Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро, майчета!

Днес се очертава също много топъл ден и вече се чудя как да обличам Кали за навън. В тази връзка вие как обличате децата си - аз го извеждам по боди с къс ръкав, много тънки трикотажни панталонки до доляното и евентуално чорапки. Даже вчера по едно време го съблякох само по боди и бос. А как спят вечер децата ви? У нас е много топло и някак не ми се иска още да пускам климатиците на студено. Но тази сутрин открих, че съм претоплила Кали, има много ситни пъпчици по лицето и вратлето.

Имам и още един въпрос - още не съм давала сок на Кали. Кога мислите е подходящия момент за въвеждане на сокове?

А сега да поздравя Суит за хубавата тема. Присъединяваме се към заглавитео - Кали от няколко дни казва "мама". В началото беше само "ма". После стана "маба" и сега казва мама. Също така казва и "дядя" и "тата". Много е сладък.

На анкетката отговарям веднага:
1. Още не мажа със слънцезащитен крем, но съм решила да взема крема на А-дерма.
2. За течностите - освен кърмата, която няма как да претегля и едно хранене с АМ около 210 мл, Кали изпива по около 100 мл вода на ден. От няколко дни вече се научихме как да пием от магичната чаша на Авент. Заслугата е на тати - просто го гушна и му даде чашката в ръцете и каза "хайде смучи тате" и ето на Simple Smile
3. Любима твърда храна - ами Кали обича твърдата храна. Много му харесват бисквитките за гризкане на Плазмон. От плодовите пюренца най-обича праскова и кайсия. Фаворит сред зеленчуковите е пащърнакът, много обича комбинацията пащърнак с броколи на Сънвал. От месните е хапвал пиле, пуйка и заек досега. Мисля, че пуйката най му хареса. А, забравих много обича суров банан Simple Smile
4. За връщането на работа - отдавна вече съм на "бойното поле" Simple Smile

Нели, Калоян има 5 зъба (2 горни кучешки и 3 долни резци) и всичките са криви. Сега виждам, че са напът двата горни резци, ама те са напът от сума време Simple Smile Та, мисълта ми беше, че на по-късен етап, когато и другите зъбки излезнат всеки ще си намери мястото.

Иринии, какви са тези сладки сухари? Аз още не съм давала попарка, но мисля все в някой момент да предложа.

Ради, честито кръщене на Миташки Simple Smile

За режима на спане - Калоян непрекъснато си мени часовете на спане през деня, защото се буди по различно време сутрин. Първо се будеше към 8.30, после към 9.30, 10.30, а от седмица се буди към 8.30. Добре, че нощния сън не си разбутва - заспива към 21-21.30. Но определено спи по 2 пъти на ден, всеки път по около час.

Флу, наистина завидни резултати с диетата! Браво! И не си дебела.

Ина лемон - дойде с примък и набързо отмък Simple Smile Нещо си зачезнала напоследък Simple Smile

Май май, как е Ивка днес?

Аз ще ставам, че май свършихме работата Simple Smile

# 76
ДУ, мами   bouquet
Минавам набързо, че ме чака оправяне и после беж навън  Party
Ланвинка, и аз изпитах веднъж подобни угризения, но те бяха по-скоро свързани с това, че размъквам Алекс навсякъде с мен. През този ден душичката беше или в количката, или в столчето за кола и гък не каза  Heart Eyes Представих си как ще се чувставм ако някой ме върже цял ден на едно място и се почувствах ужасно  Confused Сега гледам на всеки час - два да го изваждам от количката, да го гушкам, да го разнообразявам го раз Heart Eyes Освен това сънят на Алекс стана най-важното нещо за мен и винаги се съобразявам първо с това  Peace Не ми тежи, защото знам, че е временно и скоро бебоците ще пораснат  Peace
Гледам за АМ си говорите  newsm78 Аз още не съм го измислила как да процедирам. За сега клоня към по-смелия подход и май ще пробвам първо маслото и сиренето  newsm78 Живот и здраве, ще видим  Peace
Май-май   Hug Стискам палци за бързо оправяне  Peace
Деси, кога си идваш към Бг ?  Hug
ДА ви се оплача и от нашето зъбоникнене  ooooh! Снощи Алексче се събуди в 00.00ч. и един рев, едно чудо. Много се уплаших, защото до сега само е примрънквал, а снощи виеше от болка  Confused Мазах с пансорал - не помогна, после с дентинокс - и той не помогна. Накрая дадох панадол и милото се успокоии заспа  Confused Зъб обаче няма  #2gunfire Сега се чудя дали този панадол е добра идея обаче  Thinking
Момичета, изчезам, че стана пак никое време  ooooh!

# 77
мн благодаря за съветите  Hug Hug Hug  и днес продължава ме като вчера - Т непрекъснато скача... засега съм я оставила да се вдигне и след час ще пробвам отново да дам нурофен, защото ефектът от свещичките не знам защо, но при нас е доста краткотраен и почти незабележим  ooooh! страх ме е и да не я простудя. Не знам дали е розеола - нашто педи нищо не каза, а аз не мога да преценя, въпреки изчетеното.

няма да спамя темата с едно и също... ако имаме подобрение непременно ще се похваля. м/увременно гледайте всички да сте на линия и здравви с озъбили се бебоци, когато изскочим на хоризонта  Wink  Hug

# 78
mai_mai Hug дано я овладеете трайно тази Т Praynig и да се окаже розеола Hug
Асенце, Ирини, суити и всички които се включиха по моят въпрос, много ви благодаря Hug ще и предам всичко, а тя да си решава. Доколкото я усещам на нея вече и тежат нощните събуждания да дребния ooooh!, аз не мисля че спирането на кърменето ще я спаси от тази екстра, но...можеш ли да се налагаш? Thinking
Деска - аз нямам никакво намерение да си развалям рахата с кърменето Hug, но ми беше интересно трябва ли и аз да въвеждам АМ някога newsm78. Може би не бях си задала правилно въпроса, но дискусията м/у Ирини и Асето задоволи любопитството ми Hug
Бора, честит празник!   bouquet

neni78 - ти си ни виждала, но вече и панталонките му свалям в топлите чаосве на деня, и чорапите също Peace само по боди е и пак се поти newsm78 мисля, че в количките им е особено топло на милите. Много от минувачите, особено майки с колички ме гледат като "облъчени", но аз си познавам детето и зная, че така си се чувства добре Simple Smile Вечер ако сме до по-късно навън, обличам панталонки и блузка Peace

# 79
Здравейте!
Минавам само, за да не ви изтърва.
Днес за сефте приготвих всичко необходимо за Марти и ги пратих сами с таткото на дъълга разходка. Да се оправят по мъжки Mr. Green
А аз ще рина из къщи.
Целувам виииии

Сиси, мен пък бабите ме обсъждат като видят Марто по тениска и памперс, ама ми дреме на шапката. Има си дрехи - като захладнее се обличаме. На мен пък ми дожалява като видя едно детенце, дето го разхожда баба му и милото умира от жега целодневно. На тия температури по обяд е с плътен анцунг с горнище Shocked Ама - хора всякакви, всеки си знае.
Нени, в жегите е възможно най-съблечен. По-горе написах. Като духа или е по-хладно - памучни панталонки, чорапи, тениска или боди с къс ръкав и отгоре евентуално блузка с дълъг. Спи по боди.
За сокове (изцедени от пресни плодове) още не мисля. По-скоро лятото като наизлязат хубавите плодове ще му давам да си гризка. Но пък съм му давала от Хип-ските, когато е бил запечен. И също от череша (домашен, но от варените череши за пюрето) пак за запек Hug

Ако на някой му се слуша "жица, брат ми", поздрав от мен!

ПП. Гледам, че никой не пише, явно сте на разходки. Аз пък седнах да пуша една цигара (не стреляйте Mr. Green ) с вас. И добре, че го направих, иначе щях да изтърва момента с темата на Деси, нощната ни птица Wink. Еми туй е то, наливала съм си детето Whistling Вместо 180мл вода му сипвам по 200. Айрян пийва Joy Да ви кажа, не му се е отразило ама хич. Нито се е обезводнил, нито е стоял гладен, нито пък е бил недоволен от тая работа. Та тъй...

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 14:31 от Шматка

# 80
Ланвинка няма за какво да се чувстваш толкова виновна. 11 часа е късничко, но пък е лятно време. Дани през зимата заспиваше към 8 часа, а сега ляга в 10.
Гардения напълно ги разбирам тези майки във Валенсия. Като беше малък дребния спеше само навън и с баща му много ни се е искало през безсънните и ревливи нощи да правим обиколки на квартала, но в бг ще е супер странно.
Нени и Дани тази сутрин беше претоплен. Спа по боди и много тънко спално чувалче. Не знам и аз как да го обличам. Да спи отвит май не става …. И откакто стана горещо спи много неспокойно, върти се и мрънка.
Аз давам сок от няколко дни, вземам готов на Хип от слива или от ябълка и го смесвам с вода.
Шмати мерси мила за поздрава. И аз запалвам, няма да те стреляме  Hug

# 81
Ето това му е хубавото на форума..споделяш и ти олеква и намираш сродни души  Hug Гушки на всички!

Аз днес се чувствам прекрасно, защото намерих време за себе си и тялото ми. Сутринта ги оставих да се гледат с тати и отидох да поплувам. Тя е спала през цялото време. Много е хубаво усещането, че си направил нещо за себе си.  Grinning Ние нали сме на диета вече втора седмица с мъжа ми и сега и със спорта се захващам.
Днес имаме много амбициозна програма за деня и се надявам да смогнем с всичко в единствения почивен ден на любимия.
Малката, иначе, на обяд си хапна ЗП с изкиснато сиренце и страшно й хареса. Надявам се да нямаме проблеми. Praynig

Нени78, Аида в къщи седи по боси крачета с боди с къс ръкав и къси панталонки. Спи с олекотеното юрганче все още, но от тази вечер съм решила да го заменя с едно леко одеалце, само ще го подпъхвам под дюшека, че постоянно се отвива. Навън я видяхте как е. С леко боди и панталонки. Вчера беше с клинче, боси крачета и туника без ръкави. Гледам както съм аз така и тя. Но привечер като бяхме навън и по-късно си захладнява и й облякох якенце и чорапки. То и аз си сложих едни ръкави, че задуха.

Май май, дано скоро се оправи детенце и да се успокоите.   Praynig

# 82
Майчета, от днес и аз съм в групата на оциклилите се. И ми е едно сънливо и криво. Усещах си, че ще е скоро. Определено бях забравила какво е.

Благодаря ви за отговорите за това как обличате децата си. Само и аз се чудя какво да правя за нощите. Не ми се ще Калоян да спи отвит, а явно с тънкото чувалче му е топло. Ще го мисля. Яни и ние спим много неспокойно откак са почнали жегите.

# 83
Как ш´те стеляме, бе Шмате  Joy ? Тука сме нормални, моля ти се  Wink
Дамм, виждате там отговорите, не zнам...
Иначе, Флу, дано иzникнат някакви идеи от тая работа. Да не се притесняваш  Hug
За иzлиzането и обикалянето с бебетата.. Ми иzобщо пък не бих се чуваствала виновна, стига да намеря как и на бебо и на мен да е добре  Peace. Тука няма къде да ходя, но лятото в БГ ще трябва да го иzмисля(Сонче, на 3ти юли, ЖЗ  Wink летим ). Не мога да се zатворя всяка вечер в къщи, не zнам.. Или ще ми идват гости...
Яни кет, в БГ не е чак толкова странно, ако ме питаш с бебе навън вечерта. Особено лятото и по морето, що бебета спят по кръчмите.. Но тука ако тръгна с количката по тъмно, нищо чудно да ме приберат в усмирителна риzа  hahaha . Те се барикадират и пускат щорите още в 20ч, няма лято, няма zима. А какво остава с бебе, така ще са  Shocked
Малее, zа претопляне говорите  ooooh! само като погледна преz терасата тука и не мога да си го представя даже..
маи маи, дано овладеете положението. И аz съм zа аналгин при малко бебе само в мноооого краен случай. По капка на килограм тегло, но само наистина ако няма вече накъде. На Крис съм давала, но след 3годишена май беше. И то не zаради Т°, а zаради отити. Така виеше от болки нощем горкия, това най_вече първата нощ, когато го zаболяваше ухо, че съм давала само и само да го поотпусне и да може да поспи. Докато zапочнат да действат лекарствата и болката понамалее.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 09:08 от Сова

# 84
Оф и макс от вчера следобеда ми се струваше топличък и реших че е от жегите ама не. Като се прибрахме му измерих Т 38,6, дадох панадол и постепенно спадна до 37,4 а през ноща си му беше 36,8. Много неспокойно спа, проплаква на сън, мята се боли го нещо. Сутринта пак имаше 37,7 и после сама си спадна по обяд, по сле пак се вдигна над 38 и дадох преди малко панадол и сега е 36,7. Иначе се храни и си игране  на моменти обаче е нервен и иска все да го гушкам   Thinking  иначе нито хрема нито кашлица даже не е кихал. Утре ще го водя при личната да го види. де да знам от зъби дали може да е   newsm78  ние нямаме още нито един даже венците не ми се виждат да са подути  Thinking

# 85
деси, големи бонбони са ти децата. Да са Ж и З - както е модерно да се съкращава тук  Laughing Приликата между теб и сина ти е също толкова осезателна, колкото  тази между таткото и малката Ан-Мари  Grinning
Е-е-е Беба, и Макс ли?! Стига вече тези температури.
Нени, сухарите са тези гръцките Goldies - аз си ги наричам сладки сухари, защото действитлно сладнят  Crazy
Адиктче, поздравления за непробудния сън на Любчо!
Шмате, фенк ю ца тонизиращия поздрав.

