Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 200
  • 602
  •   1
Отговори
# 120
Здравей,ния го взимаме от аптеката в поликлиниката където ни го изписва джипито немисля че ще намериш списък на аптеките който имат сингулера,най добре си извади телефоните на аптеките който са ти в райоина звънни и попитаи,мога да ти кажа в надежда къде можеш да го намериш Sad

# 121
  • София
Ние до сега сме го взимали от Санита на Плиска и винаги са го имали. Изненадвам се, но явно всяко ново нещо ни хваща неподготвени... направо нямам думи. В Ремедиум провери ли? Аз когато ходих миналия месец ги питах дали вече са започнали да го дават по здравната каса и те казаха че още не, но от 1ви юни ще го имат и да съм дойдела от тях да го взема. Можеш да им се обадиш и по телефона, за да не се разкарваш напразно. На нас ни свършва другата седмица и явно ще трябва от предния ден да звъня и обикалям по аптеките, ча да не останем без него.

# 122
аз го взимам от аптеката на 22-ра поликлиника на Плиска  
ние за сега оставаме без Сингюлер, защото трябва и второто мнение на алерголог, за да продължат да ни го изписват (тъй като беше изписан до Юни месец), но часове при д-р Мустаков има чак за юли месец, май ще ходим другаде.
Някой да има идея за добър алерголог в София, който приема малки деца и прави тестове.

# 123
  • София
Здравей,ния го взимаме от аптеката в поликлиниката където ни го изписва джипито немисля че ще намериш списък на аптеките който имат сингулера,най добре си извади телефоните на аптеките който са ти в райоина звънни и попитаи,мога да ти кажа в надежда къде можеш да го намериш Sad

Би ли споделила в Надежда от къде го взимаш? Може и на лични, благодаря предварително!

mani-mani, не разбирам какво второ мнение ви искат? На още един алерголог ли? Кой ви го изписва - пулмоложката ли? На нас ни го изписва алерголог само, на пулмолог официално с направление не са ме пращали, аз съм я водила на платен прием по собствено желание. На нас ни предстои в четвъртък-петък да ходим при педи за поредните 28 дни Сингулар и после ще търся от къде да го взема. Преди винаги съм го взимала от денонощната аптека до Трета градска болница, ама сега знам ли дали пак ще го има... Thinking

# 124
Като чета и настръхвам.Другата сдмица трябва да изписваме Сингурлар и на двамата ми сина.на малкия от 4 мгр ,на големия от 5 мгр. До сега не е имало проблем.Беше със заявка ,но на другия ден ми го дъоставяха.В нашия град има само 2 аптеки ,които го доставяха .Ако не са сключили договор какво ще правим?

# 125
Момичета, знам, че е обсъждан въпроса с инхалаторите, но незнам къде съм го срещала, моля ви кажете какъв да купим?
Има ли значение марката и от къде се купува- от аптека ли?

# 126
Ним, до сега пулмоложката даваше протокол към джи-пи-то, и джи-пи-то ни го изписваше на 28 дена. Протокола беше до юни месец.
Диагнозата беше бронхиална астма, обаче при последната консултация, положението то никак не се е подобрило и пулмоложката смята освен сингюлер да включи и кортикостероид и постави диагноза "алергична астма" и ми обясни, че за да може да ми пусне протокола за тези лекарства според новите правила на ЗК от 1 юни, ще трябва да имаме и консултация със становище и от алерголог и като се съберат двете мнения от последния месец (от пулмолог и алерголог) може да пусне протокол към джи-пи-то.

# 127
  • София,
ЛЕле ужас - като Ви чета и ми настръхва косата, ние засега си имаме от Сингулера, че го взех в края на май, но ей сега ще свърши месеца.
Аз да ВИ питам - понеже др. Куфарджиева ни го беше изписала в началото само за осем месеца, които изтичат сега в края на юни, и после каза да отидем на преглед и според зависи състоянието ни ще го спрем да починем два три месеца и от септември - октомври ще ни го предпише пак  newsm78. Обаче сега като бяхме последно в болницата, лекарите ни казаха никакво спиране на лекарството, да продължим да си го пием. И си мисля сега само при Куфарджи3ева ли да отида за да ми го предпише отново или ще се наложи и аз да търся мнение и на алерголог, нещо много са се усложнили нещата. А ако др. Куфарджиева не ми го предпише дали ще мога да го пръхвърля от другаде да ми го изпишат, в болницата ми казаха, че може и от там, те да ми го предпишат, само трябва да отида с едно направление за педиатър при тях и готово. newsm78
Аз взимам Сингулара от аптеката срещу входа на Студентска поликлиника и досега никога не съм имала проблеми, но утре ще отида да проверя дали все още го дават или и те са спрели, за да знам после откъде да търся Naughty

# 128
  • София
Здравейте,извинете ме,че нахълтвам в темата.Първо искам да благодаря на всички мами за ценната информация,която прочетох.   bouquet
На дъщеря ми(за 2 месеца прави 3 бронхиални спазъма,  Sad "вървим към детска астма",каза лекарката) днес пулмоложката(Д-р Елена Георгиева-Паскалева,от  поликлиниката на Педиатрията) препоръча да купим инхалатор,като начало да правим инхалации с физиологичен разтвор.Искам да помоля за мнение по-опитните от вас,спряла съм се на ТОЗИ инхалатор.Дали е добър,цената също дали е приемлива?  newsm78
Също и тук има голям избор на инхалатори,но не знам кой да избера,много ще съм Ви благодарна за отзиви и мнения,а също така,ако някой е ходил при Д-р Георгиева също да сподели отзиви,на мен ми направи много добро впечатление...
Благодаря на всички отзовали се предварително и се извинявам отново за нахлуването.   bouquet  bouquet  bouquet

# 129
  • Here, There and Everywhere
Момичета, дано се оправят по- скоро нещата с лекарствата и дано промените са за добро, ама щом вече се доплаща, едва ли  Sad
gergandi , благодаря за уточнението, значи не само моите смятат така. Но това само повече ме ядоса, защото Сингулер хем не го предпазва от пристъпи, хем и от сезонни алергии. Но сега като го спряхме, мисля, че носът му е запушен много повече.
Тук ми дадоха един друг спрей за ринитите- можел да се използва без ограничения, не е кортокостероид. Мисля,че му влияе добре (но временно)
http://www.patanase.com/about/nasal-spray.aspx

# 130
Семирамида, преди 6 месеца и на нас д-р Куфарджиева смяташе да ни го спира за лятото, обаче се оказа че го продължаваме и за това трябва да правим тази гимнастика, като за сега поне 2 седмици ще сме без него по принуда, тъй като закъсняхме и с прегледа при нея, тъй като нямаше часове за седмица напред. Така че запиши си час ( да не закъснееш като нас), явно всички асматици юни са на контрола плюс текущо болните.

# 131
  • София,
Семирамида, преди 6 месеца и на нас д-р Куфарджиева смяташе да ни го спира за лятото, обаче се оказа че го продължаваме и за това трябва да правим тази гимнастика, като за сега поне 2 седмици ще сме без него по принуда, тъй като закъсняхме и с прегледа при нея, тъй като нямаше часове за седмица напред. Така че запиши си час ( да не закъснееш като нас), явно всички асматици юни са на контрола плюс текущо болните.

Вярно много си права и още сега ще се обадя да запазя час, да не стане после и при нас късно, вие закога сте записани, аз ще питам 23 - 24 юни ако има. newsm78

# 132
Евка,ния сме с този инхалатор много съм доволна,даже когато последният път лежахме в болница лекарите ми обесниха че това е един от най добрите инхалатори който се предлагат.Аз останах много доволна  Wink

# 133
Ним, за Надежда София - Сингулерът има го в 8-ма поликлиника, в аптеката там.

Момичета, на нас ни продстои също повторно изписване (засега през септемрви....) дали наистина ще трябва да ходим и на алерголог..... Confused Само се чудят как да наложат геноцид!!!

# 134
здравейте мили мами , извинявам се за нахлуването и за може би глупавите въпроси които бих искала да ви попитам.
моята дъщеря е на 5 години и от март месец миналата година е на сингулар и флексотит - алергична асма. досега не сме спирали сингулара а флексотита го спряхме за 3 месеца миналото лято и сега го спираме отново. при дъщеря ми асмата не е силно изразена не получава чести пристъпи , единствено като се разболее я наблюдавам и ако дишането и почне да е накъсано и давам 1 впръскване вентолин. от миналата година досега да се е налагало 6-7 впръсквания и то когато е настинала . тя по принцип ми е доста болнава но сериозни пристъпи ми е правила досега само 2 пъти (по веднъж на година с лежане в болница и инхалации) по едно и също време -март април. след втория пристъп и поставиха диагноза алергична асма . тъй като мъж ми има асма, но не сериозна а пък и двамата с него имаме алергии към полени и цъфтежи  много се притесних че допълнително сме обременили малката. но честно казано като изчетох темата и видях за какви пристъпи става въпрос при вас почвам да се чудя дали наистина детето ни трябва да пие лекарства.
предварително се извинявам за глупавия въпрос но какво е пулмоложка каква е точно дейността й, защото досега съм ходила само на частни прегледи при алерголожката която ни откри асмата а при джи пи то за лекарствата. досега не са ми искали протоколи откакто започнахме лекарствата и като чета някои постове почвам да  се плаша , понеже алерголожката ми излезе в майчинство и трябва да си сменяме лекарката .
а за странични ефекти при моето дете не съм забелязала ,но ще прегледам косата й много внимателно заради тези бели коси за които говорите.

Общи условия

Активация на акаунт