Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 825
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за отговорите,mozzi и ninkata80.

# 646
здравейте,да попитам нещо и аз - задължително ли е майката да подаде документите в соц.служба и в общината ,или може и таткото ?

# 647
  • София
Ами мисля че може и таткото,но все пак попитайте в съответната социална служба,защото зависи на какви служителки ще попаднете,като отношение.

# 648
  • софия
здравейте,да попитам нещо и аз - задължително ли е майката да подаде документите в соц.служба и в общината ,или може и таткото ?

При нас таткото свърши всичко-и актовете взе, и документите в социалната служба подаде, но навсякъде носеше моята лична карта Peace

# 649
  • София
Мили мами, и аз да питам нещо че се обърках.....
За детските - прилагам бележка от личната, че 1то ми дете има всички ваксини.. а близнаците са ми 2ро и 3то и са на няма и месец.....
..та, за близнаците трябва ли бележка от някъде (от родилното или от личната) , че до момента имат необходимите ваксинации...????
 newsm78

# 650
Мили мами, и аз да питам нещо че се обърках.....
За детските - прилагам бележка от личната, че 1то ми дете има всички ваксини.. а близнаците са ми 2ро и 3то и са на няма и месец.....
..та, за близнаците трябва ли бележка от някъде (от родилното или от личната) , че до момента имат необходимите ваксинации...????
 newsm78

Да, трябва. Взимаш бележка от личната лекарка. Докато са в болницата на близнаците им правят задължителни ваксини, а също така тази бележка показва че си здравно осигурен/въпреки че няма логика защото децата до 18 год. са безплатно при лекарите/. Но бележка ти трябва, и ще я вземеш от личната лекарка. А ако умаш ученик трябва и бележка от училището.

# 651
Мами да ви се похваля че вчера ми изплатиха помощите от държавата.Но явно без познат нищо не можеш да си вземеш Simple Smile

# 652
Здравейте от една бъдеща майка на близнаци Simple Smile искам да ви запозная с моя случай и да попитам за майчинството и болничните как се изплащат и на каква стойност са . Имам дете на година и 7 месеца ходи на ясла и сега аз се водя на работа но съм в болнични заради бременността с близнаците чакаме ги да се родят през април Simple Smile и сега взимам половин майчинство и 120 лв. и болничен питала съм в НОЙ дали съм в правото да получавам така парите те ми обясниха че няма никакъв проблем в това. Но не това ми е въпроса интересувам се за 2 и 3 дете т.е. за близнаците колко е еднократната помощ и след като ми изтече болничния който е 45 дни за раждането след това колко пари ще ми превеждат до навършване на годинка на близнаците и след годинката какво ще ми превеждат едно майчинство или майчинство и половина. Следващото питане ми е за детски колко дават 105лв. за трите деца или 120 лв. само за близнаците и отделно 35лв. за първото дете.т.е. 155лв.
Много ще съм благодарна да ме осветлите по тази тема , не заради друго но когато отида в социалните да не ми кажат че няма да получа такава еднократна помощ и т.н.. Пак искам да благодаря на тези който ми отговорят Simple Smile  Simple Smile лек ден от мен   bouquet

# 653
  • Пловдив
Но не това ми е въпроса интересувам се за 2 и 3 дете т.е. за близнаците колко е еднократната помощ-2*600  и 2*1200 и след като ми изтече болничния който е 45 дни за раждането след това колко пари ще ми превеждат до навършване на годинка на близнаците ако не си се връщала на работа преди болничния-240 лв и след годинката какво ще ми превеждат едно майчинство или майчинство и половина 240 лв . Следващото питане ми е за детски колко дават 105лв. за трите деца или 120 лв. само за близнаците и отделно 35лв. за първото дете.т.е. 155лв. -105 за близнаците+35 за първото ти дете

# 654
Но не това ми е въпроса интересувам се за 2 и 3 дете т.е. за близнаците ...............

еднократна помощ за 2 и 3 2*600 и по 2*1200-това е помощ само за близнаци.Отделно от това е майчинството, което само едно, не зависи от броя на децата. Детските за 2*51лв за близнаците +35 лв. за другото дете.

# 655
Здравейте момичета, имам питане-ако близнаците са ти първо и второ дете полага ли ти се помощта 2*600лв или само тази 2*1200лв?

# 656
  • Пловдив
Здравейте момичета, имам питане-ако близнаците са ти първо и второ дете полага ли ти се помощта 2*600лв или само тази 2*1200лв?

и двете ти се полагат

тъй като са близнаци се изплаща по-голямата еднократна помощ и за двамата т.е по 600 лв

# 657
Момичета,искам да попитам  дали за близнаци третата година неплатена отпуска,може майката да ползва цялата отпуска или само 6 месеца независимо от броя на децата.Аз не съм я ползвала и знам че мога да го направя до 8години на децата.

# 658
  • Пловдив
Момичета,искам да попитам  дали за близнаци третата година неплатена отпуска,може майката да ползва цялата отпуска или само 6 месеца независимо от броя на децата.Аз не съм я ползвала и знам че мога да го направя до 8години на децата.

за съжаление неплатение за близнаци е 6 м общо,ако имате брак
а не 6 м за всяко дете

ако нямате брак и не живеете в едно домакинств,имаш 12 неплатен
неплатения може да го ползваш до 8 г на детето и работодателят не може да ти откаже

# 659
  • София
Elfita, можеш ли да посочиш къде в закона го пише това за 6-те месеца

Общи условия

Активация на акаунт