Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 45
Суит, едно голямо благодарско за темичката! Пак влизам набързо и пак ще трябва да наваксвам после...
А сега по анкетата:
1. Авен 50+ фактор
2. Не пие нито вода, нито сок, нито чай и съм се притеснила вече много  ooooh!
3. Единствено "тиква с пуйка"
4. Да, септеври съм на тръстиката 100%

Целувам ви всички. Днес сме сами без таткото и ми е малко криво та не ми се пише. Пък и се сдърпахме преди да излезе сутринта, ама  #2gunfire ше има бой....

# 46
Малее, като ви чета, мойта си остава от най_непиещите вода... Определено ми се иска да пие повече... Сок не съм давала. Но пък тука още сме мнооого далеч от "жеги" , та се надявам като стане наистина топло да пропие. За бъркане на АМ с повече вода нищо не мога да кажа...
А брат й като бебе пиеше много вода. Той пък сега не пие, абе иzобщо  Rolling Eyes ..
Аz не zнам дали има съвсем връzка между бърборенето и фиzическата активност, но сигурно сте прави и има  newsm78 . Ана Мари е доста мърzелива, почти нищо не прави, но не спира да ломоти всички въzможни комбинации, като ги редува. Също и вече едни най раzлични, понякога не ми е въzможно да ги повторя. Обаче, да, това иzобщо не е говорене, това си е бебешко бърборене, далеч сме всички още от съzнателно иzречените думички. Чакайте, има време  Peace
Сиси, ти питаш дали специално трябва да купиш АМ, zа да дадеш, така ли? Не мисля, че майките, които имат идея да си кърмят дълго, zахранват с АМ просто zаради идеята. Дават си други млечни просто. Но нека по_добре те да отговорят, аz само.. така  Peace . Или ти смяташ да го отбиваш и zатова питаш, че може би не раzбрах точно?
Ей, Флу, като каzа "Уго"  Crazy . Това ми е най_любимото zаведение от тоzи тип. Обичам си го още от когато беше първото само, на "Витошка" и ходехме там по нощите да ядем... свърzвам си го с много спомени.. Като си дойда ще отида непременно, то ние си ходим де, но вече е по_раzлично от в началото.
И си мисля, че не трябва чак толкова да се притесняваш zа Ели. Щом даваш вода, а тя не я пие, може би така й е добре. Ти си я предлагаш. Пусни си иzледванията, zа свое успокоение.. Пробвай с малко сок, ако решиш, но все ще пропие. Иначе ти беше каzвала, че не яде много твърда храна, пие доста АМ, или бъркам? Да раzберем наистина дали не е проблем да се прави с повече вода... Ще вzема да пусна една тема наистина, тенкю Асе zа идеята..

# 47
Здравейте, момичета, радвам се да ви прочета  Hug

Суити, премести ни, ако можеш с Пеещото момиче, защото нашите деца се родиха не на 4ти , а на 5ти, благодаря  Hug
Ние се завърнахме - бяхме за 10 дена при баба в Плевен (изкарахме си чудесно), обиколихме и селата. Ади малко почерня, по принцип се мажем с А-дерма 50фактор, ама когато мама се усети да сложи Embarassed За който има регистрация във Фейсбук там съм Elena Furnigova, ще ми е прияно да се видим  Hug
Ето ни и нас, ако сте ни забравили  Mr. Green

Радвам се много на всички пораснали бебоци, толкова са сладички  Heart Eyes
Ние от вчерашната консултация сме с мерки 8.7кг и 73см, кърмим се все още, но и вода си пийваме около 50 мл на ден. Зъби няма. И аз мисля да започвам с попарата, и ще възползвам от съветите на Ирини и Асето (за което благодаря)  Peace

Поздрави и целувки от нас   bouquet

# 48
Майчета, много ми харесвате днес! Така хубаво пишете! Искам винаги да е така - форумът да е пълен с бебковци и майчета! Суити, благодаря ти за новата тема! Тя ни е на късмет! И аз съм на мнение, че още може да се съкрати списъкът. А за анкетата:
1) Себа Мед 50-ти фактор. Мостра е, но ми харесва и мисля да купя пак такова като ми свърши.
2) Драмата с водата ни описах по-горе. Асенце, не й давам АМ разредено с повече вода, защото напоследък не ми яде много. Явно от зъбките - преди изяждаше по 180мл без проблем, а вечер по 210мл. Сега винаги в шишето остават между 30 и 60мл на ядене, а това си е 180мл по-малко на денонощие и не смея аз сама да й редуцирам още повече грамажа за сметка на повечето вода в АМ. Совче, мерси, че ще пуснеш нова тема. Дано другите мами отговорят. Иначе си права - малката не ми яде много твърда храна. Но днес се уплаших, защото се напишка на чаршафа ни. Това се случва често, но никога не е оставало петно, а днес имаше тъмно жълто петно. Знам, че когато урината на човек потъмнее, то той се е обезводнил Sad Цял ден я наливам с лъжичката, дано утре цветът да е нормален.
3) Любимото й ядене е пюре от праскова с маракуя на "Бебевита" и пиле с тиква на същата фирма. Суров банан не харесва, на банановата каша също не е голям фен  newsm78
4) Ако приемат малката на ясли ще се върна на работа, но днес като влязох в списъците (предварителни) и се изненадах "приятно" - пред списъците, които бяха досега са сложени други списъци по социален признак. Еми, ако децата по социален признак са с предимство, то нас кучета ни яли  #Cussing out
Ради, много е хубав Митето! ПУ-ПУ! Честитио кръщение в правата вяра!
Ланвинка, честита месечинка на красивата Аидка!

Бизу, много сте красиви с малкия! Изобщо не сме ви забравили и всеки път като пишеш страшно се радвам!
Някой има ли новини от Вики и малкото Вики?
Май Май, дано бързо пробият зъбките на Ивка и да имате лека и спокойна нощ!  Hug
И много моля всички мами - didique, ivtoteva, GaliaZdravkova, Нели Simple Smile да слязат от балкона и да се явят в изповедалнята!

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 22:16 от Флучия

# 49
Здравейте момичета!!!
Пиша страшно рядко за което съм си виновна аз и много ме е срам от вас, но просто....не намирам думи да кажа нещо след вашите прекрасни постове. Въпреки че досега съм писала 5-6 пъти всичко на всичко влизам да ви чета редовно и мога да кажа че съм в течение на всички събития със вашите бебоци. За лоши, хубави моменти, за добри хора правещи прекрасни торти като Дидка....изживявам всичко с вас и много ме кефите, но все си ви гледам така отстрани. Много съвети съм си откраднала  Embarassed Embarassed Embarassedза което съм адски благодарна. Много пъти ми се е искало да попитам и да ме посъветвате, но като виждам на какъв висок стил пишете за отглеждането на деца....аз просто съм някъде там в девета глуха и имам чувство, че нищо не знам и по добре да ви се възхищавам мълчейки. Наистина ви си възхищавам!!! На всички децата ви са страхотни и вие сте страхотни майки!!! Hug Hug Hug

# 50
Флу, то да сляза, ама имам за три изпита да уча, а днес бяхме на разходка от 10:30 до 20:45ч., та имам сили само да чета  Whistling Аз нищо, че съм на балкона - наблюдавам ви  Heart Eyes и ви се радвам, разбира се  Hug

# 51
Ох, най ми е добре сега, с чаша изстудено бяло вино и във форума. Simple Smile
 Много ми беше дълъг деня … и изтощителен, но пък приятен.
Първо на анкетата:
С какъв слънцезащитен лосион мажете бебоците?
Чико – 50 фактор, всеки ден преди излизане лицето, ръцете и краката. Много е бял милия.
Какви течности и в какво количество поемат сега в горещото време?
Малко течности приема – давам изворна на Девин, отскоро и сок на Хип смесен с вода. Чайовете ги поспрях малко. Гледам да давам повече чиста вода, защото от сок и чай се ожаднява повече, но рядко пие повече от 50 мл на ден, което пак си е мъка. Но не се тревожа - той си знае  Wink
Любимата твърда храна на вашето бебче? 
Ами много обича каша от елда или овес, която отскоро започнах да разтварям в сок от ябълка или слива и слагам натрошени бисквити Плазмон. Но пък каша яде сутрин, когато е най-гладен, така че не мога да преценя обективно.
Кои от вас ще се връщат на работа наесен?
Наесен ще започна работа на хонорар по 2-3 часа на ден. Повече от това не искам и не мога.
По въпроса на Дани:
А променят ли си бебчетата режима на спане, ако са имали?
Започна да спи по-рядко, но по-продължително. От 2-3 дена следобед от 2 до 4 прави непробуден сън и много се надявам да се запази тази тенденция. Мисля, че се уморява от жегата при сутрешната разходка и от обяда след това.
Флу много се радвам, че си отслабнала!   bouquet Аз имам 5 кила, които така и си ги влача досега  Embarassed За водата не се тревожи, те бебоците си знаят.
Честито кръщене на синеокия Миташки! Има прилика с дядо Митко  Wink

# 52
И на мен ми харесва така...  Grinning
ИвТотева, няма изисквания за стила и никой не се е родил научен ... за каквото и да е  Hug Ползата от форумите се състои именно в разнообразните познания, гледни точки, ако щеш и стил на писане  Wink затова те моля - когато искаш да споделиш нещо - пиши, когато искаш да попиташ нещо - пиши, когато просто ти се дрънка, за да се разтовариш - пиши! Бъдете здрави с бебока! Hug
Сиси, не съм асето и съм доста по руса от нея... хихи... но все пак бих посъветвала прителката ти следнит енеща:
1. Марка мляко - препръчам от личен опит Милумил на Милупа - качествено адаптирано мляко с изключително близък до майчината кърма вкус.
2. Да не започва с мляко за новородени, а да си започне директно с 2 или 3 /там което съответства на месеците на бебето/
3. За да е спокойна за това как бебокът ще приеме новото мляко, нека първо захрани с млечна каша на Милупа
4. За да няма стрес за детето ако има желание и може да си позволи, да не спира от раз с кърменето. За мен успешната схема със Спаси бе: вечер шише с определени милилитри /напр. 60/ АМ и после докърмяне.Постепенно се стига до присъщата за възратта на бебето доза АМ и не се предлага гърда. Първо се маха вечерното кърмене, после ранното сутрешно и накрая дребните сучения през деня.
бизу, как сте със сестра ти?Работа, жилище... Целувки на прелестните братовчеди.
Луси,  Hug дано утре се сдобрите по най-хубавия начин
Дарушка, сладунка-медунка лакома. Да е жива и здрава!

днес и Джи по някаква случайност се храни прекрасно - на обяд омете домашното пюре със сиренце, цял ден смуче ледени зърна грозде, а вечерта и направих бисквитена каша с круши.
  п.с. това го пиша от много време и ще прощавате ако пропускам да коментирам последните мнения

# 53
  • София
Радвам се, че пишете по анкетката ми Blush. Благодаря много и за комплиментите към Галето! Heart Eyes

Да взема и аз да се разпиша по собствените си въпросчета Laughing:

1. Още нищо не мажа, но колкото и да я пазих, ръчичките й се зачервиха от разходката вчера и мисля вече да взема нещо.

2. Сокове към 150 мл, вода- между 50 и 80 мл. И ние имаме проблем с водата, но напоследък се забелязва известен напредък- започна да я приема по-охотно, особено когато яде каша. Така че, Флу, наистина трябва да предлагаш по много пъти всеки ден- все в един момент ще я пропие.  Peace И аз се притеснявам, че пие малко течности, особено сега в горещината, но се надявам лека-полека да разрешим този проблем.

3. Месни пюрета, елдена каша, овесени ядки с ябълка, пюре от тиква, пюре от сини сливи

4. Връщам се на работа от средата на септември. Просто няма да е възможно да се издържаме с минималната работна заплата, която бих получавала през следващата една година.

ssissi, според мен мнението на педиатърката е продиктувано от факта, че бебчето досега не е пило друго мляко, освен майчината кърма, т.е., не е захранено с адаптирано мляко. От тази гледна точка вероятно е по-подходящо да започне с първата степен /за новородени/, и след известно време да премине вече на втората степен от 6 месеца.
Напълно се присъединявам към съвета на irinii  кърменето да не се спира изведнъж- това би било голям стрес за бебчето.Peace

ston, техниката на Оги за лазене е перфектна! Simple Smile

Ради, честито кръщене! Да го забравят Митето болести, уроки и лош късмет! Дай боже да имаш много поводи да се гордееш с него в бъдеще! Praynig

Мире, забелязала съм при моите бебета, че когато настъпват скокове в двигателното развитие, спират за известно време да  произнасят нови звукосъчетания; напредъкът в говоренето пък е съпроводен със застой в двигателните умения.  Peace

ivtoteva, ние тук се упражняваме в писане вече година и пет месеца, затова така сме напреднали- с практика Laughing.
Шегата настрана- пиши си спокойно, недей само да ни се възхищаваш от "балкона" Wink Hug

stefina, Флу, някои имена съм оставила, тъй като имам спомен, че майчетата се разписваха все пак отвреме-навреме, но ще прегледам отново списъка.  Peace

# 54
  • Пловдив
По въпроса за млякото и водата забравих да пиша-аз специално съм пускала тема при др.Слънчева и тя каза,че не е добра идея да се разрежда,но тогава въпроса беше за бързото качване на килограми при Моника,та жената не се обоснова и аз на своя глава вече от 3 месеца поне давам "разредено"мляко. Thinkingособен ефект не намирам.Издържа си спокойно 3-те часа и си качва подобаващо  ooooh!все още я караме така .
Бизу,ще те намеря във Ф-бука,аз съм Дарина Василева  newsm78 ама май беше на латиница изписано. Laughing"ша ма "прощаваш...ама годините си казват думата..започнах да забравям.

# 55
Добра вечер,момичета HugКак сте?
Не съм чела предходните теми,просто нямам време по обясними причини,но пък крайно време е да се разпиша,че да не се забравим Joy
Зачетох се в анкетата на Суит и се зачудих-всички ли ползвате слънцезащитни кремове newsm78 Тук-там открих отрицателен отговор.
Та да взема да отговоря и аз:
1.Не,не мажа с нищо.Не забелязвам да се зачервява GrinningВероятно защото е брюнетка Laughing Joy
2.Пие всичко-вода,чай,сокове.Обича!Не съм й предлагала бира,или уиски,но може да ги хареса hahaha
3.Хапва добре,като че ли предпочита пюрета с тиква.Обожава да опитва от нашата храна.Не я спирам,давам й когато реша,че е подходяща.
4.Работа-това го знаете-аз съм работна мецана и се върнах на 2-я месец след раждането Laughingче и по-рано поработвах от дома

Нели,не мисли кривите зъбки.Има много време докато започнат да се сменят.Но ги следи!Често се налага носенето на шини и при млечни зъби,но ние сме къде-къде далеч от това.

# 56
  • София
Добра вечер, момичета!
По анкетата:
1. Слънцезащитен лосион - лосион на А - Дерма 40 фактор.
2. Течности поема почти единствено кърма. Вода само някакви грамове. Гледам все да я подканям, взела съм и три четири вида шишета и неразливни чаши, като при вида на някои от тях започва да пищи. Напоследък лигави едно шише на Авент /явно прозрачно по й допада - да вижда как се движи течността/, което има опция и за накрайник чаша, и чат пат отпива по чудо. Днес и`дадох направо от чешмата вода без да преварявам. Сокове пиеше слабо, когато беше с Т, оттогава не съм взимала.
3. Любимата твърда храна - любима е силно казано, по скоро похапване с апетит, изразен чрез отваряне на уста при приближаване на лъжица - само месните пюрета на Гербер и пюриран суров банан. Преди седмица долюбваше и овесена каша с добавен пресен плод, ама нещо я разлюби.    
4. На работа ще се връщам ЖЗ от есента - хубавото е, че + ще мога да работя част от деня вкъщи - примерно следобяд + майка ми е свободна /пенсионерка и сама след като баща ми почина/. Кофтито е: - Работата е много като обем, доста отговорна и изискваща пълна концетрация, много четене и ровене и висока организираност, за да не бъде затлачена. Като си представя, че сега изцяло съм посветена на Милинката, а от есента ще трябва да отдам дължимо внимание и на служба - това ме притеснява, ама ще се справим. И с баткото процедирахме така, само дето работата бе по различна. Минус втори: С майка да ми е ЖЗ /помага жената, ама е  ooooh! /, все се дърляме за какво ли не,  особено когато се вихрим и двете на 60 квадрата Mr. Green  
За режима на спане - спи два три пъти по половин - един час денем, вечер заспива 21.30 - 22 ч, после се буди няколко пъти нощем, после в 6 и със зор подремва до към 8. Гърдите вече са ми на пихтия от зъбния маратон. Доста ме понаболват зърната. Ама щом е за щерката Heart Eyes  
Честито кръщение на Ради, месечинка на Аида и предстояща неделя на всички! Бизу - като горска фея и елф сте - зелени и слънчеви!
Аз чакам да изстине един блат, че да стъкмя една тортичка за мъж ми, че има РД утре.
Лека ви нощ!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 00:09 от bora

# 57
  • жителство на место
Суит голяма симпатяга е Галето 4470 И Надето също  bouquet
По анкетата:
Слънцезащитен крам взех на Себамед 50Ф и Ива се обрина от него Confused И сега не мажа с нищо. Има ли някоя марка за чувствителна кожа? А дерма?
Вода Ива започна да пие около 300 до 500гр на ден. А доскоро не я харесваше
На работа БЕЗ МЕН!!! И както изглежда май по- добре вървят нещата /когато ме няма Outta Joint Outta Joint

Флучия тия баби съм ги забелязала, понякога казват нещо, колкото само да говорят #Crazy Иначе не ги мислят тия неща, просто искат да си бъбрят. Изглеждаш страхотно и най- вече имаш желязна воля Naughty

Честито кръщене Митко!!!

Кръстници на Ива ще са сестра ми и лелята на Ицо. И дввете са стойностни хора. Не зная дали може ДВЕ кръстниЦИ, но така съм си го намислила. И като заговорихме за кръщенетата: В Солун имало чудни магазини с дрешки и всички атрибути за кръщене. Май ще се ходи Sunglasses

# 58
Айде аz пак, преz пост днеска  Crazy
Да отбележа, много съм довлна и аz от тая активност, много  Mr. Green
Ради, zа малко да zабравя, честито чисто ново сладко християнче Hug
Уанде, а тъй де, сетила се бях zа тебе. А как е Бианка, ключицата?  Hug и на вас.
ивтотева, к´ъв висок стил бе, к´ви пет лева  Joy Wink Давай смело..
Бора, какво е туй ЖЗ, малии нещо не стоплих... Може и да съм го каzвала вече, сори, ама много ми харесва как цветно пишеш.
Биzу  Hug
Аz се хванах да си правя регистрация във Фейс Бук, но я zаряzах нещо.. И май по_добре, че zакача ли се, подоzирам, че има да вися и там.. само това ми трябва  ooooh! , ще ми се срастне zадника пред компютъра  hahaha
И ей я на темата zа раzреждането на млякото. С´я може да се опитат да ме "иzядат" с парцалките, нераzбрали правилно, че не го правя, но... мноо пък важно  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=397264.new#new

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 00:18 от Сова

# 59
Момичета благодаря ви за пожеланията и поздравленията за моето пораснало момиче   bouquet Hug

Асе, Иринии, много ви благодаря мацки за изчерпателните мнения за попарката. Много ми бяха полезни.  Hug Накиснах сиренцето за утре. Ще го дам по препоръка на Иринии със зеленчуковото пюре. Peace Иначе и ние хапваме само сиренето на Био. Наистина е по-скъпо, но поне е истинско и много вкусно за нас. Може би и аз ще пробвам попарката веднъж с водичка и веднъж с чайче и ще разбера как й харесва повече. Майка ми каза, че и нашите с брат ми с вода ни ги е правила. Пюрета на Гербер досега съм давала само сини сливи..те нямат масло. Май и него ще въвеждам по същата схема със ЗП.

Ние иначе се прибрахме в 23 ч. Цял ден навън. Обядвахме с баба и дядо, после разходки и накрая на ресторант с вуйчо й и вуйна й. Много кротичко си седя детето, но май изпуснахме момента и накрая й дойде в повече..доспа й се и се размрънка. Тръгнахме си веднага, но докато стигнем до колите, докато се приберем, измием дупето и да суче и направо пощуря детето..така жално скимтеше от глад, умора и запушено, хъркащо носле, че чак ми се доплака и на мен. Много мъчно ми стана за детенце. Замислих се какви сме егоисти с баща й да я водим с нас по заведения..ама какво да правим, като няма на кой да я оставим. Баба и дядо живеят далече и си я водим навсякъде с нас. Оправяме се сами. Иначе сме обречени да не водим социален живот и да живеем в изолация..А ние с него не сме такива хора..свикнали сме все нанякъде..не се спирахме да пътуваме преди да имаме дете и все с приятели по заведения, все навън. Трудно е, но все си мисля, че трябва да се съобразяваме с нея най-вече!!! Когато излизаме някъде не трябва прекалено да се застояваме, за да не изпуснем момента. Хапваме, малко лафче и хайде в къщи, за да е спокойно детето. А и какво прави бебе на 8 месеца в 23 ч. на Витошка..направо ми беше много гузно като вървяхме..то беше пълно с народ като през деня, ама бива ли малко бебе, вместо да спи по това време да мери улиците..Ще си взема поука!

Простете, просто споделям мислите си..., че ми докривя..знам, че ще ме разберете

Общи условия

Активация на акаунт