Джи също ми се стори топла днес. В областта на главата. Сега спи от 2 часа на двора. Облечена е само по боди с къс ръкав, но предвид захлаждането съм я завила с одеало. Ако тръгна да я обличам - край със сладката следобедна дрямка.
Аз днес тренирах добре,пооплевих една бдеща цветна лехичка, къпах се, направих някакъв педикюр, сготвих едни задушени картофки с масло в плик и ястие със зелен фасул /нали разделно го даваме с любимия/. Мисля и Джи да опита от сготвените ни храни. Снощи бонбонката пи таратор от чашата ми /бях си сложила 20 мл Plomari е така, за морки привкус и съответно си ги гаврътнах с таратор/

Добрата новина: Спаси не е вдигал Т тази нощ. Утре каквото и да става си го прибирам.

Та така - рапорт даден  smile3519

# 86
Абе как ги мъчат тея зъби нашите дечица #Cussing out Twisted Evil CloseУжасно е.
Ха сега добър ден.Аз и тзи нощ не спах Crazy Blushи имам предложение за вечерта,но нямам сили TiredГероинята е гроги.Без мен днес,ама утре с кумата ще искам да ходим наляво надясно.На 26 си заминава и няма да я видя повече от година сигурно. Cry
Монче с всеки ден  става все по-весела.Днес се смя като голямо дете Heart EyesТя винаги се смее и радва,когато някой си тръгва от нас.Обаче днес падна такъв смях Laughing Laughing LaughingМного ми е сладко детенце
Моля се всички малки бебоци да оздравяват.Идва лято хайде да няма болни Praynig Hug

# 87
Дано не е нещо заразно, че вчера толкова игра с Моника  Praynig да не вземе да я зарази с нещо   Rolling Eyes  После ще кача снимки да ги видите какви са сладки  Simple Smile

# 88
Цоп! Ж и З сме  Wink

Чета ви, но не винаги имам много да казвам, та като няма, не се бутам. Ама сега си викам да ви кажа ку-ку та да не ни мислите.

Ланвинка, според мен няма нищо лошо да си водите бебо с вас. Ако намерите баланс между вашите и нейните нужди, прекрасно. Не ходя по нощите (не защото не мога), но след като дребен има нужда от само мен да е щастлив, доста често стоим навън дълго или ей така се хващаме да се шматкаме по никое време. Той си спи на мен или в слинга като иска, яде като иска, и изобщо не протестира. Даже май му е по-хубаво като не сме вкъщи.

Ирини, радвам се че малкият се подобрява.

Деси, чудна ти е бандата

Сиси, нито едно от децата ми не е близвало АМ. Определено няма нужда да се захранва с такова.  Peace

Бора, при нас си има четири сезона, но зимата определено не е баш зима. Стига до 1-2 градуса през нощта, а е около 10 или повече през деня. Сега си е есен, но от почти месец имаме прекрасно време. Върти се около 25-28 градуса и е перфектно.

Суити, твоя ли беше анкетката..
- слънцезащитни не ползвам освен ако не е много силно слънцето и сме навън за дълго - тогава прост цинков крем.
- течности - глътка от моята вода тук таме, но едва ли повече от 2-3 такива. Някои дни нищо.
- любими храни няма, не яде много. Засега най му се усладиха гъбена чорба, паста с доматен сос и едно индийско къри.
- надявам се повече никога да не "ходя" на работа

Адикт, как мина с пелената? (мързи ме да пиша отделно Wink )

Това си спомням.

При нас нищо ново, майче. Опитва се да се клати на четири крака, но не много успешно. Не 'говори' много. Абе малък кротушко си е. През нощта се успокои, но това вече май го казах и преди...

bouquet

# 89
Сиси, ако искаш й дай моят телефон да ми се обади Hug Бързичко мога да я убедя, че е по-лесно да храни нощем, отколкото да приспива ревящо от зъби дете без гърда Wink Така де, те вече не плачат от глад нощем, а основно от някакви дискомфорти. И понеже сукането е сериозно успокоение Peace Така де, ако мотивация е това, от което има нужда момичето, просто й дай телефона ми Sunglasses
Сонче, аз също съм давала Нурофен при такова нощно събуждане и пищене. Честно казано рядко ме мъчат угризения, защото пред това всички да не спим и да се тревожим... някак вероятността да съм му дала "излишна" доза не ми е проблем Peace Детето се успокоява, всички спим, отпочинали сме и готови за следващия ден - това не е за подценяване Peace Беше време със Сияна, когато стоях пред нея с една бутилка ракия и памук в ръка и само някаква безумно силна увереност, че алкохолът е много, много вреден за бебе ме спря да не й намажа целия венец. Така че в ситуация на безисходица всяко решение, което е взето е правилно Naughty
Казах! Crossing Arms
(ама и Аспарухова реч му дръпнаааах Mr. Green Laughing) Добре, че ме знаете каква душа съм на живо. Иначе ако седне някой да ме чете на фелтфебел го избивам ooooh! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт