерила 500 марки, значи сегашни 250 евро..  Party Единственото ми голямо попадение до този момент. Не ми се е случвало повече..  Sunglasses

# 50
Бейбироуз, доколкото те разбирам, разговорите по всички инстанции са се оказали във ваша полза:
- запазена адресна регистрация;
- притежаваш документ, разрешаващ ти постоянно пребиваване в Германия;
- (европейска) здравна застраховка.

Единствено ме притеснява изречението:
Falls ein Elternteil Kindergeldanspruch nach dem Bundeskindergeldgesetz hat und der andere nach dem Einkommensteuergesetz, geht der Anspruch nach dem Einkommensteuergesetz vor.
Посъветвай се с адвоката си дали не е нужно бившият ти съпруг, ако е работещ в Германия,  да разпише декларация в твоя полза за получаване на детските.

Пробвай, друго не ти остава.
Не бях пълен оптимист в случая, но се радвам, че има шанс безпроблемно да получавате и детските! Успех!

Забравих да добавя мнението си по другия ти въпрос.
Приравняването на образование от чужбина има строги правила. Wink
Няма да коментирам, че всеки си ги чете както иска, за да не стигаме пак до дискусии, но е така.
 Не мисля, че във форума ще намериш отговор на толкова конкретен случай. Съветвам те да се свържеш с директора на училището, където ще запишеш децата. Най-точна информация ще получиш от него.
Поне ще разбереш склонен ли е изобщо да се порови в документи и да вдигне телефона към МОН или ще го остави в 1-ви и 3-ти клас.
Дерзай!

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 16:41 от Мамунката

# 51
Аз последно по маркено време бях намирала 20 марки, иначе само стотинки Rolling Eyes С Леа намерихме наскоро в един супер загубена бележка за амбалаж, за 5 евро и нещо и естествено я осребрихме като плащахме, няма да я хвърлим я Wink та ще я броя и нея за хартиена находка Simple Smile

и сега бих могла да кажа буквално, че работя от леглото на началника
Сърфо, така ли му викат вече на това- да лежиш в леглото на шефа и да си драскаш във форума- РАБОТА? Mr. Green

# 52
Колко неща съм намирала, а колко съм загубила...
Но хората така сме устроени, само да се хвалим с намереното. Тъй де, това е хубаво.

Любим ми е случаят на състудентка на майка ми.
Гладни студентски коледни дни в Германия. Стипендията е свършила. Мацката се моли на Господ да не я оставя по празниците с гладен тумбак. И не щеш ли до бордюра намира девойката 200 марки. Благодарила тя на Господа, отишла и си напазарувала, а рестото го върнала пак там.
Взела си, колкото ú трябвало, а остатъкът можело притежателят да си го прибере отново. Laughing

# 53
  • Немция
Като ви чете човек как все по гладни времена сте намирали пари, да взема и аз да погладувам- току виж се смили съдбата над мен и ми прати поне 100 марки, подхвърлени от вятъра. Mr. Green

Ива, твоята находка е била от "тлъстите"- като печалба от тотото.

И в София(докато живеех там) съм намирала по някоя петолевка или десетолевка- с тях почерпвах мен и моята съквартирантка в някоя пицария. Flutter

# 54
току виж се е смили съдбата над мен и ми прати поне 100 марки, подхвърлени от вятъра. Mr. Green

Да не те отчайвам, ама шанса да намериш 100 марки на фона, че се ползва евро от н-години е сигурно по-малък от 6-ица от тотото  Mr. Green

# 55
  • UK
В момента една птичка на дървото до нас кресливо вика някаква си Бриджит. Честно, бих могла да се закълна, че вика Бриджит Бриджит Бриджит... Ако познавате Бриджит, кажете й, че я викат. Стряскащо е.

# 56
Честито на Приятелка и на Петка!
И на Мисти за многото предложения също и чакаме включване за адвоката.

Във Виена беше страхотно. Времето беше слънчево и топло, детето слушаше, все имаше някой да го гледа вместо мен, яка почивка си изкарах, че и шопинг имаше  Crazy. За сметка на това, сега ме чакат мръсни, чисти и не гладени купища дрехи, а Криси все иска да седи (все още не може стабилно) и все до него трябва да съм ooooh!.

ох....събуди се с рев ..... ooooh! чао.

# 57
  • Немция
Да не те отчайвам, ама шанса да намериш 100 марки на фона, че се ползва евро от н-години е сигурно по-малък от 6-ица от тотото  Mr. Green
Oле, колко съм отвеяна.... ooooh! Laughing

В момента една птичка на дървото до нас кресливо вика някаква си Бриджит. Честно, бих могла да се закълна, че вика Бриджит Бриджит Бриджит... Ако познавате Бриджит, кажете й, че я викат. Стряскащо е.
Joy

# 58
Сърфо, така ли му викат вече на това- да лежиш в леглото на шефа и да си драскаш във форума- РАБОТА? Mr. Green

Така са ценните кадри, Бибс - позвъняват ни посреднощ и след 5 мин. пристигаме с латексов костюм и здрав кръст, винаги готови да се включим в играта. Нищо, че латексът беше във вид на гумени ботуши и домакински ръкавици.  Crazy

МГМ, бъди жестока - дай и един телефонен указател и я остави да си търси Бриджитката сама....

Ванче, давай снимките. Добре сте си дошли. Hug

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 18:03 от surfline

# 59
Бейбироуз, доколкото те разбирам, разговорите по всички инстанции са се оказали във ваша полза:
- запазена адресна регистрация;
- притежаваш документ, разрешаващ ти постоянно пребиваване в Германия;
- (европейска) здравна застраховка.

Единствено ме притеснява изречението:
Falls ein Elternteil Kindergeldanspruch nach dem Bundeskindergeldgesetz hat und der andere nach dem Einkommensteuergesetz, geht der Anspruch nach dem Einkommensteuergesetz vor.
Посъветвай се с адвоката си дали не е нужно бившият ти съпруг, ако е работещ в Германия,  да разпише декларация в твоя полза за получаване на детските.

Пробвай, друго не ти остава.
Не бях пълен оптимист в случая, но се радвам, че има шанс безпроблемно да получавате и детските! Успех!

Забравих да добавя мнението си по другия ти въпрос.
Приравняването на образование от чужбина има строги правила. Wink
Няма да коментирам, че всеки си ги чете както иска, за да не стигаме пак до дискусии, но е така.
 Не мисля, че във форума ще намериш отговор на толкова конкретен случай. Съветвам те да се свържеш с директора на училището, където ще запишеш децата. Най-точна информация ще получиш от него.
Поне ще разбереш склонен ли е изобщо да се порови в документи и да вдигне телефона към МОН или ще го остави в 1-ви и 3-ти клас.
Дерзай!

Мен ме притеснява едно,отписването на децата от училище тук!
Когато се обадих в familien касе ,жената ми каза следното ,което малко не се връзва с това което копирах от сайта им.Каза ми"  Ако имате в DE Sozialversicherungen ,то няма проблеми "
Хм ,как да процедирам в случаят?Мога от БГ да си плащам тук в ДЕ застраховките по банков път.Те и така и така сега ми се теглят от картата.Но прост не знам частно как се плащат точно тези  Sozialversicherungen.Аз имам и  частни застраховки за мен и децата и няма да ги спирам Rentversicherungen , Unfalkinderversicherungen.Почти от година сам безработна и сам на бюрото ,от там ми плащат тези Sozialversicherungen.При едно преместване в БГ,как мога да си  ги плащам сама или въобще може ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт