Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 204
  • 602
  •   1
Отговори
# 540
Семирамида, спокойно. Не всеки вирус означава болница. Ако сте болни, не виждам причина да отложите ТЕЛКа. Ти си направи изследванията на детето, така ще се види и дали е вирус или бактериална инфекция. Заведи си  я на лекар да я види педиатърът, до четвъртък ще сте свалили температурата. Високата температура се подържа около 2-3 дена. И най вече се успокой, има много летни вируси. Дай и температуро понижаващо, сложи и на главичката и крачетата студени кърпи, направи и водичка с малко лимон, ако повръща компот от кайсия, и малко топла кола, водичка на 10 тина минути. Това е в най общи линии. Просто следи температурата, и гледай да я сваляш своевременно Hug

# 541
Семирамида, ходихте ли на лекар, как е малката сега?
А в газираните напитки, по специално кола и Спрайт има натриев цитрат. И нашата лична препоръчва разгазирана кола. Може да всемеш и ментови какпки, да разтвориш малко в чаша вода и да даваш на всеки 5 мин. по лъжичка.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 19:37 от marychery

# 542
  • Плевен
Здравейте мили мами!
Стоскам палци да са добре дечицата ви и да имат все по-малки пристъпи.

Имам спешен въпрос, моля ви който е наясно да ми отговори  Praynig

Дъщеря ми е на 1 г и 10 месеца. Нямаме констатирана астма, но имам големи съмнения за това. Често страда от ринит, течащ нос, сълзящи очи, почти непрестанно. Днес нищо и нямаше, излязохме на разходка, тя доста потича, поумори се и като се прибрахме започна една кашлица, през половин минута и едно шумно, свистящо дишане.

Дядо ми беше астматик и това ми прилича точно на пристъп.  Sad

Въпросът ми е какво мога да направя сега за да я облекча, докато утре я заведем при алерголог ли трябва? Дадох и 2.5 мл. Ериус - потивоалергичен сироп, че това имам? Добре ли е това? Ох, не знам, много се притеснявам да не се окаже астма, и започвам да се паникьосвам...

# 543
anyto: направи и инхалация с вода и сода за хляб или наи добре бягаи до спешното мити ми прави често такива изненади и го водя не смея да го оставя без да са го видяли

# 544
Семирамида: Как е детето? Не се притесняваи дори да се наложи да останете в болница /не дай боже/ ще ви пуснат за ТЕЛК  Оздравявайте!

# 545
  • Плевен
skorpi69, благодаря ти много за съвета.
Тя сега заспа, поуспокои се, но утре непременно ще потърся алерголог. Дали трябва да я следя през нощта, в смисъл, че тя спи с баща си, а аз съм при бебето и не съм до нея?
Сега я гледах, диша си съвсем нормално като спи, без свистене. Ама какво беше това чудо не знам - 1 час това тежко, свиркащо дишане, напрво болезнено свиркаше имам чувството...

Да, още веднъж благодаря, непременно ще пиша какво са казали.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 23:10 от anyto

# 546
anyto:Наглеждай я за всеки случай ако можеш овлажни въздуха в стаята и утре пиши какво са казали

# 547
  • София - Младост 1А
Здравейте момчета. И ние сме болни. Направо не ми се говори. То не са сополи, температура, кашлица, пневмококи... лошо ми става направо. Изпратих го за една седмица с нашите на вилата, че тука вече втора седмица не ще да оздравее. Снощи пак имал пристъп през нощта. А пие лекарства една торба.
Много ми е криво. Толкова ми е мъчно за болните ни дечица, че ще се пукна...  Cry
Сори, не мога да пиша. Страшно съм се вкиснала.
Да се оправяте всички!  Hug

# 548
Моя Алекс,окончателно не ходи на градина.За тази година опитите свършиха,изтече му лимита.15-20 дни костваха 2 тежки пристъпа и 3 вируса Thinking.
Днес се чух пак с личния,утре трябва да му се обадя и ако не е по пациенти да ида да ми обясни и даде направление за телк(или там каквото е).За сега нещата се движат добре.Губи ми се нишката с етапната епикриза,дали той ще я пише или ще ни прати при шефката на детско отделение,през която минаваме освен през него повреме на пристъпите newsm78.
Паживъом,па увидем newsm78 #Crazy

Много здраве на болничките,бързо да се оправят Naughty Hug,тва на мамите им  bouquet Hug

# 549
  • до реката
Привет на всички мами и дечица .Искам да ви питам /някой които е минал вече телк/плащате ли детската градина. newsm78И колко време след телка взехте някакви парички  ooooh!.Благодаря предварително за отговора. Hug

# 550
Здравейте! И моето дете има астма, но в комбинация с леко аутистично разтройство. Бяхме на ТЕЛК преди по-малко от месец за втори път.  Решението ни е за астмата. Изненадах се от благосклонното отношение на комисията. Ние не плащаме детската градина, но знам, че това става по решение на общината. А парите от Социални грижи идват към 15-20 на следващия месец  след месеца, в който сте подали документите там.

# 551
  • Плевен
Ние ходихме на преглед - лекарката не може да постави диагноза астма, което много ме ощастливи. Каза, че има алергия детето, ще пием противоалергичен сироп засега, а някакъв кожен тест се правел на около 4 години чак. Кръвен тест се правел на всяка възраст, но каза, че ще покаже, че е алергична от всичко и няма смисъл още повече да се шашкаме. Дано да няма повече такива пристъпи да я овладеем алергията  Praynig А на всички вас пожелавам здрави дечица.

А да питам пиете ли нещо за повишаване на имунитета и какво, че на нас и такова ни предписаха.

# 552
  • до реката
Ива благодаря за отговора.                                                                                                                                                         Anito по принцип дъщеря ми почна са анти алергични сиропи и капки да не те плаша но при нас ставаха все по силни и по силни и накрая урбазони за всеки пристъп така докато не поставиха диагноза астма с алергичен компонент.На въпроса ти за имунозащитни два пъти диспансера ни изписват едни хапченца BIOZU на билкова основа са 1/2 на 24часа пият се 15дни почива се пак толкова ипак 15дни се пият.

# 553
А да питам пиете ли нещо за повишаване на имунитета и какво, че на нас и такова ни предписаха.

Внимавайте с комбинираните витамини, в някои от тях поставят оцветители, които допълнително алергизират децата. Каквото и да вземете, четете упътването, не се предоверявайте.  Peace
Лично аз им давам витамин С на Jamieson и хомеопатични препарати, изписани от лекар.

# 554
  • Плевен

Внимавайте с комбинираните витамини, в някои от тях поставят оцветители, които допълнително алергизират децата. Каквото и да вземете, четете упътването, не се предоверявайте.  Peace
Лично аз им давам витамин С на Jamieson и хомеопатични препарати, изписани от лекар.
Благодаря за отговорите  Hug
Ами препарата е Изопринозин. Гледам, че пише, че е лекарствен продукт, по лекарско предписание, но лекарката го предписа за повишаване на имунитета. Досега пиехме Имунокинд - хомеопатично, но каза да го спрем.

Общи условия

Активация на акаунт