С еволюцията винаги търсещи - 130та немска!

• 14 356
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Сама с децата съм, на Георг температурата никак не се понижава, стои си над 39  ooooh!, дадох му пак Парацетамол 125...

Искам сега и а3 да ра3кажа нето. Като се оженихме с мъжа ми бяхме бедни като църковни мишки, той имаше и дългове. Той беше студент, а3 си търсех работа в малкото градче, в което живеехме. Буквално си брояхме центовете  Wink И на тото взехме, че спечелихме 230 евро (четири плус). Ех, каква радост беше... Напа3арувахме, ходихме насам натам, купи ми и колело, та така... 3нам, 3вуча като бабичка като ра3ка3вам подобни истории, ама си беше хубаво тогава  Party

# 61
Изобщо не ми звучи "като бабичка" - такива моменти ме карат да се усмихвам.
Като онази мацка в Испания, която дрънна 126те млн. Болна лежи уикенда, отива на работа от страх да не я уволнят, а се оказва, че е милионерка. На мен ми се разтупква сърцето при такива случаи пък за вас незнам.

Бързо оздравяване на Георг. Водила ли си го на лекар?

# 62
Бейбироуз, обадете се в Службата по заетостта. Дали ти като безработна тук си в задължително-осигурителни взаимоотношения с тях. (Sie stehen in einem Versicherungspflichtverhältnis zur Bundesagentur für Arbeit )
Това, което ти е казала жената от Семейната каса, е абсолютно вярно. Социалните осигуровки са точно горните.
Значи по-ясно. Трябва да разбереш в какви взаимоотношения стоиш със Службата по заетостта.

Лале, не само бързо да се оправя Жорката, ами и да не зарази Терезия! Hug

# 63
Писах, писах и нещо написаното се затри, та....
Петка, Приятелка - ЧРД!
Мила - Честита месечинка!
Мистик - избери работата, към която те влече сърцето.

Бейбироуз, за учебната система знам - записват детето в клас, в който е било в държавата от която идва, ако е по време на учебната година; ако започва нова учебна година - в клас в който трябва да бъде съответно и в държавата, от която идва. До четвърти клас не се държат приравнителни изпити. След четвърти клас се държат приравнителни изпити по Бълг ез и л-ра и по История на България, останалите предмети се признават. Това ми обясниха, когато отписвах моя син. Мисля, че е най-добре да говориш с директора на училището, където смяташ да запишеш децата.

# 64
Здравейте, мами!

Благодаря на всички за милите пожелания. Петка, я, ние сме били на една и съща дата рожденнички, а аз чак сега разбирам  Laughing Честит Рожден Ден и на теб! Как ще празнувате?
Гея, наистина времето лети бързо, да ти е все така жива и здрава малката Мила.
Дано не пропускам някой друг с пожеланията, напоследък нямам много време да чета из форума.

# 65
Честит  рожден  ден  на  Петка  и  Приятелка   bouquet
 и  Мила  да  расте   здравичка  и  усмихната!!!

Бейбироуз, в  нашия  случай  си  нямаме  татко и  за  това  получаваме   Унтерхалтфоршус,  а  вие  след  като  и  детски  ще  получавате  от  тук ,значи  и  издръжката  ви  може  да  е  по  тукашните  закони,но  все  пак  питай  в Унтерхалтфоршускасе как  точно  стоят нещата  за  вас!

За  печалбите  с  тотото-  гладни  студетски  години,пуснала съм  тото  с  последните пари , сесия , на  връщане  от  испит    преписваме   числата  от  тотопункт  на път  за вкъщи  с  и  до  днес най - добрата  ми  приятелка, на  мен   ума  ми  още на  вълна  квантова  механика , прибираме  се  вкъщи  и  приятелката  ми  вика - Майо  бе  кво  е  четворка?! , а  аз - четворка  по  какво???  Joy Joy Joy

Приспах  Зверко,отивам  да  дочитам  старата  тема ....Лека  вече   bouquet   

# 66
Честит  рожден  ден  на  Петка  и  Приятелка   bouquet
 и  Мила  да  расте   здравичка  и  усмихната!!!

Бейбироуз, в  нашия  случай  си  нямаме  татко и  за  това  получаваме   Унтерхалтфоршус,  а  вие  след  като  и  детски  ще  получавате  от  тук ,значи  и  издръжката  ви  може  да  е  по  тукашните  закони,но  все  пак  питай  в Унтерхалтфоршускасе как  точно  стоят нещата  за  вас!

За  печалбите  с  тотото-  гладни  студетски  години,пуснала съм  тото  с  последните пари , сесия , на  връщане  от  испит    преписваме   числата  от  тотопункт  на път  за вкъщи  с  и  до  днес най - добрата  ми  приятелка, на  мен   ума  ми  още на  вълна  квантова  механика , прибираме  се  вкъщи  и  приятелката  ми  вика - Майо  бе  кво  е  четворка?! , а  аз - четворка  по  какво???  Joy Joy Joy

Приспах  Зверко,отивам  да  дочитам  старата  тема ....Лека  вече   bouquet   

Здравей благодаря че се включи в темета .
Би ли ми пуснала някакво инфо за тази институция,Унтерхалтфоршус.
Аз все още не получавам издръжка от бившият ми ,понеже сега сме в процес на развод.Адвокатката ми каза ,че парите за издръжката се начисляват по някаква таблица от Й.Само че там има една мн странна табела.http://www.ra-bielefeld.de/dtab.html?gclid=CPCB-ZG6vJoCFYh_3godsmHSag
Според вас това ли е тя?
Някъде по другите теми за разводите в чужбина ,някои беше споменал че издръжката на децата в ДЕ е 40 % от заплатата му.За сега никъде не ми го потвърдиха това.Моя бивш получава добри пари,грижи се за децата и това е добре.Но мн се дразня че ги използва тях за да ме задържи .Като пример ще дам,че ми казва  "ако ти спрат детските когато заминеш с децата в БГ ,споко аз ще ти давам за сметка на тях ,колкото са"Коментирам премълчаното ,което ще значи"остани ще имаш ,заминеш ли няма да имаш"!!!!
Е ама нали се сещате че за 2 деца те са 328? ,а ако съдим по табелата той е в графата които не се вижда (получава повече от 5000?).
Та затова исках малко по по чист начин да си осигуря децата,чрез запазване на детските ,а не чрез изнудване.

# 67
незная  дали  за всички  случаи   важи  тази  табела, но   е  още  валидна - да, днес  дори  разбрах  че  въвеждат  закон  при който  и  таксата за  детска градина  се  добавя  към  сумите  от  нея,но  за  вашия  случаи   по  добре  питай ,Unterhaltvorschusskasse е  към  Jugendamt , намери  ги  с  гугала  къде  са  в  башия  град ,там  ще  ти  кажат ,но  след  като  с  адвокат   се   занимавате   май  той  трябва  да  свърши  тази  работа  все  пак  newsm78 ,  на  мен  жаната   която  ми  взе  документите   това  ми каза  - след  като  получавате  детски  ,то  имате  право и  на  UNTERHALTVORSCHUS ,т.е. според  мен ( и  според  тази  табела!) съпругат  ти, след  развода  ще  е  задължен  да  плаща  издръжка  за  децата, ако  не  го  направи  ,то  тази  каса  плаща  това  което  той  не  е  и   те  си  търсят  сумата  от  него и  се  разправят....(последната  информация  е  от  нета  и  познати   с   горчив  опит...)
 Успех !

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 00:16 от mayarm02

# 68
Петка, честито и от мен   bouquet Много zдраве и Щастие.
Най_после  си седнах на някои части и днес получих последната ми оценка. Вече zавърших и то (не мога да не се похваля  Wink ) със среден успех 1.17  newsm44. Хайде пийте по една Ариана.

# 69
Петка, честито и от мен   bouquet Много zдраве и Щастие.
Най_после  си седнах на някои части и днес получих последната ми оценка. Вече zавърших и то (не мога да не се похваля  Wink ) със среден успех 1.17  newsm44. Хайде пийте по една Ариана.

горди  сме   с теб  Hug 

# 70
незная  дали  за всички  случаи   важи  тази  табела, но   е  още  валидна - да, днес  дори  разбрах  че  въвеждат  закон  при който  и  таксата за  детска градина  се  добавя  към  сумите  от  нея,но  за  вашия  случаи   по  добре  питай ,Unterhaltvorschusskasse е  към  Jugendamt , намери  ги  с  гугала  къде  са  в  башия  град ,там  ще  ти  кажат ,но  след  като  с  адвокат   се   занимавате   май  той  трябва  да  свърши  тази  работа  все  пак  newsm78 ,  на  мен  жаната   която  ми  взе  документите   това  ми каза  - след  като  получавате  детски  ,то  имате  право и  на  UNTERHALTVORSCHUS ,т.е. според  мен ( и  според  тази  табела!) съпругат  ти, след  развода  ще  е  задължен  да  плаща  издръжка  за  децата, ако  не  го  направи  ,то  тази  каса  плаща  това  което  той  не  е  и   те  си  търсят  сумата  от  него и  се  разправят....(последната  информация  е  от  нета  и  познати   с   горчив  опит...)
 Успех !

Да права си ,че точно тази инсинуация се занимава с тези издръжки.Понеже сега тепърва навлизам в развода и досега никога не съм била информирана за такива неща,се допитах до адвокатката ни.Тя ми каза че тя няма нищо общо с издръжката и че след делото,бившият ми сам трябвали да отиде в Й и да си оправи документите.Малко несериозно и не заангажирващо ми звучи.Майка ми също е имала развод в БГ и самата тя ми каза ,че съда определя всичко.Даде ми идеята да отидем при Нотар и там черно на бяло да си напишем ,кой какво ще издържа и до кога.Ще я проверя таз  инстанция.Както се казва "не питай старило а патило",ти или твоите познати има ли случаи, кадет жената да си е в БГ с децата а бащата пак да ги издържа и по кой закон се защитават правата и?

# 71
Чиколина, честито и браво, това са велики моменти в живота   bouquet

Георг реве със страшна сила от един час насам, в3ех го 3а малко в леглото ни да видя колко му е температурата и да му дам сироп и той престава, 3начи не е 3аради температурата, върнах го в леглото и рев, рев... Жал ми е 3а него ама ми е жал и 3аТере3ка, така хубаво си спи детето, сте трябва да се предприема нещо в подобни случаи.  ooooh! Tired

babyrose, съчувствам ти, не 3нам много по въпроса.

# 72
Лаленце, не ти е леко. Гушкай и успокоявай, няма как.

Чико, ти си нашата гордост!

И ние имахме тежка нощ. Ани вдигна висока Т посред нощ, слагахме свещички и се носихме до никое време. Хремата става все по-силна, много и пречи да спи и да суче. Да избиват тия зъби вече, че аман.

# 73
Добро Утро.
Сбъдваща, ако имаш течен витамин Ц й сложи по една капка във  всяка ноздра. Бързо да оздравявате.
На Георг също му пожелавам да се оправя по бързо и да не тормози мама.
Чико честито.   bouquet
На Петка да честитя рождения ден със закъснение.   bouquet
И да кажа че си изпратих детето на екскурзия. А съм толкова отнесена, че забравих да взема копие от паспорта й. Добре че беше самия паспорт в мен, че дадох него.

# 74
Алоха!

Чико, честито. По предназначение да си я ползваш дипломата и много врати да ти отвори. Страхотен успех!  bouquet

Ох, Мара-отварачката Laughing Laughing Laughing

Бързо оздравяване на Ани и Георг.

Общи условия

Активация на акаунт