Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 772
  • 798
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И защо се впряга снаха ти?Няма нищо лошо да имаш близнаци.
Това не знам към мен ли е или към Даме, но моето мнение за впрягането е в кръга на шегата, снаха ми е изключително спокойна и позитивно настроена. Да, чудесно е да има близнаци, цялото семейство сме много щастливи и аз лично направо нямам търпение вече да се раждат.  Laughing

# 121
Момичетаа и нашите близнаци се родиха Simple Smile
Сега какво следва, какви пари трябва да получа..първо еднократната помощ ли?

# 122
  Може да получиш еднократната помощ при раждане-1200 лв,помощта за отглеждане на близнаци,която се прие тази година-2400 лв,както и детски надбавки, ако дохода ти отговаря.Можеш да си пуснеш всички молби наведнъж.Отиди в социално подпомагане и там ще ти обяснят,поне би трябвало Wink.И най  важното-  Честита радост!!!!Да са ти живи и здрави и много послушни!!!  bouquet

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 10:09 от soffii

# 123
До всички майки на близнаци, които през периода 01.01.2009-31.03.2009 г са навършили две годинки:
Имаме право на паричната помощ от по 300 лв на дете!
Това ми отговориха писмено от МТСП - Агенция за социално подпомагане!
Честито Simple Smile

# 124
Браво десинчо! Вие май сте единствените, които сте на далавера от цялата история  Mr. Green

# 125
desin4o едно голямо БЛАГОДАРЯ за информацията!Два пъти ми отговориха от социалните,че нямам право на помощи,а днес изведнъж се оказа,че имаме право и ми дадоха молба.

# 126
  • София
desin4o ако ти е удобно , моля те копирай или препиши точно съдържанието и другите атрибути , като дата и адресат на писмото , за да бъде използвано и от другите мами , че във всяка губерния  Laughing Laughing Laughing се прилагат различни тълкувания , просто да се позоваваме на твоето писмо, за да не се губи време. Това е прецедент и е вън от правилника и закона , т.е. тълкувание от АСП, което е прецедент и е хубаво да го има във писмен вид като оригинал или копие на оригинала за да се ползва от всички  Peace
Предварително благодаря  Hug Hug Hug

# 127
Който иска копие от писмото нека ми прати адрес на ел. поща и ще ви го пратя Peace
Днес ще ходя до социалните и дано не се правят на интересни Simple Smile

# 128
  • София
Мислех , че си единствената и оттам възникна молбата ми, но се оказа че е разширено тълкувание на АСП + отпуснати средства от мин. Орешарски и от миналата седмица се прилага за цялата страна  Peace Peace Peace
Още в събота са приемали молби на навършили 2год. близнаци през периода 01.01.2009 - 31.03.2009г.

# 129
Здравейте, моите са родени на 25.01.2008г. Пуснах молба, отбелязах между 1-2г, но сега ми казват , че може да взема само за 1 месец , защото към 1 януари нямат 1г..Някой може ли да ми каже къде с точност да проверя. И това кой го решава? Парите от социалните ли ще се изплащат? Ако зависи от тях сигурно ще ми платят само за един месец.

# 130
Здравейте, моите са родени на 25.01.2008г. Пуснах молба, отбелязах между 1-2г, но сега ми казват , че може да взема само за 1 месец , защото към 1 януари нямат 1г..Някой може ли да ми каже къде с точност да проверя. И това кой го решава? Парите от социалните ли ще се изплащат? Ако зависи от тях сигурно ще ми платят само за един месец.

Здравей Катрин ,според мен ще получиш по 300лв за всяко от децата.Няма логика деца родени през 2007г ,да могат да получат по 300лв ,а ти да получиш 100лв, не знам кой ти го е казал ,но в твоята молба както разбирам си отбелязала графата 1-2г.Ако разсъждавам правилно би трябвало соц.служители още при приемането на документите да те накарат да си поправиш молбата като отбележиш графата до 1г. Аз мисля ,че помощите ще бъдат изплатени на всички.Тяхната цел е постигната на майки като теб да не им бъде дадена помощ от 2400лв, както беше първоначалният текст на закона. Мисля ,че си спестиха достатъчно разходи ,като приеха поправката на закона. Според тях тук може да се приложи поговорката "И вълкът сит и агнето цяло" .Друг е въпроса кой колко се чувства удовлетворен от сега раздаващата се помощ.  Simple Smile

# 131
Katrin33335 , моите са родени на 30.01.2008 г. и като си подавах молбата ми казаха, че ще взема 2 х 300 лв.
Днес във вестника пише, че ще започнат да изплащат парите на подалите през май месец документи  Grinning

# 132

И на мен така ми казаха като си подадох молбата, нищо, че отбелязаха между 1-2 год. Моите момчета са родени на 12.01.2008 г. И аз искам да проверя какви точно са критериите.

# 133
Katrin33335 , моите са родени на 30.01.2008 г. и като си подавах молбата ми казаха, че ще взема 2 х 300 лв.
Днес във вестника пише, че ще започнат да изплащат парите на подалите през май месец документи  Grinning

около 15ти юни ли да ги чакаме??  Thinking

има ли някой,който вече ги е получил?

# 134
Ronilaz  - зависи от това кога сте подали документи ,колко бързо ще ти ги обработят и от начина по който ще си получиш парите.

Аз подадох на 16,05 ,ако си спомням правилно (първата събота ,която се отработваше ,след празниците) и ми казаха около 10,06 да си проверя картата ,че трябва да са ми ги превели. На една друга мама от същото социално поделение и казаха към 20,06 ,но тя ще иди да си ги вземе от пощата и затова предполагаме ,че по банков път са по ускорени нещата.

На теб не ти ли казаха ,като подаваше документите ,кога ще си получиш парите.

Общи условия

Активация на акаунт