Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 30
Иринко, ако това продължи и днес... да му пуснете една кръвна картина ли..., урина ли... нещо такова Thinking (ако може и двете най-добре)
Флу, аз също смятам, че си постигнала страшно много със свалянето на килограмите. Ако ти се харесваш - това е най-важното. Казвам така, защото аз лично в момента се харесвам, но знам, че от здравословна гледна точка ми трябват поне още 7-8 кг. надолу... Ако стане.., няма да съм тежала толкова от 9-ти клас Crazy

По анкетата:
Не мажа Peace и не държа на сянка преднамерено Embarassed И двете ми деца вече имат тен. (но се замислям за нещо леко, защото на Любо му с зачервяват ръчичките и избива АД по-силно)
Течности - ами Любо би пил по две-три глътки вода, ако му давах. Ама аз често забравям.
Любимо му е авокадото.
На работа... при мен е сложно. Не мисля да започвам някаква работа с работно време. Моите неща са ми достатъчни. По-скоро ми предстои мноого учене Peace
Флучи това с водата... просто не спирай да оптиваш. След всяка твърда храна предлагай по две-три лъжички вода. Ще пропие Peace И нали виждаш Шмати какво е писала - прави млякото с повече водичка. Не знам дали това е добре от хранителна гледна точка, но лично аз ви съветвам да пуснете тема във форума за АМ и захранване и там със сигурност ще ви отговорят (имам предвид дали е добре да се прави АМ с повече вода Peace)

Мире, от прегряване е било. НО кажи на свекърва си това не на нас. Или по-скоро говори с педиатърката, за да го каже тя пред мъжа ти и той да направи забележка на майка си. Аз лично не бих й дала повече детето Peace

# 31
Петка, честит рожден ден на патерици!
Сега по анкетата:
1.  С какъв слънцезащитен лосион мажете бебоците?
Взех му спрей Юсерин фактор 50. Миналата година Виктор го мазах с един спрей на Чико фактор 30 и се върна беличък от морето. Аз предпочитам спрейовете, ама и изборът е по-малък при тях.

2.  Какви течности и в какво количество поемат сега в горещото време?
Освен кърма пие чиста водица. Допреди месец пиеше по 1-2 глътки на ден, абе повече дъвчеше отколкото да пие. В последно време обаче изпива по половин чаша на ден - значи около 100-120мл

3.  Любимата твърда храна на вашето бебче?  
Засега почти всичко яде с удоволствие. Онзи ден си закусваме кус-кус, а Оги си стои в неговото столче, гледа ни прехласнат и примлясква. Сътветно получи няколко лъжички и си задъвка с кеф. Май ще правя и аз в скоро време закуски. И без това вече почти не проявява интерес към сукането.

4.  Кои от вас ще се връщат на работа наесен?
На работа напролет. Есента ще е още много малък - я ходи стабилно, я не. Яслата ни е много хубава, но зимата не ги извеждат навън и ще изчакаме пролетта

Аз вече промених графика на разходките, че големи жеги настанаха. Излизане сутрин и прибиране на обяд. Спане вкъщи и към 5 пак навън. И без това в количката вече спи максумум по 30 минути и това в най-добрия случай. Вкъщи откартва и по 2 часа.

Оги на разходка в яслата

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 15:12 от ston

# 32
Привет и от мен! Страхотни снимки на бебоци и от срещата! Heart Eyes
Джи е истинска госпожичка с тази капела  Party
Суити   bouquet
Петка, ЧРД на патерица   bouquet

По анкетата:
1.  С какъв слънцезащитен лосион мажете бебоците? 50-ти фактор на Биодерма, но не мажа редовно

2.  Какви течности и в какво количество поемат сега в горещото време? Повече от 300мл вода, но тя от самото начало много я обича

3.  Любимата твърда храна на вашето бебче?  Зеленчуковите супи на Гербер, банани, круши

4.  Кои от вас ще се връщат на работа наесен? Аз също не съм спирала да работя. Харесва ми, но се изисква малко повече организация на времето, а често това ми куца...  Confused

Шмат- бързо оздравяване на Марти  Peace
Иринии, дано Спаси вече да е по-добре!  Hug

Приятен ден!  Simple Smile

# 33
Флу,на Хип са сокчетата Peace
Ирини аз не се и надявам особено след като педи каза,че НЯМА да говорим
Асе-аз 1000 пъти казах,педи също.Обаче свеки си е свеки.А не мога да не и я оставям.Ето така като излезем с мъжо...няма как.На мама и е неудпбно да спи тука,а свеки си го приема за свой дом Peace

# 34

Ирини аз не се и надявам особено след като педи каза,че НЯМА да говорим

как така бе, мире?  newsm78 как так апеди ще казва дали ще говори, или няма да говори детето?!?

# 35
Пиша сега и спирам,че днес съм меродията навсякъде Mr. Green
Иринии аз и казах/понеже винаги ме пита какво прави детето как се развива-неща,които не може да види за 10мин преглед/,че се изправя,ходи хваната за ръце...общите неща,които тя успя да демонстрира даже.И и казах "Притеснявам ме,че не говори,не казва мама,деде,тата....и не повтаря срички"И тя: "Ми вие няма да говорите сега,ще прохождате първо,а и по принцип по-късно говорят"И аз млъкнах.Та цитирах я одеве Hug
Пък за килата не ми се говори.На снимки особено съм като Попай морякаSimple Smile

# 36
Иринии аз и казах/понеже винаги ме пита какво прави детето как се развива-неща,които не може да види за 10мин преглед/и аз и казах,че се исправя,ходи хваната за ръце...общите неща,които тя успя да демонстрира даже.И и казах "Притеснявам ме,че не говори,не казва мама,деде,тата....и не повтаря срички"И тя ми каза "Ми вие няма да говорите сега,ще прохождате първо,а и по принцип по-късно говорят"И аз млъкнах.Та цитирах я одеве Hug
Пък за килата не ми се говори.На снимки особено съм като Попай моряка:)
Мире, права е! Децата имат приоритети, всеки различно. Едни проговарят, други прохождат по-напред.
Така цитирано, вече мнението и има смисъл. Остави я да проходи, после ще почне да те мамосва, че чак ще си намразиш името! Mr. Green (към 18 мес до към 2 г става цирк)

# 37
  • софия
ей ни на  и нас...

много се радвам, че се посъживи малко темичката.... време беше...

по анкетата

1/ Бюбхен 30 фактор
2/ по принцип почти нищо не пие... понякога пие, но рядко , днес например испи  около 300 грама сок, и 100 вода... но да кажем, че това ще е за още месец напред.....
3/ мойта ламя обожава всякаква храна, но мисля, че сладкото (плод, каша) я влече повече... на мама копието Simple Smile
4/ аз попринцип "работя" в къщи... и по офиса на мъж ми и по другите неща....

Мире, само за твое успокоение да допиша, че според мен, тези срички (ма ма, та та, ба ба) не значат нищо.... аз не го признавам за говорене.... няма за какво да се притесняваш... та нали уж навсякъде пише,че около година едно дете можело да знае както 3 така и 33 думи.... зависи си от детето..... както със сядане, и лазенето, както и с ходенето.... та така и с говоренето... всяко си е индивидуално и не се коркай....  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 16:45 от Дидишонче

# 38
Иринии аз и казах/понеже винаги ме пита какво прави детето как се развива-неща,които не може да види за 10мин преглед/и аз и казах,че се исправя,ходи хваната за ръце...общите неща,които тя успя да демонстрира даже.И и казах "Притеснявам ме,че не говори,не казва мама,деде,тата....и не повтаря срички"И тя ми каза "Ми вие няма да говорите сега,ще прохождате първо,а и по принцип по-късно говорят"И аз млъкнах.Та цитирах я одеве Hug
Пък за килата не ми се говори.На снимки особено съм като Попай моряка:)
Мире, права е! Децата имат приоритети, всеки различно. Едни проговарят, други прохождат по-напред.
Така цитирано, вече мнението и има смисъл. Остави я да проходи, после ще почне да те мамосва, че чак ще си намразиш името! Mr. Green (към 18 мес до към 2 г става цирк)

да-а-а. сега вече има смисъл. Иначе реших, че пак някакви ясновидски прогнози са ви направили.

# 39
Абееееей, много сладък този Оги   love001 , пък Надя как го гледа  Heart Eyes
Имаме си нов трик - сяда сама и се оглежда гордо.
Не съм се хвалила, че започна постоянно да търси на какво да се опре, за да се изправи (това след консултацията, на която ме питаха не се ли изправя вече)  newsm44

ПП. Племеницата ми около годинката започна да казва мама, тати, баба и малко след това проходи и спря абсолютно всяка членоразделна реч за към 6 месеца. Ама пък нали всяко дете си е индивидуалност  Hug

# 40
Съвсем накратко: и Миташки вече е християнче! Кръщенето премина с много любопитство и малко рев. Ето две снимки:
Миташки с дядо Митко: началото

Помощ, пак ме къпят:

Изчезвам, защото ме чака за хранене. Адиктед, при нас не се успокои след пробиването на зъбчето - предполагам, че в момента пробива второто. Главното - не ще да спи, ни денем, ни нощем...
До скоро!

# 41
Ехос, как сте дами и сладки бебоци?
Ние зачезнахме малко и сега имам да четаааа ooooh!
Набързо един отчет от нас - 8500, 66см., имаме си зъбче от 12.05 - и толкоз с новостите Laughing
По анкетата на Суити:
1. А-дерма 25 фактор;
2. пие вода с охота винаги когато му предложа и се поти като прасенце, което ме провокира често да му предлагам в жегите напоследък Peace и кърма разбира се;
3. не мога да преценя кое му е любимо, хапва всичко с апетит, но по малко Simple Smile;
4. Иска ми се поне до следващата пролет да се гледаме, но ще видим newsm78

и сега един въпрос към мамите с опит:
Имам приятелка, чието детенце е родено на 30.09. До сега са били основно на кърма, тя отдавна има мераци да го отбие, той обаче упорито отказва Laughing, сега вече е решена да го направи, но въпроса всъщност е: С какво АМ? Педиатърката и е препоръчала да започне с такова за новородени, тя счита, че е голям и е по-добре за след 6 м. Съжалявам ако съм предала грешно въпроса, нищо не ми говорят тези млека Rolling Eyes Разчитам, че ще ми отговорите, че ми е звъннала още от началото на седмицата и аз все не успявам да се добера до форума Hug
В този ред на мисли, Асе би ли уточнила с какво АМ милсиш да захраниш Любо? Как трябва да стане това? Всички ли кърмени бебета трябва да се захранят с такова? Предварително се извинявам ако се е обсъждало в предната тема, сега отивам да чета Embarassed
Ради - честито ви кръщение  bouquet

# 42
  • София
Честита месечинка на Айдка.
Честито кръщане на Митака .

# 43
суит   bouquet за темичката

днес не съм чела - на ивка й избива долното зъбче и вдига Т до 39,2  Sadдадох свещичка пъвия път, но действа само 2 часа и след това беше някаква зверска борба в продължение на още 2 часа докато дадем следващата и то не да я свалим, защото така и не успяхме на повече от 38,8, а просто да я задържим. Плака до скъсване, зачерви се, отказва всякакви течности, нурофена го повърна на фонтан със зверско давене,при което буквано ми омекнаха коленете. почти нищо не е яла - отказва и храна. водих я дори на педи, че след пневмонията мн ме е страх, но дробчетата са чисти и доки каза, че има вероятност 2 зъба едновременно да избият - отгоре и отдолу  Crazy
максимума, до който стигнахме е 37,1. явно ни чака тежка нощ.

само на суити анкетката прочетох:
1.  чико 50 фактор - ивка мн бързо иот мнмалко й изгарят бузките, основно тях мажа
2. пие вода по малко, днес предложих сокче, но май не й хареса много.
3. май всичко бананово - включително и плода
4. засега уж за края на следващата пролет, о никакнеми сеиска да пускам ивка на ясла, затова още нищо не съм решила със сигурност.

ssissi, когато купих АМ на ивка й взех след 6 месец. Купих й НАН, защото когато бяхме в родилното това ми казаха да занеса уж за всеки случай и тя го пиеше в първия ден, когато я тъпчеха преди да ми я дадат  #Cussing out та в този ред на мисли така си го избрах. иначе една позната ми каза,че сменила няколко млека преди да попадне на таковакоето бебето й пиело, но не знам доколко е добро това като вариант  newsm78

ради, честито ти християнче Hug

# 44
  • Пловдив
Здравейте мили момичета,
и моята мома не казва "мама",а бабаба,какака,гъъъггъъъ,а е далеч и от прохождането  Mr. Green но е царица на седенето-може да откара час в седяща поза и играчките.Не бързам за никъде,когато-тогава.Педи отдава качването на килцата най-вече на спокойния и нрав.Днес се заформи мини форумска среща/от две майки/случайно срещнахме Макс и Беба,бебешорите си поспаха,после си поговориха,поогледаха,поопипваха.Моника заръфа на Макси обувките и прояви собственическо чувство за първи път-не му даваше да и пипа играчките.На батко си не реагира така,затова днес се показа в нова светлина.Днес беше и първата попара-хареса и се.Вчера и правих овесени ядки с масло и сирене и тях изяде без протести. Mr. GreenУтре ще и правя кус -кус/купих на Плазмон/.
По анкетата:
1.слънцезащитния ни е на Себа мед 50 фактор,но многооооо трудно се размазва и попива,затова ще сменям със някъкъв лосион под формата на спрей.
2.Вода пием поне по 300гр минимум-вече и чайчетата спрях,само вода.Сок все още не съм давала.
3.Всичко различно от мляко и е любимо/не е го отказала ,де/ Crazyднес и дадох от моя сладолед малко,беше възхитена!!Май си отглеждам малка чревоугодничка Thinking
4.Работата си я върша,когато се наложи,хубавото е че може и Монче да е с мен-шефа/баща и/ Mr. Greenразрешава....
Честито кръщение на Ради!!!

Общи условия

Активация на акаунт