Ще имам близнаци! Тема с продължение....12

• 23 762
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
Новообременнени приемате ли Simple Smile

Имам си момиченце и решихме с таткото, че искаме второто да е с малка разлика, но не изненадаха. Ще си имаме едно бонус. Simple Smile Дано всичко е наред ...

# 316
  • София
Относно кърменето- съм твърдо за, само дето ме притеснява това, което имам като опит със сина си. Кърмих го до 7мия месец, имах много кърма, но той сучеше по 30тина минути, след това заспиваше, а след 1 час се събуждаше и се почваше рев и мрънкане по 1-2 часа. понеже наддаваше по 1,5 кг. първите три месеца, след това по 900- 1000 гр., не съм имала повод да мисля, че е недохранен. Но се гушкахме, пеехме му, занимавахме го, возехме го с баща му с количката, дори и вътре, а той не и не, много беше неспокоен. Оттам се изнервих и аз, все смятах, че може би на последното кърмене не се е наял както трябва, че може би не му е достатъчно калорична кърмата и други такива мисли в този дух! Изобщо докато кърмех, се чувствах много мизерно, мислех си, че не правя достатъчно за детето си ooooh!. След 1та му годинка, детето се успокои и сега е много спокойно и добро момче!!!
Сега се изкушавам с помпа за кърма да изцеждам необходимото количество на бебките, като се родят, и да ги храня от шише, поне ще виждам какво количество изяждат и ще съм спокойна, ако плачат, дали е от глад или не!
Хубав ден на всички! Поне е хладно и ще се чувстваме по- добре!
  Славина от опит искам да те посъветвам нещо. Хамалогията с цеденето е огромна, много е трудно да ставаш винаги по-рано и да се мъчиш да изцедиш мляко за бебчетата и то достътъчно. Единствената полза е наистина че ще знаеш колко ядат, но обикновенно това е само пръвия месец. Оттам започват трудностите, с нямане на време за достатъчно често и като брой цедене, по-трудно поддържане на количеството кърма. Стерилизация, цедене, после хранене. Ако бебчетата са неспокойни те пак биха могли дори да знаеш че са хапнали достатъчно. По-голямото детенце доколкото разбирам е наддавало повече от добре, тоест причината не е била недостатъчното количество мляко. За да си спокойна бих ти препоръчала в такъв слуачй да си ги кърмиш от гърда, но просто да си вземеш кантарче, така пак ще знаеш колко изяждат и как наддават седмично например и ще си спокойна или ще може навреме да вземеш мерки с по-често кърмене или дохранване ако има нужно, но няма да си създадеш куп проблеми с трудностите при хранене с изцедена кърма. Споделям го просто от опит, в момента в отчетната ни темичка всички мами който започнаха да хранят с изцедена кърма вече съжаляват, защото нямат време за разходки, навън е много лесно да накърмиш, но не и да изцедиш и да дадеш млякото, а и количеството им кърма започва да намалява.

# 317
  • София
  Кристофер добре дошла  Simple Smile При нас разликата е доста по-голяма с каките, при вас ще е много забавно обзалагам се  Simple Smile

# 318
Славина,благодаря за отговора и да близнаците са двуяични,по стечение на обстоятелствата са 2 момчета,а и първото ми е момче!Разликата им горе-долу ще е 1г и 10-11 месеца! Peace
Кристофер,добре дошла и от мен,с теб сме почти в еднакво положение с децата!Колкото повече,толкова по-добре! Party

# 319
Добре дошла на Кристофер

# 320
Ето линк към обещаните по-нови снимки - преди 10тина дни на погачата - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=373251&pid=12831558

# 321
zaiobaio,много сте сладки с малките зайчета!

Славина,напълно подкрепям написаното от Айла.Лично аз не бих издържала и месец да цедя(браво на майките,които го правят!-за мен си е направо геройство да издържиш на тази досадна дейност).Изобщо не е нужно да знаем колко изсуква бебето...то си знае от колко има нужда.Задачата на мама е редовно да осигурява "достъп" до храната Grinning-винаги,когато бебео поиска,а не по график.Изобщо гледането на бебета с таблици и режими  нека го оставим за мъниците на адаптирано мляко,за които поначало са съставени те. Grinning

# 322
Аila, благодаря ти! Златна си! Със сина нямах Интернет и форума, сега се надявам с вашата подкрепа и съвети да се справя успешно с кърменето! А и знам, че за прибирането на матката, за възстановяване на майката също е много полезно да се кърми! На мен много ми допадаше и близостта, която се създава между мама и бебе, докато то суче и те гледа в очите!
Кристофер, добре дошла!Живи и здрави, ще си порастат заедно дечицата и ще са си много близки, защото ще споделят еднакви интереси, игри, в еднакви етапи на развитие ще бъдат.
Зайо, снимките са супер, а бебките- много са сладички, пу-пу! Ти изглеждаш прекрасно, явно бързо си се възстановила! В къща ли живеете? Много ми хареса така, сред зеленината! Ние сме в апартамент, макар и в кооперация, отсега си мисля как да приспособя терасата, за да спинкат, живот и здраве, моите госпожички на чист въздух, когат не успея да ги изведа навън.

# 323
Зайо,бебките са прекрасни! Hug newsm10  love001
На въпроса за изцеждането  noСинът ми беше на системи когато се роди,не ми го даваха дори да го докосна,първите 2-3 дни,после направо ми го набутаха в ръцете да го кърмя-нито аз знаех какво да правя,нито детето-беше изгубило инстинкт да суче,беше свикнал със шишето и от тогава се почна едно цедене!На сичкото от горе и едната ми гърда беше запушена-така изкарахме 2 месеца,но изцеждах до последно,накрая успявах само по една капка да изцедя,но я цедях!Знаех ,че е най-добре за детето,но сън не ми стигаше smile3507Ставах поне половин час преди да стане бебо та да изцедя нещо и накрая с тия капки ми писна!Сега пак смятам да кърмя,но пък каквото дойде! Peace

# 324
  • София
Зайо, чуденси са сатанли бебоците ти....да ти се живи и здрави.
Кърменето продължава, но за жалост улавям, че момокъ е много мързелив и го дохранвам понякога с АМ. Момата си цока добре за сега. Тя е наддала за 6 дни с 190 грама, а той с 140 грама.

# 325
Зайо байо страхотни са куклите.Санитам дано момъка да спре да е толкова мързелив но като гледам пак наддава добре.Пиши ако имаш време колко големи се родиха колко време ви държаха в болницата как се справяте понага ли ти някой или сама действаш с бебоците.

# 326
  • София
Зайо,бебките са прекрасни! Hug newsm10  love001
На въпроса за изцеждането  noСинът ми беше на системи когато се роди,не ми го даваха дори да го докосна,първите 2-3 дни,после направо ми го набутаха в ръцете да го кърмя-нито аз знаех какво да правя,нито детето-беше изгубило инстинкт да суче,беше свикнал със шишето и от тогава се почна едно цедене!На сичкото от горе и едната ми гърда беше запушена-така изкарахме 2 месеца,но изцеждах до последно,накрая успявах само по една капка да изцедя,но я цедях!Знаех ,че е най-добре за детето,но сън не ми стигаше smile3507Ставах поне половин час преди да стане бебо та да изцедя нещо и накрая с тия капки ми писна!Сега пак смятам да кърмя,но пък каквото дойде! Peace
   Браво за упоритостта с по-голямото детенце, два месеца кърмене с изцедена кърма изобщо не са малко  Hug.
   Искам от сега да ти споделя, че има начини и техники с които може да се опита и да се постигне успех бебче което е било разделено с мама да засуче. А и не винаги това е предпоставка бебетата да не засучат. На мен едната близначка засука от раз на третия ден, а другата се съгласи чак на следващия. Бих ти препоръчала при подобен проблем да се обадиш на консултантките по кърмене от МД или да се свържеш с мен и ние ще се опитаме да помогнем с каквото можем. Консултациите са по телефона, посещение вкъщи или в консултация в МД с доктор Анета Попиванова.
   Много е важно ако сте разделени с бебчетата да започнете да се изцеждате и да стимулирате гърдите колкото се може по-скоро Simple Smile

# 327
Много благодаря за комплиментите, момичета!
Славина, майка ми и баща ми живеят в къща в Княжево, на границата с Бояна, дето се вика почти в планината. Там правихме погачата. Всъщност, ние от около 2-3 седмици сме се преселили, а преди това всеки ден идвахме насам, за да са децата на чист въздух. Оставям ги да спят по цял ден на терасата, само в големите жеги ги прибирам навътре на хладно - в къщата си е около 22-23 градуса, даже и в жегата.
Айла, имам грижа от няколко дни, ама не бях сигурна. Дария много бавно наддава напоследък. За последните два дни само 10 г е качила. И всъщност, напоследък доста малко се храни. Буди се на три часа, но количеството не е голямо, според мен. Не знам колко изяжда от гърдата, но после от добавката поема само около 30тина грама, на фона на 60-70 г преди... Всъщност проблемът е, че продължава много да се изморява на гърдата. Сложа ли я на гърда - на 15тата минута вече спи и отказва да поема повече каквото и да било. Докато с биберона не е така. Направих няколко експеримента - не я слагах на гърда, а я храних с изцедена кърма и АМ и определено не заспиваше така непробудно, а и си похапна добре. Щом обаче я върнах на гърдата, кофти сценарият започна отново... Иначе не отказва хранене от гърда. Какво да правя се чудя?  newsm78

# 328
  • София
Зайо байо страхотни са куклите.Санитам дано момъка да спре да е толкова мързелив но като гледам пак наддава добре.Пиши ако имаш време колко големи се родиха колко време ви държаха в болницата как се справяте понага ли ти някой или сама действаш с бебоците.
Момчето се роди 2380, а момичето 1830 грама, бяхме в болницата 11 дни, главно заради малкото тегло на момичето, но като стана 2100 веднага ни изписаха. В момента майка ми помага поне още месец, а после се връща на работа и ще го мислим.
Зайо, ние с  теб значи сме почти съседи и аз съм в Княжево, но към в Горна баня. Само вчера ги изведохме за около половин час, но и на мен ми се ще вече да прекарват повече време навън. Доколкото си спомням не е хубаво да се извеждат обаче докато вали навън. А и количка не сме купили още.

# 329
Докато вали не е проблем да се извеждат бебетата на вън естествено ако имат дъждобран на количката,не се извеждат ако духа вятър.

Общи условия

Активация на акаунт