Ах, прекрасно Създание!!!

• 43 857
  • 658
  •   1
Отговори
# 150
сещам се една случка отпреди години, мисля, че е по темата... бяхме на гости, за пръв път отивах на гости при тази жена, колежка на тогавашното ми гадже.... самотна майка, имаше момиченце, може би 5-годишно, не помня, и куче... някъде преди Коледа... когато си тръгвахме, момиченцето й, грабна една саксийка с Коледна звезда, сещате се, тези червените цветя, навсякъде ги има по Коледа, и ми го подари, просто ей така, и ми каза: "Вземи го, ти ще се грижиш добре за него." Аз не исках да го взимам, обаче и майката настоя, щом детето е казало така, значи трябва да го взема...  на другия ден приятелят ми се обади да ми каже, че колежката му е починала през нощта, получила удар  Cry

помня я случката, запечатала ми се е добре, защото детето тогава много ме трогна като ми даде това цвете, така и не разбрах защо ми го даде, още повече точно на мен...

Да, от "Пилешка супа за душата" е.  Simple Smile

това книга ли е?

# 151
Супичката е страхотна,препоръчвам я дори на мъже http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-3888/pileshka-supa-za-zh … marsi-shimof.html Peace

# 152
за всички ,които не могат да си я купят,по каквата и да е причина 

http://elan.truden.com/lyubimi/knigi/pileshka_supa.htm

# 153
Mamagemelar     bouquet

# 154
за всички ,които не могат да си я купят,по каквата и да е причина 

http://elan.truden.com/lyubimi/knigi/pileshka_supa.htm
Благодаря ти! Подписът ти е прекрасен!

# 155
  • София
.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 10:01 от Bili-san

# 156
Вчера пуснах кратък обяснителен видофилм на английски на сина ми (аз исках да го гледам, а той настояваше да е в мен) - слуша го в захлас. Интересното беше, че не гледаше екрана, а колоните, откъдето идваше звука  Confused
Ние не сме двуезично семейство, живеем в българска среда от доста години, но аз работя предимно с чужденци, а докато бях бременна сигурно 50% от разговорите, които той е чувал са били на английски. Ще го висим като проговори какви ще ги говори  Mr. Green

# 157
Bili-san, невероятно интересна тема! 
Племенницата ми когато я боли някъде, хваща ръцете на майка си и ги поставя на болното място. От скоро се занимавам с Рейки и едва сега разбирам, че по този начин прави точно това!  Grinning

# 158
  • София
 Grinning Peace и моя мъник прави така! иска си ръката на тати или моята  Heart Eyes

И разбира се стандартното - да го целунем, когато се удари или да се гушне ако наистина го боли - те децата си знаят, обичта е интересна и силна реалност... Wink Grinning

# 159
  • Universe
 Hug Хубава тема сте започнали, изчетох я цялата с удоволствие. Даже си направих теста /излязох лавандулова

И аз да се включа с една история. Преди години пиехме кафе с една съседка, а дъщеричката й, тогава около 3,5 годишна, гледаше детски игрален филм /някакъв американски/. Изведнъж дойде, дръпна майка си и каза "Виж, аз живеех там" и посочи телевизора. И понеже ние млъкнахме, тя ни обясни - "Сега тука има врата и на нея има поща"
След малко камерата показа входната врата на къщата и отзад наистина имаше поща  Rolling Eyes Филмът беше в началото, даваха надписите все още, така че, едва ли беше плод на изгледаната лента  Peace

# 160
  • Пловдив
Това с ръка на удареното място съм забелязала как всичките ми познати деца го правят.

Аз, примерно, ги убеждавам, че така ще помогна...
Но така правят и деца от детската площадка, чиито родители смятат това просто за лиготия или отвличане на вниманието и т.н. Неведнъж съм наблюдавала как и техните деца искат мама да си сложи ръка на удареното/болното място...
И винаги съм мислела, че децата просто знаят, че така мама наистина им помага... Peace

# 161
И аз винаги като ме боли корем карам половинката да си сложи ръката, досега не бях се замисляла, че всъщност това е сходно с рейки.
Всичко, което споделяте ми е много интересно. За сега нямам такива случки, но подозирам, че ще започнат, когато племенникът проговори  Grinning .
На теста за аурата ми показа цвят индиго  Thinking . Иначе преди десетина години, бях дете още, една позната, която вижда аурите ми каза, че моята е електрикова.

Някоя от вас дали успя да пробва делфинските звуци и дали имаше ефект върху детето?
И като отворих пак дума за делфините- не знам дали знаете, но освен към децата, делфините имат специално отношение и към бременните. Например при организираните плувания с делфини, каквито правят по курортите, ако в групата туристи има бременна жена, делфинът отива директно при нея и не обръща внимание на никой друг. Винаги минават с муцунката по чакрите на жената, много е интересно да се наблюдава. Практикувават се и раждания с делфини, където делфините са акушерки-минават по същия начин по чакрите на родилката,  по време на раждането, издавайки специалните си звуци, като така напълно обезболяват жената. Когато главата не бебето се подаде, те го подхващат с муцунка отдолу и когато се роди телцето го вдигат на повърхността да си поеме въздух - невероятно е !!!

Ще чакам с нетърпение още от вашите истории  Grinning !

# 162
Цитат
Дельфинотерапия — это сравнительно новый метод лечения. Он появился в 60-х годах ХХ века, но уже завоевал много сторонников, в том числе и среди родителей. Дело в том, что общение с дельфинами в буквальном смысле слова способно творить чудеса.

В 97% случаев дельфины помогают и детям, страдающим аутизмом, не способным вступать в контакт с окружающими. Кроме того, благодаря этой методике можно скорректировать поражения головного и спинного мозга, депрессию, синдром хронической усталости, мышечную астению и задержку умственного развития. Во время сеансов уменьшается возбуждение центральной нервной системы и активизируется работа мозга. После общения с дельфинами значительно улучшилось состояние у 60% детей, страдающих различными неврозами.

Общение с умными млекопитающими помогает даже заговорить детям с задержкой речевого развития.

Можно только догадываться, чем вызваны столь неожиданные результаты. Очевидно, дельфины — удивительные существа, устанавливающие с человеком доверительные, почти родственные отношения. Какой ребенок сможет устоять перед этим ласковым носом, утыкающимся в маленькую детскую ладонь, и перед таинственным взором маленьких глазок. Игривые, доброжелательные и сообразительные, дельфины быстро находят с детьми общий язык. Ученые пришли к выводу, что при общении с ними у людей вырабатываются гормоны, отвечающие за хорошее настроение и самочувствие.

Однако магическое действие дельфинотерапии связано еще и с сильным психологическим эффектом, который создается неожиданной обстановкой, большой дозой адреналина. Одни исследователи считают, что дельфины действуют экстрасенсорно. Другие объясняют это проще: общение с дельфинами повышает иммунитет.

Дельфины благотворно влияют не только на детей, но и на беременных женщин: исследование медиков показали, что плавание с дельфином перед родами облегчает схватки.

Лечение «дельфинами» популярно не только в СНГ, но и в странах Запада — в США, Мексике, Израиле. Только во Флориде в течение 10 лет прошли лечение более 800 детей из 39 стран. Основателем дельфинотерапии считается доктор Дэвид Натансон, который полагает, что ключ к обучению отстающих детей лежит усилении их способности концентрировать внимание. А этого можно достичь при сильной мотивации, которой, в частности, является общение с умным животным. Кстати говоря, очередь на дельфинотерапию к самому доктору Натансону расписана на 5 лет вперед.

Звуки дельфинов. Лечебные процедуры для дитей (2008)

# 163
Изивявам се за спама, но Клерет, можеш ли да дадеш линк към акуширано от делфини раждане - страшно интересно си го описала!!!

# 164

На теста за аурата ми показа цвят индиго  Thinking

И моят резултат е Индиго-търсещият. Peace

Наскоро една психоложка наблюдаваше детето ми на едно тържество и заключи,че той е типичният дете-Индиго.
     Ще имам и индивидуална среща с нея,ако ми каже нещо по-интересно,непременно ще споделя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт