Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 769
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
Узи и аз скоро си мислих същото ,но не спирам да вярвам ,че все още могат да се случват чудеса.  Laughing

# 106
Здравейте. на мен ми казах йъм 10.06 да отида да си взема заповедта колко ще ми платят, но и те не знаели, защото нямали информация. Да не говорим че 2 мои познати с близнаци в други соц. подразделения на града си пуснаха молбите, а в това подразделение където съм аз все още не знаеха как точно ще се извършват плащанията и имаха само една молба за образец.

# 107
аз  разбрах,че все още нямат инсталирана програма за обработване на данните.така че ......

# 108
За програма не знам дали имат,но до 20 число на юни на мен ми казаха,че ще са ми преведени парите.

# 109
Момичета, темата за помощите , за които говорите за еднократната помощ ли става въпрос или за нещо ново, което съм пропуснала. Аз съм запозната само с първоначалните 2х600лв и това новото за годинката, мисля че беше 2400 лв. Ако съм в грешка, моля обяснете ми за какво трябва да се информирам и каква молба трябва да подам!

# 110
Момичета, темата за помощите , за които говорите за еднократната помощ ли става въпрос или за нещо ново, което съм пропуснала. Аз съм запозната само с първоначалните 2х600лв и това новото за годинката, мисля че беше 2400 лв. Ако съм в грешка, моля обяснете ми за какво трябва да се информирам и каква молба трябва да подам!

bo_83 - Първо честито за малките ,пожелавам ти да са ти живи и здрави и много да те радват,пожелавам им едно прекрасно и безгрижно детство.
А сега за парите - тези помощи за които говорим в момента във форума са помощите ,които ще се дават на семействата с близнаци до навършване на една годинка ,но парите ще се вземат едникратно ,а не всеки месец по 100лв,както беше прието първоначално. Сума от 2400лв ще видят тези семейства ,чийто деца са родени след 01,01,2009г. ,за останалите деца ,ще се издължават суми пропорционални на месеците ,които остават на децата до навършване на една годинка ,за децата в периода м/у 01,01,2009-31,03,2009 които са били на възраст м/у 1 и 2г. семействата ще получат по 300лв на дете.
Видях ,че и ти си от Пловдив ,вече се запознах с една мама на близнаци и сега си пием кафето заедно ,голяма атракция сме, две колички с по две бебета Laughing ,някой ден може да се съберем и повече от две.
Ако имаш още въпроси питай.

# 111
Момичета, знаете ли кой изплаща еднократната помощ при раждане. В петък ходих в общината да подам документите за детските и за тези прословути 2400лв. Докато попълвах тези за детските, служителката ми извади справка от НОИ за обещетенията от болничните, които да сметна към доходите си. За месец май в справката от НОИ пишеше, че са ми превели 1300лв  Rolling Eyes  Shocked Попитах служителката дали това са 1200лв които изплащат при раждане, тя каза " О, не тези са ви от НОИ, сигурно е някакво изравняване, за това са толкова много".  Та сега не знам дали са ми превели еднократната помощ при раждане или е от болничните, които съм предала  Rolling Eyes. Въпреки, че досега никога не са ми превеждали толкова пари, обикновено 500-600лв.

# 112
  • София
Eднократната помощ при раждане се изплаща от Социалните.
Ето на този телефон 9261010 може да се обадиш в НОИ и да попиташ какво са ти превели досега по месеци, на мен не са ми отказвали справка  Peace

# 113
Хора, моля кажете полага ли ни се нещо като на 12.01.2009 г децата са направили две годинки?

# 114
Благодаря за информацията, gloriana! За тези помощи знам, но доколкото съм запозната се изплащат еднократно при навършване на една годинка-необходимо ли е още от сега да се подава молба и какаво трябва да изглежда тя, както и къде се подава?! Що се отнася до срещата за кафе, ще ми е приятно да се видим и да обменим информация за гледането на децата, а за атракцията, ами то и без това сме като подвижен цирк-всички ни се радват и гледат-няма измъкване. Как ли ще гледат три близнашки колички хихихихи. До скоро писане, макар,че наистина не ми остава много време за компютъра, което мисля,че се отнася най-вероятно и за другите близнашки мами!

# 115
  • София
Бо, заповядай, самоцитирам се от преди две страници, и двата вида помощи се изплащат след раждането, това за годинката го промениха, молбите-декларации се вземат от социалните

Това са два вида помощи
- помощ при раждане - дава се на всяко едно родено дете в Бг. Сумите са:
За първо дете - 250лв.
За второ дете - 600лв.
За трето дете - 200лв.
За четвърто - 150 лв.

Подава се молба-декларация в Социалните по местоживеене, към нея се прилагат:
- оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
- копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;
- удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
- лична карта (за справка).
Ако единият от близнаците е второ дете и двамата близнака получават по 600 лв, общо 1200 лв.

- помощ при раждане на близнаци   За родените от 1 януари 2009 г по 1200 лв на близнак или общо 2400 лв
Това са помощите, за които подаваме документи в момента. Подават се пак в Социалните по местоживеене. Попълва се молба-декларация. Към нея се прилагат
- актовете за раждане на децата и оригиналите за справка
- личните карти на родителите за справка

Всички родени през 2009 ще получат общо 3600 лв. помощи  Laughing

# 116
Tanini, благодаря за инфото, извинявам се, но наистина не съм се поразровила назад, а незнаех че са променили закона за вторите помощи. Още утре ще отида да разуча въпросът и дано в нашият клон за Социялни помощи да са запознати с новите разпоредби. Благодаря Ви момичета за информацията!

# 117
Здравейте, снаха ми очаква близнаци и много се е впрегнала по този повод.  Laughing
Искам да попитам, има ли значение доходът за получаване на тази помощ от 2400лв за близнаци?

# 118
  • София
Запис и аз да следя, брат ми чака близнаци.  Grinning
Dame, доколкото схващам - дохода не влияе.
П.П. Снаха ми така се е впрегнала, че чака близнаци, че от два месеца не е ходила на консултация.  Laughing

# 119
И защо се впряга снаха ти?Няма нищо лошо да имаш близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт