Ако сте имали спонтанен аборт, в коя седмица загубихте бебчето?

• 129 015
  • 430
  •   1
Отговори
# 165
11 г.с., причината по-късно разбрахме -улеяплазма и микоплазма.

# 166
# 167
Първия път в 5 г.с.-"Кухо яйце",2-рият път в 7 г.с.-беше спряла СД-установени причини хламидия и уреяплазма:(
Надявам се да сам се излекувала като отида да направя контролни и дай Боже да има 3-ти път и да  е успешен,защото ми е последна надежда:(SadSad

# 168
  • София
Първи опит ин витро-4 г.с.

# 169
Втори опит инв в 7 г.с, вярвам, че следващият път ще е успешен и до края!  Praynig Praynig Praynig

# 170
Ех, ех, ех...Голямата ми питанка е защо се случва да загиват плодчетата? Защо зачестиха тези случаи в последните няколко години? Защо преди 20,30 г. майките ни не бяха чували за "кухо яйце" или "мисед аборшън"?
Първи и втори мисед при мен - в 12-та седмица. Точно. Сякаш нещо убиваше бебетата от раз. Само ехографът разбираше какво става вътре. Просто спира сърчицето. Без външни симптоми за мен. Без болка. Последният ми 2 мисед - преди месец.
 Случайно днес е Коледа.
Честито Рождество Христово на всички ви, момичета! Praynig Heart Eyes
Бог да даде живот на мечтите ви и благослов на действията ви! Пребъдвайте, сияйни и пътят ви да е пълен! Пръскайте живот всеки ден и получавайте живот и доброта! Нека всички светли сили ви закрилят в промените, които предприемате! Не искайте да живеете на върха на планината, защото истинското щастие се намира в начина, по който изкачваме стръмния склон. Най-хубавото качество на вечната страна в земното тяло е възможността да сме едновременно уникални и споделени във всичко. Пожелавам ви го! Да се похвалите с хубави и здрави бебета и да сте щастливи! Hug

# 171
Пэрви-12гс,а втория-8гс.

# 172
  • Sofia, Bulgaria
Толкова болка има в тази ужасна статистика, че чета и плача с вас. Днес на най-любимото ми същество се наложи кюретаж в 5 седмица заради кухо яйце, или както там се казва. А тя е на 2000 км от мен и не мога да я прегърна и да я утеша и да си поплача с нея. Защо наистина толкова много спонтанни аборти, толкова инфекции и аномалии. Преди 20-30 години болниците бяха пълни с момичета и жени за аборт по желание (сякаш може да има такъв)... Съчувствам на всички ви и скърбя с вас... нека света Богородица да ви закриля и да да ви дари с най-голямото щастие - да родите здрави дечица. На дъщеря ми са й казали, че още след първата менструация може пак да опитва, че засега не са необходими никакви генетични или други изследвания (кръвните, които направи след като разбра, че е бременна, бяха нормални). Това ми се струва неразумно, мисля си, че е добре да изчакат няколко месеца... Споделете какво препоръчват лекарите тук.

# 173
  • София
Изследвания не ми препоръчаха, но аз на своя глава пуснах генетични за тромбофилия, имунологични и хормони  на щитовидната жеза. За пазенето - 3 цикъла. Бях с мисед в 8г.с. Мисля, че има резон да се поизчака - да се наместят хормоните.

# 174
На 13 декември тази година за първи път след около 4-5 години усилена борба за дете видяхме двете точици, на 14 декември след 2-2,5ч. след вливане на 5г. Киовинг получих силен кръвоизлив и в 6г.с. загубих двете точици, на 28 декември преглед при д-р Стаменов се видя плоден сак и точка но няма сърдечна дейност.
На 14 не ме кюртираха поради малките седмици с идеята, че организма ще се изчисти сам след вчерашният преглед вече се моля дано на 3 януари да ми дойде и да се изчистя и да прескоча кюртажа и да успеем да открием причината за този неуспех и следващият опит да бъде успешен до край. Това ми беше първи стимулиран опит ИКСИ защото сме с много нисък крюгер процент и дано следващият път ръката на ембриолога е по лека и ми избере по читави плувци.
Силно се надявам и моля Praynig през новата година да няма момичета преживяващи такава загуба.

