Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Шейле, хубаво, че се разписа  Hug
А сега публично искам да ви съобщя, че днес прах със спунените ядки на Анамар /перпоръчани и от Веч/ и искам да ви споделя, че съм много доволна. В малка памучна кесийка се слагат 2-3 разполовени ядки. Торбичката се слага в барабана при дрехите и си пускате програма над 40 градуса. Аз прах на 40 смесена пералня. Имаше и дрехи с ярки морковени петна, които не се изпраха напълно /на тези градуси малко препарати биха го изпрали/, но някак добре го изчисти. Прането наистина е много свежо и меко и дали от стари пранета с препарат, дали от ядките, дали така ми се струва... но е факт, че мирише някак на съхнали на рънце дрехи  Grinning За себе си взех решение да ги ползвам. дори да не изхвърля окончателно стандартните препарати на Сано, поне за чаршафи, детски дрехи и т.н. ще мина на ядки. Анмар, благодаря за мострата и дай знак когато можем да пазаруваме. /мои близки също искат... от всичко  Simple Smile/
И аз по Аспаруховски - КАЗАХ!  Laughing

Свалила съм 5 филма и чакам с нетърпение да приспим Джи и да се гушнем на спалнята с любимия както в старите ни ергенски времена - с чаша питие и сладко филмче...

# 91
  • софия
дзак!!!

ние сме ОК... днес уж щеше да вали, а дъжд нямаше.. само дето с мъж ми излизахме на разходка.... и като се стъмни се прибрахме, че  ни хвана страх...

абе момичета на изправящи се деца.... я кажете като се изправят, пускат ли се???

мойта госпожица се вдига... стои малко, после с една ръка се пуска и накрая се пуска и с 2те и можете сами да се сетите как тупва на дупето.... защо така??? иначе не е да не може да се държи... държи си се идеално когато иска, ама...

отивам да я къпя и после ще се включа адекватно...

# 92
Минавам, само да се запиша и аз за тези ядки при Анамар.
Дидишон, и Марти от 1-2 дни се пуска. Искат да са самостоятелни, бре Simple Smile
Зъбиииииии  smile3514

# 93
Брееее, не мога да ви изчета бе, бравос  smile3529 .

Да се включа и аз по анкетата:
- със слънцезащитен лосион мажех в началото на пролетта, сега въпреки по-силното слънце пропускам (под влияние на Асето) и не съм забелязала зачервявания. Напротив бебка доби много приятен лек загар на личицето и ръчичките. Но за всеки случай държа спрея под ръка.
-освен кърма Лия не приема други течности, но и със захранването по ред причини сме доста назад. Това ме притеснява мъничко, като се има предвид какви жеги ни очакват, нооооо ще видим как ще я излъжем да пийва по малко водица.
-любима храна няма, просто някои неща ги плюе по-малко от други, обикновено тези съдържащи морков.
-на работа аз и сега си ходя. Когато имам такава майка ми или мъжа ми разхождат бебето около кабинета докато я свърша, после я кърмя и ако имам още продължавам до следващото кърмене, ако не- прибираме се.

Вчера ни нападна една пчела  Wink . Бяхме сложили бебето на едно одеало на тревата, насекомото се завъртя около нея и баба й размаха ръце да го пропъди. Да, ама пчелата явно се ядоса и започна да напада свекърва ми. Тя избяга в къщата с писъци, мъж ми грабна детето да го предпази и пчелата го ужили по клепача  ooooh! . Добре че не докопа бебето  ooooh! . Сега горкият е с подуто око и разправя на всички, че жена му го бие  hahaha .

Дописвам, че забравих.....ivtoteva аз от доста време гледам, че четеш, а не пишеш и се питам защо  newsm78 ? Пиши бе жена, на всички ни ще е драго  Hug .

# 94
Добра вечер, дами!
Шмати, така значи! Докато ти си във форума ние с Марти и мъжът ти обикаляме по жегите в парка  Laughing
Сова, за жалост повече никой не писа в темата, ама здраве да е!
Ние днес бяхме пак цял ден навън. Дойде една приятелка и с нея кръстосвахме улиците. Накрая седнахме в "Хепи" и малката заспа в ръцете на мъжа ми, та Ланвинка и ние сме от ходещите по заведения родители, "измъчващи децата си"  Laughing

# 95
  • софия

Дописвам, че забравих.....ivtoteva аз от доста време гледам, че четеш, а не пишеш и се питам защо  newsm78 ? Пиши бе жена, на всички ни ще е драго  Hug .

да, да , права си !!!  Hug

мале, Цветенце, цък-цък.... добре, че не е била Лия пострадалата...

# 96
За пореден път показахте колко сте добри  Hug Hug Hug
Да ви разкажа тогава малко за нас. Казват ни много сте пухкави, много сте дебели.... Embarassed Embarassed Embarassedама и си хапваме де. Аз обаче се радвам, че хапва и не се опъва защото злоядо дете по тудно се гледа. На 8 месеца тежахме 10 880гр  Embarassed и 75 см. Сега в сряда сме пак на консултация и ще видим колко сме наддали.  Яде мляко фризовом/ първите три месеца имахме много проблеми с повръщането/ и тогава пробвахме много млека, от едни повръщахме още повече, от други запек и т.н. та това ни подейства добре и останахме на него до ден днешен за хубаво или лошо. През седмицата сме на кухня, а събота и неделя му правя различни пюрета аз от картофи, моркови, грах, броколи и т.н. Каши ядем всякакви много харесва. Попара пробвах одобрява, но с оглед на килограмите Педи каза каши и попара по по-малко. Обаче имаме големи проблеми с пиенето на течности. Това от първия му ден е мъка вода не близва, сокове му правя тях по ги пие....викам си като се постопли ще пропие вода.....до днес няма. Но одеве реших да го пробвам и изпи 80мл вода, но топла трябва да е .... #Crazy в тази жега  Thinking......Тази вечер го сложих да спи за първи път по боди, но малко се притеснявам да не се разболее......До сега не ми е боледувал, единствено преди две седмици му беше запушино нослето. Казаха че е от зъби/ забравих да отбележа че имаме и 6 зъба/...и тогава ви четох да видя какво да му сложа да се отпуши нослето, че едвам спеше. Откраднах си съвето от Асето разбира се  Hug

# 97
Сладурки, имам да дочитам, но нямам сили, та ще ме извините  Embarassed Нямам търпение да се похваля: ИМАМЕ ЗЪБЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ   newsm44 Тази сутрин не съм го видяла. Днес обядвахме със свекърва ми в Мотто и понеже Алекс е доста емоционален и гръмогласен бях помолила сервитьора за една лъжица, с която да си играе. И както се забавлява детето усетих почукване  Party Бързо му прерових устата (той милия хич не дава) и резултатът е долен десен резец  Peace Стори ми се, че и левият е избил, но утре ще обследвам по-обстойно  Peace Не мога да ви опиша колко съм щастлива  Flutter Още го боли доста, но се надявам малко да се поуспокои  Praynig
Сега се отправям към завивките  newsm46 Сладки сънища  Hug

# 98
  • София
а добър вечер, ама почти никой няма. Ние днес се заредихме със зелено. Качихме се на един водопад -Скакля, над с. Бов както писах, по Вазовска екопътека. Страшно беше, но си е зор нагоре за загубилите тренинг. (Асе, наистина трудно, но ние сме упорити магарета  Peace)

На бебо това му беше прощъпулник в планинарството и той се държа мнооооого добре, много у хареса. Ради, мисля, че и на Митето ще му хареса, вие май в понеделник тръгвате. Честито ви кръщене и от мен, както някой вече писа, да стане добър човек.
Миро беше очарован от всичко, всички се радваха на малкия планинар и той щедро раздаваше усмивки, иначе е доста сериозен. На връщане 10 минути преди да стигнем до колата, се унесе и заспа, милото  Heart Eyes Малк снимки щракнахме, не са много хубави, но днес това не беше приоритет. Ето малко тук
А тези са от първия РД на наши приятелчета, които празнуваха заедно онзи ден.
Цвети, такива моменти са много неприятни, не винаги човек реагира адекватно, добре, че Лия не е пострадала.
А Деси, твоите дечица са сладури Heart Eyes, Ана Мария има много изящни черти иизлъчване,ама по-често пускай снимки Hug
май май, дано са се успокоили нещата, както и при вас Беба
Четито зъбче и на Алексче!
Айде лека, че сме уморени... но доволни

# 99
Добра, прохладна вечер и от нас.

За анкетата( че по-добре късно отколкото никога  Grinning):
1. Слънцезащитен- не.
2. Течности- вода- по няколко глътки. От чаша. Лочи. Другата 2/3 от водата отиват върху нея, и върху мен в повечето случаи,преобличаме се-- важното е че й харесва. Wink
3. То чак твърда храна е пресилено да се каже- абе банан с удоволствие хапва по няколко парченца. Иначе днес за пръв път хапна цели 5-6- лъжички- овесени ядки с банан
4.Сложно е . По принцип (ДЧНД ли беше  Laughing) се надявам да не ми се налага да работя повече от 8 до 5. бих работила, от 5 до 8, нощно време, по 23 часа в денонощието, но от 8 до 5 не е за мен. В момента се надявам да потръгнат нещата със сайта и с новият бизнес. Иначе чакам кризата да поотмине и да има пак работа за мен-работи ми се по проекти, обучения ми се правят и пр.И по специалността си бъкам от идеи- само време да има и да сме здрави. ( Ако не мине пустата криза- имам и едно филологическо образование- ще стана даскал  Wink

Ланвинка, не мисля че трябва да изпитваш угризения. Децата се чувстват най-добре когато са близо до нас. Да възможно е да сте се забавили повече, да се е поизнервила, но дето има една дума - това да ти е греха.  Hug и на мен тази седмица ми стана много гузно- бяхме с малката следобед.- в най-голямото задръстване в центъра- хукнала да върша някаква работа- и като й стана топло, милата, потна и плачеща от жега  Confused ( на ум се 100 пъти се  нарекох къде съм тръгнала с нея)

mai_mai, чакаме добри новини

Sheila, сега се сетих че те сънувах. Бяхме тръгнали към Нова Зеландия и минахме през вас на гости на път за там. Wink

Адикт,прощавай любопитството, каква пелена, сподели?

Цвети, неприятно с пчелата. А иначе колко бавно ви върви захранването. Сподели.  Praynig

Сонче, честито ви зъбче.

irinii, радвам се че си доволна от сапунените ядки( и браво за цветната леха, трябва да покажеш снимки на тоз твой двор  Wink)

Официално, се надявам( и правя всичко възможно) да отворя на 1 юни - стискайте палци.
Така че ако не пиша често в следващите дни съм оправдана  Wink

# 100
Анамар, не иска да яде твърда храна мойто дЕте. Започнах когато навърши 6 мес. с еднокомпонентни пюрета - картофче с кърма, тиква, морков, броколи...какво ли не пробвах - не ще и това е. Аз не че се притесних особено. Ако не й беше нисък хемоглобина хич и нямаше да я насилвам да яде твърдо, ама нали е в долната граница и затова. Тъкмо дадох месно пюре и тя се разболя. Докато не беше добре спрях с опитите за захранване и карахме само на кърма. От една седмица пак опитвам, ама успеваемоста не е много по-добра.Плюе, ако настоявам се сърди. Едно малко бурканче го яде два дни. И то колко влиза вътре и колко остава по лигавника е трудно да се каже. На опита ми да й дам пуйка с картофи направо се разплака  ooooh! . Хем не ми се иска да я насилвам, хем на 7,5месеца трябва да яде и друго освен кърма. И аз не знам вече какво да я правя.....

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 00:22 от dr_tsveti

# 101
Деси, големи сладури си имаш  Heart Eyes
Соня, честито зъбче,  безболезнено да напълни устенцата с още  Hug
Анамарfingerscrossed за 01.06

Много се радвам, че ви чета и сте толкова нормални хора   Hug Hug Hug
Непрекъснато бивам укорявана, че не си обличам детето. От нищо не се е разболявала до сега и хорските приказки не ме притесняват, но бях започнала да си мисля, че аз съм нещо изкривена.
Напоследък Надя много "загрява" и все я разсъбличам. Даже започнах да й обтривам с вода ръчичките и крачетата. Педиатърката каза, че така се калявали децата (по книга), но аз го правя, за да я охладя и на нея много й харесва.
От една седмица спи отвита, иначе се върти, буди се и плаче. Сега съм отворила прозореца и успях да сваля Т до 25градуса  Whistling
Мисля, че е рано да пускам климатик, но май ще започна да охлаждам стаята преди сън и да го спирам после  newsm78
В крайна сметка се водя по детето - не може тя да се поти, а аз да я обличам повече.
Възможно е и да вдига Т заради зъби (още ги няма), но когато е "загряла" е много нервна и не мога да я меря.
Мислех за електр термометър, но една аптекарка ме убеди, че от живачния по-верен няма и така и не купих, а и до сега не ми е трябвал. Вие какви ползвате?

# 102
  • Пловдив
 Hug
Беба,Моника е добре за сега/ДНЧД/ fingerscrossed сигурно не е заразно,защото до сега трябваше да се появи нещо  Thinkingдано да е нещо инцидентно.
ivtoteva и аз съм сложила малката да спи само по боди и с едно тънко одеалце на кръста и гръбчето,сега като я пипнах-цялата потна  ooooh! ами лятото голи ли ще ги слагаме!?
Днес моята щерка яде само 4 пъти-хм това за нея е нещо невиждано,пийна доста вода като цяло,ще видим нощта как ще мине-дали ще си навакса със ядене?!Реших и аз като Стон,излизане преди обед,прибиране за сън и после след 17ч пак по пътеките.Първо е зверски горещо,и второ днес в къщи спа 2.5ч  Shockedнавън ако спи 40 мин е постижение.Много добре ме устройва този режим-дано да го спазваме.
Сова Деси много са сладки децата ти и си приличат.Ан-Мари много е пораснала  Hug
Термометри-само живачните ми показват вярно,купих си какви ли не/за уста,за чело ит.н./-еми не съм доволна... Naughty

# 103
Момичета, благодаря ви zа милите думи  Hug
Дании, точно zа това място ставаше дума  Wink , прикаzно е...
ивтотева, само така, давай с писането  Peace
Сонче, браво, честито zъбче. Каzвам ви аz, че ние ще сме от последните оzъбени  Joy
др_цвети, кофти работа, но сте отървли малката поне.
Лека....

# 104
  • жителство на место
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕДНА МНОГО ЛЪЧЕЗАРНА И МИЛА МАМА НЕЛИ!!! newsm59 nbirthday  bigdance2 Tada Да си Ж и З и Т Н Н Joy

Деси включваме се в битката за приза най- късно появил се ЗЪБ Mr. Green Уж ми се видя веднъж, че се е показал горен ляв, почерпих, подарих на бабите бели цветя, а той взе, че се скри hahaha hahaha. Детето ме прави на маймуна и зъбите му също hahaha hahaha

Лавинка и аз изпитах подобно чувство за вина, когато бяхме в Ст Загора. Отидохме да вечеряме на заведение, но към 22ч вече не издържах и реших да се прибера с Ива в хотела. И представи си гледка: сама жена, с количка с малко бебе, посред нощите, в непознат град Embarassed Shocked И за капак се изгубих Close Close Добре, че в "градът с правите улици" човек бързо се ориентира след едно обяснение. Но момичетата, които спрях да ме упътят ме погледнаха
 Shocked Shocked Ето ако Ива Тотева беше по- смела поне щяхме да бродим двете 55 55  Wink

Общи условия

Активация на акаунт