Детските лагери с "Център за творческо обучение"

• 6 636
  • 27
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
************************ рекламна публикация ************************

Уважаеми родители,

Представяме ви дейността и програмите на „Център за творческо обучение”.

Центърът е партньор на: Български червен кръст, SPACE CAMP – Измир и група опитни експерти от сферата на образованието.

„Опознай света около теб, научи повече за себе си”

•   Центърът сам разработва програмите си.

•   Основна част от занятията са с практическа насоченост и илюстрират природни или социални явления, като отговора на „Защо става така?” не се дава на готово, а напротив, децата са мотивирани сами да го открият!

•   Програмата е разделена на модули: себеизразяване, природни науки, социално образование, работа в екип, спорт и логика.

•   Всеки модул включва отделни занятия, като всяко занятие е разработено от специалист в областта. ЦТО сътрудничи тясно с млади учени от БАН, педагози, специалисти в областта на спорта и оздравителните гимнастики.

Какво представлява програмата на центъра?

•   Занятия през целия ден, развиващи познанията и интересите на учениците.

•   Редуване на научни опити и експерименти, логически задачи, спорт и себеизразяване – всичко чрез съпреживяване.

•   Логична последователност и цели по време на програмата

•   Динамични и млади ръководители

•   Среда изцяло съобразена за деца.

Ръководителите от центъра са млади и жизнени, те са с участниците през цялото време и работят по програмата. 
Ръководителите отчитат резултатите след всяко занятие и изготвят форма за обратна връзка към родителя.

В периода 01 юни 2009 г. – 15 август 2009 г. Центърът има няколко отворени програми:

5- дневна програма в Лозен – „ИЗСЛЕДВАМ, НАБЛЮДАВАМ, ПРЕЖИВЯВАМ
График на програмата и цялата информация можете да видите на: http://cct.bg/index.php?m=6

7-дневна програма в к.к. Албена - Програмата предлага на децата незабравимо лятно приключение, укрепване и провокира техния творчески потенциал!
График и свободни места на: http://cct.bg/index.php?m=6

10-дневна програма в Лозен – тип лятно училище – без нощувки.
Занятията са целодневни, от 8:00 до 17:00 часа, като включват:
- специално разработени занятия по природни науки с опити;
- работа в екип и себеизразяване;
- умения за презентация и формиране на теза;
- забавни игри, ориентирани към неагресивно поведение;
- използване на мултимедийни уроци и интерактивна бяла дъска.

График и свободни места на: http://cct.bg/index.php?m=6

Ако детето ви е между 9 и 15 години, има познания по английски език и интереси във високите технологии – разгледайте възможността за участие в SPACE CAMP – TURKEY – незабравимо място с единствена по рода си програма. Група организирана от ЦТО ще участва в международната лятна програма на SPACE CAMP в периода 11-19 юли 2009 г.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 11:01 от BG-Mamma™

# 1
Заинтригувахте ме. Дъщеря ми е 9 годишна и мисля, че повече ще и допадне 10 дневната програма без преспиване. Прачетох, че цената включва транспорт. От къде се взимат децата и в колко часа? Струва ми се, че за нас ранния час (ако в 8 вече се предвижда да са на място) може би ще е проблем.

# 2
Здравейте аз съм на 14 години и искам да отида на море с приятелка за 10 дена вашият център предлага ли такива екстри

# 3
Много хубаво звучи всичко:) Мисля догодина поне едното да експедирам на море.

# 4
Заинтригувахте ме. Дъщеря ми е 9 годишна и мисля, че повече ще и допадне 10 дневната програма без преспиване. Прачетох, че цената включва транспорт. От къде се взимат децата и в колко часа? Струва ми се, че за нас ранния час (ако в 8 вече се предвижда да са на място) може би ще е проблем.

Здравейте! Тръгването е планирано за 8:30 от кино Изток /срещу хотел Плиска/. Пристигането в базата е в 09:00 часа.
Групата тръгва обратно в 16:00 часа и пристига пред х-л Плиска в 16:30 часа.
Ако дъщеря ви е на 9 години, със сигурност това ще е една от най-интересните програми за нея.
Разбира се, винаги има възможност сами да организирате идването на детето. Микробуса пътува по следния маршрут: Орлов мост - х-л Плиска - окръжна болница - Лозен.

Поздрави, Александър.

# 5
Много хубаво звучи всичко:) Мисля догодина поне едното да експедирам на море.

Добре дошли сте всяка година!
Центъра е дългосрочен проект, който непрекъснато се развива. Всяка година обновяваме програмите си на 100%, като запазваме старите. Това се прави, за да може едно дете да участва всяка година, и всяка година да надгражда наученото. За това "надграждане" работи и целия екип на ЦТО.

Поздрави и до скоро!

# 6
Здравейте аз съм на 14 години и искам да отида на море с приятелка за 10 дена вашият център предлага ли такива екстри

Привет! Да, предлагаме такива "екстри" Simple Smile . Можеш да се включиш с приятелката си в програмата в Албена, тя е с продължителност седем дни. Ако и тя е на твоята възраст най-добре е да изберете втората група : 05.Юли до 11.Юли 2009г. При желание от ваша страна ще изпратим бланки за резервация.

Поздрави и успех!
Александър.

# 7
Графика на 10-дневната програма на ЦТО вече е сложена и на сайта: http://cct.bg/index.php?m=6
Ето линк към самия график: http://cct.bg/images/programs/33_F_2sedmici_bez_noshtuvka.pdf

# 8
Здравейте отново!
Можете да видите част от поне според нас "много добър" образователен софтуер.

Игрите са разработени от Сирма Медия и работят вече в нас 250 училища /около 10% от всички/
ето линкове: http://cct.bg/index.php?pm=63
Заглавията са работни, но съдържанието е по-важно Simple Smile
Игрите се разпространяват и на stand-alone дискове в големите книжарници.
Александър.

# 9
Учудвам се на слабия интерес, защото (може и да бъркам) няма други подобни инициативи за тези пари. Е, освен зелените училища, но май не може да има място за сравнение.

До колкото си спомням миналата година една позната си беше пращала детето, бяха много доволни - и тя, и детето.

А и парите никак не са много, за сравнение летните програми на Британика са за двойно повече пари.

# 10
Здравейте,

Със сигурност не може да се сравняват програмите на "Център за творческо обучение" със зелени училища. При нас децата са ангажирани от сутрин до вечер и няма свободно движещи се електрони и децата не тичат безцелно по цял ден! При нас децата усвояват материала по метода "учене чрез правене"!

Хубав ден!

# 11
  • welcome to the Jungle
Може ли да публикувате снимки на заниманията?
Интересът ми е сериозен, имам няколко племенничета, дето са в подходящата възраст и ще скучаят лятото.
Ще разкажете ли повече как протичат заниманията, какво точно правите, какъв е персонала?

# 12
Може ли да публикувате снимки на заниманията?
Интересът ми е сериозен, имам няколко племенничета, дето са в подходящата възраст и ще скучаят лятото.
Ще разкажете ли повече как протичат заниманията, какво точно правите, какъв е персонала?

Ще започна от персонала на центъра - нашите ментори(при нас така наричаме ръководителите защото освен учители те са и приятели с децата) са преминали обучение в Космическия център в Турция, които води занятия от НАСА и работят успешно по метода "учене чрез правене". В екипа сме млади и амбициозни хора.

Занятията при вас провеждат на групи. Всяка група е от 12 човека (от опит това е най-добрия брой деца за работа, за да може да се работи в спокойна среда и всеки да разбере материала). Теорията по време на упражненията е много малко, за да не загубим интереса в децата. Всяко едно занятие е обърнато към практиката и децата усвояват материала посредством опитите и изводите, които правят. Мога да дам един пример:
Когато имаме занятие по Химия и правим кристализация на химичните елементи - всяко едно дете гледа под микроскоп самата кристализация от началото до края. Вижда самото протичане на процесите и т.н.
Всички наши занятия по науки се водят от лектори от БАН!!!

Снимки може да разгледате на този линк:
http://www.cct.bg/index.php?pm=8

При други въпроси съм на ваше разположение! 

# 13
Здравейте! Ние сме от В. Търново. Автобусът за Албена през нашия град ли ще мине? Бих искала, евентуално, да изпратя синовете си на този лагер. Те са на 8 и 10г. Струва ми се, че ще им бъде интересно, но първо трябва да говоря с тях.

# 14
Здравейте! Ние сме от В. Търново. Автобусът за Албена през нашия град ли ще мине? Бих искала, евентуално, да изпратя синовете си на този лагер. Те са на 8 и 10г. Струва ми се, че ще им бъде интересно, но първо трябва да говоря с тях.

Автобуса ще мине през В.Търново и при желание ще може да се качите от там. Ако имате въпроси сме на ваше разположение.

Общи условия

Активация на акаунт