Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 195
  • 602
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, излезна новият Позитивен лекарствен списък:

http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1337

Проверих за Сингуера - всички лекарства от вида Montelukast са на 100% платени от ЗК, поне според това, което аз разбирам. Пак си се изписват на 28 дни.

Не можах да разбера за кортикостероидните, вижте вие дали ще успеете.

Пиша това, защото ми бяха казали, че може да се наложи да да доплащаме 20 лв за Сингулера. Според мен, според това, което пише в този файл, няма да се наложи това.

Обаче, цената, която е написана тук, че ще стува, е по-малка от тази, която искат в аптеката, така че не зная дали няма да ни поискат пари следващия път в аптеката... Ще видим.

# 106
gergandi  вчера го взехме,абсолютно безплатно  Peace,но в нашата "шашава" държава,вече няма да ме учуди нищо.

# 107
здравейте момичета днес в аптеката ни искаха 48лв да доплатим за сингулера и 8 лв за флексотида. какво става .....?

# 108
здравейте момичета днес в аптеката ни искаха 48лв да доплатим за сингулера и 8 лв за флексотида. какво става .....?
Айде, почна се...

# 109
  • София,
Аз взех сингулера на 29.05. и нямаше проблеми, дано скоро се оправят нещата. А и по телевизията снощи даваха репортаж, че в някой градове дори изобщо ги нямало медикаментитет за профилактика на асмата в аптеките. Ужас.
Иначе да ви се оплача, че нас вчера ни изписаха от болницата с поредната пневмония Embarassed. Ужасно е, но поне я хванахме още в самото начало, нямаше спазъм, и дори нищо не се чуваше на слушалката. ДАже личната като ни прегледа и каза, че сме развивали гнойна ангина. Е да ама аз хич и не повярвах newsm78 и след като малката взе да вдига Т и да не я сваля изобщо, право я заведох в болницата. НАправиха и снимка и си се оказа .- каквото очаквах, започнало беше да се пълни със секрети дясната страна на дробчето Crossing Arms, добре че с бързата намеса и подходящите венозни вливания, я оправиха за пет дни. СЕга вече сме си в къщи и ще се долекуваме с още малко Аб. ХУбавото в случая е, че не се наложи урбазон, само инхалации с Вентолин правихме и продължаваме и в къщи. НО дишането е вече доста често, нито имаше свирене, нито нищо, явно Сингулера си оказва въздействието и се надявам да израстем скоро всичките тези проблеми и да почнем по рядко да боледуваме. Praynig
МОмичета, а днес мойте палавници бутнаха инхалатора,от шкафа на пода, в момента когато работеше, направо изтръпнах цялата и се разтреперах. В началото спря да работи, явно защото беше позагрял, после почна леко да духа пак, сега като че ли вече работи, но много ме е страх, хич не ми се дават пари за нов, а в момента не можем и на поправака да го дадем, ако се наложи защото ни трябва, Sick дано таткото се прибере скоро и да го отвори да види дали има някакви поражения. СИлно се надявам тези уреди да са здрави и да нямаме проблем, че направо изтръпвам като си помисля колко са скъпи, но и необходими, особено за дечицата ни. НА някой случвало ли му се е такова нещо? newsm78

# 110
Семирамида, леле, добре, че си усетила нещата навреме! Браво!
Бързо да се оправя мъничката! Praynig

Иначе, на мен един път ми се случи да ударя инхалатора леко в пода, нямаше видими поражения, ама и аз изтръпнах. Дано да проработи нормално вашия.т. Не е ли в гаранция? Ако е в гаранция, таткото ако го отвори, гаранцията пък няма да е валидна (ама и онези кой знае колко ще се мотаят, ако дадеш на поправка... Confused)

# 111
днес беше контролния ни преглед при пулмоложката, за съжаление Сингюлера не дава очаквния резултат. Каза ми, че от 1.06. има нов ред за отпускане на безплатните лекарства - за деца до 6г. са абсолютно безплатни, но за да ни изпише сингюлера за алергична астма, трябва да имам консултация с алерголог и пулмолог (според новите правила) и вероятно и помпичка ще му назначи. Тъй като лечението не даде резултат, направо си ми каза да го водя и при друг специалист за второ мнение.

# 112
  • Here, There and Everywhere
моите бутнаха веднъж инхалатора на пода, но в момента не беше включен
след това работеше нормално и нищо не сме правили

аз не съм се писала отдавна- ние сме без Сингулер един месец. Определено спи по- спокойно, но явно сезонните алергии се отключиха. Беше със запушен нос една седмица, а от вчера започна да свири.
Някой от вас дава ли антихистамини? Или само Сингулера е достатъчен да тушира сезонните алергии?

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 22:04 от pirinka

# 113
Айде, почна се...

Sad нямам думи...........,ейй.... да знаете много ме е яд,аман от тая държава  #2gunfire

# 114
на колко години е детето, ако е над 6г се доплащало от 01 юни

някой да е водил детето си при д-р Жени Милева - алерголог, имате ли отзиви?

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 08:03 от mani-mani

# 115
  • София,
МОмичета машинката работи засега и няма нищо, не сме я отваряли, тя наистина е в гаранция още една година, но гаранцията непокрива изпускане и удряне. Има малко лепено по капака тук таме, но засега не му личи. НО вече инхалациите се правят пак под мой строг надзор. Sick
А тия от здравната каса аз бих ги  #2gunfire и не само за нашите лекарства, а за всичко изобщо, не ги е срам. НО повечето от тях не са се сблъсквали с проблемите. Sick

# 116
Здравейте, малкият още е със спазъм и течащ нос и не минава .Купихме си инхалатор Медел фамили дано да е сполучлив.
И аз тия от здравната каса  бих ги  #2gunfire сега ще ни направят на  #Crazy.

# 117
Някой от вас дава ли антихистамини? Или само Сингулера е достатъчен да тушира сезонните алергии?

Специално за носа не е достатъчен Сингулерът, според нашата УНГ, затова е нужно нещо в носа локалко - по-слабо като Кузихром или по-силно като Назонекс или Флексоназе.

Да, след 6-годинки се доплащало за Сингулера. Но не разбрах колко... smile3515

# 118
Привет и от мен,рядко пиша затова на бързо ще разкажа,и ния сме с алергична астма на лечение сме с сингулер,флексотид,флексоназе,кларитин вече 8 месец,противоалергични пием от 3 години Sadдосега сме лежали 5 пъти в болница като най страшното беше на 1,2 месеца изпадна в кома за 57мин,2 последователни гърча с оток на мозака направо беше кошмар от пиригоф ми го върнаха изобщо нямам думи...............само Бог го спаси тогава.И от тогава се почнаха проблемите,но сега искам да ви се оплача вия най добре бихте ме разбрали,дойде време за флексотида изписахани го всичко бе наред,отидох в аптеката и те ми казват че за момента не могат да ми го предостават казвам;ОК искам да го закупа като виждам че има цена,те казват неможе под броика било????????????ама каква броика питам аз можели един аптекар да знае дали дадени родители ще се върнат отново?И така мили мами няколко аптеки изпаднах в ужас нямах флексотид,и с хиляди обаждания открих приятелка която ми го донесе направо от склада?Просто не ми е ясно дали нашата мила държава мисли за следващато поколение?Благодаря ви.просто имах нужда да го споделя с някой който би ме разбрал Sad

# 119
  • София
Момичета, от кои аптеки вземате Сингулар-а? Ние досега го вземахме от Соф. аптеки, но се оказа, че още не са подписали договора с касата. Ходихме и до Санита, същата работа - "проверявайте".
Два дена сме обикаляли като луди из аптеките. Навсякъде ни гледаха като полезни изкопаеми.
Ако знаете аптека, в която го има "по каса" ще съм ви много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт