Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 804
  • 798
  •   1
Отговори
# 135
Ronilaz  - зависи от това кога сте подали документи ,колко бързо ще ти ги обработят и от начина по който ще си получиш парите.

Аз подадох на 16,05 ,ако си спомням правилно (първата събота ,която се отработваше ,след празниците) и ми казаха около 10,06 да си проверя картата ,че трябва да са ми ги превели. На една друга мама от същото социално поделение и казаха към 20,06 ,но тя ще иди да си ги вземе от пощата и затова предполагаме ,че по банков път са по ускорени нещата.

На теб не ти ли казаха ,като подаваше документите ,кога ще си получиш парите.

аз ги подадох около 18ти май, но не ми казаха кога да ги чакам (по банков път)....

дано да е скоро  Peace

# 136
здравей hidden,
обадих се в Министерството на социалните да ги питам за моя случай, те ми казаха, че ще взема2 x 300, нищо, че са родени на 25.01.2008г. Ако искаш им звънни и виж твоя случай.

# 137
Аз подадох на 25.05. и необяснимо защо ми казаха да побързам до края на месеца Thinking. Казаха парите да ги чакам по картата след 16.06.
А какви глупости ми ги говори социалната служителка няма смисъл да споменавам, сигурно сте ги чували. Първо докато обясня за какво съм, не за детски, не за еднократни, то беше чудене, мислене. Измъкна един формуляр и многозначително ми обясни, че нещата още не са обмислени още и имало много неясноти. Че като не съм взимала детски, нямало да ми отпуснат тази помощ, щото тя  била за неосигурени.
Като я оборих, започна да ми обяснява, че не за тази помощ ми говорила.
Все едно за близнаци се дават пет, шест вида помощи ooooh!
Другата й колежка пък обясняваше на майка /явно на близнаци/, как с детските се получавала "солидна" сума. Че за 105 лв ли завидяха тия хора, бе?

# 138
  • София
Вера, казали са ти да побързаш, защото има една дата - не знам коя е точно, може би 25-ти - след която подадените документи остават не за следващия, а за по-следващия месец...

# 139
Верче ,не им обръщай внимание на социалните ,вече се убедих ,че на места работят много малоумни хора. При мен се случи точно обратното ,жената даже ме попита защо не съм подала молба за детските ,че имаме право ,че са увеличени тази година помощите и че може да ни бъдат дори и минимално ,но все пак подкрепа за нашето семейство.С усмивка и обясних ,че ние според законодателите сме богати хора ,защото имаме късмета и мен и съпругът ми да ни осигуряват на реалните ни заплати.За първи път видях човек ,който наистина съжаляваше ,че не можем да се възползваме от детските. И двете жени бяха много мили и запознати със ситуацията. Тук искам да отбележа ,че и в нашите социални не всички са толкова компетентни ,защото за еднократната помощ при раждане имахме големи проблеми докато ни приемат документите ,хем това е помощ ,която се изплаща от години.Надявам се много скоро всички да си получим парите. Аз ще пиша веднага щом си ги видя внесени по сметката.  Wink

# 140
на мен ми се обадих от Соц.служба, че днес били 'пуснали' помощите ми за близнаци (2400)
и аз попитах къде да чакам, да ги 'хвана'
ами превода щялда постъпи в сметката ми след 25ти....егати полета ще извършат тези пари
обадиха ми се да дойда да получа : заповед за тези пари
ами на мен не ми е нужна заповедта им, само парите са ок
тъпи процедури.....

# 141
  • Някъде там...
Аз подадох документите на 29 май, казаха ми да чакам парите след 20 юни (по банков път).  Rolling Eyes Попаднах на много любезна служителка, всъщност бях отишла да си подам документи за еднократната помощ за раждане и да попитам за тази за близнаци, но тя като чу, че са близнаци и сама ми предложи формуляр и за нея.  Grinning

# 142
Здравейте!На мен ми казаха,че парите са заложени и ще ги преведат със детските!Силно се надявам да е така!

# 143
Здравейте мамчета,скоро не бях писала,но не ми остава време.Днес на мен ми се обадиха от Социалните да отида да си взема  актовете на децата.Бяха много любезни и ми казаха че след 20 юни парите ще ми бъдат преведени заедно с детските по банков път.На гърба на актовете е записана сумата от по 300 лева. Peace

# 144
Здравейте мамчета,скоро не бях писала,но не ми остава време.Днес на мен ми се обадиха от Социалните да отида да си взема  актовете на децата.Бяха много любезни и ми казаха че след 20 юни парите ще ми бъдат преведени заедно с детските по банков път.На гърба на актовете е записана сумата от по 300 лева. Peace
Shocked, че те оригиналите ли ти бяха задържали?
Аз оставих само копие.

# 145
За оригиналите ми се обадиха втори път да ги занеса,първо с молбата която подадох ми поискаха само копия на актовете.Оригиналите стояха при тях около две седмици.Попитах защо не ми взеха още когато подадох молбата,а отговора им беше че не знаели че трябва да оставят и оригиналите.Може да не взимат навсяякъде оригиналните актове - в тази тъпа държава всеки си прави каквото иска #2gunfire

# 146
Е, то ни е майките с близнаци сме с многоооо свободно време. Защо да не ни разкарат още веднъж?

# 147
niakoi proveriaval li e dali ima prevedeni pari

# 148
Оригиналите на актовете само показах за справка, при подаване на молбата. Нито са ми ги задържали, нито са писали нещо по тях.
И на мен ми казаха, че парите ще бъдат преведени до края на месеца.

# 149
Дерзайте момичета - ПАРИ ИМА !!!  Joy Joy Joy Joy Joy Grinning Grinning Grinning Laughing Laughing Laughing

Снощи изпратих мъжът ми до банкомата ,за да провери дали има нещо и ООООО ЧУДОООООО!!!
Излиза ,че няма значение колко дни имате от месеца , те ти го броят като цял.Ние сме родени на 18,12,08 и ни преведоха пълната сума от 2400лв.

Оригиналите на актовете не им трябват ,на мен ми искаха само копията . Оригиналите са ми ги задържали единствено за еднократната помощ при раждане.

Чувството да си с пълни джобове е прекрасно , пожелавам на всички по скоро да си получите парите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт