ПЛЕВЕН - 100

• 17 688
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
АniDani,добре си решила да изчакате.Нашето го взехме когато Симона беше на 10.5 месеца и 8 кг.

Дивиана,нямам прееклампсия,но имах проблемна бременност,а втората се очаква още по-проблемна и фраксипарина се изписва  като поддържаща терапия.Аспирин протект пия и в момента.Абе гадна работа,ама няма начин.

# 196
Абе да ви кажа,че от раждането много ми се нагъна корема Simple Smile Не че е чак шкембе,ама за мен на слаба жена такъв изпъкнал корем в тясна блузка ми изглежда като бременна хлебарка Simple Smile Затова вече с по-свободни дрешки,а не ми се намират много.Аз си мисля,че 38/40 ще ми е добре,защото от миналата година имам една редутска туника и сега я видях,че е този номер.

# 197
Преди малко се прибрахме от Спешното.Ще разправям когато ми попремине и се успокоя,но с няколко думи:детнце си ипзовръща червата и със страхотно разтройство,звъннах на Педи,инструктира ме какво да купя и правя и я питах,ако се влоши-тя вика спешното.
Детето след 2мин изповръща това,което й беше останало в стомаха/не вярвах,че може да има толкова нещо.Беж в Спешното...
Първо чукаме:
-Изчакайте/виждат бебето/
Влезте
Влизаме,климнатика на 19гр,3мачовека си клатят краката и един пита....ПОмолих да изключат климатика....
- Няма да му стане нищо на детето,ще я прегледаме за 1минута....
Ами сега да измерим Т......А,той термометъра не работи.... #CrazyНяма да мерим Т...Вие вкъщи не я ли премерихте?
Отиваме да й вземат кръв
2 лаборантки,едвам ги открихме,вирнали крака в една стая и гледат ТВ,взеха кръв,дадоха резултати,слизаме в Спешното пак....
Ще й дадем Хидрасек,може да останете
Аз-предпочитам вкъщи
-Добре,ааааа,той шкафа не може да се отключи,ще ви напиша рецепта,няма как да ви дадем....
Защо не съм давала сокове на 7месечно бебе,защо не съм давала попара...
Нищо й нямало,не знаят защо повръща и е с разтройство....
Мога да й давам всичко-даже попара и пюре,да не давам нови храни...И айде по живо по здраво вкъщи....
Незнам кой ще ми отговори,но ще питам навсякъде:
Защо в Спешното нямат термометър.
Защо в Спешното им е счупена ключалката на шкафя и няма Хидрасек
Защо не може да се намали климатика,въпреки че има 7месечно бебемкоето не е отишло там да пие бира...
Реве ми се,и ме е яд,ама някой ще го отнесе,нощо че няма да е днес.Писна ми....Те идат избори.... #Cussing out #2gunfire

# 198
Константина, съчувствам ти искрено.
При нас положението обаче беше още по-зле, когато отидохме в 2ч през нощта там.
Аз съм разказвала...
Сложи я да спи, дай и Хидрасек сутринта....става също компот от дюли, много помага. Не я насилвай да яде и не се притеснявай изобщо от това.

# 199
Ейй, Константина що така,бре? Нали се беше пооправила мъничката? Ти дава ли й редовно Хидрасек и Ентерол тия дни? С какво я храни? Да минава бързо  Peace

# 200
  • Плевен
Константина съчувствам ти.И аз веднъж направих грешката и заведох Меги там,
обаче много бързо се ориентирах и хайде в Ависа. Peace
Дано не е сериозно и детенце се оправи бързо. Peace

# 201
Косе, подкрепям Слънцето,никакво спешно,направо в ависа.И там могат да ви настанят с направление. Или отиваш в дежурния кабинет ,където ви е поликлиниката и ви дават направление за хоспитализация евентуално.Това изобщо не е за подценяване и ако ти кажат да останеш в болницата,не се чуди  PeaceДано се оправите. Иначе давай глюкоза освен всичко останало и много течности,но на малки глътки и начесто,не наведнъж да се напие.Това си спомням аз.А за мен тези хидрасеци и тем подобни нищо не действат.Поне при нас така беше.10 дена си откараха с тях и без тях.
А за тези съвети дето са ти дали - абе има си луди хора - на нас в болницата в Приморско ни казаха,че и супа можем да даваме  Shocked А,и някакви свещички имаше,вомитусхил май бяха,много са ефикасни,само че не знач от каква възраст се дават. newsm78

# 202
ааааааааа,забравих една от жените/мисля че мед сестра беше/ даже влезе с ЦИГАРАТА в стаята.
Буболече спинка,едвам й дадох малко глюкоза....Сега с мъжо пием кафе,ще дежурим цяла нощ!

