Майчинство и детски за близнаци - 6

• 64 859
  • 798
  •   1
Отговори
# 585
  • София
vilkoni, детските ги изплащат края на ноември за октомври /примерно/, вървят с месец назад.  Peace

На теб ти пожелавам много сила и кураж... Hug Hug

# 586
Момичета, никой ли не знае дали ще връщам тези 2х1200лв когато починат.Казвам когато защото са много зле и май не им остава много.Аз си взех заповедите с които ми отпускат всичко - 2х600; 2х1200 и 105лв детски.Но все пак мисля че ще си проличи може пък и да не ми ги изплатят изобщо.Все пак превода ще е чак към края на ноември.Не ме разбирайте погрешно не ми е за парите а за това да не си играеме на 'на си ти куклите дай си ми парцалите'.

# 587
  • София
vilkoni, питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530914.450 - там има компетентни.

# 588
  • Пловдив
vilkoni  ,със сигурност няма да ги връщаш.към момента на отпускане те са живи и помощта ти е отпусната правомерно
моля се за тях Praynig

# 589
Здравейте и аз имам няколко въпроса.
Подадох си декларациите за еднократната и за отглеждане на близнаци (  в моят случай тризнаци Simple Smile ) Социалните ще ме информират ли дали всичко е наред и ще има превод или да си чакам и следя дебитната карта.
 А за детските няма да мога да взимам ако имаме доход по голям от 350 лв на член от семейството така ли? И как може да взимат брутният доход  #2gunfire

# 590
  • София
понпонче, честито, да сте живи и здрави!

Социалните би трябвало да ти кажат след еди-колко-си време да отидеш да си получиш заповедите за отпускането на всички помощи. Не е задължително да ходиш обаче, можеш и да си следиш картата - ако си ги подала този месец ги плащат в края на следващия. По принцип ако има нещо звънят по телефона, на мен са ми се обаждали във връзка с детските.  Peace

За детските - да, трябва да имате доход, по-нисък от 350 лв. на човек, 12 месеца назад. Гледа се брутото. Във вашия случай 5х350=1750 лв. месечно, или общо  21 000лв. за последните 12 месеца. Ако не достигате този доход - имате право на детски.  Peace
Можеш и сама да си ги сметнеш - от ноември 2009 до октомври 2010 включително какъв ви е брутния доход.
Ако сте под 21 000лв., си искайте служебни бележки с включен месец октомври 2010 и до края на ноември можете да си ги подадете.  Peace

То на практика можеш и до края на този месец да си ги подадеш /ако имате право на детски/ стига да успееш за два дни, до 29.10. /последният работен ден на октомври/ да събереш бележките от работодателя и от личния лекар, че са поставени ваксини. В този случай ще гледаш дохода от октомври 2009 до септември 2010г. включително.

# 591
Ника Благодаря ти много.
Значи за детските не се вписваме, но това не е никак честно, защото не взимат това което получаваме, а това на което ни осигуряват. Когато отидем да си плащаме данъците ще им кажем да си вземат парите над нетната заплата, а не от тези, които наистина получаваме. #2gunfire
Ами това е нашата държава, иска да се раждат деца, но какво прави за тях. Или като повечето трябва да се осигуряваме на минималната заплата .

# 592
на нас ни казаха че  еднократната помощ за  отглеждане на близнаци може да се изплати в рамките на 3 години. newsm78
някой знае ли нещо подобно?

# 593
  • Пловдив
на нас ни казаха че  еднократната помощ за  отглеждане на близнаци може да се изплати в рамките на 3 години. newsm78
някой знае ли нещо подобно?

можеш да подадеш док до 3 г от раждането,да
а не че като подадаеш документи ще ти я изплатят в рамките на 3 г

# 594
И аз така знам,но онзи служител там така ми каза. #2gunfireЩе видим следващия път като отидем да подадем документите #Cussing out

# 595
Аз подадох документи на 14.09. и все още нямам пари, а и не са ме търсили за нищо. Мислите ли,, че трябва да се обаждам някъде за проверка?  newsm78

# 596
  • Пловдив
Аз подадох документи на 14.09. и все още нямам пари, а и не са ме търсили за нищо. Мислите ли,, че трябва да се обаждам някъде за проверка?  newsm78

детските за октомри ги превеждат края на ноември

# 597
  • София
И аз така знам,но онзи служител там така ми каза. #2gunfireЩе видим следващия път като отидем да подадем документите #Cussing out
Да, еднократната помощ за раждане на дете /за близнаци 2х600 ако единият близнак е второ дете в семейството/ може да се потърси в рамките на 3 години от раждането. Това важи за всички деца - първо, второ, трето и т.н.  Peace
Близнашката помощ /2х1200/ трябва да се потърси до 6 месеца от раждането.

# 598
Аз си подадох документите на 05.08 и най-накрая след много перипети на 02.11 си получих паричките. 2*1200 и 2*200. Но не мисля че трябва човек да седи и да чака. Благодарение на това че все питах успях да си взема всичко което държавата отпуска. Преди месец когато ходих да ги питам какво става с 2*1200 ми казаха че не съм подала такива документи, след 10 минутно ровене в папките се намериха документите. Лелките казаха че не ГИ БИЛИ ВИДЕЛИ! Хайде де!!!Моля ви. Така че звънете и питайте без притеснения, все пак това им е работата. Peace

# 599
Elfita, мила, да те питам сега като почина единия дали ще ми изплатят тези 2х1200лв.Аз имам заповеди, но парите  трябва дадойдат в края на месеца.За тези 2х600 казаха че няма проблеми, детските от ноември ще се променят предполагам на 35лв като за едно дете, но и те незнаеха /социалните/ дали ще си получа тези 2400лв и казаха, че ще ми се обадят да ми кажат.Та да питам да знам какво е положението.

Да, еднократната помощ за раждане на дете /за близнаци 2х600 ако единият близнак е второ дете в семейството/ може да се потърси в рамките на 3 години от раждането. Това важи за всички деца - първо, второ, трето и т.н.  Peace
Близнашката помощ /2х1200/ трябва да се потърси до 6 месеца от раждането.

Peace и аз така знам

Общи условия

Активация на акаунт