Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
Добрутро  Joy Как сте сладурки? Много ми е хубаво да ви чета с кафенце в ръка сутрин  Hug наистина сте много истински и човек разбира, че не е сам в грижите си и разбиранията си.
Не очаквах да се разгори такава дискусия от моите излияния за "мъкненето по кръчмите" на детето.. Heart Eyes Благодаря ви на всички за споделените мнения и позиции по въпроса.   bouquet Иринии и Шейла са прави, че децата от малки трябва да свикнат с начина на живот на родителите си, защото те реално са част от семейството вече и от неговите табиети! Ние никога не я мъкнем по задимени заведения. Винаги сядаме на открито в градини или в салон за непушачи ако сме на закрито. Веднъж в един ресторант след като се събуди от сън така се разплака, че ние с нищо не можехме да я успокоим и едни по-възрастни гости станаха и се преместиха в другия салон...много ме досрамя тогава и си тръгнахме набързо.  Embarassed Като цяло не мога да се оплача от детенцето ми. Много е спокойна. В повечето случаи вечерята преминава като тя си играе кротичко в количката до нас седнала да ни вижда. По някой път подремва, но рядко. После я взимаме в нас и сяда на масата и започва да "вършее" де каквото хване..смее се, забавляваме съседните маси. Накрая обаче й идва в повече и явно й се доспива и си иска в познатото къщи и тогава става лошо. Тръгваме си веднага и започват угризенията. Просто седя и си мисля, че то детето не може да се защити и да си каже "Айде бе мамо искам вкъщи" и ако ние не се сетим...Май просто както вие казвате трябва да си тръгваме по-раничко, преди да й стане байгън  Rolling Eyes И тогава всичко ще бъде наред. Но ние просто така живеем. Излизаме, виждаме се с приятели, много сме сплотени със семейството ми и постоянно и с тях се виждаме. Така се чувстваме добре. Както казва баща ми "ще я правим кръчмарка"  hahaha

Нелка, ЧРД и от мен! Бъди жива и здрава, много обичана майка и съпруга!

Дидишонче, и Аида така се пуска понякога като седи права. Онзи ден седи права, хванала се за холната маса. Зад нея съм сложила възглавници ако пада да е на меко. Обаче аз решавам да я щракна как седи права сама и като й блесна светкавицата, че беше сумрачно в стаята, тя се обърна да ме види и разбира се се пусна и пльос настрани на пода точно в ламината..пак оформихме манерката.. Joy и аз "Ииии" и тя наду гайдата. Нали знаете, че те може и да не се разплачат, ама ние с нашето "иии" и те веднага по сигнал.. hahaha

Честити зъбчета на Алекс и Лия. Все бели и прави да са  Wink
Др. Цвети, мила, не се притеснявай за късното захранване и отказът на Лия да яде. Имам позната, чието бебе започна да яде твърда храна чак на осем месеца. Дотогава само на кърма. Детето така е искало. Явно не е било готово. Просто после ще направиш по-интензивно въвеждане, защото ще е по-голяма. Другият ти вариант е да започнеш и за вас да готвиш по-здравословно, в смисъл непикантно, несолено и не пържено и да го караш педагогически, като се водиш по нея! Peace

Нени78, за климатиците, наистина не е хубаво за бебета. Ние го пускаме като излезем да охлади до 20 градуса или ако сме в хола го пускам в спалнята, за да охлади и да дойде хлад и в хола, но никога директно към детето. Аида тази нощ спа с тънкото одеалце. Разбира се, намерих я отвита сутринта.

Адиктче, искам и аз басейнче Wink От къде?

Гардения, термометъра ни е електронен. Досега само веднъж съм мерила в дупито  Laughing

Иринии, как е красивото ти момченце днес, че ви мисля?

Аз съм много хепи. Днес ми започва любимия сериал "1001 нощи" и ще разбера какво ще стане с бебето на Шехерзада Heart Eyes Само дето са го сложили от 16.30..баш, когато сме по улиците.. Mr. Green

# 121
Деси, много сладка малката принцеса и големият батко  Heart Eyes Ще се радвам да се засечем лятото (че ние май точно по това време сме на море).  Алекс вече два месеца се тормози и някак си ми олекна като го видях. Не че сега болките не продължават, някак си е по-друго  Crazy
Анамар, стискам палци за новото начинание  fingerscrossed и нямам търпение да си напазарувам  newsm71
Цвети, , защо не пробваш с плодови пюрета, за да свикне с твърдата консистенция и после да предложиш ЗП и МЗП?  Hug
Гардения, и аз съм на мнение, че по-точен от живачния термометър няма  Peace
За угризенията - разбира се, че ако на детето му е приятно няма да изпитвам никакви угризения. И аз го мъкна Алекс нагоре-надолу, но винаги гледам първо неговите интереси - да е нахранен, наспан, да си играе и т.н. Ставаше дума за това, че понякога децата биват пренебрегвани заради собствените ни желания. Тогава мисля, че всяка майка би изпитала угризения  Peace
Нели,   newsm59 ного щастие, здраве и късмет ти желая   bouquet Да си много обичана от двамата ти мъже!
Цвети, честито ви зъбче  Hug
Асе, каква игличка и каква дъвка?  newsm78 Май трябва нещо бяло да се купи като избие зъбче?  newsm78

# 122
Ланвинка, никога повече не се срамувай от детето си! Който не му харесва, да си ходи! Ти сама си видяла, че като не им изнася, са се изнесли. Децата са дар Божи и не бива да се срамуваме, че не могат да си контролират чувствата, силата на гласа и дълготрайността на рева. Аида е чувствала вашето притеснение и затова не е можела да се успокои по-бързо. Споделям ти просто моя личен опит.
Нели, да си жива и здрава и много обичана!   bouquet
Честити зъбчета на Лия и Алекс! Ние се борим още с нашите горни резци, много упорити, пущината! Снощи се наложи дори Парацетамол да му дам, за да може поне малко да поспи, та и аз покрай него. Предните дни беше просто ад.
Анамар, браво! Успех на начинанието! Виж в Майките има тема Екобебе и се включи (ако искаш ще ти изровя линка).
Ирини, радвам се, че си доволна.

# 123
Добро утро.

Цвети, ще си прояде детето.( а и цяло бурканче за два дни, не е чак толкова малко, Симона такова количество надали изяжда и за 3 дни). Щом има интерес от масата- еми почвай да готвиш като за нея.  Peace
Да ти кажа аз как процедирам - че хем в началото имаш голям интерес към храната, ама сега-не.  Naughty
Сутрин закусваме заедно-  овесени ядки,елда, просо, плод. ( Тя хапва няколко парченца/лъжички). на обед- готвя нещо- зеленчуково, някоя супичка, гювеч и пр. ( я хапне 2-3 лъжички, я не). Следобедна закуска- предимно плодове. Междувременно й давам нещо да си гризе- до онзи ден не искаше да посяга и да хваща нищо- от вчера вече гризе едни оризовки.  Grinning
А за нехаресването на нещо- еми няма такъв рев- със сълзи плачеше миналата седмица, когато и предложих ориз. после 20 минути не можах да я успокоя. Не просто не й хареса- беше отвратена.  ooooh!
Честит ви зъб.  Mr. Green

Адиктед-бих ти препоръчала да пробваш с някаква пелена тип джоб- фъзи бънз например- впредвид че е на размери- най-добре "л".

Шейле, да хубаво беше- беше ни тесничко и (не се смей) спахме на някакъв разтегателен диван в кухнята ви. Joy

Нели , Ч.РД., пожелавам ти много щастливи моменти с Владчи, да си винаги много уверена като майка и жена. Много успехи в специалността, която си избрала и работа, която да те удовлетворява винаги.  Hug

Сонче, мерси.    Hug

Веч, не знаех че се появила тема- екобебе- ама напоследък не съм сериозна много с форума- не ми остава време. Мерси.

Дами , лек ден от мен. Навън е прекрасно- не е прекалено "жежко" и и е идеален ден за разходки( и не само) Wink

# 124
Леле, как ви опущих дирите с тия разходки! Добре, че поне оня ден се видяхме с неколцина.
Цвети, аз тогава с Ирини си говорих по темата, но до теб не стигна - и Марта пюре не кусва. Сега трябва да й въвеждам месото, то се чудя как ще стане - ми тя повече от 20 грама зеленчук не изяжда. Яде само каша с круша. Аз не се кахъря особено, още повече, че й хемоглобинът й е висок (117), но нашата семейна кухня също е неподходяща за нея и затуй не смея много-много за ПЗ - ядем и люто, и пържено, и сладко, и много млечни, а от зарзаватите - марули, домати и ягоди предимно... Е няма как да стане. Но все някога ще прояде.
Честити ви зъби - и на Лия, и на Алекс на Соня.

Имаше анкета тука, айде да се впишем.
Мазило - имам 25 фактор на А-дерма, но не мажа - само 2-3 пъти й мацнах бузките в първите горещи дни през април, че тогава аз самата изгорях. Нищо й няма.
Вода - одобрява концепцията, но няма техника на пиене, а явно и потребност с тия 100 сукания на денонощие. От шишето с накрайник изпива милиграми, с лъжица понякога по 30-40 мл.
Любима твърда храна - казах и по-горе, каша с круша. Бих казала единствена твърда храна  hahaha
Работа - оф, болна тема. Наесен с песен ще кроя планове, до края на лятото няма й да бутна.

Ани (Ланвинка), аз също си разнасям детето по кръчми - само открити обаче. За нея съм забелязала, че не обича монотонността в дните си - ако е цял ден вкъщи, ще се ожали, ако е цял ден навън - също. Гледам да разнообразявам програмата.

За зъбите не мажа и не давам нищо. Не ми идва отвътре просто, бутам цицата и давам замразени играчки.

Обличам я по боди само, но нощем спи с чувалче, защото иначе мята ръце и краци като караджейка. Чорапите отдавна сме ги разжалвали, щото а съм ги сложила, а са отишли в устата вместо на крака, а често биват и изхвърлени от количката и загубени.

Дани, Бовска Скакля е вълшебно място! Хубаво е, че отсега приучваш зетя на красоти и планинарство  Wink За любителите на водни каскади аз препоръчвам и Полска Скакавица в Земенско, но там се ходи само с джип или с пътнишкия влак, за кола не е оферта.

Нели, ЧРД! Голяяяма да пораснеш, на хубост и на ум!

# 125
Върна се старото ни темпо, ей... а с нег осе върна и "анмарската болест"  hahaha Пак на всеки искам п онещо да изкоментирам и пак половината, че и повече неща ги забравям.
Пия второ кафе, а Джи спинка в количката навън.
Др. Цвети, първо - честито зъбче и на вас!  Hug И второ - не знам дали си обърнала внимание, че и  Верджиния е едно към едно с Лия /е зъб нямаме още де  Wink/ Нисък хемоглубин, отказ от бебешка "твърда храна", течности - 99.9% кърма... В началото захранването тръгна много добре при нас, но при едно от поредните й неразположения нещо загуби интерес към тази храна и се вкопчи още повече в гърдите ми. Интерес е точната дума. Видно е, че апетитът е налице, но някак сякаш този тип храна й е беизнетерсна. Докато от нашата трапеза яде с огромна охота. Снощи например изяде 2 задушени пресни картофчета с масло и копър, 2-3 супени лъжици зелен фасул. Направих й и овесени ядки със задушена в стрък ванилия ябълка. Ми с огромна охота и апетит си похапна, но не иска да е в столче, а в скута ми и не иска гладки хомогенни маси, а храна на парченца  Shocked Това ме изумява, защото на Спаси до почти годинка му се повръщаше и надигаше ако му попаднеше парче твърда храна в супата или пюрето... Децата са различни - ежедневието ми потвърждава това. Та мисълта ми беше просто не спирай да предлагаш всичко... и не си давай срокове кое кга да постигнеш. И аз исках да мога да я оставям за по 4-5 часа, за да поработя, но... рано или късно и това ще стане.
Знаеш ли, без да звучи дискиминационно... понякога като се усетя, че се вторачвам в това и онова си мисля за циганчетата, на които едва ли някой им дебне на колко месеца са прояли, пропили, седнали или проходили... а всичко могат да правят /що се касае до физиологоия/... Та така - прегръдки от нас за вас и живи-здрави лека-полека и нашите моми ще проядат "човешка" храна  Simple Smile
Суити, ще си дойдат нещата на мястото откъм килца. Да вярно е, че трябва дисциплина, но аз съм забелязала, че когато денят ми е запълнен с различни от домашните ангажименти, мисля и консумирам много по-малко  храна. Мисълта ми е, че като те завърти живота и килцата ще понамалеят. А иначе мисля, че сега е добър момент да се опитам да си създадем нови навици за подбор на храните. Преди да забременея бях вегетарианка, 1 ден в седмицата изкарвах разтоварващо само на чайчета и сокчета и спортувах много. Установих, че за да живееш здравословно се изисква много повче лично време  Tired, но съм твърдо решена това лято да завърна част от полезните навици.
ИвТотева, радвам се, че се разписа и поздравления за наистина големия бонбон, който си имаш  Simple Smile
Бизу,  Heart Eyes
леле мога да си бърборя с вас до утре

# 126
  • София
Нели, много да си здрава и обичана!    bouquet 

Цвети, аз да подсетя, че ако става дума за таласемия, тя НЕ е желязодефицитна  Peace
Ланвинка, басейнчето е от Джъмбо - има наааай-различни по големина и цвят  Party и пояс ще му вземем  Crazy дано има мънички  Party

за храненето няма да пиша, че освен забавление с храна, май няма друго за писане  Crazy

Анамар, именно такива поръчвам сега  Peace

ние се стягаме за зъболекар  Tired

# 127
Здравейте, милички!
Преди малко се прибрахме от сутрешната ни разходка и замалко да ни навали дъждът. Много гърми и е порой навън. Добре, че се прибрахме навреме.
Ланвинка, точно щях да ти пиша за сериала. Сутринта при Гала имаше интервюта с актьорите, дублиращи турските герои. А за басейнчетата и аз ги гледам от известно време и се чудя какво да купя. Има с различен диаметър, но на височина са все по 25см. Струва ми се ниско  newsm78 Виждала съм ги в детските магазини в Кауфланд - има по 10 и 16лв. Шмати ми каза, че си е взела нейния от Фантастико за 15лв, но е 30см висок.
Нелка, честит ден ден! Бъди щастлива!

# 128
Нели, Честит Рожден Ден!

Дидишонче, нормално е да се пускат децата като са прави.  Оги също се пуска бързо. Отначало се заби няколко пъти по очи в решетките на креватчето, но сега понякога прави невероятни движения само и само да падне по дупе. Виктор пък дълго време го беше страх да се пусне. Трябва още от сега да се научат как трябва да се пада, за да няма след като проходят разбити носове и цицини.

Моят хубостник и тази нощ ни държа 2 часа будни - голям рев. Зъбите го мъчат зверски, а и освен това е малко хремав. Вкъщи всички се разкихахме и разсополовихме посред жегите  Shocked. Абе само моето дете ли не се успокоява със сукане? Ако му предложа да си цокне малко, още по-голям вой надава. Взех го тази нощ да спи при нас, уж да се гушкаме.  Cry Ама и това не върши работа - взе да се катери по нас, в един момент запълзя към долния край на спалнята, ще слиза на земята човека. И Виктор беше същия - чак ми е чудно как има гушливи спокойни бебета дето като ги гушнеш и стоят мирно. Моите все диванета  hahaha

Флу и нашето басейнче е 25см дълбоко. Абсолютно достатъчно си е. Вършеше ни чудесна работа и за къпане на Виктор като беше малък, и на морето. Сега пък Оги къпем в него.

# 129
Добър ви ден.
Пак мерси zа комплиментите. И аz си ги харесвам  Wink Hug . А момичета, трябва ли сега да се върна да иzтрия публикуваните снимки, когато са така сложени? Май трябва..
Честито zъбче и на Лия  Hug Цвети, а аz отдавна си мисля, че вероятно поzнаваш един наш много, ама много добър приятел, който има клиника zа животни..? В същност съм сигурна, щом си от София, предполагам няма как да не се поzнавате, то май само те са такава клиника  Thinking .. Но да не спамя..
Ланвинка, я верно ли сега почва сериалчето, екстра и аz го гледах.. Обаче ние точно тогава иzлиzаме, обикновено. То тука е 15.30ч, жалко...
Ирини, аz пък понякога се учудвам, че колкото са раzлични двамата, zа други неща са толкова и еднакви. Един вид, личи си, че са брат и сестра. Примерно той беше такъв пухкав като бебе, абе същия. Тя е точно толкова мърzелива като него, в смисъл не си дава zор zа нищо да бърzа  Wink . Той ядеше с охота всичко на таzи въzраст, както и тя в момента (е, сега баткото едвам сяда да яде и е слаб де, но...). И още има със сигурност, а да и първия zъб му иzлеzе на 8 1/2 м , та някак си си zнам, че и при нея ще е скоро, въпреки че не мога да кажа, че има някакви приzнаци.
Та иzвода е, че моите повече си приличат в бебешка въzраст(до сега), отколкото се раzличават. Тя е само по_спокойно бебе от брат си, нямаше колики иzобщо, той имаше някакви. А да, и той винаги като бебе ставаше в 7ч като по часовник  Tired . Тя обича да си поспива zа сега доста повечко. И той не беше особено "лош", но тя определено е по_спокойната..
Нели, zло да те zабрави, теб и цялото ти семейство   bouquet

# 130
Ами аз искам да поздравя озъбените Алекс и Лия здрави и бели зъбета да си имат
След това да кажа Честит рожден ден на Нели. Много усмивки и незабравими мигове.
Дидишонче ни стоим прави и пуснати за повече от 2 минути.Когато се умнори се хваща иначе сме толкова стабилни,че все си мисля,че ще ходим скоро Peace
Ние още се дерем нощем заради зъбките. ooooh!а днес ми е толков кротка-пу пу да не я урочасам-изправила се е в леглото и си зяпа.От 10 стои права Whistlingегати силното дете,все едно "взима" тайно от мен за отскок Joy hahahaВсички м питат дали не и давам стимуланти Mr. Green
Ох имам да ви говоря още,ама забравих какво.3 нощи не съм спала нормално и съм Crazy
Казах ли ви колко ви обичам Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesМноооооооооооооооогооооо Hug

# 131
  • София
Нели, честит рожден ден! Бъди здрава, енергична и лъчезарна каквато си Hug

Споделям неволята си на деня: и двечките ми дечица са болнички - Нани е с възпалени уши, цяла нощ стена от болки, въпреки капките. Мила е със силен конюктивит. Аз също, не толкова, но съм нещо като грипозна пак. Тая година имунната ми система е сдала багажа нещо - от повечко нерва ли не знам...Приоритет ще е да я укрепя и да се погрижа по сериозно за тази на децата... Та по темата въпросче: Грижи за подобряване на защитните сили на имунната система - било детска, било на възрастен?
Отивам да готвя докато спят. По късно ще се включа пак.    

# 132
Майчета, аз съм със запушен нос и червено гърло. Явно съм се изпотила и ме е духнал вятъра. Калоян онзи ден беше сополив и тъкмо взе да се оправя. Дано не го накача.

Бора, напълно те разбирам. Бързо да се оправяте. А за имунната система, ако има компетентни мами да се изкажат. Аз принципно не съм за имуномодулаторите, нито за противогрипните ваксини. Предпочитам организма да си набавя всичко необходимо със свежа и здрава храна, отдих и чист въздух. Но понякога и това не е достатъчно. Та - въпросът е открит и за мен.

Днес мойто дете ме учудва колко много спи. Първо заспа снощи в 21.30 непробудно до 6 сутинта. В 6 хапна и пак заспа до 10.30. И сега заспа в 13 часа и още спи. Явно днес ще излизаме по-късно, тъкмо малко да се разхлади.

# 133
Здравейте!
Нелка, ЧРД!!! newsm51 Бъди много щастлива, обичана жена и майка!!!
Честити зъбчета на Лия и Алекс!!!
Втази връка ние още нямаме нито 1 зъбче.
Адашче, страхотни са дечицата ти!
Данни, супер планинар е Мирко!
Май май, Беба, Бора дано скоро се оправят дечицата ви!!!
Нени 78-бързо оздравяване!
Ирини, радвам се, че Спаси е вече по-добре!
Анамар, стискам палци за 1 юни!!!

# 134
Ох, момичета, малката само ми мрънка, но така е като не можем да излезем навън Sad Не спира да вали Sad На всичкото отгоре може би ще изпратят мъжа ми в командировка и ще сме сами довечера. Дано не стане, де Sad
Деска 72, прави ми впечатление колко внимателна си към всички и как в постовете си споменаваш тревогите на всяка от нас, подкрепяш ни и ни съветваш! А вие как сте? Наред ли е всичко?
Бае мила, видях те, че четеш. Как минаха изследванията? Вярвам, че си добре  Hug
Мимолетка, и теб те виждам на балкона  Laughing Има ли развитие по счетовдния въпрос?
Честито озъбване на Лия и Алекс! Да имат бели и здрави зъбчета, с които да си гризкат:

Общи условия

Активация на акаунт