# 203
Константина, едно силно гуш от мен! Няма да коментирам лекарите и цялата ни здравна система! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Дано малката душичка се оправи скоро! Hug
Между другото скоро четох някаква статия за разтройството при децата и в нея се твърдеше,че не трябва да се пази диета! Трябвало да се хапват пюренца(от моркови, картофи, тиквички), супички и др. Но не се сещам къде я четох, ще потърся! И аз да кажа-много течности с малка лъжичка, на глътки! Ако не става с лъжичка-пробвай с "пипетата" на панадол-а!

Пиши как е Хриси!

Милата, и ние с мъжо спахме на смени, когато малкия имаше температура и разтройство!

# 204
Вомитсухила са добри, но за предотвратяване на повръщането.
Тя след като е повърнала всичко, няма смисъл вече от тях.
Не се безпокой, ще се успокои и като се наспи ще е доста по-добре.

# 205
Днес не видях никого в градската, нито снимки направих. Като се замисля може би защото не съм ходил.

Константина, утре който трябва ще прочете поста ти.

# 206
Я кажете ентерола на колко време да го давам?Че едно забравили да го напишат в рецептата,та пратих Христо до Аптеката,нали той беше за разтройство?
Фтал,знам,че от части не са виновни те за това,че нямат термометър,но не ме изслушаха изобщо да им обясня,че детенце преди няколко дни не е било добре,че е имала Т+разтройство.Само,че не ми се накараха,че на 7месечно бебе не давам сокове й попара...Въпреки,че казах че днес е имала разтройство в епикризата й пише,че само е повръщала.Не оправдавам обаче бездействието им и цигарата.Най-вече тя.

# 207
Хахах! Номадка, почти същата легенда се спряга и за детския санаториум в Трявна, как е построен със зестрата на еди коя си царица, май майката на Симеон да беше  newsm78, също и как самият цар Борис или баща му, пътувайки из района избрал мястото и как там бил най-хубавият въздух  Laughing Почти всеки местен може да ти го преразкаже, аз колкот и да съм учЕна, такива работи не помня в подробности
Е, сега, легенда било. Наистина санаториума е строен със средства и по поръка на царица Йоана /и в момента даже носи нейното име/. То е цял комплекс - имало е вили за лекарите, даже и католически параклис, който в момента е музей на иконописта. Като са се оженили с цар Борис, той я е развеждал из страната и са намерили, че въздухът в Трявна е подходящ за лечение на туберкулозно болни. Тогава туберкулозата си е била сериозно заболяване и явно хората са решили да построят някой и друг санаториум. По принцип на цариците им е било традиция да се занимават със социални дейности и благотворителност /в наши дни се отнася и за премиерши и президентши Wink/. Доколкото си спомням Боянската църква е била възстановена по инициатива на царица Елеонора.
А иначе в града е запазен автомобила, с който са разхождали царя и царицата по време на посещението в Трявна, даже допреди няколко години още беше в движение и собственика му го караше.

# 208
Косе, голямо безхаберие цари в цялата болница.
Да не разказвам за неврологията. При все, че все пак баща ми работи в тази болница повече от 30 години и го познават.
Не искам и да си представям за "обикновенните" хора.
Това не знам как може да се промени - ръководство ли, здравна система ли.... Никой няма никакъв стимул за работа.

Константина, утре който трябва ще прочете поста ти.
Подкрепям!

# 209
Константина, сега прочетох за Хриси. Дано се оправи бързо малката душица. А иначе има ли Т? Съжалявам, че не мога да ти дам точна информация за ентерола, но отдавна не ми се е налагало да давам. Безпроблемна нощ ви желая и дано няма повече екшъни.

Общи условия

Активация на акаунт