Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-12

• 58 936
  • 451
  •   1
Отговори
# 135
При мен хормоните (естроген и прогестерон) са отрицателни а HER2 е ++ и сега изчаквам допълнителния анализ.Да не би твоите хормони да са били положителни и затова да са ти правили тези инжекции?

Да, права си. Естрогена е положителен. Хер отрицателен. Инжекцията и лекарствата са за изкуствена менопауза...
Не, не бих казала. Така че споко.

# 136
  • София
Сиско, не е възможно в начален стадий, при чисти лимфни възли да даде далечни метастази.
Най-вероятно повторното изследване на ХЕРа ще е положителено.
Сцинтиграфията ще ти направят след химиотерапията. Сега по време на химиите ще ти следят сърцето, кръвната картина, черния дроб и маркерите.
Не си създавай повече провлеми, отколкото си имаш.
Щом си чела назад в темата, знаеш - писала съм и за вярата, и за позитивната енергия, и за убедеността в правилното лечение и благоприятния изход от него.
Никакво отчаяние и лоши мисли щото има един емотикон, искаш ли да ти го покажа   Wink
Дани ани, съжалявам за баща ти. Много е трудно да ти дам съвет.
Бих ти препоръчала метода на Шевченко, но е много гаден.
Ако успееш да го придумаш да пие лекарството, може и да има ефект.
По-добре не му казвайте за диагнозата. Не е необходимо да знае.

# 137
Добра вечер, момичета  bouquet
Борана и при мен доста дълго се събираше лимфна течност и ми правиха пункции. По-добре попитай лекаря, който ти прави пункциите какво мисли. Моят лекар каза, че е различно при всички. И досега /една година след операцията/ ми се струва че под мишницата на оперираната гърда ми е малко по-подуто, отвреме на време ме наболява и изтръпва, но не ми пречи. Както казва доктора - така ще е Joy Joy Joy
Сиско, и аз мисля като Хули. Аз и досега не съм правила сцинтиграфия /може би сега през юли ще направя/.
Дани ани, съжалявам, че не мога да ти бъда полезна с нещо. Hug
Бомбичка успех на тати с упражненията. Не мисля, че ще му представляват някаква трудност.
На всички ви изпращам мноооого целувки и пожелавам приятна и спокойна вечер!!!  love001

# 138
Хули ,благодаря за отговора ти!
И аз съм на 100% сигурна за добрия изход от положението,но сега написано от ръката на ГУРУТО ми се струва 1000% възможен добър изход!

# 139
  • София
Сиско, от емотикончето ли се уплаши  smile3532

# 140
  • София
Добра вечер милички!
Виждам че темата макар и нова е напреднала много! Имаме нови бойци на фронта! Stop Настроението е ведро, което много ме радва! Сисе нали сме си дали дума да няма сълзи! Аз също по време на лъчето бях отпаднала и ми се спеше, но това състояние е нормално и то е предизвикано от натрупването на кобалт в организма! Като ти се спи си поспивай, сега ти е паднало Laughing
Борана при мен също по-дълго време се събираше в раната течност, като хирурга ми обясни че това се получавало при по-големичките бюстове. Правиха ми няколко пъти пункция и всичко мина! Сега шест месеца след операцията все още ми е изтръпнала мишницата и гърдата, усещам че има и отток но доктора ми обясни че постепенно всичко ще отзвучи Peace
Сиско77 стадия на заболяването е закодиран в епикризата с букви и цифри, ако искаш изпиши ги  и ще ти ги поясним, ако всичко е в начален стадии не е възможно да има далечни метастази, както ти е написала и Хули. А колкото до изхода от ситуацията, той е само един - пълно излекуване Grinning Grinning Grinning

# 141
Marqi4, в епикризата ми пише следното:
КЛИНИЧНА ДИАГНОЗА:ЦА ГЛАНДУЛЕ МАМЕ СИНИСТРА
ОПЕРАЦИЯ:Квадрантектомия гландуле маме синистра.Дренаж.Лимфодисекцио аксиле синистра.гефрир-Лобуларен карцином на мл.жлеза.
pT1pN0pmo      G3
Стадий II Клинична група 2 МКБС50.4
Хистологична диагноза : 1356-1365/2009г.-1.Млечна жлеза-инванзивен лобуларен карцином.
2.П.мускул-б.о. 3.Л.възли/отпрепарирани7 броя/-във всички хр.лимфаденит.
Множественост:не  Синхронна:не  Преканцерози:не
Следват описания на това как и кога съм открила бучката
Общ статус:В норма за възрастта
Локален статус:Лява гърда-в горен външен квадрант се палпира TU формация с големина около 1см,твърдовата консистенция,неболезнена.Лява аксила-б.о.
Тумур/Т/: Цитологично-данни за карцином
Регионални лимфни възли/N/: несуспектни
Далечни метастази/М/:Ro gr бял дроб-б.о. УЗИ ч.дроб- б.о.
Параклинични изследвания в границите на нормата.
Тук описват как е протекла самата операция.Направена щателна хемостаза.
Препоръки: Насочва се към ОПЛ и ХТК за консултация,лечение и наблюдение.

