Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 199
  • 602
  •   1
Отговори
# 555
  • София,
Здравейте, ето и ни и нас отново. И да ви кажа наистина бяхмче в болница  Embarassed, за съжаление - вчера ни изписаха Embarassed
Днес вече сме по добре де. ТЕмпературата ни я свалиха със системи и венозен Аб, оказа се уж някаква херп ангина, но самия вирус - предизвикал и някаква бактериална инфекция, която тъкмо почнала да атакува основите и на белия дроб #Cussing out, показателите на кръвната и картина бяха шокиращи - CRP - то беше 114 пункта, при нормални 8 #Crazy. Добре че я стабилизираха де. СЕга се долекуваме в къщи с ПАнцеф, но странното е, че първите няколко дни не кашляше, а сега от вчера почна доста да ми покашля, една суха и лаеща кашлица. Вчера я слешаха последно в болницата и казаха, че няма нищо, дишането и е чисто, няма нищо newsm78, немога да си го обясня и аз. ДАжепърво и бяха назначили и инхалации с Вентолин, но после ги спряха, сега обаче се чудя дали да и правя в къщи, кашлицата е суха и се чудя дали пък АБ- то не дразни много стомаха и оттам да идва пак цялата работа, уж сега си пие мотилиум и пак newsm78. СЕптември ще и правят някакво изследване и за рефлукса.
Иначе ние вчера успяхме да минем на ТЕЛК-а, но ми се видя много странно, всичко стана за пет минути точно, първо нямаше никакви опашки и никакви хора, отидохме много по рано от определения час и влязохме веднага, една възрастна лекарка ни изгледа странно странно, все едно сме отишли да и "ядем от супичката с виличка" Twisted Evil, прегледа детето, после разгледа и документите, зададе ми само два въпроса и толкоз. РЕшението ще излезе другата седмица, да се надяваме само че ще е добро! Praynig Praynig

# 556
  • София - Младост 1А
Малееее какви страхотии. Дано бързо да се възстанови!

А за кашлицата и аз съм се сблъсквала със същото. Предния път като се разболя Пепи съшо беше с лаеща суха кашлица. Водех го всеки ден да го слуша Куфарджиева и всеки път казваше че няма нищо в дробовете. Правехме инхалации само с физиологичен разтвор, но тя каза че и това не е наложително, защото няма спазъм и не е затруднено дишането. Каза че възпалението му е на ларингса и или от това или нещо алергично го дразни и за това кашля. След няколко дни кашлицата отшумя. Той и сега е болен с хрема и пневмококи. Дробовете са чисти, но след ставане сутрин ела да видиш каква кашлица изкарва. През деня не кашля повече от 4-5 пъти. Докторката каза нищо да не давам. Беше на вилата с нашите за една седмица и днес се прибраха. От вратата ме посрещна с кашляне. Утре пак ще го закарам да стоим събота и неделя.

Много, много се моля бързо да се оправите!

# 557
  • Плевен
Семирамида, много съжалявам, че е трябвало да лежите в болница. Знам колко е гадно - бяхме с Андреа с бъбречно възпаление когато беше 10 месечна и още треперя като се сетя какво изживяхме тогава.

Дано детенцето бързо да се оправи. И ние пихме Панцеф, уж силен, ама след една седмица втори АБ, и след спирането му и още една седмица пихме и трети  Sad Ужас просто с тези виреси...

А на твоето дете астмата как я установиха - с кръвен тест или от пристъпите, че с моето са на една възраст и се чудя.

# 558
  • София,
ДА Дрина точно такава е кашлицата суха и леко лаеща, но явно от Аб вчера на моменти съвсем леко се овлажняваше, но странното е че днес не е кашляла изобщо, а през нощтта само веднъж се изкашля и това беше, но то в жегата въздухът е страшно сух Embarassed.
ЛЕле надявам се, че няма да се наложи да пием друг АБ след Панцефа, в болницата четири дни и слагаха Цефтриаксон, той също е доста силен. newsm78
Иначе нашата астма я установи др. Куфарджиева преди около десет месеца, при направени около десетина пристъпа, половината от които лекувани в болница  Embarassed на вентолин и венозен урбазон, но при нас не става въпрос толкова за алергия, предимно е на вирусна основа, а понякога явно от лека алергична реакция атакувана и от вирус се получават тези пристъпи, иначе за алергии не сме тествани, а аз нямам и намерение да я тествам. По принцип на тези кръвните тестове дето сега са модерни и ги правят за по стотина лева за  Embarassed алерген винаги излиза, че имаш алергия към нещо, към домашен прах или акари #Crazy

# 559
Семирамида съжалявам че сте били в болница,за тази кашлица нищо ли не ви дават?При лаеща кашлица Мити минава на Вентолин и Урбазон  иначе след 3-4дена сме пак в отделението.

# 560
Семирамида,много съжалявам че сте били в болница,но знаеш че там много по бързо ще стабилизират детето и всичко ще бъде ОК.Имам едно малко въпрос че към всички който са минали на телк вчера получих писмото демек 24.07а ме викат чак на 02.10 на Веслец,не знам защо но ми се вижда много късно датата като четох предни постове останах с впечатление че всичко свършва в рамките на месец?Семирамида аз съм чувала че решението излиза едва ли не на същият ден???????????? newsm78 Благодаря Ви

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 22:10 от nadeto55

# 561
  • до реката
Здравеите момичета .Обикновено на мен ми остава свободно време пред компютъра сутрин или късно вечер в много редки случаи през деня.Така че моля да ме извините.                                                                                 smile3501        newsm51        Искам да изкажа сърдечните си благодарности на Семирамида за синголера които ми изпрати/в понеделник ще го взема от пощата/Въпреки болното си момиченце лежането в болница и хилядите тревоги които е имала на главата си не е забравила моето момиченце.Благодаря! bdbaloniПожелавам на Вероника Всичкото здраве на света щастливо детство и послушен батко.Много целувки от мен. Папи7г.2м. и Хриси3г.7м.много много я целуват и гушкат.  Kissing Heart Kissing Heart                                                                                                                                                                            newsm57   Сега за другите неща нашият телк също протече много бързо и решението ни беше готово 2а часа след това но пък беше в друг град.Писмото ни до иде /за телка/месец и половина след подаването на документите самият телк беше още месец след това.Може би зависи колко бързо обработват документите а и през лятото излизат отпуски така че въобще не ме учудва че са дали такава късна дата на Надето55 споко всичко ще е наред.

# 562
 smile3510 bdbaloni ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВЕРОНИКА!Много здраве,весели игри и много усмивки ти пожелаваме!

# 563
  • София,
О, момичета много съм трогната благодаря ВИ! Hug
ПОлина аз пуснах пакетчето още по миналата седмица, тя беше здрава тогава и добре че успях, радвам се че си го получила, аз все не ми остава време да ти пиша на лични и да те питам какво става, но наистина покрай претесненията и болницата и ТЕЛКА, съвсем съм изключила, но се радвам че всичко е наред.
НАдето при вас е по добре, че ви викат на ВЕСЛЕЦ, то и нас трябваше там, но тъпата педиатърка нали е написала в протокола за вродена деформация на бедро, наистина го е написала, видях го онзи ден в протокола #Cussing out, сега явно наистина е отпускарски период и може би затова ние минахме толкова бързо, но пък явно и затова ще чакаме и за решението цяла седмица, то навсякъде различно работят . Сктискам палци на всички да вземем най добрите за децата си рещения. Ето почерпете се за здравето на моята малка принцеска

# 564
  • Плевен
Честит рожден ден на малката Вероника! Да е жива и здрава и да има прекрасно детство!

# 565
Семирамида,да ти е живо и здраво детенцето,всичко лошо което и се е случило да остане зад вас пожелаваме и цялото щастие на земята и най прекрасното и незабравимо детство nbirthday  ura Мила извини ме че точно в този ден те занимавам с моите неща но защо да е по добре на Веслец каква е разликата?

# 566
  • София,
Ами там си е само за белодробни болести телка и решението излизало веднага, поне аз съм останала с впечатление че там е по добре, по внимателни са някак си и всичко минавало по лесно, аз пет пъти се препотих и притесних само от погледа на онази бабичка дето ни преглеждаше документите и детето, така ме гледаше и изучаваше, че аз направо изтръпвах и все още изтръпвам, докато не видя с очите си решението, просто ще изперкам #Cussing out

# 567
 nbirthday на малката велоника, на която доста й се събра напоследък! Да е жива и много здрава!  cook

Семирамида, бъди щастлива майка и ти! Всичко ще е наред, като поотрасне newsm51

# 568
  • до реката
здравеите и от мен.Този път за нещастие пиша толкова късно от притеснения и тревоги за друг мои близък човек.Маика ми милата ми маичица преди около 4 часа изгуби съзнание няколко пъти за кратки интервали от време не беше на се беси няма спомени за случилото се.Извикахме бърза помошт те с много бърз преглед слушалки и мерене на кръвното което беше в нормите установиха че има нервна криза.Не бях виждала такова нещо уплаших се до смърт баща ми още повече се уплаши/ние живеем заедно баба дядо аз съпруг ат ми и децата/ в онзи момент а и след това не си позволих да се показвам слаба трябваше да се справям сама /съпруг ат ми е нощна смяна/.Маика ми се поуспокои и я унася от инжекцията която и сложиха венозно не мога да заспя чувствам се безпомощна безполезна и уморена.Утре ще се опитам да издействам направление за невролог така казаха дори ако успея ще я заведа веднага на преглед а между другото трябва да ходя и до социалните да видя дали е готова оценката на Хриси от закрила на детето и да подам някаква молба ли и аз не знам трябва и да ходя с рецепторната книжка на Хриси да се оправям и до пощата трябва да отида и още едни документи имам да подавам на друго място за мен са .И всичко това трябва да стане до обяд с децата с мен.Сто махат ми е свит на топка извинявайте че ви засипах с всичко това просто исках да си излея душата.

# 569
  • София
Поли, за това сме тук, и аз без форума бих откачила, особено в този момент! Пиши, когато имаш нужда, тук сме! Сега ще пуснем новата тема, и ще пишем там надявам се само добри неща, макар че аз имам нови тревоги с Лъчката!

Общи условия

Активация на акаунт