Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 578
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Джъст, съвсем те разбирам. Аз работех на Хладилника 6 години. А сега е още по-голям ад, че допостроиха всяко свободно сантиметърче.

Моето детенце е свикнало явно с жегата, защото откакто се е родила седим в БГ по цяло лято. Но гледаме да не сме в града.

Пращам ви малко слънчице,че разбрах че си нямате  Hug

# 241
  • Overijse, Belgie
Момичета! Съседката през улицата донесе подарък на Борис. Тази жена само веднъж съм я виждала. На възраст е и май са пенсионери с мъжа й. С него се запознахме още като се нанесохме, но сме само на "Добър ден". Миналата седмица тя ме видя на улицата и поиска да види Борис, като се извини,че няма подарък. Днес донесе  Shocked Какво се прави в такива случаи, трябва ли да им върна жеста, какви са им нравите тук? Направо шах и мат. То тук от познати и колеги такива тоалети събрахме и то от хора, които не са ни кой знае колко близки...

# 242
Аз бих я почерпила неЩо ,например ,като занеса неЩо за двамта(нали са мъж и жена) ,я сладки ,я кекс , не е нужно да се впускаш в огромни трапези ,неЩо символично ,,може кутия бонбони ,каквото ти дойде на акъла ,за здравето на детето , за да си върнеш жеста .Ние тук такива комшии нямаме  Laughing.Поздравления за комшйиката   bouquet

Ние за раждането бяхме поръчали едни куклички с дражета и раздавахме ,ама никой не се сети да подари неЩо за бебето ,а толкова народ се изсипа(само ахкаха и ихкаха) ,че чак ми ставаше лошо ,като видех някой  Laughing .

И ние сме болни ,аман  Whistling ooooh! Tired

# 243
Джъст, дават се от тези бонбонки с името на детето... поднася се и питие. Но не и пост фактум. Аз не бих носила нищо. И хич не се притеснявай, когато се роди Виктор в пощата ни беше оставен подарък от някой си непознат за нас, лигавниче. Имаше само адрес, а на този адрес ние не познаваме никого  Shocked

Той се роди в сряда, а събота на визитата в болницата дойдоха  21 човека  на  хапка пивка и седяха цял следобяд...  Shocked Трябваше да ги моля да излизат за да кърмя или за промивка... И те си изчакаха отвън и пак си се върнаха, все едно не е болница, а бар...

# 244
Just и ние бяхме с дражетата, които са традиционни тук. Обаче аз си ги направих сама. В едни малки стъклени бурканчета с метална капачка. Ама ако не сте правили и бутилка вино ще свърши работа Peace
  Даже доста ни останаха, и ние нямахме много желаещи за подаръци Mr. Green Аз лично ги харесвам. Всички които сме получавали до сега съм ги наредила на видно място. Crazy
 Странно е , че и ние сме получавали подаръци предимно от приятели и познати.  Като, че ли и до сега повечето непознати и приятели се радват  на Лаура отколкото "семейството" на мъжа ми Laughing

# 245
  • Overijse, Belgie
Оооо, ама от тези бонбончета отдавна няма вкъщи. Все пак са минали 2 месеца и половина Simple Smile (лелееее, кога се изтъркулиха  ooooh!)

Иначе при нас в болницата не дойдоха много хора и то след като предварително се обадиха да попитат дали е удобно.

# 246
Макс Азария и Urbanwoman, има ли ги във вашите магазини ?

Тук в Брюксел мисля, че не съм виждала такива  Confused

Блонди, миличка, какво закъсахте вие. Много болести, ама пак е малкия дявол. И ти нещо депресирано звучиш?

Депресирано не знам, но меланхолично - да.  Grinning Меланхолията е моето състояние. Все си тъжа, плача, страдам, мисля, усамотявам...  Blush
Днес бяхме в болницата при трети доктор за пустите сливици. Негър, метър и 20 висок, усмихнат, лъчезарен спокоен... Каза, че е безкрайно учуден как неговият колега е препоръчал да се изчака. Каза, че сливиците са в ужасно състояние - огромни, подути, целите пропити в гной. Каза, преди ние да му обясним, че вероятно детето не яде, не спи спокойно, хърка, има кошмари, уморен е... Както си е. Каза, че трябва да се махнат възможно най-бързо.
Е, пак се завъртяха далавери - успа ни с някаква история, че тази болница влизала в профилактика и затова ще оперира в друга (до Базиликата някъде, няма значение), прати ни за кръвна картина долу без дата за операцията, без тест за анестезиолог. Там се запънаха, отказаха кръв да вземат, качиха се при него, успа ги и тях с обяснения, взеха кръв (дебела игла, рев....) и казаха, че ще постъпим вечерта и тогава ще го види анестезиолога, а сутринта ще е операцията. Обаче това им е казал на тях, не знам за нас какво ще е . Обеща докторът да се обади тази вечер (вече няма да е) или утре сутринта и да каже кога и как. Ако не е намерил операционна ще трябва да търсим други доктори и болници... как да не се депресирам, Бони...  Tired
Освен това, коментирах си с една приятелка тук как съм живяла преди, как сега и как не мога да се пренастроя  Confused

http://img179.imageshack.us/img179/9052/93529847yl3.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/4783/99773579ib9.jpg
http://img118.imageshack.us/img118/9586/47421157xc7.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/3416/62834479bp5.jpg

# 247
  • Overijse, Belgie
Лелееее, Блонди!!! Ама ти си била в новините Simple Smile

# 248
Овен това, коментирах си с една приятелка тук как съм живяла преди, как сега и как не мога да се пренастроя  Confused
Блонди, чела съм тези материали при глиганките. Но тогава си била "мома". Сега си омъжена с детенце и не може живота да ти е същия. Е, вярно е, че ако си в БГ ще живееш различно, но е ужасно за теб да живееш в разрез с характера ти. Мен ако питаш, ама това си е чисто мое разбиране, на теб ти трябва някаква дейност извън вкъщи и обсега на домашните. Малко като че ли си обсебена от семейството.Как няма да си в меланхолия като не можеш да се разходиш сама, защото мъжа ти не може да живее половин ден без теб. Помисли малко за себе си. Имаш нужда. Дано не съм прекалила. Казвам пак че това е мое виждане за нещата  Flowers Bouquet

За Криско направо не знам какво да кажа. Милото детенце. Не го оперирайте при някой незнаен доктор дето си орежда операцийте по телефона. Странно ми е това. И защо ще го взимат за през ноща да се стресира допълнително. Ох, не ти е лесно. Отиди при Д-р Леви. Добър е. Една приятелка я пратих, оперира сина и и вече забрави за това. Успех  Hug

# 249
И аз в КлЮкарника съм попадала , но мислех че са клЮки... Не ми беше удобно да питам  Embarassed
Блонди, вярно съвсем различно си живяла, но пък във вестника пише че в момента си щастливо омъжена в Белгия  Hug Няма връщане назад... гледай напред и намери нещото което те прави щастлива...  Hug
А на първо време , дано болестите на Криско отшумят или намерите правилното лечение...  Hug

# 250
Здравейте и от мен в това приятно,дъждовно и мъгливо време Simple Smile
  Чета Блонди  и все едно аз съм го писала това преди няколко години.  Моето момченце като стана на 3 и се започна с ангините. Първо ми казаха,че има трета сливица - оперирахме я.  изобщо не се подобри и като стана почти на 6 направи 7 ангини една след друга и тогава вече оперираха всичките. Аз бях на прага на истерията,няма по-тежко от това детето ти да страда.  Повечето доктори в Бг не се съгласяват да оперират веднага,казват,че трябвало да прави повече от 3 ангини на година и тогава евентуално,а освен това трябва и да е здраво детенцето поне две седмици.Аз не можех да го опазя здрав,толкова беше отслабнал от тези антибиотици. 
  След операцията,вече две години,изобщо не е боледувал и все се питам дали не е било по-добре да настоявам да го оперират като е бил по-малък.   Тук докторите имат по различни виждания от нашенските и може и да е за добро.
    Блонди след това ще видиш ,че всичко ще се оправи Peace

# 251
  • Overijse, Belgie
Аз мисля, че вече съм писала, че нямам сливици - третата я махнаха като бях на 3 години, а другите 2 - като бях на 5. Майка ми е разказвала, че съм се задушавала и не съм можела да дишам. Веднага се почуваства разликата - спрях да боледувам толкова често.

# 252
Мерси, момичета  Hug Бони, права си, така е  Confused

Отиди при Д-р Леви. Добър е. Една приятелка я пратих, оперира сина и и вече забрави за това. Успех  Hug

Къде е, в коя болница? УНГ ли е? Ще ми дадеш ли координати?  Blush Нашият не се е обадил изобщо засега  Tired

# 253
  • Overijse, Belgie
Аз забравих да ви кажа - Борис вчера много се разсополиви и вечерта (към 11 часа) беше с 37,4. Секретите го давеха, пречиха му да суче нормално и много се нервеше. Температуропонижаващо не ъм му давала, защото педиатърът ми каза да давам при температура над 38 градуса в дупето, т.е. над 37,5. През деня му промивах носа през 2-3- часа с физиологичен разтвор и започнах да му давам хомеопатично за хремата (Марти от 10-месечен го лекуваме само с хомеопатия, с изключение на пневмонията, когато ме достраша и предпочетох да слушам и да се доверя на лекарите в болницата). През нощта спа при нас и температурата му беше под 37 градуса. Тази сутрин се събуди без никакво хриптене на носа и никакви секрети! Е, как да не се доверявам на хомеопатията!
Тази сутрин мислих да ходим в болницата на преглед, но се разубедих като го виждам, че няма нищо общо със състоянието си вчера и честно казано всеки път като ходим в болницата се притеснявам да не лепне нещо оттам. Дано не бъркам и да не тичаме към спешното по никое време.  Praynig

# 254
Блонди, до този момент не знаех, че си била фолк певица, и то известна Crazy направо паднах като ти видях снимките Laughing е това обяснява много неща. Сега разбирам защо ти е трябвало толкова време, за да свикнеш с живота тук Hug все пак преди си имала много активен социален живот, а сега прекарваш повечето си време вкъщи, а и детенцето ти е болничко. Нрмално е да се депресираш покрай всички тия проблеми, но като приключи одисеята със сливиците малкият ще спре да боледува! Поне аз спрях като ми извадиха моите! И аз мисля, че ти трябват повече занимания извън дома. Възможно ли е например да работиш нещо леко на половин работен ден някъде навън, колкото да се разсейваш и да срещаш нови хора Wink Аз работих в офис през цялата ми бременност със София на половин работен ден и много се разнообразих, сега мога да си остана вкъщи още 2 години поне Laughing а ако имаше кой да ми гледа децата бих записала курсове по чужд език, бих се върнала на училище, бих изкарала някой шивашки или кулинарен курс Embarassed абе изобщо пълна съм с нереализуеми идеи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт