Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 165
  • 602
  •   1
Отговори
# 135
Семирамида, ние минахме при д-р Куфарджиева и свършихме Сингюлера, обаче при д-р Мустаков в Александровска записахме чак за 30 Юни, защото нямаше други часове.
Ще видя как е при д-р Рачева. За утре имаме час при д-р Бъчварова в Детско здраве, обече джи-пи-то каза отивайте в Алексадровска при Рачева или Мустаков.

# 136
  • София
След тридневно издирване на Сингулар по каса и обикаляне из аптеките мога да дам следното инфо.
Софийски аптеки и Санита нямат сингулар и все още не са наясно като подпишат договора с касата колко точно ще се доплаща (последни данни от снощи към 19ч.).
Санита на Плиска имаха една налична опаковка на цена 80лв.
В крайна сметка намерихме и купихме "по каса на цена 48лв." в аптеки Медея в Обеля 2 (живеем в Дианабад) ooooh!
Другите аптеки от веригата Медея ще зареждат днес, но ще се купува на същата цена.
Информация от по-вътрешен източник - нещата щели да се изяснят около 16.06. или след тази дата вече ще се покрива на 100% от касата. Не знам в каква степен е достоверна тази информация, макар че е от човек в бранша. Затова моля да не се хващате за датата!
Дано нещата се изяснят по-скоро!

# 137
Само да споделя,ако някой се интересува и търси,съвсем скоро имаше Сингулар в 8-ма поликлиника в кв.Надежда,там има две аптеки в по-голямата нямаше а по-малката го имаше(аз по-принцип от там го взимам),ако някой иска мога да ходя да провера още днес дали има в наличност  Peace

# 138
  • Бургас
Здравейте!
Има ли някоя мама от Бургас в темата ?
Вчера отидох да взема Сингулера на малкия и в аптеката ми поискаха 42 лв.да доплатя  #Crazy От аптеката ми казаха,че било заради неуредените отстъпки на самата аптека  Shocked Аз нямах толкова пари в себе си и не го взех.Чудя се дали навсякъде  ще е така -с такова голямо доплащане?  В другите градове като чета темата май не е така....

# 139
  • София,
Аз днес също ходих да питам в аптеката откъдето го взимам и ми казаха, че днес ще зареждат, но ще се доплаща по около 20 лв. вероятно, цената му била 48 лв от които касата покривала само 23 лв. и останалото ще трабява да си го доплатим, засега ми отговориха това, а след 16,06 ще имат по ясна представа как ще бъде, тогава трябва да се подпишат още договори и да се променят някои краузи,  Rolling Eyes, ужас тия хора в ЗК какво си мислят да не са откачили! #2gunfire

# 140
Днес в "Хера" в Хаджи Димитър ми казаха, че се отпуска по здравна каса, прави се поръчка и трябва да доплатя 44 лв. Не го взех с надеждата, че го има все още безплатен, ама като ви чета нямам много надежди. Мисля да отида до 8-ма,  Veseto_,вие каква разфасовка взехте - 4 или 5 мг? И искахте ли доплащане?

# 141
  • София
Момичета, досега се рових из сайта на НЗОК и намерих новия лекарствен списък, според който Сингулар-а се поема на 100% от касата във всичките му варянти. Ето тук може да го изтеглите и да видите.
Цената на Гранулите от 4мг е 70.25лв, а на таблетките от 4мг е 20.34лв според референтната стойност, има обаче една цена от 68.46лв, която е цена на търговец на едро. Така както го разбирам здравната каса е решила, че струва 20.34лв, но понеже реално лекарството струва 68.46лв, трябва да се доплати разликата от пациента. Тия хора са малоумни #Crazy За гранулите обаче, референтата стойност е 70.25лв, от което разбирам, че не трябва да се доплаща. Ние все още сме на тях и другата седмциа трябва да го взема и ще кажа дали са ми искали да доплащам. Това обаче е безумие, как така едната лекарствена форма са решили че струва 70лв, а другата само защото са таблетки е 20лв  newsm78
По-късно ще говоря с една приятелка, майка й работи в аптека, да ми каже дали правилно съм разбрала този списък.

Току що се обадих в Аптеки Ремедиум. От там ми потвърдиха, че в момента Сингулар от 4мг на гранули е единствения който не се доплаща. В момента го нямаха, но ми казаха, че ще го поръчат, стига да нямало проблем с доставката.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 15:34 от hellche

# 142
И аз днес цял ден обикалям да намеря Сингулар 4 мг на таблетки, добре че най-накрая в една аптека намериха от къде да го поръчат и платих 45 лв, касата покривала само 20,34 лева, а цената му била към 60.

# 143
hellche, и на мен това ми направи впечатление с цените, като гледах нови лекарствен списък (по-нагоре и аз съм го дала в темата).... Хитра работа... Мрасна, да бъдем по-точни. #Cussing out
Сега аптеките могат да искат различни суми за доплащане на хапчетата, тъй като в списъка са сашетата и гранулите само, но пък за тях пише наистина 100% поемане.

Днес ми звъня приятелка, защото и в 8-ма Поликлиника вече го нямало Сингулерът.... Направо изпадам в ужас какво търсене ще падне след седмица за нашите опаковки.

Добре де, тези от аптеките не казват ли кога ще има зареждане с лекарството???!!!

Все повече се отчайвам от здравната ни политика...

# 144
 Здравейте момичета,само да кажа какво научих а дори го и използвах Twisted EvilАптеките са длъжни по закон,да си набавят до 24 часа лекарствата по здравна каса в противен случай подлежат на санкция.И така аз знаейки тази информация се възползвах,в аптеката която принципно взимам сингулера и останалите медикаменти нямаше сингулера,аз попитах за какво време ще ми го набавят те вдигат рамене,помолих да викнат управи тела за да му съобщя че ще подам жалба и подейства,в рамките на 24 часа ще имам лекарството.А цената за сингулера здравната каса поема около 25лв в всяка аптека обаче можело да има разлика понеже всеки доставчик носел на различни цени и от там се получавала разликата в цените,демек всеки си слага каквато си иска цена #Cussing out така си е в нашата мила родина.Аз ви пожелавам лек ден,и дано държавата се позаинтересува за следващото поколение

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 14:35 от nadeto55

# 145
Изида,ние взехме от 5мг,това беше в началото на месеца и то без да доплащаме,(хммм много странно нали е влезнал закона от 01.06)  newsm78

nadeto55  много се радвам мила че сподели това инфо, може да му се наложи на човек и да се поскара с аптеката,защото не е хубаво да се прекъсва това лекарство без лекаря да е споменал
 Hug Hug Hug

# 146
  • София
Снощи погледнах етикетчето с цената на опаковката - 68,46лв. Ние платихме 48, значи остатъка се поема от касата.

# 147
  • София
gergandi, пропуснала съм това със списъка... но както и да е, все сме прецакани. И на мен ми е странно това тяхно решение, тия 20лв няма и 1/3 от цената... направо са за  #2gunfire Дано да няма поне проблеми с доставките и да се намери лесно.

Аз за всеки случай спрях от вчера да давам на Дани... и без това Куфарджиева каза да го спрем този месец и дали 1 седмица повече или по-малко ше го пие, няма значение. Той и без това го пие защото е преразположен към астма, не е диагностицирана. Така ще имам за 1 седмица в повече за Лора ако нещо не можем да го намерим.

# 148
Момичета,ей сега ми се обади една приятелка,звъняла е в здравната каса от там са и казали че имало сингулер на гранули,не на прах а гранули който бил на 100%заплатен от здравната каса от 4и5мг.Аз досега не съм чувала за гранули ефекта бил абсолютно еднакъв newsm78

# 149
  • София
Момичета,ей сега ми се обади една приятелка,звъняла е в здравната каса от там са и казали че имало сингулер на гранули,не на прах а гранули който бил на 100%заплатен от здравната каса от 4и5мг.Аз досега не съм чувала за гранули ефекта бил абсолютно еднакъв newsm78
На гранули и на прах е едно и също. То пише гранули, но всъшност е прах Simple Smile Ние пием такъв в момента, той по принцип е за деца от 1 до 2 години, тъй като се предполага че няма как да здъвчат хапчето. Така че може да се каже че с този от 4мг на хапчета е същото. Не знам вече лекарите дали могат да го изписват за по-големите деца (от 2 до 5 год мисля беше 4мг).

Общи условия

Активация на акаунт