# 175
Здравей те мили момичета загубили най-ценното нещо в живота си!
Искам и аз да разкажа своята зла участ,която ме споходи-да ми олекне,макар и малко....
На 7.01.2011 трябваше да родя преждевременно в 17г.с.Момиченцено ми не се е развива нолмално.
В мозъка се събирало вода,ръчичките-едната без 2 пръстчета,а другата без една костица,но това не било проблем-медицината е толкова напреднала че прави чудеса-ми казаха лекарите тук в Англия.. Казаха че всичко се развива съвсем нормално-бях най-щастливата на света,допреди 1 седмица когато получих жестоката вест след поредният видеозон.Неможело да се направи нищо за детето защото най-лошото е в главичката,всичко друго се оправяло.И трябваше да го махна,защото имало опастност за моя живот.В такъв момент не мислех за себе си,само си исках мъничето......Много ми е зле след тая загуба и незнам дали някога ще мога да я преживея.Чувствам че всичко под мен се срива,вече трети ден сед.....го санувам и плача.Много боли и съчувствам на всички които са го преживели.Добре че е мъжът ми да ми дава кураж,но виждам че и той много страда.
Чувствам се виновна,защото всичко друго си му беше наред и всеки път на видеозона го виждах как се мърда и как бие малкото му сърчице.......от къде се е събрала тая вода в главичката му?
Много страдам и исках да го излея някъде тая мъка,дано имам сили да продължа напред!!! Cry Praynig

# 176
Аз съм в 11 г.с. и 2 дни, сака отговаря на 10 г.с. 2 дни, мисед..... Ембрион няма, поне вече не се вижда в сака.... Ходих в 6 г.с. за установяване, и уж всичко бе наред. Реших, че ще съм спокойна и след празниците ще отида на преглед. Е отидох и чух най-тъжното и потикащо нещо в живота си- че бебето ми не се развива, сърдечна дейност изобщо няма, а днес след окончателната диагноза не виждам и ембриончето в сака. Утре аборт. Много ми е трудно, преди време имах спонтанен аборт 2 седмици след закъснението. Тогава можеше и да не разбера, че съм била бременна. Не знам защо все по-често ни се случват такива неща, но аз го отдавам на глобалния напредък, целящ еволюция, погубващ ни бавно, бавно... Ядем боклуци, пием боклуци, дишаме мръсен въздух, напрежението ни идва в повече.... Малко ли са факторите? Едва ли всяка от нас има генетични проблеми... Болно е обществото, държавата, континента, света. Никой не е виновен, а аз довчера се съредх на Бог, че нечестно ме е наказал... Един друг се убиваме, а вината търсим навсякъде, но не и у нас самите.
Много съжалявам за вашите и за моята загуби. Човек често пада, изправя се и пак продължава.
Ако бях видяла сърце, щях да съм милион пъти по-тъжна и милион повече пъти да се гневя срещу всичко и всички.
Пожелавам си, както и на вас един по-спокоен, по-здравословен, по-истински живот, който да предпазва 9 те прекрасни за всяка жена месеца и накрая да ни дари мечтаното чудо. Със здраве момичета, знам, че е много трудно, сега се натъжавам през 30 мин, след месец ще бъдат 1 на ден, след това постепенно ще оредеят. Но никога няма да изчезне гнева ми към всичко мръсно, всичко направено от човешката ръка.

# 177
  • Варна
Преди време и аз бях писала тук..имах 3 миссед аборта,много страдах ,не само аз ,естественно ..и мъжа ми .Когато чета тази тема винаги ,ама винаги се разплаквам ,много тъжна тема Sad
Сега имам едно прекрасно ,единственно и много обичано дете!
Момичета искам да ви вдъхна малко надежда - всичко  ще се нареди и вие ще си имате дечица ,и вие ще сте майки..
Вярвайте и продължавайте напред.
Сори за спама,но не се сдържах Hug Hug

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:38 от Velina_p

# 178
Преди време и аз бях писала тук..имах 3 миссед аборта,много страдах ,не само аз ,естественно ..и мъжа ми .Когато чета тази тема винаги ,ама винаги се разплаквам ,много тъжна тема Sad
Сега имам едно прекрасно ,единственно и много обичано дете!
Момичета искам да ви вдъхна малко надежда - всичко  ще се нареди и вие ще си имате дечица ,и вие ще сте майки..
Вярвайте и продължавайте напред.
Сори за спама,но не се сдържах Hug Hug

Velina_p   bouquet Благодаря ти от сърце за вдъхнатата надежда! Дано и за нас изгрее слънце, дано скоро всички прегърнем своите така дълго и много чакани слънца Praynig
Теичка  Деси Янкова и всички вие момичета кураж:hug: Hug Hug Бъди силна и ще успееш!

# 179

Общи условия

Активация на акаунт