Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 161
  • 602
  •   1
Отговори
# 150
Veseto,благодаря ти дано да съм била полезна аз не съм конфликтна личност,но точно в тази аптека на 8 поликлиника миналият път ме разреваха на 8стр.съм разказала точно какво стана затова съм малко по негативно настроена срещу тях Twisted Evil

# 151
Veseto,благодаря ти дано да съм била полезна аз не съм конфликтна личност,но точно в тази аптека на 8 поликлиника миналият път ме разреваха на 8стр.съм разказала точно какво стана затова съм малко по негативно настроена срещу тях Twisted Evil

nadeto55  ние от 8-ма си взимаме само Сингулара(по-малката аптека),но Флексотида го взимаме от аптеката в 24-та поликлиника,там досега винаги са имали и то през касата-абсолютно безплатно!  Hug

Този месец не сме взимали Флексотид,защото д-р Куфарджиева ни го спря,но аз имам един чисто нов не е и отварян(Flixotide 50),ако някой има нужда да свирка ....... Hug

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 15:20 от Veseto_

# 152
Аз пак не съм разбрала, че ще има промяна в изписването на Сингюлера и флексотида.
Нито личната ми каза, нито в аптеката - само казаха, че го нямат наличен и ще го заявят. Днес пратих детето да го вземе искали са му около 30лв за двете неща.
Ние сме вече на 9г и 6месеца и от 5 години ги пием.
Ако взема да го прекъсна временнно дали ще е проблем или да се допитам до д-ра пак.

# 153
Аз досега винаги съм взимала от тази голямата аптека,която е извън поликлиниката и сингулера и флексотида,но последният път направо ми скъсаха нервите а някой можели да каже да за тези гранули за който написах в предният пост?

# 154
nadeto55, гранулите са прахчетата. Незнайно защо в аптеките спекулират и казват, че само гранулите са безплатни. Тъй като сега отново гледам в позитивния списък и пише, че всички видове се изписват 100% от касата, като вижте цените, които съм удебелила, съвсем са си нормални, но явно аптеките използват, че не им е изгодно и явно някои просто не са подписали със ЗК все още, тъй като няма са 68, а за 90 лв ще ти го продадат, ако идеш.
    http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1337

R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   chew tablets   4 mg   mg   28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10   mg   68,46      1,81643   20,34
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   oral granules   4 mg   mg   28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10   mg   70,25      1,81643   20,34
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   chew tablets   5 mg   mg   28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10   mg   67,30      1,81643   25,43
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   tablets   10 mg   mg   28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10   mg   67,49      1,81643   50,86

# 155
  • София
Аз гледайки списъка около половин час ми трябваше да разбера какво значат цените. Тези които си удебелила са цена на търговци на дребно, а другата цена е рефернтата стойност на лекарството според здравната каса и тя поема 100% от тази референтна стойност. А това че лекарството срува 3 пъти повече, май не ги интересува много. А за гранулите предполагам има някаква грешка при копирането, защото аз в таблицата виждам че рефернтната стойност е 70.25. Другата седмица когато взема ще потвърдя, но и от аптеката ми казаха, че не се доплаща за тях.

Хм... сега погледнах линка който си дала и наистина там е така както си го копирала. Аз обаче свалих един файл от сайта на НЗОК и там е друга информацията
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   chew tablets   4 mg    28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10 mg   68.46   1.81643   20.34
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   chew tablets   5 mg    28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10 mg   67.30   1.81643   25.43
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   tablets           10 mg   28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   10 mg   67.49   1.81643    50.86
R03DC03   Montelukast sodium   Singulair   oral granules   4 mg           28   Мерк Шарп и доум България, ЕООД - България   4 mg           70.25   2.50893       70.25

Обяснявам последните 3 колонки: първата е цена на търговец на дребно, втората е референтна стойност за терапевтичен курс, третата е - Цена, изчислена на база референтна стойност. Всичките се поемат на 100%, но на базата на тази цена, която те са изчислили. Не знам обаче дали така ще си остане или ще го променят.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 16:23 от hellche

# 156
Според това, което сте писали значи излиза както са казали на детето 20,34лв да доплатя за сингюлер и 6-7лв за флексотида.
На аптека Марешки дали няма да е по евтино. След работа ще се заема с обиколки по аптеките.

# 157
  • Бургас
Според това, което сте писали значи излиза както са казали на детето 20,34лв да доплатя за сингюлер и 6-7лв за флексотида.
На аптека Марешки дали няма да е по евтино. След работа ще се заема с обиколки по аптеките.
Вчера точно на Марешки ми искаха 42 лв.да доплатя за Синулера.Казаха ми ,че заради неразборията със ЗК,все още не били готови със техните си отстъпки и затова било толкова доплащането.Изобщо не ми казаха,че има някаква разлика дали е табл или на прах Сингулера.

# 158
Извинявайте, че така нахлувам в темата ви, но моля за съвет. Сина ми е на 1г. и 8 м.  В момента е със спазъм от две седмици е така... Инхалациите с вентолин не помагат много. Моля да ми препоръчате пулмолог в София, при който да го заведа до края на седмицата. Благодаря ви  bouquet

# 159
jujavka, аз препоръчвам Куфарджиева, но работи към Закрила, Дженерали, т.е. не със Здравната Каса.

# 160
преди седмица при д-р Куфарджиева приемат и с направление, аз не знаех и ходих на платен

# 161
Моля ви за някакви координати Praynig

# 162
  • София
И аз препоръчвам Куфарджиева, даже няма какво да чакаш, направо го води, ако няма свободен час кажи че детето е със спазъм и ако може да отидете веднага. До сега не са ми отказвали. А това че работят вече със здравната каса не го знаех.
Ето тук можеш да видиш телефоните и къде се намират

# 163
  • София
Аз утре сутрин отивам при педи за Сингулер и после ще пиша какво сме направили и открили ли сме го. Звучи ми като поредното приключение, пред което ни изправят напълно излишно...  Tired

# 164
Благодаря Ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт