Ах, прекрасно Създание!!!

• 43 856
  • 658
  •   1
Отговори
# 135
ray, ето ти сърча от гугъл. Има и картинки. Статията в Уикипедия е доста обширна.

Клер, интересно ми стана като разказваше.  Simple Smile

# 136
  • София
Това по принцип е травмиращо и за възрастен човек с укрепнала нервна система - в съня ти да ти забиват игли по тялото. Ама се чудя се дали е възможно да го трамвира дотолкова, че и досега да му влияе... Или е заради спомени от предишен живот?

Ах, мила, heureuse, да ти кажа честно, май точно това е причината и ти си я знаеш като негова майка!
Дано да усетиш и как да му помогнеш по най-добрия за него начин!!!
Единственото, което ми идва наум сега, отново е свързано с червения цвят, първа чакра и рейки...с твое позволение, а и с негово - на висшия му аз - ще ви пращам  Peace

живи и здрави!!!

# 137
За животинските звуци- ще потърся и аз нещо за слушане Simple Smile Моето момче сега се прехласва и дори не идва да пипне една книжка със звуци от джунглата, която баща му му донесе. Звуците са истински, т.е. на запис, не студийни имитации. По същият начин идва до радиото, но не го пипа, когато пуснат Шопен (една красива, кратка мелодия, която сега ми излезе от главата  Embarassed). Не знам как и защо и какво, но е като омагьон - не трепва докато не свърши.

# 138
  • Варна
Мег, дали това не е "неговата" песен?  Simple Smile

Много ме беше впечатлила една история от книгата на Лора Шанли - че майките от африканските племена отиват сами в джунглата, за да чуят песента на бъдещото си дете. После докато са бременни му я пеят, научават и таткото, и акушерките и детето идва на този свят съпроводено от "своята" песен. После в трудни за него времена песента отново и отново му се пее и го връща към сигурните му моменти в утробата.

Слушала ли си Шопен преди да го родиш?

# 139
Слушала ли си Шопен преди да го родиш?
Това е същата мелодия с която звъни телефона ми от 3 г. насам! На мен вече ми е татуирана в мозъка  Laughing Ако така вървят нещата, някой ден може и вместо на български, да каже първото си изречение на друг език.

(ОФФ: винаги, когато съм била под упойка, независимо колко дълого - дали за 5 мин, или за 2 часа, при събуждането не мога да говоря на български, не си спомням думите, а първите думи, които ми идват наум, за да се изразя са на английски  Crazy Усещането е едно такаво - напъвам си мозъка, защото искам нещо да кажа, знама какво искам да изразя, но нямам други думи освен английските, а като ги кажа и тогава се усещам, че не би трябволо тези думи да използвам. Много странна работа)

# 140
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Има и картинки. Статията в Уикипедия е доста обширна.

като бях дете преследвах баща ми да ме научи да работя с пергела и да смятам, за да си го нарисувам Blush
имах от някъде една книжка, майка ми я беше купила и вътре го имаше.
и аз исках същото.
поне месец се борих да си го направя, както си го представях...

# 141
heureuse, при Ясен ситуацията е същата, вече година. На него също много му боцкаха петичката в болницата. Тъкмо заспи милото и идваха да го тормозят. Аз също си мисля, че тази негова нервност е свързана със секциото и стреса по време на сън. В началото пусках звуци на делфини, но не знам защо бързо се отказах. За дъгата и цветето не съм се сещала. Хем за цветето говорихме, мисля, в друга тема. А червения цвят, още онзи ден като стана дума тук за цветовете, се замислих, че като купувам за него дрешка, все ме влече червеното.

# 142
Мег, къде да прочета повече за цветовете и чакрите?

КюбитЕто още една много хубава книжка Вибрационно лечение-Тед Андрюс Peace

# 143
Момичета, страхотни неща научавам от вас, благодаря ви от сърце  bouquet
Вижте какъв запис намерих на делфини:
http://www.youtube.com/watch?v=9W2hXZM6iXM&feature=related
Харесва ли ви или сте намерили  и по-добър?
А цветето на живота - понеже го видях и с цветове - как според вас е по-добре да го покажа на детето - с цлят или не?

# 144
Случайно попаднах на тази тема и сьм много впечатлена.
Замислих се за моя син ,който сега е на 16.. години.Беше много плачливо бебе.Непрекьснато искаше да го гушкам,успокояваше се когато легна и го сложа на гьрдите си.На 2 месеца при температура и боледуване го взех да спи при мен-и така спеше при мен докато стана на 7 години.Всякакви опити да спи в леглото си сам се проваляха с рев .Дори и през деня беше като зашит за мен-кьдето аз-там и той.Аз сьщо изпитвах болезнена привьрзаност кьм него-не давах друг да го гледа,все аз да сьм там.Много често ,когато с мьжа ми започвахме секс ,той се сьбуждаше и ни прекьсваше.По-кьсно когато поотрасна започнах да се замислям за второ дете.Повечето деца като ги питаш дали искат братче или сестриче са много радостни и имат голямо желание -моят син -
не искаше.Като взимах на рьце някое бебе и му се радвах,той го щипеше по крачето от ревност ли ,от що ли?след години претьрпях 2 гинекологични операции и вече беше невьзможно да родя.
Извинете,че стана много дьлго ,но прочитаайки темата се замислих дали той е знаел,че така трябва да стане ?Дали ми е показвал пьтя ,а аз не сьм го разбрала...

# 145
  • Варна
Детето е демонстрирало очевадна ревност и тясна привързаност. Не мисля, че е показвал път, просто двамата сте били толкова близки, че вариантите за други деца са били изключени. Като майка на тийнейджър ми е любопитно доколко проявява привързаността си на сегашната си възраст?

# 146
Вече е пораснал и самостоятелен.Отдалечи се от мен.Сега е по-близо до противоположното на болезнена привьрзаност.Понякога ми споделя,но по-често не говори много.Приятелите и нета са на пьрво място-все пак е тийн-логично е.
Сори,че се отклоних от темата.

# 147
Ще ви разкажа една история, която навремето беше пусната в подфорум Кърмене и много развълнува всички ни. Беше дълга и имаше отношение към проблематиката на споменатия форум  Grinning, но сега от нея си спомням само това:
Едно семейство имало 4-годишен син. Родителите очаквали всеки момент да се роди и второто им дете. Няколко дни след раждането момченцето поикало да го оставят насаме с новороденото. Родителите изпълнили молбата му, но тъй като се страхували той да не нарани бебето, тайничко го наблюдавали през ключалката на стаята. Момченцето се приближило до креватчето на бебето и казало: "Моля те, разкажи ми как изглежда Бог, защото започвам да забравям!"

# 148
Тръпки ме побиха! Покъртително!

# 149
Да, от "Пилешка супа за душата" е.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт