За Предменструалния синдром, цикъла и.... пещерите

• 12 436
  • 114
  •   1
Отговори
# 45
  • Свищов
Единственият симптом, който имам е глад за шоколад и месо и резултат на кантара +2 кг, които си отиват и с гостите. Но по време на червените дни е ад. Гадене, главоболие, световъртеж, болки в кръста и стомаха...едва изтрайвам. Радвам се, че следващ такъв момент ще е след 20-тина дни чак. Пия ОК и с тях болките са по-силни. Аз от тях и отслабвам.....май наопъки ми действат Grinning

# 46
И аз съм в клуба на страдащите от ПМС.На 21 години съм преди го нямах този проблем,но сега се сдобих с всичките му екстри!Понякога ставам раздразнителна,често си меня настроението.Ту ми е криво,ту ми е весело,обаче цирка е пълен ,като ми дойде  Sick .Болки при това понякога убийствени,но всичко се оправя с Аулинче и шоколад (на мен ми действа)  Praynig .Милото е предупреден и го приема донякъде нормално,зависи и аз как съм се представила.

П.С.Лично за себе си съм забелязала,че ако пия повече течности преди да дойдат гостите,болките са по-малки.

# 47
И аз съм една от тези, които страдат от пмс. Самочувствие хич нямам поне 10 дни преди цикъла, реве ми се без причина, поревавам си и малко ми олеква май, чувствителността ми е изострена, настроението ми е променливо, психиката ми е лабилна, дразня се от всичко, избухвам и си го изкарвам на децата, после ми става съвестно .....почвам да ги прегръщам и да ги гушкам....луда работа Rolling Eyesприличам на няква шизофреничка
Чувствам се тъпо и като че ли една умна приказка не ми идва ...направо незнам какво да кажа в компания. Не се харесвам физически, да не кажа , че направо се чувствам грозна.
А когато ми дойде започва един обилен теч, нямам думи, понякога си взимам отпуск.....

# 48
Аз също не се чувствам добре и полудявам в този период.Много съм напрегната и изнервена.Според мен мъжете никога няма да да проумеят какво точно се случва на жената в този момент.Какво да се прави това е природа.... argue

# 49
Аз ставам нетърпима!Дразня се на всичко и за всичко,плача.Не знам как ме трае човекът до мен,че аз едва се понасям! Wink
А за капак като ми дойде.....болки,световъртеж,отпадналост.....ужас! Sad
А относно пещерите...чела съм че индианките са пращани в отделно типи.Смятали са че жената в този период притежава магически способности!

# 50
  • Свищов
M1Ss`SeLeNa, колко Аулин пиеш и колко често? Не е хубаво да го правиш. Не и повече от 2-3 годишно. Като привикнаш към него какво ще правиш после? Максимум 1 Нимезил да пия и то срещу главоболието. Но гледам да не го правя всеки цикъл. И моите ученички на 15 години се тъпчат с тоя аулин. След 3-4 години на Морфин ли ще минават?

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 10:32 от krem4et0

# 51
  • София
Моите изблици нямат нищо общо с ПМС, но добре се оправдавам с него.  Mr. Green
А , дойдохме си на думата. Ето за това питах и аз:
Цитат
И друго ми е интересно - тези жени, които са си всеки месец и по цял месец такива: злобни, раздразнителни, скандалджийки, криви, те в постоянен ПМС ли са?

M1Ss`SeLeNa, Аулина и Нимезила са забранени в някои страни от западна Европа, защото са причинили няколко случая на чернодробна кома и смърт.Не искам да те плаша, но по-добре пий Спазмалгон или Саридон.

# 52
  • Свищов
За Нимезила не знаех. Какво да пия при главоболие? От всичко, завършващо на ин кървя ужасно, а понякога повръщам от болки в главата. Само Нимезилът ми помага. Гледам обаче да стане наистина нетърпимо и ужасно. 3-4 пъти в годината ако пия, това е....

# 53
  • София
За Нимезила не знаех. Какво да пия при главоболие? От всичко, завършващо на ин кървя ужасно, а понякога повръщам от болки в главата. Само Нимезилът ми помага. Гледам обаче да стане наистина нетърпимо и ужасно. 3-4 пъти в годината ако пия, това е....
За главоболието Саридона е много добър. А Аулин и Нимезил са две различни названия на едно и също нещо.Може и Аналгин, ако не си алергична към него. Ето това също е много добро, аз съм го ползвала за невралгии и главоболие.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 10:44 от Тайна

# 54
Като ви чета, направо се удивлявам на късмета си. Единственият синдром на ПМС при мен са болезнените гърди, а, и задържането на вода, но това се оправя с подходящ хранителен режим. Иначе проблеми с настроението нямам, самият цикъл също ми е почти безпроблемен, само първия ден ми се вие свят и съм като муха без глава.

Съчувствам ви, момичета. Явно наистина нещата са строго индивидуални - на всяка от нас хормоналните промени й влияят по различен начин. А на мъжете какво ли им разбират главите... Crazy

# 55
  • София
M1Ss`SeLeNa, колко Аулин пиеш и колко често? Не е хубаво да го правиш. Не и повече от 2-3 годишно. Като привикнаш към него какво ще правиш после? Максимум 1 Нимезил да пия и то срещу главоболието. Но гледам да не го правя всеки цикъл. И моите ученички на 15 години се тъпчат с тоя аулин. След 3-4 години на Морфин ли ще минават?

Аулин и Нимезил съдържат едно и също нещо  Wink т.е. едно и също са... Grinning Пия го за мигрена, досега не съм привикнала. Може да се притеснявам за черния си дроб повече от привикване  Laughing, но пък то важи за всички лекарства. Не пишете крайни неща за коми и пр. Това може да се случи сисгурно с 80% от лекарствените препарати. В България и двата препарата са позволени. Те хората затова ги направиха с рецепти, да не си ги изписва кой както иска.

Тайна, мисля, че коментиераме ПМС, а не злобните скандалджийки. Не обичам обобщенията! Елементарни са като цяло  Wink

# 56
Преди да забремения това ужасно ме мъчеше - освен много болки, поне първия ден бях неспособна на каквото и да е било - болна,  ставах направо ужасна - рев, сръдни, крясъщи (е, малко пресилено, но пък аз почти никога не повишавам тон). Нямам идея как мъжа ми ме е понасял. Направо все едно демони се вселяваха в мен  Embarassed.
Родих и сега болки нямам вече почти 4 години. Единствено по гърдите и коремчето (1-2 дни преди това съм като балон в корема,  Laughing иначе съм плоска като дъска ooooh!) физически разпознавам какво предстои. По отношение на нервата - като че ли не съм чак в такива бесове, но пак ми се случва понякога. Не се изпокарваме с мъжа ми единствено, защото на 15 минута, в която се превръщам в невъзможно раздразнително същество  Mr. Green той просто ме отсвирва с - отиде ми секса в следващите 5-6 дни явно  hahaha

# 57
  • София
Vache, писах го, защото има жени, които си оправдават с ПМС-то лошия нрав.Не искам да се заяждам.Имам си и едно такова чудо в къщи - тя и пред и след все си е в ПМС, при нея си е вечно ПМС. Laughing

# 58
  • София
Vache, писах го, защото има жени, които си оправдават с ПМС-то лошия нрав.Не искам да се заяждам.Имам си и едно такова чудо в къщи - тя и пред и след все си е в ПМС, при нея си е вечно ПМС. Laughing
Хубаво, ама ти и още една потребителка изказахте категоричното мнение, че

Според мен това с ПМС са си чисти женски измислици, за оправдание на редовните мрънкания.
Никого не искам да обидя, но все пак... всичко е в главите ни, дори и този термин, известен от няколко години, който някакси ни "оправдава" да бъдем негативни и незадоволени.

....
В днешно време нямаме такива проблеми, но е всеизвестно, че човек без проблеми не може. Така че, сами сме си създали една абревиатурка, ей така... да не скучаем по време на цикъл, а и преди и след това Wink

Според мен това с ПМС са си чисти женски измислици, за оправдание на редовните мрънкания.
Мисля същото.Абсолютна измишльотина.

Това е много далече от "Има и жени, които се орпавдават с това" Да, наистина има и такива жени  Wink
Мен лично това ме подразни  Wink Тази категоричност. Щом аз го нямам значи не съществува. И да не кажете нещо за злобни раздразнителни жени.. не, не съм с ПМС  Mr. Green Мога да съм си раздразнителна и по хиляди други причини и не се оправдавам с ПМС  Wink

# 59
  • Свищов
Честно, не знаех. Аулин съм пила 1 път и общо взето ме хвърли в тъча. Дозировката еднаква ли е? Да знам да спра да го пия... Не съм алергична към аналгин. Пия понякога, но не и в критичните дни. получавам обилни течения и често-съсиреци. От аспирин, амидофен, ацефеин и разни от тоя сорт е същото. Ще трябва да лекувам главоболието със сън, лимонов сок и масаж...Просто така ме боли глава, че предпочитам да я отрежа да не ме мъчи. Непоносимо е.

Общи условия

Активация на акаунт