Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
  • жителство на место
Лавинка  Съболезнования!
Асето писа, че и в 3 часа да й звъннат по тел, пак ще отговори.  Hug
Опитай се възможно най- много за ситуацията да се успокоиш, погушкай малката душичка- нека да сте голички и дано се задейства потичането Hug Hug

# 226
Цвети и Лия, и от мен  Praynig
Надя след тотална загуба на апетит, сега отново почна да похапва. Май се увери, че дори да хапне пюре, пак ще й позволя да суче  hahaha Тя все още приема минимални количества твърда храна, но покрай разгорещената дискусия за кухнята и аз проверих как стоят нещата при нас. 1,20лв дневно, бурканчетата си ги носиш предния ден и можеш да си предплатиш за ден, два седмица. Мисля, че ще ми е удобно и разнообразно, но условието е на Надя да й хареса.

По повод столчето за кола, нашето е 9-18кг и пише от 9 месеца до 4 години. Като навърши 8 месеца я сложих в него (8кг).  Регулира се в по-изправено или по-легно положение, но главното удобство е, че вижда пътя и панорамата навън и е много-по-спокойна като се вози, макар че често заспива.

Е, гърнето.... нещо много ни дразни. Не иска да стои седнала на него, ама то май й е малко дупето за там и нещо не й е удобно, пищи и се гърчи и сама се свлича. Да взема някак да я заигравам, да я слагам седнала (не на голо), че да свиква да стои на него...  newsm78 Абе все ще се научи някога, въпроса е колко изобретателна мога да съм аз.

Lanvinka, освен да ти съчувствам незнам какво да направя  Hug Където не ми е област не смея да се обаждам, но Асето вчера беше писала, да й звъним при нужда, било то и през нощта  Peace
Все пак си мисля, че трябва да се поуспокоиш заради бебка. Гушкай си я и й давай гърдата, тя може да ти предизвика кърмата  Hug

# 227
Ланвинка, аz не мога друго да ти кажа, освен  Hug  Confused . Но дано се оправят нещата междувременно  Praynig ...
Стон, то и аz май така мисля, просто не ми се zанимава от сега и това си е.. Малка ми се струва. С Кристиян го махнах доста бърzо, но поне нещо му раzбираше главата, около година и половина се въртяха нещата, до към две най_много.
Имаше и друго, но...  newsm78  А да, когато живяхме и малко в Панчарево, там кухнята беше в една детска градина. Готвеха си на място и също не искаха нищо предварително. Само си носех съдовете и те ми слагаха. Е там, между другото, бяха страхотни, яденето беше невероятно вкусно и раzнообраzно. Но това е явно в по_малките кухни..

# 228
Малкият спи на мен, та реших да съм продуктивна Wink

Нели, Честит Рожден Ден на огромни патерици   bouquet Всичко най-хубаво и дано живота да те подкрепя да си все такъв топъл и любвеобвилен човек.

Адикт, не знам дали ще стигна до личните, но получих! Дано да намериш подходящите. А за сукането, те са ти казали. Аз винаги съм била кърмачка от една гърда, но от време на време предлагам и втората. Но много рядко.

Стискам палци и всичко, дано Цвети и малката да се спасят от болницата колкото се може по-бързо. Тези места звъчат като ад.  Praynig

Анамар, еее добре тогава. Диван нямаме, но е важно че сме си прекарали добре  Party

Май-май, дано да е по-добре малката

Иринии, те затова са неуважавани от обикновените хора, тези ПР специалисти Wink . Върти сучи, ама да спасим реномето, истината не е важна.
Не за този случай, де. Голяма работа една малка грешка, а и ме накара да се усмихна. Радвам се че Спаси е добре вече и си е при вас.

За виброцила - абе слушам ви колко го ползвате туй чудо, но като не съм го чувала и си мислих че е някакъв физиологичен разтвор. Ама сега като Асето прояви притеснения и аз попогледнах що за чудо е този виброцил.
Първо, виброцил като такава комбинация изглежда е само срещано в Перу и Джордиа - http://www.drugs.com/international/vibrocil.html
Активната съставка е фенилефрин, за който пише:
Цитат
# Phenylephrine Solution is not recommended for use in CHILDREN younger than 6 years of age. Safety and effectiveness in this age group have not been confirmed.

http://www.drugs.com/cdi/phenylephrine-solution.html

и
Цитат
Nonprescription cough and cold combination products, including products that contain phenylephrine, can cause serious side effects or death in young children. Do not give these products to children younger than 4 years of age. If you give these products to children 4-11 years of age, use caution and follow the package directions carefully.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a606008.html

Не се препоръчва за деца под 6 годишна възраст; може да причинят сериозни странични ефекти и смърт при малки деца.

Вие си решавайте дали хремата е толкова лоша, че си заслужава риска.  Peace

Тези спрейове тука се позволяват за най много 3 дни, защото пораждат пристрастяване.

Айде, събуди се мъжът. Приятен ден!

# 229
Добро утро, милички!
Дано днешният ден бъде по-хубав от вчерашния!
Честити месечинки на Ренета на мама Емичка и на Любо на мама Адиктед!

Ланвинка, от стреса е, мила! На мен ми се случи, докато кърмех и два дни малката яде от запасите в камерата, но щом се успокоих всичко се нормализира! Успокой се, мила и всичко ще се оправи!

# 230
Добрутро..
Лелеле, егати нещата пише там zа това  ooooh! Shocked Малее, а като Крис беше малък, ако zнаете колко Виброцил съм му иzкапала, дори не помня... Оф, ще откаче вече.. А тогава(а гледам и сега), едва ли не само това се иzписваше на бебетата масово. Всички капеха Виброцил на пораzия. Защо?
Ланвинка,как сте?
Данип, zабравих вчера, добре че се появи. Чудих се вече къде иzчеzна. Преди все пишеше и ти по нощите с мен, та се zамислих дали сте добре  Hug

# 231
Добро утро, мамчета!

Ланвинка  Hug Вероятно е от стреса. Момичетата са ти дали добри съвети, гушкай малката, успокой се и предлагай гърда. Хайде като се включиш пак, проблемът да го няма  Hug

Данип  Hug И ние така дивеем като Яна Simple Smile

За гърне - и аз още не съм мислила. Но май е време да опитам.

Шийла, описанието за виброцила тотално ме застреля.  Shocked Веднага изхвърлям опаковката.

# 232
  • София
Здравейте, майчета!

Стискам палци за Цвети и Лия- дано да са добри новините днес! Praynig

Вчера бяхме на консултация- 7950 г, 70 см. Simple Smile  Качила е половин кило за изминалия месец. Скоро ще си имаме и зъб. Wink

Да ви се похваля, че от няколко дни Гали започне да пие вода! Както доскоро въртеше само биберона на шишето в устата, изведнъж започна да пие с удоволствие и по много.

За детската кухня- още се моткам и се чудя дали да я записвам. newsm78 Като тръгна на работа през септември, няма да има кой да ходи да взима храната. Лошо, че и време за готвене много няма да имам...ще трябва да започне да яде от общата ни храна. Rolling Eyes

Дидишонче, пробвай Ринитал за сенната хрема- хомеопатично е.  Peace

lanvinka, в началото на петия месец имах такова внезапно спиране на кърмата- не от стрес, а защото няколко дни имах ангажименти и пропуснах доста кърмения.....но след 1-2 дни се възстанови предишното количество. Гледай да се успокоиш, не се тревожи излишно- според мен при толкова дълго и установено кърмене няма как да не ти се върне кърмата.  Hug

# 233
ДУ!
милата Лия   Sad Силно се моля тревогата да е фалшива. С такъв брой левкоцити определено има нещо, но дано е просто временно... Изследвали ли са ги за таласемия с този хемоглобин?
Асе,   Peace

Аз тази нощ почти не съм спала... малката беше залепена за гърдата ми през абсолютно цялото време /иначе приплаква/, а аз по принцип най-добре си спя отпусната по корем. И съм като пребито куче... Днес имаме и разни бизнес дела в центъра и то към 14.00 ч.... баш в жегите. Дано приключа с всичко бързичко.
Джи е яла кисело мляко - преди 1-2 дни и дадох няколко лъжички био кисело мляко - много й хареса. Вчера пак - бях й направила някакво домашно пюре с жълтък и добавих малко кисело млекце - апетитът й видимо се стимулира от вкуса му.
Днес и направих сухарче с масло и сиренце - попарка демек - хареса й, но количеството беше наистина за опитня.

за цветята у дома - по-късно ако се сетя ще ви препиша отровните масово отглеждани в апартаменти  растения, за да имате предвид и да ги отстраните от обхвата на децата. Със сигурност листата на дифенбахията са отровни, както и луковиците на нарцисите и зюмбюлите.

Толкова от нас

# 234
Любо също е близал кисело мляко, обаче... парен каша духа Wink Ще взема една кутия АМ Ха и така ще се пробваме с млечните Rolling Eyes
Да съм сигурна този път, че няма да оплескам нещата Rolling Eyes
Иринче, колко долу-горе прибавяш към пюрето? Току-виж ме обхванала смелата и пробвам да сложа лъжичка в Любовата манджа newsm78
Иначе, особено ако детето си е на АМ няма проблем да се дават вече по-сериозните млечни Peace - извара, сирене, кисело мляко...
Звъня на Цвети, но говори. Дано после се свържа, че ми е много свито Confused

За кърмата - аз звъннах на Ани, вече няма проблем Grinning
Но да знаете, че ако такова нещо ви се случи най-доброто е да вземете бебето при вас и да го държите на гърда, ако може постоянно. Както и да си приготвите чаша топъл, успокояващ чай Peace

# 235
Радвам се за хубавите новини за Ланвинка, хайде и Цвети да се похвали със същото  Hug

Иринии, ако пуснеш такъв списък с цветята ще е много полезен  Hug Вкъщи имаме доста цветя. Засега Кали не им обръща особено внимание, освен на една малка драцена. Явно си е харесал нея, защото я хваща за перата и както е с проходилката я мъкне заедно със саксията.  Joy Острани гледката е меко казано смешна.

Хубав ден майчета Simple Smile

# 236
Цвети и Лия са добре за сега Heart Eyes Цвети звучи много по-добре от вчера. Основно, защото почти е взела решение да подпише и да я пуснат с детето вкъщи. Знае какво й вливат и тя може сама да си изпише антибиотика и да го влива на детето. Сега чакат основно едно становище на ренгенолозите дали една дребна сянка на снимката на белия дроб е пневмония или не.
Когато е попитала за бъбречната инфекция и какво ще направят в тази насока са й отговорили, че лечението и на евентуална инфекция, и на пневмонията било едно и също, така че било без значение #Crazy
На мен ми призля като го чух това ooooh!
Чакат поредната кръвна картина и забележете - ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е ДОШЪЛ ДА ВЗЕМЕ УРИНА НА ДЕТЕТО!!! А ги пиемат със съмнение за бъбречна или уроифекция Shocked
Общо взето нещата вече са под контрол, най-вече заради самообладанието на Цвети. Т на детето е спаднала и ... въобще днес новините са добри Peace И слава Богу Praynig
Имате поздрави и целувки от Цвети Hug

# 237
Благодаря ви момичета за подкрепата.  Hug Hug Hug Страхотни сте!!!
Асето ми се обади сутринта и поговорихме. Благодаря ти миличка за помощта.   bouquet Hug
Наспах се добре и тази сутрин Аида сука. Надявам се всичко да се оправи. Всъщност днес е самото погребение и мъжът ми замина за Плевен. Дано довечера като си дойде и ми разкаже да не се стегна отново. А аз доста пообщувах със жената, докато бяхме там тя беше на легло...
Е няма такъв случай. След като майсторът ми оправи колата и ми взе 500 лв. сега мъжът ми се обади, че отново не пали и няма как да пътува. Направо побеснях. #2gunfire #Cussing out #Cussing out Сега отива да вземе колата на брат ми е да замине с нея. Егати къръщината ни е подгонила  Whistling Shocked
Ще се помъча да мисля позитивно...
Мале, писали сте за Виброцила. От както Аида е с много гъста и силна хрема вечер преди лягане и капвам по 2 капки, за да диша спокойно през носа през ноща. Не съм предполагала, че е толкова вреден. Прибрах го в шкафа. Но сега с какво да й отпушвам нослето? Тя е с перманентна хреме от зъбките. Ама едни сополи ги точиии.
Браво на Галето за добрите резултати. Как е Лия днес?

# 238
Едно скоростно отчитане, че нещо не ми стига времето  ooooh!
Деси, Цитросепт май беше  newsm78 Сега като чета това чудо май всичко лекува  hahaha http://www.citroseptbg.com/prilojenie.html

Моля се за малката Лия  Praynig Айде Асе, чакаме добри вести  Peace
Ланвинка, радвам се, че с кърменето вече всичко е наред  Hug
Ирини, и аз се интерсувам от списъчето  Hug
Мари, аз се чудех къде се загуби, а то 162 нови отговора си чакала  Joy Ходиш ли към ЮП или Борисовата? Да нацелуваш малката Лина  Hug

Браво, хубави вести и от Цвети  Party

# 239
  • София
Здравейте!
Много се радвам за добрите новини около Лия на Цвети.
Намерихме сходно лекарство за дъщеря ми -добре,че в една аптека ме познават та ми обясниха защо го няма другото-ами просто след 2 седици му изтичала годностаа и никой не го зарежда.Чак юни ще имало нова пратка. ooooh!
Трябва до купувам гърне.Забелязах,че Васко стиска цяла нощ и памперса е сух.Веднага като отвори очи и бързо тичаме  на мивката  Heart Eyes и той се смее.
Вчера една приятелка,която е заобиколена от д-рска фамилия и тя самата е медицински мениджър ми каза така -"стига си кърмила вече,то се кърми най-много до 6м.-вече кърмата ти няма необходи качества.Само мъчиш бебето и себе си"И аз умишлено смених темата.Сигурно Асето ще се ядоса на такова заявление. #Crazy
Васко се е научил да се плези и ,ако знаете кака сладко скача в бънджито.А нещо проходилката не го заинтригува на този етап.
Има ли месни пюрета само вътре с пасирано месо,че той много обича домашните и да му прибавям само месо?
Ланвинка съжалявам за притесненията ти .Съболезнования за мъжа ти.
Хубави моменти-как цока Васко ми е най -мил и как ме гали или щипе.Трябва все нещо да има в ръката.Всички думички и звуци,които изговаря са ни много мили.Как се радва на кака си.Как пляцика в коритото.Как вика"ааа""ооо" като вижда,че ще излиза и се радва.Как се смее лъчезарно и му греят очичките.
Напоследък много си дърпа пишурата.Та да питам мамите с момченца нещо повече за забелването да кажат-моята педи искаше да ни прати на хирург.Помня,че Ирини беше писала едни истории за Пирогов...

Общи условия

Активация на акаунт