За Предменструалния синдром, цикъла и.... пещерите

• 12 435
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Ами не се променям, само 1 ят ден вземам хапче, тъй като си ме наболява!

# 31
  • Galaxy 13197853088
имах една шефка на която точно знаех кога и започва и кога свършва.
то биваше нерви ама чак не се траеше ...

# 32
И аз съм от имащите ПМС и то какъв - една седмица ( а понякога и до 10 дни) преди цикъла съм с горещи вълни и студена пот редуващи се едно след друго (особено през зимата е кошмарно - облечена с хиляди дрехи и изпотена а в същото време умираща от студ). И не само това ами и болезнени гърди, главоболие , нервност , подут корем , липса на самочувствие ...............
Успокоявам се с това че като навляза в критическия период ще знам много добре как се преживяват и горещите вълни и всичко останало свързано с него.

# 33
  • ВАРНА
И аз съм от имащите.Гадорията понякоза започва от овулацията.Пъпките,болките в гърдите и корема,задължителните 3 килограма отгоре даже не ги отчитам.Тежка е всемирната скръб,която ме наляга и липсва надежда за избавление.Обонянието ми се изостря неимоверно.В този период не мога да избирам парфюми или вина,защото вонят направо.Повръщам от миризмата на месо и задължително минавам на постна храна.Ден преди цикъла се разревавам внезапно и необяснимо примерно на "Вкусно" или прогнозата за времето и това е Знакът-вади снаряжението.Чесно да си кажа понякога копнея за избавлението на критическата.
Но когато спортувам активно симптоматиката не е така остра.

# 34
Радвам се на темичката. Говорим си по същество. Аз скоро ставам на 40 и ето такива неща ми се щеше да прочета в темичката за жените на/над 35.

А то, к'во стана...Приличам на 20 годишна, животът тъкмо започва...

И аз страдам от обсъжданото 'чудо/вище'. Мъчи ме много. Спортувам. Бях между тези, който финишираха в края на третия час на Лондонския маратон тази година /ама, се похвалих, а!! Grinning/, но чудо/вището не мо'а да го изгоня, и те т'ва е...

Ме мъчи ви казвам. Рева си, изморено-изцедена съм. Карам се за щяло-нещяло. Как още има хора да ме търпят...е т'ва е въпросът!

Ще чета.

# 35
  • София
Винаги съм се чудела на този ПМС..Е нямам го, никога съм го нямала, честно ! Просто ако не зная ориентировъчно датата на М, може и да си се оплескам  Mr. Green !
Нищо не ме боли, нито психичните ми състояния са свързани с М . BTW това не означава, че не фуча от време на време.. Simple Smile
Дали ПМС по принцип не е някакво хормонално разстройство, защото менструацията като нормално явление не се дава да протича с болки / според медицинската литература де /.

Да! Да! Къде не се дава с болки. Контракциите на матката опредлено са си придружени с болка, особено при нераждали жени. Шийката е доста затворена и болката по-силна. Затова след като родят повечето се отървават от проблема и менструацията става по-безболезнена или изобщо безболезнена  Wink

Моля, тези, които не са имали ПМС да не ни обявяват за някакви изкуфели лели дето си оправдаваме хистериите  Wink
Тайна, майка ми също е в критическата. Ама няма топли вълни, има си други симптоми. И сега аз трябва ли да кажа, абе тия дето имат топли вълни нещо си въобразяват, щото майка ми пък няма такива. Сигурно така си оптавдавят прищявките прозореца да е отворен или съответно затворен посред зима или лято  Laughing

# 36
  • Пловдив
Според мен това с ПМС са си чисти женски измислици, за оправдание на редовните мрънкания.
Никого не искам да обидя, но все пак... всичко е в главите ни....

Не са баш "измислици".
И да, всичко е в главите ни- включително и химическите вещества, които определено влияят, на някои по-малко, на други повече.

И при мен ПМС е силно изразен. Като че ли обаче се засили след като почна да водя полов живот.

# 37
Сега, не е нито измислица, нито рядко срещано явление МПС.  Но :
/ цитат / :
"Болките по време на менструация са известни като дисменорея. Те обикновено са израз на патологични съкращения (контракции) на маточния мускул. Тези контракции се предизвикват от повишено ниво на хормоноподобни вещества, наречени простагландини. Простагландините не са „чуждо тяло”, не са внесени отвън – например, от микроби или вируси. Те се произвеждат от собствените клетки на организма."
 Оттук нататък има първа, втора степен на дисменорея и т. н....
Е аз като наистина нямам никакви болки, не съм имала, нямам пъпки и т.н. , аз ли не съм в ред ?? Thinking За протокола имам бременности.

# 38
  • Варна
Имам зверско ПМС. С всички екстри. Преди години шефът ми/секретарка бях/ само като ме видеше сутрин и ме пращаше вкъщи. Преди да родя имаше дни, в които така ме болеше, че можех само да лежа.
Как понасят това и настроенията близките ми? Нормално. Никой не ме е упреквал как се държа, съобразяват се с мен. Ако те не се чувстват комфортно и аз гледам да ги облекча.

# 39
Ми не ми се случва всеки месец да съм непоносима преди цикъл, но ми се случва да има месеци, в които съм ужасна. Не знам защо е така. Вероятно нивото на хормоните преди цикъл не е еднакво всеки месец. Поне аз си го обяснявам така. Един месец ме боли, друг не го усещам. Един месец си усещам овулацията и болките в гърдите са много силни, и са чувствителни дори на допир с тъкан, друг път - нищо.

# 40
  • Vienna
и а3 страдам от ПМС, но др. около мен страдат бая пове4е  #Cussing out  #2gunfire.... 2, 3 дни преди сьбитието ставам много лоШа, ра3дра3нителна, много депресивна и полу4авам мигрена. не всеки пьт е оба4е еднакво силно, някога е толкова слабо, 4е не се усеща.
мьжьт ми тьрпи, какво да прави. а3 го предупреждавам, 4е са такива дни, 3а да не се врь3ва много много...

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 13:45 от Lucy

# 41
Някъде четох, че шоколада помага в тези случаи на тежък ПМС, но май само натуралния.

# 42
  • София
Сега, не е нито измислица, нито рядко срещано явление МПС.  Но :
/ цитат / :
"Болките по време на менструация са известни като дисменорея. Те обикновено са израз на патологични съкращения (контракции) на маточния мускул. Тези контракции се предизвикват от повишено ниво на хормоноподобни вещества, наречени простагландини. Простагландините не са „чуждо тяло”, не са внесени отвън – например, от микроби или вируси. Те се произвеждат от собствените клетки на организма."
 Оттук нататък има първа, втора степен на дисменорея и т. н....
Е аз като наистина нямам никакви болки, не съм имала, нямам пъпки и т.н. , аз ли не съм в ред ?? Thinking За протокола имам бременности.

Не бе, другарко Рени, в ред си си.. просто случаи като твоя са рядкост  Wink Доколкото имам наблюдения младите момичета изпитват силнички болки в първите години,. Явно шийката се отпуска постепенно. После пък като роди жената съвсем се орпавят нещата. Има си и случаи в двете крайности. Моя приятелка редовно е получавала едно схващане на ръцете и на лицето от болка по време на менструация. Това си е било страховито направо. След ражданията се е оправила  Wink
Така че всички сме у ред и тия с ПМС и тия без ПМС  Wink

Някъде четох, че шоколада помага в тези случаи на тежък ПМС, но май само натуралния.

Ха! ще пробвам. обожавам натурален шоколад, освен това като съм с ПМС съм като наркоманка за шоколадови неща  Rolling Eyes

# 43

аз даже и написах в темата, че с това ме лекуват мъжете в къщи  Mr. Green

# 44
Моите изблици нямат нищо общо с ПМС, но добре се оправдавам с него.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт