ПЛЕВЕН - 100

• 17 696
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от нас, днес ранобудни както никога. ))))
Сигурно и ние ще се смъкнем надолу, но не знам по кое време точно. )))

Дивиана, кофти е това с инжекциите....ама няма как понякога.

Дикси, братовчед ми като малък също беше с астма, но той сега е тинейджър, и лекарите, които са го лекували кой знае дали още са в Плевен, а и лекарствата тогава сигурно са били други. Но ако искаш ще поразпитам.

# 151
Добро утро!

Дивианка, направо настръхнах! Hug И аз като Миленка(герой си ти), толкова мразя игли, че направо ми се доплака като прочетох! На мен ми биха 3 дни папаверин, докато бях бременна(хич не боли), ама като видех иглата, почвах да рева! smile3555Луда работа! Стискам палци всичко да мине безпроблемно и безболезнено! Дано не се стига до описаното от другата мама!  Hug

# 152
Дикси,радвам се за баща ти  Hug
Сестра ми я водеха всяка година на Сандански като малка,спомням си,че от 8-9-годишна не е получавала пристъпи.Тогава си взехме куче и лекарите изпаднаха в ужас как ще се влоши състоянието й.Отказахме да го махнем и съответно от астмата нямаше и следа.
Дивиана,много гадно ми се вижда с тези инжекции в корема  ConfusedПодготвям се и аз,защото най-вероятно и мен това ме очаква при следваща бременност.Стискам палци всичко да е наред  Hug
АниДани,взехте ли столче?

# 153
Хайде и аз да се запиша в юбилейната тема, докато не се е изнизала. Поздрави от Търново! Тук е жега, а в Плевен не ми си мисли какво е  Whistling
Дивиана, ако те успокоява аз също бях на фраксипарин по време на бремеността. Като обяснявах на колежките как си го бия в корема, те ми викаха, че ще боцна някое бебе  Laughing

# 154
Добрютро та даже добър ден,
Хммм вече 10-та страница и никой не е споменал думата СРЕЩА... Нали уж за стотната нещо да се заформи ...
Ами то нали всеки ден някой с друг се среща из градската та явно се избягва само официалността. Даже като се сетих, че съм обещала на ДесиЩ онва писмо до общината и нови предложения за удовлетворение на майките, най-добре да искаме освен кърмачески бараки, да ни направят и една сглобяема къща дето да си правим юбилейни или не толкова срещи.
Диди ей тоя емотикон търсех снощи  - като за фталл и майтапите му. Ами аз голяма честитка на новата година си бях направила точно на 1 януари си я счупих лявата на две, не че и толкова ми върши работа иначе ама ...от пързалки в снега, едно падане, чуп и после полвин година инвалид.
Кофтито беше, че понеже не се носи гипс при пиронирането и околните ме възприемаха като глезла, без идея, че едно по-рязко докосване на ръката често ми правеше звезди. Е, в тая работа имаше и една радост Кирчо бе заченат, та вече помня миналата година по друг начин. Иначе като чета перспективата от бодежа ти направо да те съжали човек...въобще като извод се налага едно - чест и почитания към жените майки.
Абе фенките на 1001 нощ сега не ви ли е ебаси тъпото, като сме гледали разни серии от новите. Отгоре на всичко с тоя час 16,30 на излъчване просто ме изгубиха кат зрител.

Дикси, братовчед ми като малък също беше с астма, но той сега е тинейджър, и лекарите, които са го лекували кой знае дали още са в Плевен, а и лекарствата тогава сигурно са били други. Но ако искаш ще поразпитам.
Сега се сетих, че най-добрият въдух в Бг, където има и белодробен санаториум и е препоръчителен за астматици е в Искрец, обл. Софийска. На 40км. северно от София. Между другото Дикси имам кой да разпитам работи ли още тоя санаториум и какво предлагат, щото там имаше навремето едни от най-добрите специалисти и техника за изследване. Мястото е страхотно иначе макар и в село. Навремето когато царските хора обикаляли в търсене на най-добрият въздух да го посторят обикаляли доста докато го избрали. В последствие изучаването на местния климат потвърдило, че на това място на Балканите, че май и единствено в Европа падат най-малко мъгли, нещо проблемно за белодробните заболявания.

# 155
  • Плевен
Дикси, не е толкова добра новината, но поне знаете с какво се борите. Моят племенник (вече на 17години) и той беше така като по-малък. Лекарите бяха казали да ходи по-често на планина и че с възрастта ще отшуми. Сега е голям ученик в Черни Осъм - училището за планински водачи (край Троян). Записаха го насила да учи там заради климата, не съм чувала отдавна да има проблеми. В началото много се дърпаше за това училище, но сега не иска да го смени с друго.
Номадка, скоро по телевизията даваха репортаж за такова място, каквото описваш. Но не помня Острец ли беше. Хората, които се лекуваха там казваха, че на това място се чувстват здрави, а  като се приберат в родните си домове пак са болни. Confused

# 156
Дикси,радвам се ,че са установили на Митачко състоянието. Дано сега си по-спокойна и ти  Peace

Дивианка,поздравления за резултата! Като бях в болницата имаше една мацка от Търново, тя си слагаше Фр.... в корема, пиеше аспирин и по 1 шепа лекарства, но беше много спокойна-всичко в името на бебето. Или по-скоро претръпнала ,че това е положението  Simple Smile За добро е  Peace

Ние дрискаме и двамата  Sick Умирам от глад и мигрена,вие ми се свят от ниско кръвно и ми се пие кафе. малчо, да чукам на всичко, е по-ок, дано и се възстанови бързо.  Praynig

# 157
Охх, ние още не сме излезли, но в близкият половин час сигурно ще сме на вън. )))

nomadka, много кофти това с ръката, че и половин година....ужас направо.

Атракция, вземи хидрасек за обезводняването, добре действа, дано бързо се оправите и двамата.

За среща, аз вече предложих Банана, тъй като е отворен и е приятно....макар че явно пуснаха каскадата само за празника на Плевен, вчера пак не работеше. ((
Също и лятната градина на Корона, хубаво и спокойно е. ))

# 158
То в тоя Банан едва за 4 човека намираш място за сядане камо ли за 20 жени на куп...Иначе миналата година имаха едни такива работи на скара дето никак не бяха лоши.
Ама май някъф вирус е това с дрискането щото щерката е така от снощи, а днес е на екскурзия дано не осере опзициите, че голям срам .
Валя писала съм Искрец е селото. В Искърското дефиле се намира, макар втори санаториум да има и в Троян, там явно има голяма разлика в дишането та го пишат неповторим.
Ей ся вече станах и ще влача Кирчо по двора, че мрънкоти на сън, а аз има да продължа пролетната "оран" из къщи и ще бръмча из гардероба освен ако не ме хване голям мързел.

# 159
Дивиана не е толкова страшно това с фраксипарина , аз го слагах до 4 месец , веднъж като преодолееш психологическата бариера е лесно . Само малко тегаво става накрая и аз се обърквах сложих ли го днес не го ли...  Thinking щото много забравях , ама си изработих система - като го сложа и се черпя шоколад , а него не го забравям Grinning

# 160
nina_ata , добре дошла в темата!
Не ме е страх, неприятно ще ми е просто.
Не ми се щеше такива гОвна да употребявам, аз, която ненавиждам лекарствата и ги употребявам само в извънредно крайни случаи (при бременност пък, особено). А фраксито, дори не е тествано (върху бременни).
Атракция, аз също пия и аспирин. Бе, през живота си толкова хапове не съм потребила, колкото сега за няколко месеца.
Както и да е.
Ерота, ти що така си мислиш? Прееклампсия ли си имала?

На дрискащите - да им минава! И да приемат своевременно много течности.
На Банана миналата година приготвяха големи вкусотии. Имаше и големи маси долу до каскадата. Ще се наблъскаме все някак, ако се организираме за среща там.
Аз нямам претенции за мястото изобщо. Ако съм в Плевен, ще отчета присъствие.
Моето дете още спи от нощес. Crazy Търтей, като майка си.

# 161
Моето дете още спи от нощес. Crazy Търтей, като майка си.

Е, вие ни бихте   bouquet   Никола става в 11-12, ако го оставя   Mr. Green
Хайде, и аз съм за среща, само да не е за този уикенд. Пък и нещо за зелено говорихме, ама с тези кърлежи и змии    Rolling Eyes

# 162
  • София
Дивиана,ще понесеш и това.Аз съм забелязала,че ние жените така се стягаме през бременността,че каквото и да трябва го правим,щом е за доброто на детето.Но е неприятно,факт е.
Концерта за децата ни ще бъде вероятно на 29.Поканени сме с Бубка да бъдем на сцената,но аз лееекинко се притеснявам как ще реагира Бубка сред толкова народ и прожектори и може би само ще присъстваме в залата.Ще ви пиша допълнително за точния ден,но мисля че няма да има промени. Hug

# 163
Erota, не сме взели столче, но се спряхме на вашия модел. Реших да изчакаме малко,защото , нищо, че сме 9кг, столчето го дават от 1 год.

# 164
Докато прочета всичко и ще свърши темата. Ние няколко дена бяхме по цял ден на разходки, а като вземем и каката от детска го докарвахме и до 8ч на биричка.
Днес реших малко почивка, излязохме на бързо на кафе, после до кухнята и сега вече Дамян спи.
За срещата и аз съм на линия само да не е тази събота, че ще ходим на гости до Търново. Много се застояхме без да пътуваме
/3 седмици/.
А за тоя гаден вирус, явно ние го минахме първи, точно по празниците и докато отидем на доктор вече се оправяхме. Сега наваксваме с килограмчетата, че доста поотслабна момчето 3 дни без ядене и само сменяй памперси през 10мин  Tired
Дивиана дано всичко само да е наред, няма как ще търпим всичко.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт