Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 182
  • 602
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, положението леко се нормализира, въпреки че имахме 2 кошмарни дни...

Меричери, наистина трябва да мислим за тези ваксини... И аз се чудя. Ние пък противоменингитна нямаме... И противохепатитна, ама много ме е страх...
А, Мария е боец, ще й мине бързо, сигурна съм  Hug

hellche, Лора много малка, как пък го счупи този крак... Оф, какви маневри измислят тея бръмбъзъци  Grinning

# 91
  • София
hellche, Лора много малка, как пък го счупи този крак... Оф, какви маневри измислят тея бръмбъзъци  Grinning
Ами и аз не знам точно как стана... спъна се в нищото и падна. Всъшност си счупи палеца, но в основата, това се пада посредата на стъпалото. Бързо се оправи - 17 дни носи гипса.

А за ваксините да кажа.. противоменингитна има в Пентаксима. Ние другия месец ще слагаме Превенар, против пневмония.

# 92
hellche, радвам се, че бързо е минало.

Синът ми е на 5 и половина почти. Пентаксимът тогава не беше много популярен, а нашата лекарка (която по ред причини смених) тогава и дума не издума. Иначе Пентаксим щях да сложа, ама де да зная... То моят беше и на живата ваксина за полиото... ooooh!

# 93
За съжаление хомеопатията не помага толкова много три курса с хомеопатия и нищо.

Моля, дай подробности. Какво значи 3 курса? Какво хомеопатично са ви дали?
angel три пъти пихме  по схема хомеопатични препарати в рамките на една година и накрая все стигахме до пневмония с много силна гнойна ангина и темп.40 градуса и антибиотици изписани от хомеопатичката та накрая и тя прецени че не сме за такова лечение.
започнахме със Стафилококциум 15, Силицеа15, Пругениум 9, туберколинум 15, Тиа осциолент 30, сулфур уол 30, и още две които съм ги забравила но ефекта е такъв
ако е нужно ще се поровя  да намеря рецептите.

# 94
Порових се в архива  Confused

Staphylococciuum 15CH -  5 гр сутрин четна дата
Silicea 15CH - 5 гр сутрин нечетна дата
Pyrogenium 9CH -  5 гр вечер четна дата
Ors.yool 15CH -  5 гр вечер нечетна дата
Notr.neuriof.- 10 гр.в неделя
Tuberculinum 15CH .- 10 гр във вторник
Thuya oceiolent. 30CH .- 10 гр в четвъртък
Sulfur yool 30 CH.- 10 гр в събота
След две седмици минахме на Зинат и Азатрил
После се проточи и на инж.Амикацин и още нещо.

Pyrogenium 9CH -  4*5 гр
Phyfolocea dec. 9CH-  4*5 гр
Oiloutus glou. 9CH-  4*5 гр
Sticta pulmouor 9CH-  4*5 гр
Staphylococciuum 15CH -  5 гр сутрин четна дата
Silicea 15CH - 5 гр сутрин нечетна дата
Pyrogenium 9CH -  5 гр вечер четна дата
Ors.yool 15CH -  5 гр вечер нечетна дата
Notr.neuriof.- 10 гр.в неделя
Tuberculinum 15CH .- 10 гр във вторник
Thuya oceiolent. 30CH .- 10 гр в четвъртък
Sulfur yool 15 CH.- 10 гр в събота
След месец Сумамед форте после Далацин С и накрая Аугментин

Pyrogenium 9CH -  3*5 гр
Phytolocea olec. 9CH-  3*5 гр
Merc.solub. 9CH-  3*5 гр
Hepar sulfur 30CH -  3*5 гр

След два месеца:
Phytolocea olec. 9CH-  4*5 гр
Oiloutus glou. 9CH-  4*5 гр
Pyrogenium 9CH -  4*5 гр

И след това в болницата с пневмония двустранна на Гентамицин много зле.
Тази схема се разпростира в рамките на едан година.
Дано никое дете не преживява неговите страдания  Praynig

# 95
  • София
ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!
ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

# 96
  • София - Младост 1А
Честит празник на дечицата ни!
Аз винаги си пожелавам само едно... здраве!
Пожелавам и на вас само това.
Здраве... в неограничени количества!
И винаги да греят усмивки на лицата им!

Пепи на празника е болен и пак ще пропусне тържеството в градината, но днес не ми се говори за болести.

Хубав ден!

# 97
Честит Празник на всички дечицаи от нас. Пожелавам им много много ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ , много много УСМИВКИ и сбъднати мечти.

# 98
ЗДРАВЕ, УСМИВКИ и СПОКОЙСТВИЕ на децата!!!!  bigdance2

И Влади е още в пристъп, та пропуска тържеството в градината...

# 99
Честит 1 юни на всички дечица.....с малко закъснение  bouquet
Благодаря за отговорите,започнах с физиологичния разтвор.Снощи не беше толкова ужасно.
Приятен ден!

# 100
 vanesa_01 , вашата схема малко ме изненадва. Много е "рошава". Какво ли не са му изписали на това детенце, изсмукало е целия хомеопатичен шкаф в аптеката. А не виждам основен препарат като Poumon Histamine, който е грубо казано хомеопатичния Вентолин и Dulcamara, която се изписва, ако има съмнение, че детето прави алергия при влага. Виждам препарати, които се изписват като цяло за укрепване на организма, а също и при гърлобол, болки в ушите, висока температура. Ако детето ти има астматичен проблем или кашлица, или алергия, изразяваща се и в кашлица, едва ли биха пропуснали тези два препарата по-горе, особено първия. Странно. Не съм лекар, но от години сме на хомеопатия цялото семейство, пълна съм с книги, а и нашата лекарка ми обяснява всичко, така че съм ориентирана поне малко. Много ми стана странно, че не ви е помогнала хомеопатията. Всички мои познати, които са имали сходни проблеми, са се отървали с хомеопатия. Мъчно ми е, че при вас няма резултат. Ако се решиш отново, макар че с този злополучен опит, едва ли, пиши на лични, ще ти препоръчам моята лекарка. Но трябва търпение и смелост.
За всички майки -   bouquet

# 101
angel,благодаря ти за разясненията след като този кошмар мина доста се поинтересувах и много неща научих за хомеопатията но за сега ще останем на лечение с медикаменти и ако наистина набера смелост пак ще опитаме.Миналото лято го изкара с билка сега пак започваме .Явно в Стара Загора няма качественни хомеопати всичко за тях опира до пари а вярвай ми доста средства потроших по щурите им идеи.
Сега да видим какво ще направи д-р Мустаков и нашата пулмоложка.За сега тя е напълно съгласна с него и се лекуваме по неговата схема. Вече направи един астматичен бронхит но за 7 дни се оправи и то мина значително по леко от обикновено Hug.

# 102
Vdnesa,и ние се лекуваме по вашата схема-тестуване при Мустаков,терапия от него.Пулмоложката ни е от Стара Загора и е напълно съгласна с изписаната терапия.Вече и имам пълно доверие.Знае състоянието на децата и получавам консултации от нея дори по телефона.

# 103
za_tan4e при д-р Калчева ли ходите

Изненада вземам го от ДГ с кашлица суха и лаеща , що ли ми е позната направо ледена вода ме обля .Пак се започна много на често преди две седмици оздравя от предишния бронхиален спазъм.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:54 от vanesa_01

# 104
Vanesa ,ходим при Д-р Калчева.И на мен ми е позната тази кашлица.Малкия вече втори месец я влачи.Тъкмо започне да отхрачва и кашлицата стане влажна и се започва от начало.Струва ми се ,че децата ми живеят само с лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт