За Предменструалния синдром, цикъла и.... пещерите

• 12 460
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нимезил

Аулин

Ето ги.. сравнявай  Wink

Различно търговско наименование на nimesulide

И по време на кръвотечение не пий нищо съдържащо аспирин и там както се казва ацеталсалицилова киселина. На мен лично ми помага Солпадеин. Понеже имам и мигрена, провокирана от несъществуващия ПМС  Wink понякога ми помага Аулин, понякога солпадеин. Това за главата става дума. За корема пробвай Но-шпа или бускулизин. Но аз нямам този проблем и може да не съм в час с този съвет  Wink

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 11:52 от Vache

# 61
  • София
Добре  Ваче, всеки има право да си вярва в каквото иска.Не съм виновна, че за мен и няколко други потребителки този синдром не съществува? И виждам,че не съм единствената, която мисли така. Спирам до тук, за да не стават разправии.

# 62
  • София
Добре  Ваче, всеки има право да си вярва в каквото иска.Не съм виновна, че за мен и няколко други потребителки този синдром не съществува? И виждам,че не съм единствената, която мисли така. Спирам до тук, за да не стават разправии.

Правилно ли разбрах, че твърдиш, че щом за теб и други потребителки този синдром не съществува, той не съществува изобщо?  Laughing Laughing Laughing И аз не икам да стават разправии, ама искам отговор на този простичък въпрос  Crazy

# 63
  • София
За мен поне не съществува, за други явно си съществува. Peace

# 64

Мда, на чужд гръб и сто тояги са малко...

# 65
  • Стара Загора
Аз ще взема да си изкажа по-точно мнението, че да не стават разногласия и дразги.
Както и по-рано казах - всичко е "в главата". И колкото и трудно за разбиране да ни изглежда - дори хормоналните проблеми и болестите в голяма част идват от там.
Способни сме да си причиним доста неща само с мисълта си и точно по същия начин сме способни да се преборим с тях.

Скоро четох за един българин, възстановил се почти напълно от множествена склероза, благодарение на силния си дух и вярата в тялото си. Ако това е възможно... какво остава за един ПМС?

Не искам да споря по темата, но се надявам да разбрахте какво имах предвид с горното си изказване. Знам, че всеки, който страда от това му иде да скочи срещу тези, като мен, които не признават неизбежното му съществуването, но какво защитавате в случая - приемането на нещо, което причинява дискомфорт и проблеми на вас и околните или правото си за няколко дни в месеца да бъдете капризни, нервни и мрънкащи?

Извинявам се предварително, ако на някой му звуча остро, но предпочитам да казвам каквто мисля и да наричам нещата с истинските им имена Peace

Тази тема ме накара да се замисля защо при мен не са се проявявали тези симптоми. Единствения ми отговор е, че научих този термин от съфорумка, преди около 2 години Grinning
Дори и някога да съм усетила нещо подобно не съм знаела какво е и не съм му обърнала внимание, камо ли пък да го наричам с име.

# 66
  • София
Jade, навилизаш в сферата на недоказани неща...  Wink Wink Wink И точно това сега ще предизвика разногласия. Дух, вяра.. бла, бла.. Аз като прост инженер знам, че човешкото тяло е една машина и толкоз... В тази машина има закони, физични, биохимични и т.н. Това най-опростено казано. Колкото вярвам, че с волята си ще оправя техниката, с която работя, толкова вярвам, че и с тялото ми така ще стане. Да, положителното мислене и волята да мислиш положително ПОМАГА в лечението на всяка болест, ама да ми кажеш, че няма да имам ПМС ако си наложа да не мисля за това или всъщност така и не разбрах какво точни трябва да си мисля... Rolling Eyes

Ти самата пишеш, че не си имала тия симптоми, а не че си имала, ама си успяла да ги премахнеш  Wink така че айде оставете ни да си коментираме симптомите, а не ни обявявайте за раздразнение мърморещи женки дето си търсят оправдание  Wink И да, приемам го ПМС-то. Защо да не го приемам.. Всяко физиологично нещо го приемам напълно нормално, което не ми пречи да се оплаквам от него. Незнанието на едно нещо не отменя съществуването му.

Аз спирам дотук... щото ще стане страшно в темата  Wink

# 67
  • Страната на чудесата
Имам ужасен ПМС-гърдите ми се удвояват направо, стават болезнени и твърди, кошмарно е. В комбинация с къс, но много болезнен цикъл (до припадане от болка и кръвозагуба) Казаха, че с раждането нещата ще отшумят. Обаче не споменаха след кое по ред раждане Mr. Green
Има смисъл да се проведе лечение, ако има проблем с хормоните. А иначе да си изнервен по това време си е в реда на нещата за мен.

# 68
И аз го чух скоро този термин ПМС, но симптомите съм си ги имала цял живот, просто не знаех, че има наименование.
Изобщо не мога да отрека съществуването на нещо,което изпитвам повече от 20 години. Изобщо не бъркам обикновеното си раздразнение с това, нито пък извинявам нещо, няма пред кого, единствената която страда в този момент съм аз, остава и да си се извиня, че си го причинявам.  Laughing

# 69
  • по пътеката
нямам такъв, ако не се сметне голямото плюскане и задържането на вода!и някоя пъпка по лицето! но имах преди да се  омъжа менструален с абонамент в бърза помощ! с инжекции и лекарства и страхотни болки до припадък! после вси4ко се оправи с раждането на първото дете!

# 70
Казаха, че с раждането нещата ще отшумят. Обаче не споменаха след кое по ред раждане Mr. Green

Не мога да го потвърдя или отрека напълно, но твърдението е, че е вярно след нормално раждане  Mr. Green т.е. след секцио не минавало.
Раждах си нормално и сега нещата са значително по-добре - болки почти нямам. Обаче нямам идея как е след операция  Thinking така че незнам дали при мен не е просто съвпадение.

# 71
  • по пътеката
е, аз съм с три секцио!  дори не се усеща,понякога съм си изненадана, особено, ако тръгвам за някъде и хоп -хубавата 4аст !но като ми бяха разбъркани хормоните си имаше един втори ден, до хап4ета стигах! явно баланса в организма е важен!

# 72
  • София
И преди и след раждането нервите са едни и същи!
Болката обаче понамаля.
Но ПМСто ми е страшна работа.
Даже понякога не се усещам кой ден от месеца сме и си мисля, че изтрещявам.
Така че по-добре да знам че съм в ПМС - поне се опитвам да се контролирам. Но не винаги успешно.
Мисля си едни работи, вкарвам се в едни филми - мани, мани.
А пък ако прочета или чуя някоя лоша новина - оле майко.
А най-лошото е като избухне скандала, ако някой се заяде с мен в тоя период.
И като ми дойде и се успокоявам...

# 73
  • Страната на чудесата
Казаха, че с раждането нещата ще отшумят. Обаче не споменаха след кое по ред раждане Mr. Green

Не мога да го потвърдя или отрека напълно, но твърдението е, че е вярно след нормално раждане  Mr. Green т.е. след секцио не минавало.
Раждах си нормално и сега нещата са значително по-добре - болки почти нямам. Обаче нямам идея как е след операция  Thinking така че незнам дали при мен не е просто съвпадение.

Хм, моето такова си беше пък промяна в ПМС-никаква Thinking

# 74
Аз ще взема да си изкажа по-точно мнението, че да не стават разногласия и дразги.
Както и по-рано казах - всичко е "в главата". И колкото и трудно за разбиране да ни изглежда - дори хормоналните проблеми и болестите в голяма част идват от там.
Способни сме да си причиним доста неща само с мисълта си и точно по същия начин сме способни да се преборим с тях.
...

аз предлагам да се включиш отново по темата, когато само със силата на мисълта си   успееш да си спреш цикъла

Общи условия

Активация на акаунт