Очаквам вашия коментар относно горенаписаното!
Благодаря предварително!  bouquet

# 142
Дами,  Hug Hug Hug!

Не пиша, че нещо не ми стига времето.  Joy
Чета, когато мога и то не всичко. Wink
Тръгнах на йога и съм много доволна.  newsm68

Сега нещо, което за мен представлява интерес и реших да споделя.

Знаете, че откакто Дани се роди, много чета за здравословното хранене и т.н. Наскоро ми попаднаха добри книжки, но доста подробни и в един момент объркващи. Търсех материали и за нас, хората минали през препятсвия Wink и както знаете, който търси - намира! Simple Smile

От Славейков си купих следната книжка:

Струва 8 лв. и според мен е фантастична! Кратко и ясно обяснява кое да, кое - не и пише защо. Обяснени са нещата, които нон-стоп коментираме тук за храните.

Иии, нали си имаме гуру - да му отдам заслуженото!  Hug Heart Eyes  bouquet 90% от нещата съм ги чувала и от Хули. С едно изключение, за нея съществено обаче  Joy Joy Joy Отрича се употребата на водка, т.е. на твърд алкохол, може червено винце, което аз мнооого обичам!  newsm44

П.П. бях взела и на Мермерски една поредица за храните за борба с рака, но казано на нашенски - пълен булшит, за това и не съм ви казала!!!  hahaha Защото имам и добра основа като инфо от преди това, от разните ми източници, та за щастие мога да отсея житото от плявата. Wink

Реших само да споделя, тъй като сега съм на вълна хранене. Wink

Целувам ви!!!   bouquet

# 143
  • София
Сиско77 имах предвид точно тези кодове pT1pN0pM0
T1- тумора е с големина до 2 см
N0- чисти лимфни възли
М0- няма далечни метастази
Първи и втори стадии се считат за начален стадии, т.е прогнозата е пълно излекуване, така че нямаш никакво основание за притеснения. Изчакай си изследването за хер2 и хормоните и си провеждай предписаното лечение и всичко ще е ок Laughing Laughing

# 144
sisko77 , няма място за притеснение, съвсем в начален стадий си, а това значи пълно излекуване Laughing  Hug
Кана, много хубава книга, ще я потърся.
Радвам се за теб  Hug

# 145
Момичета ,от вашите уста в Божиите уши!
понякога в ума ми се загнездва някоя и друга уплашена мисъл,но после успявам да я прогоня и всичко отново е наред!
А с приятели като вас не е трудно да изгониш уплахата и да вдигнеш глава! Благодаря ,че ви има! Гротескното е ,че сме в този форум ,не примерно в някой за качествената бира например,но нейсе...
И все пак за всички почитатели на пенливата напитка НАЗДРАВЕ!!!

# 146
Веднага отговарям:
НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ! !
Любимото ми питие по време на химиите - така си остана и досега!!!
Сиско горе главата. Няма място за притеснение. Спокойно си прави терапиите и не си мисли глупости. Или като си ги помислиш пиши тук - все ще се намери кой да те нарита  love001

# 147
Сладури!!!! Няма такива хора като вас!!!
Тия номера с картинките още не са ми ясни,но като ги схвана,ще ви показвам и аз!
За сега само писане!

# 148

Е ,открих Америка!!!
Добре,че щерката се прибра от училище ,та да ме открехне на далаверата с картинките!
вече мога да кажа НАЗДРАВЕ!!!

# 149
  • София
Здравейте, момичета!
Доста време ви бях изоставила, въпреки, че ви четях непрекъснато.
Сега обаче пак се включвам в тази тема, за жалост  Sad
В последните няколко години РАК-а навлезе в живота ми и не ме оставя. Първо майка почина ( рак на матката), после брат й се разболя (рак на простатата), след това самата аз имах проблеми (съмнения за ракови клетки - слава Богу, засега нямам нищо). А сега и баща ми.  Cry
В момента чакаме резултатите, но доктора ни подхвърли, че е почти сигурно, че има рак или на дебелото черво, или на стомаха. От два дни съм в шок.  Confused Не мога да спра да мисля, че ще стане най-лошото. Не искам да стане нещо и с баща ми. Ужасявам се от това. Моля ви, молете се с мен докато излязат резултатите Praynig

Общи условия

Активация на акаунт