ПЛЕВЕН - 100

• 17 708
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Дивианка, браво за изследванията! Добре,че си ти да се пообразовам какво е риск от Едуардс! Признавам си-сега го чух за пръв път! Embarassed
Крис4ан, и за теб се радвам, отдъхни си!
Лека вечер и от мен!

# 136
Ох, и аз да седна най-после на стол  Crazy Приспах децата и седнах да отпочивам.
Днес водихме Митко в София. Заключението е начална форма на астма, в лека форма провокираща се от вирусни инфекции и известна сезонност. д-р Куфарджиева смята, че до предучилищна възраст трябва да отшуми. Ще приема медикамент  - сингулер, по схема от август (защото през лятото смята, че няма да има проблеми). Отпуска се от здравната каса и се изписва с протокол, който ще трябва да ни издаде доц. Недкова. Тези дни ще се срещна и с нея.
Та така...дано да е права за отшумяването с възрастта.
И Емо е бил така като дете. Ей, не можа на майка си да се метне, значи  Sad

После ходихме в Джъмбо. Моля ви, не правете и вие тази грешка да отидете там с детето си. Лудница, не, ами страшна лудница  Mr. Green Той само ходи, почти тича между играчките и слага в количката. После Емо тайно ги вади от там  Laughing И се чува " Ооо, искам товаааа, и товаааа.....аааа и това същоооо......." ooooh!

Джина, ако съм знаела, че търсиш такива боички щях да ти взема. Аз ги гледах и им се чудех, но като се сетих, че се нанесохме само преди месец в новото жилище сърце не ми даде да ги купя. Иначе изглеждат много готини.

Дивиана, браво за БХС-то и съжалявам за фраксипарина. Но щом няма друг начин и това ще се изтърпи  Sad Къде ще ти го слагат? Защото на баща ми до вчера му го слагаха, но в корема. При теб надявам се да е в ръката.

Атракция, не искам да чувам за дрисък и аз откакто лежахме в детска клиника заради това. Пожелавам бързо и безболезнено оправяне на Бужи  Hug

# 137
Дивиана, каква е тази мутация бе? Ако не е проблем обясни... И дано всичко бъде наред!

Дикси, дано го израсте Мити това гадно нещо, пазете го много, ще трябва да го водиш на балкана по-често явно.

За тепърва захранващите и за тези, на които им предстои, ето нещо полезно и добре сдъвкано като информация

http://missby.wordpress.com/2009/05/12/faq-solids-1/

# 138
Деси, аз питах за Сандански, но жената каза, че няма кой знае какво повлияване да има. По-добре било да го водим на море.
Идеално за нас четиримата  Laughing
Това лято ще ходи  два пъти - един път с нас и един път с майка ми и баща ми.
Иначе за балкана няма проблем, мисля, че често ще ходим.

# 139
Доколкото знам, за да има профилактика, децата, които ходят в Трявна го правят за около три седмици поне, най-добре месец - по два пъти в годината ако може. А и Сандански ти е супер далеч. Най-добре е първо море и после планина, май-така беше за закаляването и профилактиката  newsm78
Сложно малко с двамата, ако може някой да го води Мити от време на време би било добре.

Лека нощ от мен, утре, ако успея да стана, пак ще съм преди 9 навън, до към 12. Днес правих голямо почистване и вадене-прибиране на дрехи и се скапах.

# 140
 Hug Благодаря, девойки!
Ани, не си имала повод да го научаваш по-рано. Hug
Косе, младежка си ти, широко ти е около вратлето, затова не ги знаеш.  Hug
kris4an, чудесна новина, че бебето се е обърнало. Simple Smile
Диксън, в корема ще си ги слагам /така се процедира, поне докато не стане на буци и болезнено, тогава в ръката или вътрешната страна на бедрата. Звучи ми страшно само като го пиша... Crazy  Ще се търпи, няма начин.
Как е баща ти?
И малкият племенник е в същото състояние като Димитърко. Чакаме да го израсте, дано.

Бужи ли е с дрисък или Здравко? Аз все съм недоразбрала последно време! Който и да е - да му минава скоро! Hug
Джина, като ходя края на месеца до Джъмбо, да ти купя боички, а?
Деси, имам някакъв тип вродена/наследствена/ тромбофилия, предстои ми в сряда да науча каква точно, не сме коментирали още резултатите с генетичката, само ме информираха по телефона, че са готови изследванията ми.
Тромбофилията е състояние, което се съчетава с повишен риск от загуба на плода поради тромбоза на плацентарните капиляри. Майчината тромбофилия може да предизвика  редица патофизиологични нарушения с аномалии в плацентарното кръвообращение и  да съдейства за усложнения на бременността, като тромбози на плацентата, плацентарна абрупция, интраутеринно забавяне в растежа на плода, прееклампсия, спонтанни аборти и мъртвораждания.
Докторката, която ми прави ранен скрининг в София, се усъмни, че тежкостепенната прееклампсия през първата бременност е следствие на някаква /вродена или придобита/ тромбофилия и ме прати на имунологични и генетични изследвания.

Лягам, че сутринта рано станах и ми е уморено! Лека ви нощ!

# 141
Диксън, в корема ще си ги слагам /така се процедира, поне докато не стане на буци и болезнено, тогава в ръката или вътрешната страна на бедрата. Звучи ми страшно само като го пиша... Crazy  Ще се търпи, няма начин.
Как е баща ти?
И малкият племенник е в същото състояние като Димитърко. Чакаме да го израсте, дано.

Абе, баси и гадното нещо. Дано не е болезнено. Баща ми казва, че не боли.
Той е супер. Вкъщи си е вече  Grinning

Малкият ти племенник колко е малък? И лекува ли се с нещо? И при кого ходят ако са в Плевен, де?
Много въпроси, но не бързам за отговор  Grinning

# 142
Дикси, съжалявам за Митачко. Моето Мите също има нещо подобно - правеше алергични реакции в лигавицата на носа и гърлото, затруднява се да диша и много често боледуваше от бронхити и пневмонии. Аз нали съм от Трявна и правехме курсовете в санаториума за белодробно болни деца там - препоръчително е да се правят пролет и есен. Назначава се на всяко дете индивидуално - на него обикновено му правеха нагревки, инхалации и още някакви процедури но не ги помня. Не е задължително да седиш в болницата, майка ми само го водеше сутрин и привечер. Не ви знам на кой балкан ходите, но имай предвид, че Тетевен/Рибарица (особено Рибарица) не се препоръчват за хора с такива проблеми, защото е много влажно там и обострят астмите. Като цяло на моя син много добре му се отразяваше промяната на климата - от балкан на море примерно или да смени от Тетевен на Трявна. Другото, което е мнение на тревненския ни лекар е, че плевенския климат ще му повлияе по-добре /защото е по-сух/ и наистина, да чукам на дърво, откакто е тук, почти не е боледувал.
Иначе наистина се израства, но дано не сте като нас, че не искам да се сещам как беше. По 4-5 месеца годишно изкарваше при нашите. Confused
Диви, дръж се! Неприятни са инжекциите, но резултата си струва.  Дано ги понесеш добре! Peace

# 143
Абе, баси и гадното нещо. Дано не е болезнено. Баща ми казва, че не боли.
Той е супер. Вкъщи си е вече  Grinning
Малкият ти племенник колко е малък? И лекува ли се с нещо? И при кого ходят ако са в Плевен, де?
Радвам се за баща ти! Браво! Sunglasses
Всички казват, че не боли. Кофтито е, че след време не остава място къде да се боднеш. Mr. Green  И буци има, и синки... Ама, каквото такова, и да мрънкам, и да не мрънкам - мен чака.

Малкият ми племенник е на 8.5 г. Диагностициран е преди няколко години. На терапия е, но не знам каква точно. Ще питам.
В Плевен живеят, пациент е на д-р Вулова /дано не греша в изписването на името й/. Доволни са! Тя се занимава с всичките му салтанати - протоколи, рецептурни книжки, лекарства. Прогнозите са до пубертета да отшуми. Дано. Все по-рядко получава пристъпи и с времето са все по-леки.
Водят го в Сандански и по-често на море. Добре се повлиява и от двете места.

kati_v Hug

# 144
Не Диди, не болят даже въобще не се усещат. На мен ми биеха след операцията за тунинговане на ръката - сглобиха ми я с пирон миналата година и даже позволиха, за да не се ходи в оня голям сняг и преспи за инжекция, фталл да ми ги бие. За него се оказа тази манипулация голямо удоволствие. Щото ме знае, че съм ужасна бъзла на тема игли и подобни, най-ритуално вадеше спринцофката, цвръкваше във въздуха като по филмите, засилка от разстояние и ....
Е, Дикси и ти не си с добри новини, но поне имате диагноза. Иначе покрай закаляването и профилактиката ако сиропвате и по един мултисаностол няма да останеш недоволна.
Айде лека нощ и от мен. Цели дни се някви гърчове из къщи пролетни и още не мога да стигна на заниманията смяна зимни-летни в гардероба...баси кукуруза.

# 145
Не Диди, не болят даже въобще не се усещат. На мен ми биеха след операцията за тунинговане на ръката - сглобиха ми я с пирон миналата година и даже позволиха, за да не се ходи в оня голям сняг и преспи за инжекция, фталл да ми ги бие. За него се оказа тази манипулация голямо удоволствие. Щото ме знае, че съм ужасна бъзла на тема игли и подобни, най-ритуално вадеше спринцофката, цвръкваше във въздуха като по филмите, засилка от разстояние и ....
Ох, ама и ти какво си преживяла! Ужас!
Как я счупи така жестоко тази ръка, бре, Миленка?
Хо, подозрях го аз този фталл, че така те е плашил, че и с удоволствие! Не го е срам! Ама поне безболезнено ти ги е поставял, не може да му се отрече! Grinning
Когато са определен брой инжекцийки е поносимо и не се усеща - докато почнат и хайде свършили. При бременните, обаче, тъй като ги правят месеци наред всекидневно, е малко по-различничко. Crazy
Виж, какво ми е писала една сладуранка, която за жалост е в моето положение:

Цитат
Аз редувам, където успея да хвана свободна кожа - първо беше в корема, после в ръцете (боли там), сега пак в корема, но отстрани на паласките, само там все още мога да защипя нещо.
Стискаш с палеца и показалеца кожата, намзана със спирт, взимаш иглата и забиваш под ъгъл 45 градуса, рязко, после бавно вкарваш лекарството, изкарваш рязко, натискаш със спиртен памук поне 5 мин. Буци ще ти станат неизбежно, ако те тормозят много прави им компреси с реванол и спирт. И сърби, също така 
Ще се справиш, няма как

Чудничко, като за преди лягане. Mr. Green Ще има цяла нощ да сънувам глупотевини.

Много ме мързи, хора. Зимните дрехи ги прибирам от един месец и още не съм свършила. Мъжът ми е леко отчаян вече, надява се да се оправя след като родя. Blush

# 146
Добро утро
Мерси за пожеланията на всички Hug
Мамета да ви попитам - знаете ли някъде във Плевен да се продават чершафчета на -ВИС ВИТАЛИС
Нашия батко вече няма търпение да се роди беба и само разпитва  даже на моменти и мрънка ме че му е било скучно Laughing
Приятна разходка на всички 1stroller newsm10

# 147
Добро утро ! Ще има ли кафе в градската тази сутрин ? Ще се опитам към 10 да сме там!

# 148
И ние към 10 ще сме в градската.

# 149
Хммм вече 10-та страница и никой не е споменал думата СРЕЩА... Нали уж за стотната нещо да се заформи ...

Общи условия

Активация на акаунт