Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
  • София
и аз нямам никакви угризения, ако разкарваме Любо до късно по улиците. зимата не можеше да се сяда на кафенце /биричка  Mr. Green/ заради цигарите, но сега и това не  е проблем, стига малкият да не е изнервен нещо. аз също усещам, че предпочита да миткосва. струва ми се, че спи по-добре после   Thinking как се заглежда във всичко вече  Shocked даже оглежда, извърта си главата и наднича като проследява нещо.
днес не спря да повтаря: "не не не не не не". чудя се дали не го научи като му казвам "Не!", за да не ме хапе  Rolling Eyes зърната никога не са ме боляли като сега ... голямо чешене пада  Tired оставям го настрани далече от гърдата "наказан" и той плаче. питам аз "Ще ме хапеш ли още?" и той "Неее!"  Joy мАни  Crazy

Анамар, нещо закъсахме с Любака с нашите пелени /Бамбиното/. пратих на Шийла снимки да види как му стоят гащите, защото доколкото знаех и тя е с подобни пелени  Peace

Шийла, сгънахме ги така вечерта и не беше мокър на сутринта  Party смених, и след малко се изака и оооооо, чуднооооо  #Crazy всичко омазано отново ... вече ме е страх като го слагам някъде, че ако го подгони зорът ще се изцапа я диван, я количка  ooooh! и така. Моарейн и Веч бяха така мили да ме консултират и сега ще взимам от другия вид ooooh!

Днес за първи път хванах ако извън пелената, а онзи ден и пишкане  bowuu Благодаря на Веч и Моарейн за куража  Hug Взехме му гърне и накупихме летни дрешки. най-накрая намерихме къси панталонки, които да му стоят нормално  Naughty ще чакам да видим как са новите пелени и ще допълним каквото трябва. а! купихме и надуваемо басейнче за плажа    grinning039  и така

утре съм на зъболекар ...  Confused онзи зъб, където го вадиха през Декември ... сега ще правим мост  Confused едно пилене ще падне  Rolling Eyes

# 106
Адикт, надявам се новите пелени да помогнат. Не съм имала такъв проблем и не знам какво друго да те посъветвам. Ще пробваш джобовете ли?

Цвети, има майки които не започват твърди храни докато децата не навършат една година  Peace . Според мен ако ти предоставяш възможност на малката да яде - предлагаш храни и и даваш такива да си играе и пипа - тя ще яде когато е готова. Аз си мислих че втората ми щерка чдеше с охота от рано (6месеца), но като прегледах дневника и, видях че е почнала с интерес, но е спряла за няколко месеца. Та, всичките ми деца не са били заинтересовани от храни до 8-10 месеца.

Анамар, приятно ли си прекарахме? Wink  Успех с начинанието.

# 107
Яяяя, колко самоукоряващи се родители Crazy Стига с угризения, бе момичета Hug МОите деца все по кръчмите са израстнали Party Миналата година бяхме на Ол инклузив, но преди да станем от ресторанта Сияна упорито търсеше коя е "нашата" кака, за да й поиска сметката Laughing Коства ни време, за да й обясним, че сме платили предварително и няма проблем да станем и да си тръгнем Mr. Green
А Любо вече три-четири пъти си заспива в Пица Хът в квартала и си го водим спящ към къщи. Изобщо не изпитвам никакви угризения...Аааа, след 15-16 години те ще ме държат будна по цели нощи да ги чакам Crossing Arms
А по-добре би било да ходим заедно по кръчми и барове Mr. Green
Шейли, аз също това й обяснявам на Цвети, обаче тя понеже се беше настроила да може да оставя по-спокойно детето, за да работи и сметките й нещо излязоха без кръчмар Wink
Но основното притеснително при тях е съмнението за анемия. И въпреки, че желязоото от кърмата се усвоява в пъти по-добре, отколкото от храните, все пак ще е добре да има някакъв външен прием детето Rolling Eyes Но то си е упорито. Чак на моменти и аз се учудвам колко много. Въпреки, че подадена от масата храна не отказва - яде наденички и хляб Grinning
Цветееее, трябва да го поставиш на равна нога това дете и да си яде от вашите пържоли Hug

# 108
Още не съм чела и наваксала, но докато го сторя, да закусите с едно парче торта и кафе - черпя, че помъдрявам и ставам на 27год днес  Hug

# 109
  • Пловдив
Нели,да си жива и здрава и много щастлива!

# 110
  • софия
Hелка, жива , здрава и многооо щастлива, все така красива, мила и обичана, майка и съпруга Simple Smile   bouquet

# 111
Нели, честит рожден ден!!! Бъди много щастлива с хората около теб! На тази възраст родих Адриан и изживях най-прекрасните си емоции, вярвам че и за теб тази година ще е вълшебна за теб и твоето съкровище. Целувки и Весел празник!!!
  bouquet  bouquet

Момичета, включвам се рядко, защото не мога да ви изчета ..толкова сте експресни в писането и най-вече съдържателни, че винаги ви чета с ГОЛЯМММ интерес  Hug

Флу, както винаги си много мила към нас (и не само) Страхотна си  Hug Hug

Ирини, да ти отговоря. че направо вече ми е съвестно Hug. Добре сме, все още сме в Гео Милев до края на лятото, нова квартира ще търсим Август месец, към район Студентски (надявам се,да не живеем точно там, а в околността Tired) Насочили сме се натам, защото София тръгва на някаква френска детска градина, която е комплекс Макси и трябва да сме наблизо. Сетсра ми работи, аз гледам двамката и нямам много време, както забелязвате по липсата ми тук Heart Eyes

Айде стига с моите домушарски истории, Радвам се да видя познати, мили лица във Фейсбука, много ми е приятно!

Дано скоро организирате среща в Борисовата за да дойдем и ние  Hug

# 112
Ха добро утро!

Нели, честит рожден мила! Да си много обичана мама и жена и да се радваш на любимите хора със здраве!

Снощи Кали спа спокойно, обаче го оставих само по боди. Метнах му едно тънко чаршафче, което непрекъснато изритваше и съм ставала да го завивам. Но определено не му бе така топло като предната вечер предвид жегата у нас. Сутринта се събуди за папане към 6 и сега сладко спи. Чудя се обаче какво ще правим като дойдат големите жеги  newsm78 Отвсякъде чувам мнения, че климатиците били опасни на студен режим за малки деца - не толкова защото щели да се простудят, а някакви бактерии се развивали вътре при режим на охлаждане. Вие ще ползвате ли климатици? Изобщо ако някой се сеща за друг начин на охлаждане, моля да сподели.

Шийла, все се каня да те питам - как се справяте с жегите при вас?

Дидишонче, да Кали като се изправи на леглото и се пуска. В началото направо си политаше - кога настрани, кога назад. Сега е по-уверен. Мисля, че това си е в реда на нещата.

Сонче, честито ви зъбче. Леле, как се радвах и аз като видях първото зъбче на Кали - много хубави моменти!

Гардения, тук сме все отбор нормални Simple Smile Калоян и той много загрява напоследък. Това с обтриването с вода ще го пробвам и аз. Как го правиш - мокриш кърпа с вода и обтриваш или директно с вода?

За термометрите - имам и електронен и живачен. Педи ми каза, че по-добре да ползвам живачния. Ползвала съм го веднъж досега.   

Даруша, не знам какво ще правим лятото - май ще трябва да спим голи Simple Smile А децата по памперс. Като казах памперс, онзи Калоян беше прегрял в областта на памперса - отзад точно под ластика на кръста. Леле като го съблякох и като видях - едни ситни пъпчици. На другия ден ги нямаше, но по този повод моя мъж ми каза: "Да вземеш да купиш на детето летен модел памперси"  Joy Аз не знам да има такова чудо.

# 113
  • София/Търново
ДУ!

Изчетох Ви!  Hug
Мен ме хвана някаква инфекция  #2gunfire и Уринал не помага, та ще се ходи на лекар. Не мога да изляза за 15 мин... А и ми дойде, та поумрях за 2-3 дена.
И нашенкия не пие вода, отказва много храни. Обличам го само по боди, та майките от квартала-"Ама не е ли малко спортно". А аз, защото техните са с чорапогащник, дебели дънки и стабилни обувки. "Ми... аз чорапогащник ще сложа само под 0 градуса" Е, врътват се, ама ми писна някакви каки, дето не знаят колко и какво ядат децата им /а понякога и коя е тяхната играчка-заинтересуваност 0/ да ми казват що да правя с детето си.
Та... отъървах Борисовата. Иначе щяхме да дойдем. Първо през ЦУМ за лекцията за хомеопатията, ама не стана.
Сонче, честито зъбче. А ние чакаме горните... Но не се оплаквам. Такова спокойно, весело дете. То не е мойто. Добре му понася операцията. Все си мислех, че я правя за собствено успокоение, а то имало защо. Поне за сега дава такива признаци.
Нели, ЧРД! Много щастие и красиви емоции. Преди 3 дни друго Нели имаше рожден ден, но това е някак от друга, по-щастлива част от моя живот. То все е едно аз имам РД и си го пожелавам да се сбъдне  Embarassed
Флу, не слушай бабите. Това са едни зли същества. Дошли от друго време, за да ти съсипят ежедневието. Много съм ги намразила софийските баби специално. А с урината какво стана? Пуснахте ли изследвания, както каза Асето?
Асе, на мен пък ми звучиш съвсеееем нормално  Rolling Eyes
За работата-ще ми се. Все някой трябва да има желание да работи. А напоследък излизат много хубави обяви за физици. Ама ще има да си почакам. Мъжо и без работа пак няма да гледа хлапето. Хич няма желание за нищо. Утре му е срока да се изнесе, ама като го гледам се скатава. След този ултиматум се постегна, ама не много. А сега нямам и сили да се занимавам и с неговия мързел. Но не е мръднал от нежеланието за работа и занимавка с хлапето.  #Cussing out
Стига с тези мои негативни постове. Я малко свежест. Направих си списък с кого и кога да се видя. Мани ученето-отпада по дефиниция. Няма за какво да си давам зор. Даскалята като си решат няма мръдванка. А като гледам колежките, дето не са прочели и буква как си го изтикват... Като ми се наложи ще го науча. Опит имам.
И да... Не кандидатствахме за детска градина. Кога е следващият срок?
А за мамосването. В "Пирогов" имаше: "Ма-ма-ма-мааа-моооо"  Shocked И после на няколко пъти вкъщи. Като са на зор, бързо им светва пред очите  Sick
Стига от нас! Дано скоро се видим с Мари! Очертава се петъка...

# 114
Нели,  newsm59 . Щастие и късмет да те съпътсват навсякъде!

Шейле, благодаря за взетото отношение. Всъщност благодарение на това, което съм научила от теб не съм се притеснила особено. Иначе сигурно щях да гледам по друг начин на нещата. Да яде каквото иска, аз съм длъжна да предлагам. Лошото е, че нашето меню е твърде неподходящо за бебета, та затова не мога да й давам от масата, когато ние ядем. Иначе тя интерес проявява. Стига да я оставя сама да си тика нещо в устата...., само че как да й дам пюре така  newsm78 .

Да ви се похваля.... след една безсънна нощ ние вече имаме зъб   newsm44 . Аз въобще не очаквах. Ама ето дошло му е времето.  tooth

# 115
  • София
  Добро утро, милички, черпя кафенце, който не е пил! Wink

Седя си на лаптопа, пия кафенце, дребната заспа преди половин час и съм се отпуснала да си почина. Simple Smile

Първо да поздравя рожденичката- честит празник, Нели, желая ти много обич, много щастие, да черпиш от живота с пълни шепи и винаги да се чувстваш млада по сърце! Hug

Аз съм малко по-консервативна относно разнасянето на бебетата по късните часове. Embarassed Моите бебета си правят режим някъде след 4-ия месец и винаги съм гледала да се съобразявам с него. Вероятно причината е в мен, че така ги приучвам, но  при нас не се получава успешно разнасянето. Изнервяха се, като им дойдеше времето за сън, и си искаха да си спят вкъщи. Просто спането навън в количката не им се отдаваше.
Това сега да не го приеме някой като укор Hug- просто аз съм си такава, малко съм маниачка на тема "режим", пък и вечер предпочитам да излизаме само с мъжа ми, когато има такава възможност.  Wink

Дидишонче, напредва Мишето, браво! Peace

ivtoteva, да ти е жив и здрав юнакът- юнашки мерки имате! Simple Smile Щом хапва с апетит детето, няма да го спираш, я! Навремето и синът ми беше с тези размери точно на 7-8 месеца, обаче само след няколко месеца вече изобщо не изглеждаше пухкав, след като проходи!

Сонче, е, хайде, най-после излезе зъбчето! Hug Честито и дано малко да позатихнат зъбните мъки, та да си отдъхнете и двамата!

Цвети, честито зъбче и на вас! Simple Smile

Деси, много са ти сладки децата! И двамата са пораснали, особено синът ти! Ще се радвам да ви видим цялото семейство в БГ! Hug

Страйп, хубаво, че се разписа! Hug Много се радвам, че продължавате да се кърмите с Ема!
За диетата какво да ти кажа- и аз трябва да взема някакви мерки, обаче засега само се ослушвам и отлагам. Embarassed Ужасно безволев човек съм по отношение на яденето и като чуя диета, направо се изприщвам. ooooh! Нито глад мога да търпя, иска ми се от всичко да мога да си ям, ама то така не става..... Naughty

Новото при нас е, че Галина се опитва да пълзи.  Simple Smile Когато е по корем, яростно мята ръце и крака във всички посоки и търси начин да се придвижва. Явно си е открила, защото тази нощ я заварих на другия край на леглото.  Laughing

Месец май се изнизва лека-полека..... децата вече искат да ходят при баба си на морето за ваканцията, а на мен ми е едно такова....не ми се пускат още.... Confused

# 116
Нелииии Hug Hug Hug Здрава, здрава, здрава, обичана и ценена от двамата мъже в семейството ти  bouquet Мноооого споделени мигове на щастие днес, а и през цялата година  bouquet
и хич недей се измъква с това парче торта Mr. Green Мятай една на живо, че съм побесняла за сладко тези дни... (явно ще зациклям Mr. Green)

Ох, надявах се днес времето да не е много слънчево, че имам ходене до МД по работа... пък в жегите как ми пада кръвнотооо ooooh! не е истина направо Tired

Честито на прясно озъбените Алекс и Лия Hug Hug Hug Белички и здравички да са зъбките Heart Eyes
По този повод мама казва, че се дава игличка и истинска дъвка (от онази в аптеките)
Ама на мен все не ми остава време да ги дам тези работи, та се надявам да са им здрави зъбите на децата ми и без такива екстри Wink

# 117
  • София/Търново
Суити, честитка. Нашият само скимичи като е по корем-нали нищо не вижда. Рипа, ама не е осъзнал, че така може да се придвижи...  Joy

Асе, а в Австралия какво е? Аз защо се отказах навремето да ида там  Mr. Green

# 118
Сонче, айде честито първо зъбче! Останалите по-бързо и по-лесно да се покажат!
Нелка, честит рожден ден! Здраве, хармония и любов ти пожелавам. /днес е роден и брат ми  Simple Smile, та ще пийна едно питие и за твое здраве на партито/

Малката вече много жално ме вика... и после ще ви допиша

# 119
  • София
Здравейте!
Честит рожден ден Нели!Да си жива,здрав и много обичана жена.
Честити зъбчета на Лия и Алекс.
Бързо оздравяване на болните бебоци.
Деси-Сова -много сладки дечица.
Честити медсечинки на празнуващите днес.
Ние се захранихме с оризова каша -успешно.

Общи условия

Активация на акаунт