Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Деси, готина, неуморна нощна птицо - ЖЗ - живот и здраве, нещо като ЮП /южния парк/, АБ ....абревиатура на дълги думи или словосъчетания, да не хабим място и време  Grinning.
По повод споменаването на ЖЗ всеки път, когато се споменават планове, ми е от баба ми. Тя казваше все така, когато си говорехме в бъдеще време какво ще правим. Нещо като "да не чуе дявола" Mr. Green ДНЧД или чукам на дърво ЧНД...
Тортата ми стана с лекота, доволна съм, сега се стяга на студено в хладилника  - едно време адиктед беше споделила рецептата и линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376361.msg10353599#msg10353599 , за което й благодаря.  Утре ще я доукрася и снимам.
Лека Hug Ирина где си новодомке, чакаме те Hug

# 61
Еееех, Бора и ние с  майка ми така се драчим (т.е. аз съм лошата), ама то е от теснотия. На мен все не ми стига пространството  Embarassed После ми е едно кофти, че така съм се държала  Embarassed
My Name, мерси  Hug
Ради, да е честит малкия ти християнин  Hug  Много добър човек да стане!
Относно спането и ние спим по два-три пъти дневно, но за по около час. По едно време се мъчех да не й давам да спи късно следобед, за да не беснее до 22h, но то детето само си избира какво и кога да прави.

Сега исках нещо друго да ви кажа. Купих един лосион против комари за деца. Че от две вечери ги забелязвам хищниците и им се дразня, ама нямат изгонване. Надя беше гризната вчера и днес вече мазах. Тази вечер я спасих  spoko

ПП. Ланвинка, и Надя така я размъквам винаги с мен, ама все си мисля, че не е по-вредно за детето, отколкото да я оставям при баби (те едните живеят далечко, а другата баба е малко болничка, че...). Аз винаги до 21h съм я прибирала досега. Обаче имам едни наблюдения от Валенсия  Whistling по цели нощи някъде из парковете се разхождат майки с колички. Може би децата им не се нуждаят от церемониално къпане и тоалет, само АМ им стига и си спят спокойно и в количките  newsm78 А на Ибиса даже и пред дискотеката съм виждала как се редуваха майката и бащата да стоят покрай количката или да се вихрят по дансинга  Crazy

# 62
  • София
Бора, да ти е ЖЗ / Joy/ мъжот! много да те обича и да те радва!   bouquet аз понякога съжалявам, че открих тази торта  Crazy винаги като ми се дояде сладко /а то е доста често/, все за нея си мисля  Rolling Eyes наистина е много вкусна  Peace да кажеш утре  Wink
Шийлаааа, вие как се спасявате от комарите на открито? и аз го мисля това  newsm78 има едни хомеопатични за целта  Crazy пиеш и не те хапят комарите. преди 15-тина години правихме един преход през Пирин и знам, че така се спасявахме от тях там.
Честити месечинки!   bouquet  bouquet  bouquet Днес са много  Heart Eyes

# 63
момичета, мн съм притеснена - от 00ч. не мога да сваля Т на ивка, сега е с 37 само защото слагам компресчета иначе я вдига много. може ли наистина това да са зъби???
и понеже педи ме упрекна, че не съм й давала хексалгин /понеже прецених, че не е най-доброто/ и сега ми е еедни криво. не знам дали съм постъпила добре като взех само нурофен, но това аналгин за деца не ми прозвуча добре  Cry

# 64
момичета, мн съм притеснена - от 00ч. не мога да сваля Т на ивка, сега е с 37 само защото слагам компресчета иначе я вдига много. може ли наистина това да са зъби???
и понеже педи ме упрекна, че не съм й давала хексалгин /понеже прецених, че не е най-доброто/ и сега ми е еедни криво. не знам дали съм постъпила добре като взех само нурофен, но това аналгин за деца не ми прозвуча добре  Cry

Не се притеснявай. До колко се вдига температурата? Ако е до 38 може организма сам да се справи. И аз не обичам аналгина. Давам в най-най-краен случай - т.е. 39 и нагоре.
А Калпол или Панадол може ли да даваш? Обикновено се редуват с нурофена, когато има висока температура.

Така - прочетох последните 2 страници. Много ми беше домъчняло за вас. Нещо не съм в нормалното си състояние. Много ми идват 3-те деца и баща им по цял ден в къщи.

Четох, че вече въвеждате попара и хапвате каши. Аз изобщо не знам до къде сме със захранването. И какво трябва да въведа нататък. Карам по интуиция и каквото има налично в къщи. Не пие вода и сокове - не съм и пробвала. Получава достатъчно кърма.
Почнахме с чиста оризова каша и после давах пюрета.
Ема дебелее и хубавее. Като кукла е.
По анкетата - не я мажа с нищо все още, на работа нямам изглед да се върна скоро. Първо трябва да си намеря работа, че фирмата ни я ликвидираха.
Трябва ми подкрепа за започване на диета. Много е необходимо.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 03:25 от Stryper

# 65
Stryper  Hug 38,6- 38,8 достига,  мн бързо я качва до като я сваля и пак е вдигнала. дадох й свещичка последно в 00.30 и повече нищо не смея да дам, а и ивка отказва каквото и да било през устата. давах сиропче ефералган. сега е 37 и 5, но ще я следя...

А Калпол и Панадол не съм ползвала никога. ефералган си бях взела заради ваксините за всеки случай. трябваше по-рано да купя нещо от тези  Sad

# 66
Сиси, пиша в червено и болд, за да се види добре Hug Когато се захранва дете с АМ се започва от най-ниското! Т.е. от 1. Пие се една кутия 1-ца, после се минава на 2-ка. Дори за дете над годинка се препоръчва да мине през всички стъпки, преди да му се даде тройка. 2-ката мляко е ЧАСТИЧНО АДАПТИРАНО. Ако на кърмено бебе се даде директно двойка, то може да се получат някои неприятни реакции Peace
И НАЙ-ВАЖНОТО! - кажи на приятелката си, че като е устискала да кърми до жегите не е добре точно сега да отбива. Те за друго, ами лятото е сезонът на чревните вируси и едно кърмаче много по-лесно преминава през тях. Точно сега някак н е времето да му се "стресира" допълнително стомахчето Peace

Разбира се, ако мамето много иска, то да замени едно-две хранения и да си остави само вечерното или нощем..., просто за да може да реагира при вирус. Ако дететео започне да суче отново ще възвърне лактацията в момент на проблем Peace
Флу, що ес отнася до водата - ако наистина урината е променила цвета си не бих те успокоявала Peace По-скоро следи внимателно детето и на всяко хранене й предлагай първо вода Peace

# 67
Добро утро, милички!
Май Май, как е Ивка тази сутрин? Според мен правилно си постъпила като не си дала аналгин. Вземи й ако искаш Панадол за бебета. Той е по-щадящ сякаш, но дано Асето да се включи със съвет. Защо не й звъннеш? Педи не е права да те обвинява. Всяка майка усеща най-добре как да постъпи и педи няма право да те съди  Hug
Сова, мерси за пусната тема. Дано още някой отговори!
Ивотева, пиши по-често! Те и другите момичета са ти го казали, но добре си ни дошла и всеки твой ред ще бъде прочетен с интерес, а ако имаш питане веднага ще се намери някое майче да отговори  Hug
Бора, честит рожден ден на мъжа ти! Да сте много щастливи заедно!
Май Нейм, Солун ми е любимият град след Созопол Simple Smile Там наистина има всичко за кръщенето на едно дете. Но има нещо друго - гърците са страшно вярващи и си кръщават бебетата веднага щом се родят. Докато не си кръстиш детето май даже не му издават паспорт. Дано не бъркам, де. И не знам дали има такива по-големи дрешки или са само за новородени. Аз затова много обичам гърците - уважават и обичат православната си вяра и ако гръцко семейство стане кръстник на детето ти то те ще се грижат за него цял живот като за свое.
Честити месечинки на всички бебчовци и бебинки от най-бебеносния ни ден!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 09:12 от Флучия

# 68
Май май, дали ще дадеш Калпол, Панадол или Ефералган - все тая Peace ПРинципно действащото в-во в тях е Парацетамол, така че дори не можеш и да ги редуваш. Аз лично съм давала и от трите вида и най-добра работа са ми вършели свещичките Ефералган (но съм забелязала, че действието на антипиретиците си опира до организъм на самото дете).
Това, което можеш да вземеш, за да редуваш е Нурофен Peace Редуват се Парацетамол с Ибупрофен и ако се налага течен аналгин - по капка за килограм тегло на бебето Peace
Така или иначе как ще ги редуваш и даваш си е твое решение Peace
Дръж ин в течение и най-важното - гледай да оводняваш детето Peace

# 69
  • София
Май-май и ние с Мила минахме през няколко дневна Т - четири дни Т варираше от 37 до 39 и половина. Общо взето докторите ми казваха да не свалям Т до 38, а хомеопати пък казват, ако може до 39 да не се сваля /ако издържи майката/. Чрез Т организма се бори...Аз я свалях като качваше над 38 с редуване на Нурофен и Панадол /като качи дам НУрофен, след 4 часа обикновено беше вдигнала и давах Парацетамол/. Ще мине не се притеснявай, сигурно е някакъв вирус, може и Розеолта като при нас да е. Просто въпрос на няколко дни най-много. Течен аналгин само ама в най-краен случай - към 39,5 и 40 градуса, ако детето видимо се измъчва. Иначе физически методи за сваляне, обтривания, компреси и много течности, често кърмене....    
Адиктед, Флу благодаря  cheers
Хубав ден!

# 70
ДУ!
Бора, честит празник! Весебло изкарване днес.
Май-май, как сте днес? Точно това, което Асето е написала щях да те посъветвам и аз. При някои деца ибупрофена действа по-добре. А освен това и не се натрупва в организма.  Peace
Асе, сигурна съм, че мнението ти за АМ е аргументирано и не е лично. На мен, обаче, хич не ми допада идеята за "захранване" на децата с АМ, като се започва с пъвото мляко за новородени  Rolling Eyes В смисъл някаква страшна хамалогия ми изглежда, например, дете на 11-12 месеца тепърва да започва с цяла кутия нулево мляко... Те на тази въраст някои вече са захранени с краве кисело /че и прясно  Confused/ мляко...  Освен това нулевото или единицата изобщо не съдържат това, от коуто се нуждае организма на по-големите бебета. Децата до 2 г е хубаво да не консумират много-много прясно краве мляко, заради което има АМ за над 1 и над 2 годинки. Тези деца ако са кърмени до година и половина, също ли тр. да започват от нулевото... Изобщо не споря, но много тегаво звучи описана /предполагам лекарска/схема на въвеждане, заради което аз не бих я спазвала.
Ланвинка, прекрасно е, че не спирате социалния си живот. По принцип е много хубаво детето да свиква с наина на живот на родителите си още т малко. Естествено изключвам ужасните шумни и задимени кръчми, ти ме рабираш. Браво!  Hug
Май нейм, чакаме да споделиш снимков материал за шопинга в Солун! /за гърците кръщенето е по-голям празник от самото раждане на детето и наистина имат огромни магазини само за аксесоари свързани с този ритуал - дрехи, подаръци за гостите, подаръци за децата-гости, специални мемориални кръстове.../

# 71
Ирини Hug Hug Hug
Едно дете може да бъде захранено и директно с прясно мляко, ако така е решила майка му Wink
Обаче ако говорим за кърмено бебе и следваме идеята за внимателно въвеждане на храни, които биха могли да предизвикат алергия, то е желателно АМ да се въвежда стъпка по стъпка Peace
Не е нужно да се стартира от 0, защото не всички марки имат нулеви млека. Единиците са достатъчно чисти Peace Ако искаме да сме честни 2-ките на повечето фирми са частично адаптирани, а тройките са си сухо мляко Peace
А повярвай не е никаква хамалогия да купиш една кутия 1-ца, една 2-ка и една 3-ка Wink
При нас, тъй като има прояви на алергия, а и каката беше алергична, стартът ще  с ХА1 Peace
Аз също съм си харесала Милупа, обаче като им видях цените #Crazy И реших да уважа Фризланд Mr. Green
Ако намеря може и със Селия (Celia) Peace
Някак не мога да пречупя онова чувство в себе си да купувам мляко Confused
Но знам, че така е най-добре да въведа млечни, защото все пак там е пипнато и не е директно въвеждане на пълната белтъчна верига Rolling Eyes Освен това доколкото си спомням АМ може да се кваси, така че мисля и така да въведа кисело мляко в последствие Peace Ще подквася млякото, до което сме стигнали Peace

# 72
  • София
Асе, а с какво ще го подквасиш?
да ви похваля моето момче, ДНЧД обаче  Peace
тази нощ не се е будил  #Shocked чак по светло промрънка  Heart Eyes

# 73
Асе, мдааа... сигурно си права..  Hug особено когато става дума за детенце, при което трябва да се действа с повишено внимание заради алергии и други обременености. Peace Аз изхождам от личния си успешен опит - въвеждайки млечна каша, считам за въведено и млякото , а не обратно първо да мина през 1-ца, 2-ка и т.н и после да дам кашата. Но ние слава Богу, засега нямаме никакви признаци за АД  и алергични реакции...

Днес се надявам да си направя един ден, посветен на мен и нещата, които обичам да правя. Като начало след малко ще приспя Джи и ще вляза за една дъъълга баня  Simple Smile

# 74
Адиктче, мисля да ида да взема бацилус от една лаборатория Thinking В старата отчетна тема мацките вземаха, та имам опция да питам евентуално Peace Акщо не мисля да ползвам от Био-млякото newsm78 въпреки, че това означава да вкарам цели кравешки белтъци... абе още не съм го измислила съвсем това с подквасването Wink
Ирини, то и в кашите млякото е частично адаптирано. Аз затова хич не съм фен на млечните каши - ама нали знаеш - лични особености и ненормалности Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт