Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 158
  • 602
  •   1
Отговори
# 570
  • до реката
Благодаря за подкрепата и мила Иги в момента не вярвам много в хубавите неща но се надявам да има светъл лъч за всички ни.

# 571
Здравейте и от нас мили момичета.
Полиа непременно идете с майкати на невролог. Успех ви желая и скоро да оздравява.
Иги как са дечицата?
Семирамида, Честит Рожден ден  на малката принцеса, да ви е жива и здрава, много много щастлива. Много да ви радва. От сърце и желая щастливо детство с много усмивки и сбъднати мечти.
а за телка, не се тревожи. И ние в Пета градска чакахме една седмица за да си вземеме решението. И във Втора градска чакахме, а там дори ни бяха изгубили и документите. Така че спокойно, а и е нямало защо да се притесняваш и на самата комисия. Ние във втора градска като минахме, и една жена ни извика, взе документите и започна да ги разглежда, нищо не ме пита, не прегледа детет - аз дори мислих че е сестрата. Докато се усетя и каза, след седмица за решението...  #CrazyНо ние бяхме все пак минали преди това през Веслец, и от там ни препратиха към 2 ра градска, след като казаха че те ни дават 50 %.

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 09:34 от marychery

# 572
Здравейте момичета!За съжаление се случват и такива неща,Полиа дано майка ти се оправи по-бързо.Пиши какво са казали.Тази сутрин Мити е със спаднал глас,носа му тече.Не беше боледувал от май,тогава бяхме в отделението 2седмици и 1седмица преди това опитахме да се лекуваме вкъщи.Незнам вече какво да го правя това дете и големия батко е астматик на 22г е вече но такова чудо не съм видяла.През месец,два сме в детско отделение ако не е с пристъп,ще е или с ларингит или с кръвоизливи в гърлото.На всичкото отгоре неможе да пие хапчета всички лекарства трябва да са течни и пак не се знае дали няма да ги повърне.Мъка страшна е вярвайте,косата ми се изправя като се разболее  smile3511

# 573
  • София,
Благодаря ВИ момичета за милите пожелания Hug
РОжденият ден мина супер, малката беше много щастлива! Blush
ПОли дано майките се оправи и не Ви се случва повече такова нещо, стискам палци да се справите без проблеми, и пиши не се тревожи нали затова сме тук Peace
skorpi69   Praynig дано не е нещо сериозно, а за падането на гласа калциевият глюконат много помага, той подсушава и лигавицата и за хремата също ще подейства добре :thinking
:

# 574
  • Страната на чудесата
Момичета, напоследък не чета често тук Embarassed, защото Цвети е на бабин дом и аз искам да се откъсна от проблемите, свързани с астмата за малко, но исках само да ви информирам, че ако решите да водите децата в Трявна (сега моето е там за 2 седмици), стаите са ремонтирани и са с нови мебели от тази година. Ако придружавате детето имате право на болничен за времето на престоя в болницата, издава се в болницата болничния. За всякакви въпроси може да питате д-р Илиев(давала съм координатите му по-напред, но ако се наложи ще ги изровя отново)

# 575
Поля бъди силна,точно в този момент майка ти сигурно разчита единствено на теб,въоръжисе с търпение и имаи вяра че всичко е бъде ок желая много здраве на теб и твоето семейство.

# 576
Моля дай малко инфо за Трявна-за стаите храненето,заплащането Praynig

# 577
  • София - Младост 1А
Здравейте момичета,

пак чета за проблеми с малки и големи и направо свят ми се извива.
И на нас все "прекрасни" случки ни се случват...
В петък малкия го докараха от вилата оздравял, зачервил бузките... изобщо слънце.
Лягаме си и в 3 през нощта почва едно кашляне... ама няма спирка. Сухо, дънещо, отврат. Имам аз едно мазило Vicks VapoRub Topical Ointment, което е подобно на Пулмекс бебе и Хустагил. Преди време мъж ми ровеше из нета за пристъпите на кашлица и в един чужбински форум намерил мнение на няколко майки, които ползват този продукт, но не мажат гърдичките на децата, а КРАКАТА!?!?!? Бая се зачудихме, но поръчах на позната да ми донесе мазилото и ей богу действа. 5-10 минути след като започне пристъпа намазвам крачетата и спира пустата кашлица.
Та и в петък така направих. Повече цяла нощ нищо. На сутринта запалихме колата и обратно на вилата. Е нито веднъж не се изкашля това дете, нито един сопол нямаше. Връщаме се снощи и в 2 часа айде на нова сметка... и пак мажеме краката.
В сряда имаме час да го водя да го слушат, а ако се влоши още утре. Не знам гадния въздух ли така му влияе, какво ли... И преди сме ходили за по дълго на почивка и не е имало такива неща като се върнем. Направо откачам вече.
До преди 10-тина дни си бяхме на Ксизал и не правеше такива неща. Сега сме го спряли и като че ли от тогава пак почна кашлянето посред нощ и сутрин.
Д-р Куфарджиева каза че е наложително да направим тестовете за алергии, ама пусто осигуровката ми не ги покрива. И трябва да направим и хранителните и респираторните. Трябва да се извадя 230 лева... не ми се мисли...

Семирамида на голяма патерица да честитя и аз рожденния ден на Вероника! Да е много, много здрава!   bouquet

Поли, моля се майка ти да се оправи бързо.  Praynig  Hug

skorpi69 и на вас стискам палци бързо да оздравявате.  Hug

# 578
  • Страната на чудесата
http://catalog.bg/company.php?company=16160
ето тук има информация, стаите са с 2 или 3 легла(има и повече, ама не те съветвам) , на дадения телефон правиш резервация-не се заплаща, после вадиш талон №7 и отивате. За децата е безплатно храна и спане(храната е болнична, налага се да си докупувате това-онова), възрастните плащат 19 лв.с ДДС за стая (без храна) със самостоятелен санитарен възел. За повече уточнения те съветвам да се обадиш след Четвъртък на д-р Илиев(сега е в отпуск) за да ти обясни подробно. Много е разбран и помага с всякакви съвети, аз досега на живо не съм го и виждала, но и миналата, и тази година ми оказа голяма помощ със съвети и напътствия, да е жив и здрав.

# 579
Трябва да се извадя 230 лева... не ми се мисли...

Дрина, ние утре ще ходим до док.Илиева взех талон от джипто и с него при нея от там тя ми дава друг талон с който ще хода в исул да му напра ват кожно венерическият тест и мисля че доплащам някъде около20лв.Ако си решила да правиш кръвният моят съвет е да не го правиш всички с който се консултирах ми обясниха че от него нямало смисъл изобщо не бил верен и показвал че лицето едва ли не има алергия към всичко.Утре като се приберем ще ти пиша за още информация ако желаеш

# 580
  • до реката
Привет и от мен.Днес денят е малко по хубав и маика ми е по добре.Не сме ходили на невролог само взех направление сега е отпускар ски сезон и всички доктори които ми препоръчаха ще бъдат на работа чак следващия понеделник така че се надявам всичко да е наред до тогава.Да ви питам миналите през телк двоините децки от коя дата ви ги плащат от датата на инвалидизация или......

# 581
Да двойните детски се изплащат от датата на инвадилизация.  Peace Радвам се че майкати е по - добре. Аз лично водя моите деца на невролог в Св. Наум, но в детското отделение и съм доволна. Синът ми два пъти е бил хоспитализиран там, всички бяха внимателни и добре си вършат работата. Идеята ми е че това все пак е голяма болница и има невролози .

# 582
  • Плевен
.Ако си решила да правиш кръвният моят съвет е да не го правиш всички с който се консултирах ми обясниха че от него нямало смисъл изобщо не бил верен и показвал че лицето едва ли не има алергия към всичко.Утре като се приберем ще ти пиша за още информация ако желаеш
И на нас така ни каза алерголожката - че излизало, че си алергичен от всичко и само излишно ни депресирва нас родителите.

Поля, радвам се, че майка ти е по-добре.

# 583
Ако си решила да правиш кръвният моят съвет е да не го правиш всички с който се консултирах ми обясниха че от него нямало смисъл изобщо не бил верен и показвал че лицето едва ли не има алергия към всичко.

Проблем е и тълкуването на теста. Но моето дете направихме тест, когато беше на 3 години, защото правеше пристъпи подобни на астматичните. Оказа че, че няма почти към нищо. Съвсем леко над "нулата" към мляко, дом.прах и плесени и малко повече, но пак съвсем лека алергия към яйца. Резултатът беше силни анти алергични лекарства, 3 месеца без никакъв млечен продукт и 6 месеца без никакви яйца, дори яйчен прах в нещо. Представете си колко трудна диета за дете на 3-4 години. Издържа. Но не това изчисти пристъпите. В крайна сметка, оказа се, че прави такива пристъпи само по време на вирус и то не на всички вируси. Избягвах много стриктно всякакви оцветители и консерванти години наред, от година малко съм я отпуснала, тя знае какво може и какво не, но вече ходи на училище и се налагат някои малки изключения.
Моят съвет е - със или без тест - ограничете до нула всякакви изкуствени добавки в храните. Не можете да си представите, но в почти всичко ги има, дори в бульончетата, с които готвим, дори в бебешките млека ooooh!. Спрях антиалергичните / не казвам да го правите! /, аз казах на Мустаков, че ги спирам и толкова. Слава Богу, при моето дете, това се оказа правилната стратегия.  Така че тестът не е задължително да покаже всички алергени. Аз се успокоих,че няма към животни - кон, котка, куче, към растения, към зърнени храни, към плодове, ядки...Но алергиите се менят през няколко години, така че и тестът важи за момента. Ако решите все пак, търсете добра лаборатория.  Peace

# 584
Незнам отде да започна  Sad #Crazy

Миналата седмица отивам при личния дава ми направление за телка,от там  айде в Добрич.Минавам през спешното и една ужасница ме реже на регистратурата че на 4-тия етаж е телка.Обаче аз ни стъпала виждам ни асансъор за там,как да е лутам се като пълен олигофрен намирам някакви мижави стъпала и оп съм на -тия етаж.То убаво обаче там навсяка 3-та врата пише ТЕЛК Shocked.
Чукам на вратата и като една смотла мънкам щот и аз незнам де отивам.И казвам имам едно направление за телк къде трябва да го представя и т.н.А  сестрата ми резва"КЪТ незнаеш то пише на него,вземи го прочети!",божееее пази ме от острия ми език.Стиснах зъби а доктора го погледна и ми каза в края на коридора госпожо newsm78.
Отивам там и пак със стрелите от вратата.....незнам как съм изглеждала но след 5 мин разговор тона на г-жата омекна.ПОкани ме да вляза и ми каза,на 24-26 август идваш да подадеш документите но само с тва направление си заникъде Shocked.
Слушам пиша и изпълнявам.А документите са Копие на акта за раждане на детето,амбл.карта,ЦСМП(тва знаете ли кво е,аз не Mr. Green).И жената ми обясни това,колкото повече от документите представя при самото подаване,толкова помалко неща ще ми иска после комисията.

Та сега от мен се иска да да намеря с Връзки разбира се,доктор от спешния ни кабинет в Балчик който да прерови старите бумаги и да ми издаде някакъв документ на който да пише кога точно и за какво е влизал Алекс в спешния.(нямат компютър и всичко се записва в тетрадна,ако бяха с комп с едно чукване на ЕГН-то всичко това беше да излезе като информация #Cussing out)
От там ми трябва етапна епикриза,която дали сега или после трябва да измоля шефката на детско отделение.
После амб.лист от личния.
Дадоха ми да попълня и една молба към направлението за телка,ако съм объркала нещо ще се самоубия.
Предполагам след като подам документите,после ще ми искат евентуално само снимка на дробовете на малкия.Пу пу дано да е само това.

Споделих с приятелка от друг град какво ми искат,и тя се ошашави направо.Каза че при тях няма такива неща,е не е ли навсякъде едно и също newsm78.Личния пък ми каза моли се да на ви искат повторни тестове за Алергията,щот ние в Сф ги правихме Sad

Момичета толкова съм объркана и ошашавена,че дори незнам какво друго да напиша......немога да си наредя мислите и времето ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт