Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 176
  • 602
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Да се запиша и аз в тази нерадостна тема Sad.Имам момченце на 2 год и 7 месеца,което кашляше цяла зима и след преглед с алерголог казаха,че има бронхиална астма.Решихме да го водим и при д-р Мустаков,след кръвния тест-БА и алергичен ринит.Снощи беше ужасно  Sad,не спря да кашля цяла нощ.Пихме Сингулер сега не знаем как да продължим,педиатъра казва едно алерголозите друго.Вече незнам какво да правя SadА детенцето много се мъчи,направо ми е жал да го гледам.

# 76
  • Бургас
Евита защо за всеки случай не направите една микробиология на гърлен секрет. За по - сигурно. Има ли сме периоди на луда кашлица, която не се повлиява от никакви антихистамини. Излезе клебсиела пневмонае и от курс с Цефзил кашлицата мина за 2 седмици. Аз си мислех, че ако е бактерия поне температура ще има, ама нямаше.

# 77
Ним, мерси за споделената информация, наистина е важна!

Иначе, и аз съм чувала подобни изказвания, сигурно и повечето тук. Наистина е ужасно! Не си сама! Hug

# 78
  • Страната на чудесата
Ним, благодаря ти за споделеното. Досега на Цвети хемоглобина и вивнаги е бил около 140 и педиатъра е казвал, че е много добър. И аз, гъската, си се радвам-никога не съм знаела, че е показател за недостиг на кислород Confused

# 79
evita и аз съм за гърленият секрет. Моите също са с бронхиална астма, алергии, алер. ринит и каквото се сетиш още. Но и месеци наред се борихме с бакрериални инфекции. Така че един гърлен секрет няма да е излишен.
А иначе за да си облекчиш детето - инвестирате около 100 лв за инхалатор, и започвате да правите инхалации - най безвредно с физиологичен разтвор. Когато Мария беше малка, правеше много тежки пристъпи, постоянно каляше, а ние нямахме финансова възможност да си купиме ихалатор, бяха доста по - скъпи. Затова или ни ги правиха инхалациите в болницата, или личната ни назначаваше курс с рехабилитация, и ни ги правиха в  поликлиниката ( 6 - то ДКЦ ) в комбинация с нагревки.

# 80
За съжаление хомеопатията не помага толкова много три курса с хомеопатия и нищо.

Моля, дай подробности. Какво значи 3 курса? Какво хомеопатично са ви дали?

# 81
Момичета,благодаря за отговора!
Ще искам от педиатъра да ни пусне и гърлен секрет, а аз си мислех да го заведа и на УНГ.
Купихме инхалатор още през зимата, но само с физиологичен разтвор не съм му правила инхалация Sad, просто не знаех. А какво количество се слага и колко често може  да се прави?

# 82
  • София
Инхалация с физиологичен разтвор можеш да правиш колкото често искаш и по колкото време детето търпи. Тя може само да помогне и не може да навреди, така че давай смело. Ако в инхалатора има друго, освен физ. разтвор, тоест някакво лекарство, тогава вече лекар трябва да ти определи дозата!  Peace

# 83
Само за протокола, момичета, Влади е с пристъп от обяд.  Sad Не ни се размина. От смяната рязка на времето плюс вируса.

Предписаха му и Назонекс (2 пъти по 1 впръскване - не е ли много?), както и калциев глюконат, защото носът му е запушен, а тече водичка...

А... инхалациите с вентолина просто не ги споменавам, защото ви е ясно. Confused

evita_fr, горе-долу 4мл физ. р-р трябва да стигнат за стандартните 10 минути инхалация, по Ним ти е казала - колкото пъти на ден искаш прави и няма вреда.

# 84
  • София
gergandi, дано пристъпът е лек и до сутринта да е преминал!  Praynig А на теб желая сили и здрави нерви, защото знам, че тази нощ ще е тежка за теб!  Praynig Praynig Praynig С вас съм в мислите си!

# 85
evita момичетата са ти казали - можеш и по-често да правиш инхалации с физиологичен разтвор.Това е едно спасение, когато усеиш че детето е хремаво и заочва да кашля, ти започвай инхалаци.
gergandi бързо оздравяване.
Мария пък ми е със счупен крак и сега е с гипс. И тя вече цяла седмица ми подкашля сутрин особено, но засега е само това.
Мисля да сложиме хепатитната ваксина - хем ме е страх от последсвията, хем ме е страх и от хепатит.

# 86
  • Страната на чудесата
evita
Мария пък ми е със счупен крак и сега е с гипс. И тя вече цяла седмица ми подкашля сутрин особено, но засега е само това.
Мисля да сложиме хепатитната ваксина - хем ме е страх от последсвията, хем ме е страх и от хепатит.

Горкото детенце Cry
Имай предвид, че когато е със счупване, може да направи и друг проблем-когато Цвети беше в гипс(също крачето), лекарите в Пирогов ме предупредиха, че много често пациентите им правят и бронхит, обясниха ми, че е от шока за организма(счупването) Не искам да те тревожа, само да обостря наблюдателността ти Hug
За ваксина и ние се колебаехме миналата година, но като поставиха диагноза алергична астма лекарите ме посъветваха да избягвам ваксинация newsm78

# 87
Lucky Plam благодаря мила. Да знам че е шок за организна. А за ваксините и аз винаги съм с едно наум. Моите са и с артрит и от тетраксина Мария ми беше с оток в коляното и на Диклак. Но все още се колебая какво да направя.

# 88
  • София
Lucky Plam благодаря мила. Да знам че е шок за организна. А за ваксините и аз винаги съм с едно наум. Моите са и с артрит и от тетраксина Мария ми беше с оток в коляното и на Диклак. Но все още се колебая какво да направя.
И аз ти препоръчвам за сега да изчакате с ваксината, поне докато махнете гипса. Лора също си счупи крачето преди 2 месеца, а тогава трябваше да слагаме ваксина. Докторката изрично каза, като свалим гипса, тогава. Много  Hug на детенце, сигурно вече е свикнала с него. Дано скоро да го свалите.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт