АПРИЛки стягайте се от сега,за другата ни среща през есента!!!

• 15 877
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Добро утро мацки

Нашия режим е горе-долу следния:
7,30-9 - ставане, висене половин час на гърнето докато не измъти нещо, игра
10-10,30ч  - закуска и след нея предиобеден сън около час
12ч - излизаме за кухнята и после на разходка, хапваме в движение около 13-14ч и игра с другарчета по градинките
16-17ч - следобеден сън, пак около час, навън в количката
до 20,30-21ч имаме свободна програма, било то разходки, игри вкъщи или пък ходим някъде да пийнем по нещо, в този период хапваме и супата от кухнята за вечеря
към 21ч вече е порядъчно кисела, къпем се и отиват с тати да се приспиват до към 22ч най-късно Mr. Green

Хелън, срам не срам, от миналото лято чета "Монахът, който продаде своето ферари", но нещо не ми върви и съм я оставила да отлежва в нощното шкафче. Иначе миналото лято последно прочетох Шестото клеймо на Дан Браун и Предречено от Пагане на един дъх и до там ooooh!
За обувките аз също не бих се навила да си взема от интернет, при мен проблема обаче е че нося 39- 40номер и ако модела не е подходящ и крака ми заприличва на плавник hahaha /не съм 1,80 все пак/

Ние от днес се захващаме да търсим детегледачка... имам среща с една жена на обед, стискайте палци. Хем ми е свито как ще я оставя на чужд човек, хем пък ми се иска да поработя малко, че после още една година и ще се сдухам съвсем. Мамите, които са минали през това, ако се сетите нещо по специфично, което да гледам и питам, моля споделете, много ще съм благодарна Hug

Хубава седмица  bouquet

# 91
Добро утро!

Хелън, аз нося обувки твърдо 36 и ми стават, пазарувам си онлайн без грижи. Ама ти ако носиш между два номера май не е добра идея без мерене.
ЛУРДЕС, то така и трябва да се почива - без деца  hahaha. Аз лично малко ти завиждам  Wink. Ама вие както сте в чужбина и няма баба/дядо заслужили сте си почивката, така че отивайте смело. .
Аз Сами надали ще го водя на море, освен ако не е по гръцко, ама като гледам септември евентуално ще да е. Иначе водихме Ади на година и половина на море и беше ужасно, не бих повторила.

Аре лек ден, дано не вали. Grinning

# 92
Привет мами  Hug

Какъв е този вирус не знам, но в събота Дари вдигна 40 градуса, та едва я свалихме, увивах я в мокри чаршафи, тя ревеше, и аз с нея. Сега е по-добре. Вчера цял ден си поддържаше 37и малко. С педи решихме без АБ. Днес татко и ще я води до педито, че аз съм на работа, и дано да е по-добре вече.

teoileo, Дари не ходи на ясла все още, майка ми я гледа. А за ясла още не съм мислила от кога и къде.

helenblondy , и аз съм с твоя проблем с обувките, така че ако намериш някъде нещо подобно, че и аз търся, свиркай. Абе въобще голям проблем са ми тези обувки  Whistling
А за книга, последно започнах Здрач  Wink Иначе последно време нещо хич нямам време да чета.
Абе момичета, какво направихте бе, как само ме зарибихте с този Здрач, гледахме филма първо, и аз и мъжо вече сме луди, много як филм  Peace

Лурдес, да ти кажа и аз бих отишла на море без детенце. Все още не сме си планирали почивката, така че не се знае в крайна сметка със или без нея ще ходим.

Хайде на работещите мами, спорен ден. А на остналите лек ден  и приятни разходки.

# 93
Здравейте мами и беоци (то по навик бебоци, но са си вече малки деца Simple Smile )

Ние пък с мъжо вчера ходихме до Истанбул да оставим един приятел на летището и аз малко отвързах каиша без Аси, сега обаче съм недоспала  Mr. Green Хорааа, София ряпа да яде, Истанбул е супер подреден и организиран град, просто ми скриха шапката. Надолу към Анадола може и да е мизерия, обаче толкова подредено нещо в Ориента не очаквах. Огромни пространства по магистралата са озеленени, поддържани, окосени, един боклук няма (не, защото не хвърлят, ох, как цапат  ooooh! ), но има хора, които само това правят - събират боклуците. Обслужването е невероятно, просто съм ошашкана - ние баш европейците сме на светлинни години назад в организацията. Евала, дето се вика.

По този повод се замислям дали да не почиваме лятос в Турция. Гледам Ехмея предлага Гърция.  Thinking

Малкия го водихме още миналото лято на море - беше на 4 месеца, тази година пак, но със нас може би ще върви един комплект баба+дядо.

Докато ми е пресен въпроса на Емма + впечатленията от Турция - имам едни скромни разсъждения по демографска тема, който иска да не ги чете.
Попаднах на едно клипче в Youtube, но не мога да му намеря линка, че ако се запазят сегашните темпове на раждаемост след има - няма 30 години доста страни от Европа ще бъдат с доминиращ процент мюсюлмнско население (Германия, Франция , България). За да се съхрани една култура били нужни по средно 2.11 деца на семейство, а ние сме раждали по 1.6, за разлика от мюсюлманите които имат средно - внимание - 10 деца. Сметката е ясна. Ако вземем децата в 4 поколения и хипотетично се е раждало по едно дете, то прирастът е намалял 4 пъти.
Сегааа, (не насяждам никаква нетърпимост или каквото и да е  намекче за подобно нещо)аз няма да си раждам деца, за да бия някой в рекорд за многодетие, но си мисля, че много егоистично гледаме (аз поне си признавам) да е ограничим с по едно дете, защото - о,да - причини имам много - пари, условия, и доста личен родителски егоизъм (не ми се ражда пак, не ми се занимава пак с бебета). Мамите с 2 деца могат да потвърдят,ч е не е безобразно трудно да се справи човек и е много по-голямо благословение да имаш повече от едно дете. Известни са предимствата и качествата, които придобива детето в голямото семейство, няма да ги изброявам.

Хайде, вие сте, изкажете мнение по въпроса, че ми е много интересно.

Сега с въпроса за книгите ще ни разкриете тука всички здрачопристрастени - последно четох поредицата, сега чета "Елиас", много интересен фикшън.

Обувки - от където ми падне, аз нося между 38 и 40, в зависимост от модела, та не се задълбочавам много.

Режимът няма да описвам, че не е за разправяне  Crazy

Бибо, не се се отчела в "другата тема"  Naughty

# 94
Турция е по-далечко за кола, иначе на мен ми допада повече...
А за мюсюлманското население, да, така ще стане след време. Ама аз едва за 2-ро се навих hahahaта не съм критерии (е,сега много се радвам, че се навих все пак ).

От друга страна хората все някога ще се разселят и по други планети и светове, та доста ще е голямо многообразието от раси. Аз лично не се тревожа по въпроса. Grinning

# 95
Eхмея, Бибобибо,  Hug Да ви кажа понякога ми се иска просто една баба да се появи отнакъде, дет се вика само за 30 минути да гледа дечко! Laughing Който има баби наблизо и могат да помагат, много е хубаво това!  Hug Peace

За броят на децата - за мен 1 дете е малко, най-добре са 2-3. Тука бившият ми хазайн сподели, че люксембургската жена предпочитала BMW-то пред гледането на дете.... ooooh! Все пак възможно е това са някакви случаи, но никак не е странно. Иначе семействата с деца са средно по 3. Simple Smile

# 96
Ха, добър ден,

Този следобед не се отлепих от компа, освен за кратко - да забъркам един солен кейк и да сложа едно телешко да се задушава. УжасТ!

Ние от днес се захващаме да търсим детегледачка... имам среща с една жена на обед, стискайте палци. Хем ми е свито как ще я оставя на чужд човек, хем пък ми се иска да поработя малко, че после още една година и ще се сдухам съвсем. Мамите, които са минали през това, ако се сетите нещо по специфично, което да гледам и питам, моля споделете, много ще съм благодарна Hug

За мен най-важно е било как детето ще се чувства с човека. Затова гледах да се срещам с кандидат-гледачките заедно с Теди. Та това мога да те посъветвам  - евентуална втора среща с детето, за да видиш то как реагира на жената, пък и тя как подхожда към него.
Навремето така процедирах с Теди, който тогава беше на 1г. и 7-8 м. Ние търсихме младо момиче, че да може да играе с него и да тича навън, да му измисля интересни  занимания вкъщи (пък и за почасово гледане май е по-добър вариант). А и децата някак по-лесно приемат младите хора. Имали сме 2 момичета навремето и двете бяха чудесни, особена едното, което го гледаше, когато той беше вече на 2 г. и 7-8 м. Много креативна и винаги спокойно и много обстоятелствено му обасняваше всичко и успяваше да го убеди за всичко и той беше много привързан към нея.

Хелънблонди, права си, че не бива само за памперси да бъбрим... Да ти река за "Кучката вкъщи" - на работещо момиче като теб няма начин да не й допадне. Историите в нея са написани от жени, опитващи се да съчетават работа и майчинството успешно .... На мен Сексoff ми беше интересна също, особено женските истории в нея. Тъй че и нея препоръчвам. А пък освен нещата, които тъй или инак ежедневно се налага да чета, напоследък съм зачела "Някой отдолу" на В. Стефанов. Но не е книга за четене преди лягане, както аз правя  ...

Хайде, дъждът спря и ние търчим навън.
 Hug

# 97

Сегааа, (не насяждам никаква нетърпимост или каквото и да е  намекче за подобно нещо)аз няма да си раждам деца, за да бия някой в рекорд за многодетие, но си мисля, че много егоистично гледаме (аз поне си признавам) да е ограничим с по едно дете, защото - о,да - причини имам много - пари, условия, и доста личен родителски егоизъм (не ми се ражда пак, не ми се занимава пак с бебета). Мамите с 2 деца могат да потвърдят,ч е не е безобразно трудно да се справи човек и е много по-голямо благословение да имаш повече от едно дете. Известни са предимствата и качествата, които придобива детето в голямото семейство, няма да ги изброявам.

Хайде, вие сте, изкажете мнение по въпроса, че ми е много интересно.

Моето мнение че повечето родители просто не им се занимава да имат повече деца и си търсят оправдание- я финанси, я кариера, я нещо друго! Поне сред моите познати дето усилено ги навивам да си родят дете е така за съжаление.Истината е че децата имат нужда единствено от внимание! И ми е много странно как хората могат да сравняват нов живот със телевизори, апартаменти и т.н.. ! А за кариерата - моето мнение е че тя е за лично удолветворение , което може и на 40-50 г. да се постигне, но пък деца да се родят  Thinking- трудно !

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 22:24 от veni-b

# 98
  • Стара Загора
Привет

Да се оплача, и моето дете е с температура - 39,1 Cry Дали ще е вирус, дали зъби/май има и такава вероятност, че венците й а толкова набъбнали ooooh!/,утре ще ходим при педито и ще видим. На всичкото отгоре и от няколко дни не иска да яде... Дадох й хексалгин, взе да спада вече, дано утре няма вече  Tired

Тодоранче, мерси за съвета. При нас така се получи, че и без да искам Поли беше с нас на срещата. Първите ми впечатления от жената са много добри, утре пак ще се видим, а имам и още 10тина кандидатки...дано случим на човек, че колкото и да се срещаш и избираш, пак си има и голяма доза късмет/поне аз така си мисля де Thinking/

По въпроса за децата...не искам да обидя никого, това си е толкова лично решение, но според мен е егоистично да имаш само едно дете. Аз лично искам 3 Mr. Green Само да сме живи и здрави, да работим, да можем да си ги гледаме...мечтая си за 2 каки и един малчо по-накрая Whistling Ама каквото дойде де, да са живи и здрави, ще видим сега второто кака ли сме си го направили или батко...

# 99
  • Popovo
.... На мен Сексoff ми беше интересна също, особено женските истории в нея. Тъй че и нея препоръчвам.

Първите две не съм чела, а в тази както казваш женските истории са добри. Миролюба Бенатова си има талант и разказа и е хубав и не само неиния.
Мъжките разкази ми бяха по скоро скучни.

За децата в семейството ние с мъжа ми имаме общо три момчета. Изпълнили сме дълга си  Mr. Green

И всички болни да оздравяват. Никакви температури и т.н.

# 100
  • София
Ще съм много щастлива ако имам още едно дете, харесвам големите семейства,ама на кака ви биологичния часовник ще избуши. То като се каних и кумих толкова време,сега се чудя как и кога да я напъкмя тая работа.
Подкрепям Вени-Б, кариерата днес я имаш утре не, но пък и финансовия въпрос не е за подценяване,все пак трябва да има условия, за да се гледа спокойно едно дете. Но това важи повече за първо раждане, тогава има много неизвестности и се купуват куп излишни глупости. 

# 101
Брех колко ентусиасти за деца  Laughing
Пожелавам ви да го запазите (ентусиазма де) и след няколко години  Laughing

Аре лек, успешен и усмихнат ден !

# 102
 Добрютро, Самуил всеки ден ми разбива по един клавиш от клавиатурата и скоро ще играе шамарената фабрика май  Mr. Green. За децата попитах не за друго, а просто ми е интересно. Аз разбирам хората и с 1 и с 5 деца (но не тия дето са оформили тая бройка от ниска сексуална култура). Аз лично все си представям оная гюрултия от първата серия на "Сам в къщи", дето се бяха събрали амнайсет деца.....много ми се ще да имам такова грамаданско семейство, ама.......нема да стане.
 Днес сме на конс-я уж за ваксина, обаче заради кашлицата дето я влачим от има няма 6 месеца педи ни прати за гърлен секрет, като вчера доживях да взема резултатите и не че разбирам, ама май има нещо в туй пусто гърло....та да видим до къде ще я докараме.
 Хелън, и аз от редиците на twilight-откачените, та и аз съм в очакване на третата книга на хартия(че от компа не ми се чете пак.....а всъщност това брои ли се за четене на книга????).
 Ами хайде излизайте, че тука поне след 10-10:30 не е живот за на вън.
 P:S: На Самуилий са му избили 3 гигантски, ама гигантски ви казвам зъби, направо се стреснах като ги видях. Те са като моите бе  ooooh!

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 08:17 от Анонимен

# 103
Аз искам 3 деца  Mr. Green и се надявам скоро да се появи второто, сега малко сме го отложили де , защото мъж ми няма да го има 2 месеца, ама после започваме активно бебеправене  Mr. Green Искам да имам едно голямо семейство   Hug Пък с гледането и финансите все ще се оправим  Peace

# 104
Добро утро!
Дани закуси,сега бяга из апартамента /май иска да си направи още 1 цицина на челото ooooh! /,аз си пийвам кафенцето и ви чета Grinning
По темата за децата,аз искам 3 и даже си имам "план" кое след колко години ще се роди /какво да правя,организирана съм Rolling Eyes/ та така де....3-тото искам да го родя като съм на ....30 и 2-3г. Искам голямо семейство,но незнам дали ще го имам..Божа работа!Моите наблюдения са,че хората рядко се навиват за повече от едно дете заради финансите.Казват си : аз едно не мога да гледам,та камо ли 2 или пък 3 или нещо от сорта: предпочитам да не раждам,отколкото детето ми да живее в лишения Shocked ей такива неща съм чувала. Имам и приятелки,които на въпроса няма ли да правят вече деца те отговарят,че са малки още или ,че им се живее,не искат да се ангажират с деца...Лично за мен живота започна с изплакването на Дани на 04.04.2008г. Едва тогава разбрах всъщност смисъла на живота...Още и още ми се чудят мойте дружки как се излъгах/омъжих толкова малка,че и родих!

Да ви кажа ли аз къде ще почивам през лятото...само да не ви изненадам-във Варна,в кв.Аспарухово...демек в нас.
Моя син си смени нещо режима,което никак не ми харесва  Whistling спи само веднъж към 13-14ч и то за по 1 час
Гергина ,не ме питай как върви отбиването,защото и аз не знам  Rolling Eyes една нощ е добре,на другата не се получава и така...знам,че трябва постоянство от моя страна,но така става като не съм сигурна в това,което правя  Rolling Eyes

Верчооооооооо,къде си?!?!?!

Общи условия

Активация на акаунт