Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 906
  • 798
  •   1
Отговори
# 495
imam triznaci i iskam da mi kajete na kakvi pomoshti imam pravo.blagodarq vi

# 496
  • София
imam triznaci i iskam da mi kajete na kakvi pomoshti imam pravo.blagodarq vi

Здравей!

Имаш право на 3x1200 лв. и 3x600 лв.

Заповядай,ако желаеш в тази тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511772.0

# 497
  • Шумен
Майчета да ви питам, нямам спомен миналата година колко декларации попълвах за детските много съм разсеяна  Embarassed Свекърва ми донесе една (има позната в социалните та от нея я е взела), за всяко дете ли се полълва или една за двете общо?

# 498
Майчета да ви питам, нямам спомен миналата година колко декларации попълвах за детските много съм разсеяна  Embarassed Свекърва ми донесе една (има позната в социалните та от нея я е взела), за всяко дете ли се полълва или една за двете общо?
Една за двете,има графа в която изреждаш имената и ЕГН-тата на децата.

# 499
  • Шумен
Благодаря, за бързия отговор yoana77   bouquet
Аз видях че се попълва за всички деца, но не знаех дали е една за двете Simple Smile

# 500
искам да попитам след като не съм омъжена какви точно са условията за получаване на детски?
и още нещо.....след като ми бъде изплатен и последния болничен този,който е от педиатара какво се прави,попълва ли се нещо?

мерси предварително  Hug

# 501
  • Шумен
ekaterina visokaliyska, мога да ти отговоря само по втория поставен от теб въпрос. С нашия татко брак нямаме и за детските не знам. След последния болничен лист аз попълвах декларация за майчинството при счетоводителката на работодателя ми, искаха ми и копия от актовете за раждане. След което си изчаках чакането 2 месеца до заветното майчинство  Blush

# 502
  • София
ekaterina, щом нямате брак трябва да представиш служебна бележка само за твоите доходи 12 месеца назад (ако имате брак трябва и на двамата родители), плюс бележка от общината, отдел ГРАО, за семейно положение  Peace

# 503
  • Пловдив
след като ми бъде изплатен и последния болничен този,който е от педиатара какво се прави,попълва ли се нещо?
:

Преди да изтече третият болничен се попълват следните документи

- Молба за отпуск в свободен текст до работодателя;
- Декларация 2 по образец – изтегли тук: http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

- копие на акта за раждане на детето;

Ето примерен текст на молбата, която се подава до работодателя:

До Управителя
На .................................................

МОЛБА

От ........................................................., ЕГН ............................................. на длъжност ................................................... в ............................................................

На основание чл.163, ал.1 от Кодекса на труда, чл.45,ал.1,т.2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските и приложените молба-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни и акт за раждане на ...................................................................

Моля

Да ми бъде разрешено да ползвам отпуск за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни за детето : ..............................................................., считано от .............................

Гр. Пловдив
Дата: ......................

Служител: ............................
/ .............................../

# 504
много,много Ви благодаря   bouquet

а дали ще ми изплатят за тези месеци,които са минали,децата се родиха май?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 16:03 от ekaterina visokaliyska

# 505
много,много Ви благодаря   bouquet

а дали ще ми изплатят за тези месеци,които са минали,децата се родиха май?
Назад детски не се изплащат,подавай ги колкото си може по-бързо за да не губиш повече  Peace

# 506
yoana77 благодаря
жалко,но това е положението като никой не си върши работата  Sad
добре,че са форумите за да разбере човек какво трябва да прави  Peace

# 507
  • София
Да попитам до колко време ви изплатиха помоща за близнаци?

# 508
  • Шумен
Аз през септември подадох документите в края на октомври с първите детски ми ги изплатиха социалните.

# 509
  • София
Аз подадох документите към края на юли но все още нямам нищо!

Общи условия

Активация на акаунт