Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-12

• 58 927
  • 451
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро момиченца!!!

Сисе за бъбреците не знам, но по време на лъчето бях поотпаднала и много сънлива.
Борана на лични ти изпращам вълшебните упражнения на Ангелари за възстановяване на ръката. При мен се раздвижи напълно, възстановена е на 100%, но от време на време чувствам изтръпване, има нечувствителност, но я ползвам като другата. Joy Joy Joy
Много усмивки пожелавам на всички  love001

# 121
Добро утро на всички!
Хули , изчетох почти всички теми по нашия въпрос,и мога само да ти кажа ,че ти ми взе акъла бе,момиче! Ако всички хора са така позитивни и готини като теб света ще се превърне в приказка!!! Моите адмирации към теб!!!
Borana, при мен е само квадрантектомия и дренаж имах само в болницата. После отока отшумя много бързо ,но ръката беше започнала да ми се обездвижва напълно.
Около една седмица ходих на рехабилитация при една много добра специалистка в тази област и сега съм в перфектна форма.Движа ръката си във всички посоки и вече не ме е страх че ще ме заболи като работя с нея.Преди все я пазех,но сега вече си я използвам механично както преди.Е малко ми е намаляла силичката ,но все пак е добре!!!
Не знам дали здравната каса поема такива процедури.
Аз предпочитам да заобикалям бюрократичните моменти и си покривам сама разходите за всичко! Може би е грешка от моя страна ,но не обичам нещата да ми зависят от разни кисели лелки на бюра!!!

# 122
Добро да е и от мен...
На работа съм и си пия кафето и ви чета, разбира се...  Wink  Wink
Гледам имаме си нови борци в редиците. За тях по една голяма и сочна   love001 (нещо рано рано лиготията ме е обхванала  smile3532)

Сиско,  smile3501 за бойния дух, само така.
На yov64, стискам палци да мине леко...

Борана, аз имах дренаж само в болницата. Ръката още на втория ден след операцията сестрите ни юркаха за раздвижване. Аз плета и така я раздвижих добре. Но наистина добре. 100 %.  Та това ми беше физиотерапията  hahaha Единственото, което избягвам са тежките пазарски торби. Иначе и Елпида вдигам (23 кг). Сега Хули ще ме насмете. И с право... Hug

Сисе, от лъчето не би трябвало да те болят бъбреците. Но за твое успокоение пусни си една кръвна картина. Аз по време на лъчето бях супер активна и на работа си ходех. Почти не я усетих терапията.

Лалева, браво и на теб. Хайде още малко остана и края му се вижда ...  Kissing Heart

Момичета, съвет, към тези който са на лъче или ще правят. Ама и аз кога се сетих.. smile3555 smile3555
Пийте всеки ден по една водна чаша сок от моркови. Страшно помага за кожата. Аз нямах никакви изгаряния. Даже лекарите се чудеха, как възможно. И мазане с крем

Къде изчезнаха Кана И Еххо? От доста време не са се вясвали тук? Thinking

Хули, Нинче, и всички останали много ви целувки ....
 Kissing Heart Flowers Bouquet Kissing Heart

# 123
Здравейте момичета! Да сте чували нещо за "пош", "пеш", "паш" или някакъв друг с "п" скенер?(сори ама не запомних името) За откриване на менастази в цялото тяло.

# 124
  Казва се ПЕТ скенер.

Не зная дали има в БГ.

Поздрави на всички и от мене. newsm51

Нямам време да пиша, но пък се опитвам да следя форума.

Радвам се на всички хубави новини!! newsm10

# 125
sunny71 , изчисти си кутията. Искам да ти пратя лично съобщение Hug

# 126
http://pozvanete.bg/news.php?id=6845
http://moreto.net/novini.php?n=34899

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 11:44 от optimistche

# 127
Както вече ви казах информацията ,която имам за състоянието ми е главно от интернет.И чесно казано не са ми съвсем ясни някои неща ,затова ще ви питам.
В епикризата ми пише че нямам метастази в черен и бял дроб,лимфните възли са чисти и всички параклинични изследвания са в границите на нормата. Сега правя червена химия,а след нея ще има и лъче.За лъчето още не знам какво и колко ,но това като стигнем до него...
Казаха ми,че след третата химия ще ми пуснат туморни маркери,а след последната-скенер.
Това означава ли ,че в последствие след операцията е възможно да се появят далечни метастази? А костите не са ми изследвани .Казаха ми,че ще ги проверят ,но след химиите. Не е ли редно да се направи това изследване след операцията за да се изключат възможни разсейки там?! Или щом не са тръгнали по лимфата не е възможно да има метастази където и да е в тялото?
Моля ви отговорете ми за да знам какво да очаквам! искам да съм максимално информирана!
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 128
Привет момичета

Оптимистче, чувала съм за този скенер, но нищо повече
Май го има и в Сф
Но когато го пуснат във Варна, уведоми ни  Grinning

На другите вече са отговорили, но да кажа, че и аз бях отпаднала по време на лъчевата терапия и малко изнервена
Чак  месец след това усетих как ми е действала  Grinning, но за съжаление дойде химията, която действаше още по-зле  Laughing
Гледам и упражненията за ръчичката, добрата Нина ги е дала
По принцип в болницата, където сте оперирани трябва да има рехабилитация
Кофтито е че след като ви изпишат, нямате право на рехабилитация
Аз също съм ходила при частен рехабилитатор, препоръчан ми от моя позната минала по този път

На всички, които са на химия, пожелавам да я изкарат по-леко
И нека да не забравят, че зора е сега, а после неприятния спомен отшумява   bouquet

# 129
Благодаря на  nas_nina за упражненията, които ми прати на лични.
Благодаря и на всички , които по някакъв начин са засегнали темата.
Упражнения в болницата ми показаха и ги правя. Сега включих някои от тези , които нина ми прати. Както и масажа.

Повече ме мъчи обаче въпросът с "раневия серум" и оттока на мястото на операцията. В края на третата седмица не спира да се събира. И май ми се струва , че подутината си стои и след пункция. Дали   ще се прибере? Thinking

Иначе голямото ми чакане за резултатите от рецепторите  продължава.
 ooooh!

Целувки  и прегръдки на всички!  bouquet

# 130
       optimistche , това инфо за мен е новост, все се чудех как няма апарат, на който да се вижда имаме ли ,или нямаме ракови клетки.Все ми се струва, че малко насляпо ни назначават тея процедури,ей така ,за всеки случай.Ама и цената му висока.
        sisko77 , задаваш въпроси ,на които не знам отговора, но се надявам някой друг да ти отговори.
     Момичета , надявах се това лъче да мине по-леко, не ми се вярваше да имам някакви проблеми, но се чувствам странно.Днес в болницата , докато чаках за лъчето ,една жена ми разказваше за нейния рак, после започна как мъж и умрял от рак, синът и също, и как било наследсвено, баща и също умрял от това....И като влезнах вътре ,не знам защо, ми се дорева и не можах да спра сълзите си.И цял ден ми се плаче  ooooh!, ей така , от нищото .Сега обаче , смятам да излезна на бира , пък дано ми се пооправи настроението. Wink

# 131
Сиско, отговарям за себе си и каква беше процедурата.

1. След операцията, още в онкологията ми направиха ехография на горна част на корема, черен дроб и т.н.
2.Чистите лимфни възли и вида тумор, Grade и всичко останало - от епикризата.
3.10 дни след като ме изписаха (20 дни дефакто от интервенцията) имах направление на сцинтиграфия.
4. Около месец ми беше първата вливка. на последната вливка ми поставиха и първата инжекция Золадекс.
5. 10 дни след последната вливка започнах лъчето. И мисля, че 10 дни след последното облъчване започнах Нолвадекса.
Междувременно преди всяка вливка - пълна кръвна картина + биохимичен анализ. По време на лъчето същото, но на 10 дни.

# 132
Здравейте момичета,
мога ли и аз да получа тези упражнения? Предполагам, че са за ръцете и не са сложни за баща ми?
Благодаря предварително Simple Smile
  bouquet

# 133
Veselinap,благодаря за отговора ,но не разбрах каква е тази инжекция и последващото лекарство което са ти направили?! При мен хормоните (естроген и прогестерон) са отрицателни а HER2 е ++ и сега изчаквам допълнителния анализ.Да не би твоите хормони да са били положителни и затова да са ти правили тези инжекции?
За сцентиграфията ми казаха ,че трябва да се направи след химията.
Възможно ли е при чисти лимфни възли да се устоновят далечни метастази в костите?

# 134
БАЩА МИ Е ОПЕРИРАН ОТ РАК НА СТОМАХА 4 СТАДИЙ .НЕ МУ ПРЕПОРЪЧВАТ НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ. ПРИ ОПЕРАЦИЯТА БЯХА ПРЕМАХНАТИ :СТОМАХА, ДАЛАКА ,ЧАСТ ОТ ХРАНОПРОВОДА, ЦЯЛОТО БУЛО ,17 ЛИМФНИ ВЪЗЛИ ОТ КОИТО 16 БЯХА СЪС ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРНИ КЛЕТКИ. ТОЙ Е ЖИЗНЕН МОЖЕ БИ ЗАЩОТО НЕ СИ ЗНАЕ ДИАГНОЗАТА. ХРАНИ СЕ ДАЖЕ РАБОТИ В ДВОРА. МОЛЯ ЗА САВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ МОЖЕЛИ НЕЩО ДА ПОМОГНЕ АКО НЕ ГО ИЗЛЕКУВА ПОНЕ ДА МУ УДЪЛЖИ МАЛКО ЖИВОТА АКО ТОВА Е ЖИВОТ БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!!

Общи условия

Активация на акаунт