Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 923
  • 798
  •   1
Отговори
# 450
Миналия септември напуснах последната си месторабота.
Моята счетоводителка иска да ме запише, че работя, за да вземам това, което е минималното - 240 лв. Преди това пак тя ми беше казала, че ако не работя (и не съм работила 12 мес. назад) ще вземам минималната.
Абе много ми стана сложно общо взето  newsm78  #Crazy

# 451
  • Sofia
Ако не си работила, не си самоосигуряващ се и не си била на борсата преди раждането не съм сигурна, че ще получаваш изобщо нещо (освен ако не си студент държавна поръчка). Защото това всъщност не са пари за гледане на дете, а обезщетение че не ходиш на работа. А като и без това не работиш какво да ти обезщетяват? Но най-добре за всеки случай питай в НОИ, имат специален тел за въпроси относно майчинството, на централата ще ти го кажат.

# 452
Благодаря ти Savina_33  Hug  Peace

# 453
  • София
addy_1, най-общо ще ти нахвърлям:
За да получаваш майчинство 2 години, трябва до момента на раждането да имаш 12 месеца трудов стаж. Тези месеци може да са от различни фирми, разпокъсано и т.н. но трябва да ги събираш.
Другото е, че към момента на излизане в болничен 45 дни преди раждане, трябва да се водиш на трудов договор някъде.
Ако изпълняваш тези две условия, в твоя случай, ще получаваш майчинство 2 години по 240 лв. на месец, защото като ти искат дохода 12 месеца назад, а ти нямаш такъв, ти дават автоматично майчинство колкото е Минималната работна заплата за страната.
Ако не отговаряш на тези условия, ще получаваш майчинство от Социални грижи - една година по 100 лв. на месец.
Т.е. ако сега в момента не се водиш никъде на договор, не е късно да реагираш, да те назначат някъде и да получаваш поне по 240 лв. на месец за две години.

# 454
  • София
Момичета, имате ли идея дали помощта от 2х300лв. за близнаци, навършили 1г. е още в сила? Питам, защото от Социалните са казали на брат ми, че такова нещо не са чували изобщо.  Rolling Eyes

# 455
Момичета, имате ли идея дали помощта от 2х300лв. за близнаци, навършили 1г. е още в сила? Питам, защото от Социалните са казали на брат ми, че такова нещо не са чували изобщо.  Rolling Eyes
То това не беше ли за завареното положение?
Т.е близнаците, които до април 2009 навършваха годината?

# 456
  • София
Мда. Сега се разрових и явно е точно така - компенсация заради завареното положение. Здраве да е.  Hug

# 457
  • Стара Загора
здравейте на всички. Бременна съм 16 седмица с близнаци. Имам един въпрос, ако някой знае , моля да ми отговори. Разбрах, че има еднократна помощ за майки-студентки, редовно обучение. Сумата е 2880 лв. Някой знае ли дали това е валидно още, има ли я тази помощ. Терминът ми е края на ноември. Искам да знам дали да запиша някаква магистратура редовно обучение, понеже следващия месец завършвам и ноември няма да се водя вече студентка. И дали помощта за близнаци е повече. Благодаря предварително.

# 458
  • София
Има я още тази помощ  Simple Smile Ако запишеш магистратура ще вземеш и двете помощи Simple Smile Помощта за близнаци е 2400
Само не знам при близнаци дали не се получава 2х2880 newsm78

# 459
  • София
Не, веднъж по 2880 е.  Peace

# 460
  • София
Мда, права си Peace

# 461
Майчинството наистина ли е едно, защото спорих с една госпожа, която твърдеше,че нейна приятелка взима за близнаци майчинство и половина. Ами аз като чакам тризнаци с едно ли ще се размине държавичката ни.

# 462
  • София
понпонче, наистина е едно Cry  #Cussing out
Но помощта ти за раждане ще е 3х600 и отделно помощта за тризнаци 3х1200. Детските за тризнаци не знам колко са.
Лека бременност, живи и здрави да сте! Hug

# 463
понпонче, наистина е едно Cry  #Cussing out
Но помощта ти за раждане ще е 3х600 и отделно помощта за тризнаци 3х1200. Детските за тризнаци не знам колко са.
Лека бременност, живи и здрави да сте! Hug
Би трябвало да са 3*52,5 Thinking

# 464
  • Sofia
Майчинството е едно и като време и като пари, ако ще и 5 деца наведнъж да родиш. И мен това ужасно много ме вбесява, но това е положението. Като родиш две отделни деца ползваш 4 год майчинство и съответно толкова пари. А като ги родиш наведнъж даржавата си спестява едното майчинство и пак получава два данъкоплатеца. Много тъпо.  #Cussing out Даже съм питала в социалното министерство защо е така - отговориха ми, че това не били пари за отглеждане на децата, а обезщетение че не ходиш на работа. И понеже са на една възраст и с едно и две или три деца еднакво време не ходиш на работа, за това било еднакво.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт