Ах, прекрасно Създание!!!

• 44 007
  • 658
  •   1
Отговори
# 465
  • Враца
Маргало, дали помниш как се е казвала темата?

Мисля беше: "нещо странно което ви се е случвало" или нещо подобно  newsm78 в клюкарника май, може би още я има, май съм я виждала.
Благодаря ти  Hug, ще я потърся  Peace

# 466
# 467
  • Враца

Мнооого ти благодаря!!!
Прочетох първите няколко поста и се поуплаших, честно казано  Mr. Green - Спрях да го чета  Mr. Green

# 468
  • Пловдив
От първата прочетена история в тази тема се сетих нещо.
На море ходим с една компания от няколко семейства... При първата ни среща едно от децата, тогава беше на малко над 3, си имаше въображем приятел. Говореше за момченце със много странно име, почти не съм го срещала. Тогава ми стана чудно, как пък точно такова име и е измислило въображението. На следващата година въпросното момченце още присъстваше. На третата година вече много рядко се сещала за него.
В тази възраст много деца си намират въображаеми другарчета. Но сега се замислям дали това са наистина въображаеми или са си просто невидими за големите  newsm78
Моята госпожица я следя дали няма и тя да има странно включване. Но пък тя още не говори кой знае колко добре и не е от приказливите - така да хване да ти обяснява нещо... По скоро е по констатациите и ги повтаря по 100 пъти докато не се съгласиш с нея, че е права. Та може би като се разприказва...  Rolling Eyes

# 469
  • Враца
benitta, Владичка когато беше по малка и все още не говореше, ми показваше че в стаята има нещо, като гледаше в пространството и се завиваше с одеялото до под очите. Гледа изплашено, завива се през глава, след това сваля одеялото пак до под очите и започва да се гушка в мен. Тогава не знаех какво да си мисля. Чудех се дали не е гледала нещо страшно по телевизията, въпреки че още не се заглеждаше.

# 470
  • у дома
Като че ли всички деца виждат нещо.. някого.

Отнасям се сериозно към молбите на щерката, когато иска да спи на светлина.
Вече може да обясни по-добре какво вижда вечер като си легне на тъмно и тогава съвсем сериозно требим чудовищата с мечове и викаме тати на помощ.  Wink

Каквото и да виждат, ако то ги плаши децата очакват от нас да намерим начин да ги защитим.

Затова е добре да овладеем здраво собствените си страхове, ако имаме такива. По мой опит това може да се окаже трудна задача.

# 471
  • Пловдив
За съжаление ако наистина децата са отоврени да виждат невидими от нас енергии (а аз вярвам, че  е така), то е логично тези енергии да имат двуполюсен заряд. Няма как да знаем дали, това което виждат носи положителна или отеицателна енергия, дали са добронамерени или не, дали и да са положителни, не са достатъчно страшни за детенцето, че да го стресират... Затова си мисля и аз, че като родители трябва да сме много наблюдателни и хладнокръвни, а мислите ни положителни. Мисля, че положителния заряд около детето, създаден от майката, може да предпази от негативни влияния. Нещо от сорта на онова плюене против уроки  Mr. Green, но малко по-конкретно насочено.

# 472
За съжаление ако наистина децата са отоврени да виждат невидими от нас енергии (а аз вярвам, че  е така), то е логично тези енергии да имат двуполюсен заряд. Няма как да знаем дали, това което виждат носи положителна или отеицателна енергия, дали са добронамерени или не, дали и да са положителни, не са достатъчно страшни за детенцето, че да го стресират... Затова си мисля и аз, че като родители трябва да сме много наблюдателни и хладнокръвни, а мислите ни положителни. Мисля, че положителния заряд около детето, създаден от майката, може да предпази от негативни влияния. Нещо от сорта на онова плюене против уроки  Mr. Green, но малко по-конкретно насочено.

Simple Smile Подкрепям  Peace Peace Peace

# 473
вярно е това за позитивизма-ако чакаш лошо-лошо те стига Peace
но и малко „бабини деветини“,работа с енергии,или както искате да го наречете ....също помагат-най-вече за спокойствието на родителското тяло,защото аз съм убедена,че децата до определена възраст са енергийно свързани с родителя/майката/,който се грижи за тях целодневно....та ,ако ние сме силни и непреклонни пред евентуално изненадващо ни посещение,колкото и странно да е, то и детето няма да се стресира толкова Peace
преди време ползвах една техника от „Сребърната нишка“-обвиване с бяла светлина на дома-помагаше ми  да се чувствам уверена,когато едната ми дъщеря виждаше нещо в ъгъла на банята  Rolling Eyes

# 474
  • Пловдив
Аз по-скоро имах друго предвид, не само позитивизма. То си е пак нещо подобно, де...  Mr. Green Мисълта ми беше за хладнокръвието. Страха е нормална реакция, която ни предпазва, но паниката ни свала гарда. Важното е да знаеш, че колкото и да е лошо, силата е в нас. Аз съм от тези дето вярват, че в кризисни моменти, ако човек не се предаде... силите се превръщат в сврхсили. Та въпроса е да знаеш, че можеш да се справиш. Така излъчваш... не знам как да го нарека  Blush нещо което ноже да накара отсрещния да си подвие опашката  Mr. Green

# 475
  • у дома
Добре звучи, benitta  newsm78, окуражаващо, а удава ли ти се това с превъзмогването на паниката на практика?
т.е. в стресова ситуация, особено с детето ти как превъзмогваш страха-паника в смисъл как реагираш?
Аз досега се давех в нея, лош сърфист съм явно  Rolling Eyes Но .. учим се оттук оттам.  Rolling Eyes

# 476
  • морето, сините вълни...
относно паниката. Нали знаете поговорката "На страха очите са големи"
Аз лично се опитвам в такива ситуации да изляза "отвън тялото си" - един вид да се наблюдавам да управлявам действията си като "кукла на конци". Естествено не винаги ми се отдава... а и след като премине първоначалната уплаха или пък завърша действията обикновенно изпадам в плач.

# 477
  • Пловдив
fastuche, трябва да съм много специална порода ако не познавам паниката Mr. Green Определено има моменти, в които паниката си я изживявам отман. Но за моя радост и по-скоро за радост на околните успявам да се окопитя навреме.
Определено осъзнавам, обаче ролята на майка ми  Mr. Green Тя от малка ме е поощрявала и убеждавала, че "мога". Освен в чисто битовите ситуации, също и в по-духовни аспекти. Точно от нея съм получила първото уверение, че свръхчовека съществува и съм и много благодарна. Надявам се да успея и аз да предам на моето потомство такава вяра в себе си и във вътрешния глас.
Сега се замислям, че наистина в критични ситуации, след като премине онова дето ме стяга за гърлото, действам много смело. После като ми поолекне си давам сметка какво е можело да стане ако не съм била права в случая, ако не съм си премерила силите правилно, обикновено тогава ми е втората вълна на някакъв срив...  Blush Mr. Green Ама поне лошото вече е минало  Mr. Green

# 478
Аз лично в подобни моменти се страя да се центрирам и някак си отминава страха. Simple Smile

# 479
Когато ме е страх обикновено мълча,после идва смехът,явно така организма ми реагира.А когато синът ми го бе страх,му разказвах приказки,мои,измислени ,според обстоятелствата и така.

Общи условия

Активация на акаунт