ПЛЕВЕН - 100

• 18 350
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Дикси,и аз те имах за надувка. BlushСори.
Брях тоя мой златен мъж,да ви го дам бре.

# 91
Джина, д-р Йонов едва ли ще се вдигне да отиде, за да дава съвети по кърмене, ако някой друг не ти го е написал вече, сега ще ти го пусна на лични телефона му. 
Ако детето не се събужда, когато е гладно е добре да се кърми на 3-4часа, правилно са и казали. Малко новородени се усещат кога точно са гладни и повече спят.
За водата....по принцип не съм и фен и няма смисъл да дава вода.

# 92
Джина,тя теб не те ли слуша за кърменето,все пак имаш успешен стаж като кърмачка или да прочете в библиотеката на кърмаческия  Rolling Eyes
Ако спи повече часове детето аз съм на мнение,че трябва да се буди за ядене,но ако иска да яде през 1 час,нека суче,каква е тази вода.
Като почна да прави Симона едни паузи по 5-6 часа сън като новородено,да видиш как взех да я будя на 3 часа да яде по съвет на педиатъра.
Беше на 15 дни.След 1 седмица точно свикна с този режим и се будеше сама на 2.5-3 часа.Така си и остана храненето през 3 часа горе-долу до 1 годинка.
Така че не знам дали това е режим през 3 часа,както го оплюват повечето или е  така нашумялото кърмене на поискване.Защото Симона преди да минат 3 часа никога не захапва гърдата така че може да се каже,че е и кърмене на поискване.Но пък винаги знаех кога ще яде и спи и можех да изляза да си свърша работата и да си планирам нещата.
Вода в шише не съм давала,само по 1 лъжичка след кърмене за изплакване на устата.
Не познавам педиатри подкрепящи кърменето,разчитах единствено на информацията в кърмаческия форум.
Една от двете Григорови/Нора и Маргарита/,а може и двете,май бяха за късно захранване и подкрепящи кърменето,поне тук така съм чела.Пациентите им във форума ще кажат  Wink

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 18:42 от erota

# 93
Влизам само, за да споделя нещо, после ще ви чета! http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=82870538374&h=UXGm … =qVvtR&ref=mf

# 94
Благодаря ви бързам да се похваля дъщеричката ми си има първо зъбче малко кисела беше два три дни и явно тогава й е избило много се зарадвах. Ще се радвам да общувам и с вас. Моята история е дълга имах бебче живя само 20 часа но сега си имам една прекрасна принцеска и затова дълго време пишех в друга тема за такива като мен но като че ли преодолях малко мъката си и проявих интерес и към други теми умишлено следях плевенската тема уверих се че ще ми е приятно да общувам с вас и хайде и аз хоп тук а и през последните две години живеех в Пловдив. Някой път ще ви разкажа повече невинаги мога да пиша имам си едно прелестно занимание вкъщи от края на ноември миналата година Heart Eyes
Лека вечер на всички!

# 95
  • София
Талето,добре дошла и от мен! Hug
Аз пък пиша във форума за деца с увреждания,но тук също се чувствам безкрайно комфортно.
Честито ви зъбче!

# 96
  • Плевен
Сега се разрових, в 4-та тема съм се включила в разговорите около протеста и то благодарение на листчето, което някоя от вас ми е бутнала в ръцете. Мисля, че беше Деси. Grinning Още си го спомням - на паркинга на ОББ (сега МОЛ-Плевен).
Джина, покажи на сестра ти в нета какво да чете.
Номадка, инфото за музея на виното го получих снощи от една приятелка, която  живее близо до музея. Каза ми, че се дегустирали два вида вина - това влизало в цената или се плащали още 7лв за дегустацията (не разбрах Embarassed). Предполагам, че се продават бутилки вино на място. Какво работиш, че се интересуваш от лозови пръчки?

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 20:19 от valja

# 97
TALETO,честито ви зъбче.Дано и другите избиват безпроблемно.Ще се радвам да се запознаем някой път-децата ни са кажи-речи на една възраст.

# 98
Талето ,даже не мога да си представя какво си преживяла,но е хубаво,че сега имаш едно прекрасно същество да ти е упора и да те радва Simple Smile
А за кърменето нали не мислите,че ще има време да чете в кърмаческия Simple Smile Да не говорим,че едно е да го прочетеш някъде си,друго - да ти го каже лекар специалист.Като знам и аз колко се поддавах на всякаки приказки,а и да убедиш близките в правотата ти е още по-трудно. Иначе аз й говоря,но колко ще помогне ще видим. За кърменето под час имах предвид,че не е правилно,защото са й казали на три часа,през другото време вода.

# 99
Джина,защо не говориш с ДеЩоВиди,аз съм сигурна,че тя няма да откаже да помогне,още повече че май ходи на някакви курсове/или искаше/ за Консултант по Кърменето.На мен лично тя много ми помогна,макар,че кърмих малко,ако не беше тя/а и доста от вас/ аз нямаше и толкова да кърмя.

# 100
Чакам я да се включи Simple Smile
Целта е някой друг да им поговори,защото други си е спец да ти каже какво да правиш,друго е познат.Вярно,че знае колко съм ги кърмила и как ,но по себе си съдя,че авторитета си е авторитет,особено като става въпрос за първо дете.

# 101
Ех,седнах най-накрая да ви изчета!
Джина, аз не съм давала никаква вода на малкия! То се будеше на около 1,5-2 за кърмене. Не съм голям спец по кърмене, но съм изчела доста и ако има нужда, с удоволствие ще помагам! Hug Важно е да го кърми на поискване, без значение колко време е минало от последното хранене! Наистина е много трудно да се противопоставиш на съветите на близките относно гледането на детето, но не е невъзможно! Дано ти и съпругът й да я подкрепяте,така ще й е по-лесно!
Тя нали в Авис медика ражда? Там обясняват всичко много добре!
Добре дошла на новата мама! Hug

Щях да пиша нещо, ам азабравих! Blush

# 102
Здравейте!Добре дошла,Талето ,тук е забавно ,ще видиш ,винаги и ма кой да помогне ако те интересува нещо !
Ей ,много ме радвате като ви чета архивите. Забавлявах се  много като ги четях . И за Дикси и Атракция.... Аз в края на 2007 писах няколко пъти.По-редовна съм от миналото лято.
 Малиии ,седя и си ровя из форума ,чувам ,че Боби нещо пъшка в леглото (оставих го легнал),ама викам той се бори със Зайо . След малко поглеждам и той се вдигнал прав ,държи се за решетката и ме гледа  и се хили. Мале аз го гледам и се топя от кеф. Да вметна ,че ние сме малко по-мързеливи и досега само веднъж се е надигал от седнало положение.  Grinning

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 22:52 от black_cherry

# 103
Да се похвалим падна ни първото зъбче.  Grinning
хайде сега бебетата да чакат, Никола каза че на тях ще го пратим   Mr. Green

# 104
Tина,дай го на адашката Laughing Praynig
Като гледам как са й побелели венците....дано най-накрая се покаже някой зъбер.

Общи условия

Активация на акаунт