Цветя перваза ни огравят и с усмивка всеки озаряват- 41

• 34 045
  • 438
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро и от мен.
Goody, останаха ми очите в твоето коледниче. Тук на подобно му казват великденче. Мисля че са два вида, но не съм убедена  newsm78 Скоро и аз видях такова нежно бяло и бях решила да си взема , но се спрях.
albenap, сакъсчетата са невероятни.  Hug Мимулис също.
*silvi* аз имам и бенджамин и драцена. Точно като твоите. Не съм пулверизирала, но гледам да ги поливам редовно. На южен прозорец са, но не ги напича директно слънце. Аз ги пресадих около март месец и сега са подивели.  Grinning
titon4e, благодаря за бегонията, както и на другите.  Hug  Днес ще я снимам от горе. Аз също трудно ги гледам и затова избягвам, но тази сега ми е фаворит.

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
когато ги купувах, преди 4-5 години, ми обясниха, че коледничетата са със заоблени крайчета на листата, а великденчетата имат нещо като мустачки накрая  Blush едното загина, това цъфтя около Коледа и затова реших, че е коледниче  Hug
то беше двуцветно, бяло с нежно розово, но може да съм го шашнала с грижи  Whistling и затова да е изгубило половината цветове  Hug

пак да кажа - скоро ще имам лилия, а басейнчето за нея няма да стане преди ваканцията (тогава синчето ще се маскира като общ работник и ще свърши работата на мАжО) - чари май показа една в легенче  ooooh! помагай, моля те  Praynig

# 227
mimeto 26 , точно се каних да питам за фрезиите и ти си го направила. Ние май по едно време ги садихме. И моите растат само на листа. Чудя се дали няма да цъфнат с гладиолите  newsm78, защото по един и същи начин вървят.Ще им направя снимка да покажа до къде са стигнали.
поепи, първия път, когато наторих теменужките /картинката май е по-различна, но шишенцето е същото и пише , че е за цъфтящи/ една от теменужките ми залиня и умря. Майка ми предположи, че може да е от торта, но аз се усъмних, защото на другите нищо им нямаше, ама сега като казваш, че и твоята се е разболяла...започвам да мисля, че може и от това да е било. Аз от тогава спрях и да ги торя де. Някъде бях чела, че винаги трябва да се слага по-малко количество тор, от това отбелязано на опаковките  #Crazy
Goody , обратно, на великденчето са заоблени листенцата, а на коледничето листенцата са със заострени връхчета. От снимката ми се вижда, че е такова. Ленито беше показала 2 снимки, на които се виждаже разликата. Пък и щом сега е Коледа, значи е коледниче  Mr. Green  Честита Коледа на теб!
Лина, щом е прецъфтяло, не мисля, че е проблем сега да пресадиш циганчето. После ще стане късно. Аз на моето даже му чупнах едното връхче преди няколко дена, за да го подновя, че бързо израства. Насадих го веднага в пръст. За един ден клюмно, но му сложих прозрачна кофичка /като чаша/ и сега се е изправило без да го прикрепям с нещо.

# 228
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug
Снощи почнах да чета темата, че мнооого съм изпуснала, но така ми се доспа, че не успях.Днес ще ми спрат нета, но довечера ще прочета всичко и ще ви покажа моите цветя.Нали не сте ме забравили? Embarassed
Чаро, получих писмото ти, много благодаря. Hug Heart Eyes  bouquet

# 229
 Heart Eyes никой не е забравен и нищо не е забравено  Heart Eyes

аз и катяджин с нейната грудко-луковица помня  Wink и чакам да видя цвета

и пак се хваля  Crazy това беше малко клонче подарък от едно бабче, което нямаше какво да даде, а много искаше  Confused боднах го, хвана се, оцеля зимата и така без кой знае колко внимание си стоеше на балкона.

# 230
миленка и аз ще снимам да покажа.много ми е интересно да видят как цъфтят.

# 231
  • Бургас
Теменужките ги торих  като слагах вода само във чинийките и вместо във 1,5 разреждах торта във 2л.Проблема, че не е само една теменужка всичките цъфтят така, гледам и банана му растат малки листа..Повече няма да торя, страх ме вече,дано само се оправят Praynig

# 232
Mомичета, трябва ми помощ.

На 29.04 ми подариха dracaena lucky bamboo. Представляват доста малки "бамбукчета",  в определена форма ( като пирамида ), наредени върху гъба и в нещо, като вазичка.

Взеха да увяхват обаче. Уж не са на пряка слънчева светлина, а малко по - малко се скапват.

Някоя от вас може ли да ми каже какво точно да правя за тях?
Благодаря предварително.  bouquet

# 233
  • Бургас
Моите великдечета се нацъфтяха.
Лобелията само листна маса,напълни сандъчето.Тъй като не съм имала до сега,вече взех да се чудя да не си отглеждам буреняк.
Фрезиите ми се показаха,вече са 5-6 сатиметра,всички се прихванаха,сега ще чакам цвят.

# 234
монахинята - това са си малки драценки, подредени да хващат окото  Confused но не могат да оцелеят дълго, поне не всичките  Tired можеш да развалиш аранжимента, да сложиж всяка свежа (зелена) драценка във вазичка и да чакаш да пусне коренчета, а след това да насадиш; или да ги оставиш в екопочва. но не мисля, че имат шанс да останат както са си подредени  Tired

хубаво цвете Thinking да не са нагъсто? или на сянка? по принцип не изискват кой знае какви грижи - подхранваш, поливаш и цъфтят  Hug

снимката на последното ми цъфтящо не е великденче  Blush само така изглежда, защото се опитах да хвана пъпките  Blush
забравих как се казва, но до сега съм го виждала само червено, а това е розово-прасковено  Crazy

# 235
  • Бургас
На източна тераса са, сутрин така хубаво ги напича.Поливам ги следобяд,като са на сянка,в едно сандъче изсипах , торбичка сеена,гъсто е,но нали уж да е кичесто.

# 236
  • На края на света !
Ками сега започвай да сееш  Hug

Goody много красиви цветя си показала ,и да знаеш че ти завиждам за гуавата  Wink Hug ще чакаме да покажеш лилията като пристигне  Hug моята е в глинеста почва ама много малко едва покрива дъното на легена ,преди това беше в в нещо като баластра ,но прочетох ,че трябва да е в глинеста и я смених  Peace
а от тук може да ти дойдат добри идеи за аранжировка  Peace
http://www.flowersweb.info/forum/forum18/topic44843/messages/
http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=29&t=3849

Мен днес ме зарадва и червения олеандър ,но после ще кача снимките  Peace

# 237
На източна тераса са, сутрин така хубаво ги напича.Поливам ги следобяд,като са на сянка,в едно сандъче изсипах , торбичка сеена,гъсто е,но нали уж да е кичесто.

Wink те се пензират, разклоняват и така стават гъсти  Hug

тук има по-малко от плик семена Диасция (разсадила съм част от тях) и няма да цъфнат така  Hug

така и така пак съм се включила - ето това е китката  Mr. Green

чари - Благодаря  Heart Eyes Гуавите за сега са две  Mr. Green делкаме ги оДма

# 238
  • Бургас
Първата снимка на лобелия ли е?Леле,няма нищо общо с моя треволяк. ooooh!Дали не са ми сложили бурени в пликчето? newsm78

# 239
монахинята - това са си малки драценки, подредени да хващат окото  Confused но не могат да оцелеят дълго, поне не всичките  Tired можеш да развалиш аранжимента, да сложиж всяка свежа (зелена) драценка във вазичка и да чакаш да пусне коренчета, а след това да насадиш; или да ги оставиш в екопочва. но не мисля, че имат шанс да останат както са си подредени  Tired

Благодаря за отговора.  bouquet

Значи ще им се порадвам още малко и после ще им чета една заупокойна молитва.
Не мога да направя нищо от това, което ми препоръчваш.

Общи условия

Активация на акаунт