Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 592
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Блонди ,аз просто  се оптах да ти дам  съвет(ниЩо ,че не си търсила) не съм си и мислила да ти развивам лекция ти отиде доста далече(закони ,цивилизация и тн ) ,пак както винаги ,задруж топката  Peace.
Просто по начина по който го написа (и тая емотиконка )останах с убеждението  , а и впредвид ,че не обичате араби ,негри и тн и аз не обичам много работи ,ама никой не ме пита .Та мисълта (съвета ми) беше да не говоиш на детето ,както пишеш тука разбира се ,заЩото децата попиват и вече се обясних по-долу ,няма да репетирам  Simple Smile .Учителките са сложени за това там да гледат децата и да трябва да предотвратяват такива сблъсаци ,ако не заЩо са вземали такава позиция ?Това все пак е дестка градина , а не кланница ,че да не могат да се оправят с 20  деца при това ...
И незнам заЩо постоянно повтаряш ,че като сте  чужденци и не сте създали проблеми на никого ,трябва ли да се създават проблеми на някого и ние сме чужденци и си живеем  тихо и спокойно ,в това няма ниЩо хипер необичайно и трудно ...

Цитат
И не, не съм му казала, че е защото е арабче (турче), честно, макар да не ти се вярва
в по долния ти пост точно с това впачатление останах и затова си позволих да ти дам съвет  Peace .

Джъст снимка в някое фото  и им казваш за фона би трябвало да имат

# 151
...

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 19:52 от Блонди

# 152
1. Блонди ,аз просто  се оптах да ти дам  съвет(ниЩо ,че не си търсила) не съм си и мислила да ти развивам лекция ти отиде доста далече(закони ,цивилизация и тн ) ,пак както винаги ,задруж топката  Peace.

2. и аз не обичам много работи ,ама никой не ме пита .Та мисълта (съвета ми) беше да не говоиш на детето ,както пишеш тука разбира се ,заЩото децата попиват и вече се обясних по-долу ,няма да репетирам  Simple Smile

3. Учителките са сложени за това там да гледат децата и да трябва да предотвратяват такива сблъсаци ,ако не заЩо са вземали такава позиция ?Това все пак е дестка градина , а не кланница ,че да не могат да се оправят с 20  деца при това ...

4. И незнам заЩо постоянно повтаряш ,че като сте  чужденци и не сте създали проблеми на никого ,трябва ли да се създават проблеми на някого и ние сме чужденци и си живеем  тихо и спокойно ,в това няма ниЩо хипер необичайно и трудно ...

1. Уау, аз пак, както винаги, искам законите и редът да се спазват. Жалко за мен  Rolling Eyes

2. Не, не обичам араби и негри. Не обичам и българи и цигани. Не обичам и поляци. И амриканци. И германци.... Всъщност аз май никого не обичам  Thinking  Grinning
Шакира, не можеш ли веднъж завинаги да разбереш, че аз просто не обичам хора, човешки същества, които не спазват и не следват социалните норми, закони, правила, ред, възпитание!
И не, не говоря на детето си колко са черни и грешни арабчетата или други. Не, не го правя!!!
Уча го да е възпитан, да не ме рита, да не ме плюе, да казва мерси и да знае, че други деца не се блъскат или удрят. Това е  Blush

3. Не става въпрос някоя учителка да търчи след всяко дете, разбира се. Имам предвид, че е добре детето да е наясно, че не бива да тормози други деца.

4. Повтарям го постоянно... хм, възможно е, не знам. Ок, ще гледам да се огранича в споделянето си, видяло се е  Rolling Eyes  Много хора са чужденци тук, мнооого в нашата тема са се оплаквали като и те са били чужденци (веднага се сещам за двама, но никой за тях нищо не реагира и с право, разбира се), но е факт, че когато АЗ кажа нещо всичко става мазало....Защо трябва да е така... Tired

# 153

Пък и някакво арабче (или турче) Мурад  Twisted Evil го тормози в градината, щипел го лицето, блъскал го и го удрял, та днес се оплаках на учителката.  Rolling Eyes

Ето прочети се ,ти сама подчертаваш расата на съответното дете ,какво обЩо има с блъскането и Щипането  ,как би го разтълкувала ти например ? newsm78

А за реда и дисциплината ,трябва да я има във всяка една страна и законите трябва да се спазват в това няма две мения по въпроса и аз държа на това  Peace

Цитат
АЗ кажа нещо всичко става мазало....Защо трябва да е така...
Това не е вярно ,не си прафи филми моля те  Simple Smile .Ема човек да не ти каже ниЩо веднага се обиждаш ,засягаш  Hug

А и деца на 3-4-5 години са си деца ,в у-Ще са едни в къЩи са съвсем други .Не може едно дете на тази въздраст да се изкарва виновно за деанията си ,нали ?Затова показваме, казваме ,повтаряме 1 ,2 ,милиони пъти ,докато се набие в главиците им .А кои са злобни  ,невъзпитани и тн ,ами някой път напук правят на родителите си ,не може по 3-4 годишни деца да си вадиш заключение за родителите какви са и колко им е възпитанието ,виж ако ги познаваш това е друг въпрос  Peace

# 154
Момичета стига се драпахте , за съжаление третата в конфликта винаги бях аз .Това е от безделие / т.е вманиачаване по детето / , аз бях същата , сега като работя , изобщо не се дразня от подобни неща.Такива розови очила съм си сложила , че приятелките ми се подиграват как вече никой не ме дразнел / както беше преди /
чакайте да ви разкажа един смешен абсурд
Ние сме всякакви видове националности колеги , но френските гости по цял свят в нашата фирма се обслужват само от французи , това си е закон.И тук пратиха 2 колежки - французойки ама пълни олигофренки , едната на 40 год а другата на 52 и двете работят за първи път , не че нещо , но тази работа е за по-млади и гъвкави хора , и тази 52 годишната на издържа и си замина и остави след себе си страшна каша - една седмица не мога да и оправя бакиите , не само аз но и белгийските колеги , и във Франция се нададе страшен вой че не можело французите да се обслужват от други националности , камо ли от българи , и сега пращат по спешност пак нов представител който никога не е работил и е алжирец  Crazy
Много ми е интересно какво биха приели по-добре френските гости - българин който може да работи , познава страната и говори езика или арабин ?Аз го намирам за повече от смешно , но французите са странни и ужасно горди шовинисти  Crazy
Много се гордеят с националния си отбор по футбол , дето няма един бял  ooooh!

# 155
Жеже, да, сигурно е така  Hug
Шакира, не знам, може и да подскачам без нужда  Tired  Hug

Жеже, много пъти съм те питала нещо, много пъти съм ти пускала тук емотикони с прегръдки. Факт е, че откакто си в Бг ми отговаряш на каквото и да било. И аз супер се радвам за теб.  Hug
Но и за мен ли е това е начина?  Thinking Искам да успея да се чувствам спокойна и другаде... Не знам...
Вие, останалите, как успявате? Как живеет спокойно далече от родителите си, сестри и братя, племенници? Не е всичко заради пълния хладилник, знам, не и заради нищо материално. Но - заради децата ни, да. А преди тях?
Ох, нещо ми е криво и никакво, не ми обръщайте внимание. Ако съм обидила някого без да искам - съжалявам  Embarassed Heart Eyes

# 156
Ох, нещо ми е криво и никакво, не ми обръщайте внимание. Ако съм обидила някого без да искам - съжалявам  Embarassed Heart Eyes

Насъбрало ти се е покрай здравните проблеми на Криско  Hug Hug и аз съжалявам ,че в такъв  момент оЩе повече ти развалих  настроението  Embarassed Hug.

Цитат
Вие, останалите, как успявате? Как живеет спокойно далече от родителите си, сестри и братя, племенници? Не е всичко заради пълния хладилник, знам, не и заради нищо материално. Но - заради децата ни, да. А преди тях?

Ами аз да ти кажа само първата година не се чувствах добре ,докато свикна и след това даже ми беше терсене като се прибирах ,ако трябва да сравнявам в Белгия ми е по -добре

Между другото където сме ходели на ваканция винаги са ни посреЩали белгйиски представители на фирмата ,а не местни ,незнам дали е закон newsm78 ,ама така беше .Може би така пътниците (летуваЩите)се чувстват в сигурност и за най-малкия проблем могат да сигнализират на момента без да се притесняват  и знаят ,че  е техен човек демек ,поне така си го обяснявам аз .

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 22:41 от Shakira26

# 157
Момичета, благодаря ви много за отговорите!  bouquet

Утре ще отидем до Икеа да видим какво ще си харесаме.

IddeA, мъжът ми е тук вече, аз си заминавам за БГ след няколко дни и ще дойда отново с детето вероятно в края на лятото, но още не съм решила. Казаха ми, че Август месец в Белгия е много дъждовен...но предполагам, че зависи.
Малко съм стресирана от промяната, която ни предстои, но е нормално, нали. Засега в квартала, където си намерихме жилище, Woluwe St. Lambert, много ми харесва, на останалото ще свикнем. Успех на вас Simple Smile

Надявам се, че нямате нищо против, ако отвреме навреме се появявам в темите ви Simple Smile

# 158
  • Overijse, Belgie
Блонди, ключът от палатката е да си заета, по възможност извън къщи...Въпреки, че съм по майчинство, неможе още да ми "втръсне", защото знам, че е за много кратко и душичката ми е свита от самото раждане Sad А като си стоях вкъщи с МАрти така се бях изнервила, толкова докачлива бях станала, че направо не се траеше, че и към него не проявявах търпение. Много му се дразних, че не спи през нощта, като че ли той нарочно реве. Сега Бориската яде през 2 часа през нощта и не ме дразни. Уплътнява ми добре времето през деня и докато се обърна, станало време да взема Марти от градината и така се изтъркулиха вече 2 месеца  Rolling Eyes

Аз вече се чувствам много добре, болестта си отминава. Как сте останалите болни?

Whitie, може да отидете до Woluwe Shopping Center, за да видиш как са цените на детските дрешки в C&A  или H&M. Бърза адаптация ви желая Simple Smile
За Икеа - може да разгледаш сайта - там има всичко, което го има и в магазина. Поне за цените ще се ориентирате.

# 159
Шакира , посрещали са ви белгийски представители защото много трудно се намира чужденец който да говори и двата езика , затова.Но при французите е друго , те са си шовинисти.Има толкова кадърни българи които говорят супер правилен френски и работят като пчелички , а те ни пращат тук с извинение френските си боклуци.Странна работа.
Блонди не разбрах какво искаше да кажеш , малко объркано си го написала

Жеже, много пъти съм те питала нещо, много пъти съм ти пускала тук емотикони с прегръдки. Факт е, че откакто си в Бг ми отговаряш на каквото и да било. И аз супер се радвам за теб.  Hug

честно да ви кажа , дано Господ не ни принуди да се върнем в Белгия - мразя я , не искам да чувам дори за нея , нищо ама нищо не ми липсва.Нищо не може да се сравни с това което изпитвам тук в Бг.А колкото до пълния хладилник - тук взех заплата повече отколкото мъжа ми вземаше в Белгия , така че ............а той не беше на минималната нали се сещате.
Какво ме накара да взема решението да дойдем тук - това че никой не ми дава гаранция какво ще стане с детето ми в Белгия , дали пък нямаше да стане някой педофил или сериен убиец например.Както аз съм отгледана в Бг , изучила съм се и съм станала човек , така може да стане и с моето дете.Достигнах до извода , че човек трябва да прави това което го прави щастлив , независимо къде ,с кой и с колко пари.Не ме прави щастлива да карам кола за 50 000 евро или да ям качествена храна , искам като ми е криво да има с кой да изляза да се посмея , с кеф да си изхарча изработените пари , да си купя нова дреха и да я облека когато съм с приятели , със семейството си някъде навън.В Белгия трупах дрехи за да ги обличам в Бг?що за безумие ?Затова си взехме шапката и газ , пък дано сме здрави , другото вярвам че ще подреди.За първи път в живота си , си купих парфюм менте ама хич не ми пука .И хляб със сол да ям , не бих се върнала в Белгия.
Дано Господ не ме накаже за това колко съм категорична и дано не ви звуча налудничаво , но това е което ми е в душата
 Hug

# 160
Моето призвание е да бъда майка на тези момченца, хич не ми тежи и не ми остава време да скучая. Играем, рисуваме, караме колелета, мороти, разиграваме театри... Днес ходихме на пикник на една тучна полянка, ядоха все едно е за последно
Знам, че всичко е до време и рано или късно ще започна работа, само да поотраснат и тръгнат и двамата на у-ще ... Тогава пък изобщо няма да ми е скучно, а ще искам да съм си у дома...
Джъст, 'нашето' място на морето е едно село до Влисинген. Холандските плажове едно са ни по-близо, второ са по-естествени и чисти...
Жеже, много добре звучиш! Разбира се че човек живее където е щастлив. Как се адаптира мъжа ти?
Блонди, дишай дълбоко, няма и месец и сте в България...
Аз чакам майка ми след 3 седмици  Heart Eyes

# 161
  • Overijse, Belgie
Жеже, страхотно звучиш!!! Аз също съм на мнение, че щом и аз съм успяла да се изуча (подчертавам - в провинцията) и да работя висококвалифициран труд, значи не е необходимо задължително да си учил в чужбина, че да станеш човек Wink Честно казано, ние не сме на всяка цена тук и не сме дошли заради парите, защото в БГ получавахме доход, колкото средния тук (далече съм от мисълта, че доста хора могат да имат този късмет). Решихме да видим как ще ни се отрази, а и език да понаучим - аз - френски, мъжът ми - дъч Wink
Това, което ни задържа тук, е свободата за пътуване...3 часа свободни да имаш, може да отскочиш до съседни страни да разгледаш. Като поостареем и като ни се иска да се установим на едно място, сигурно ще се върнем в БГ - все пак това е нашата родина и не мислим на старини да сме по чужбината. А и с този данък за телевизор от 150 евро на година, няма да ме задържат Wink  Joy (уф, още не мога да го преживея....здраве да е!)

# 162

Като ви чета, още по-сериозно се замислям. Наясно съм, че на чуждо място не се живее лесно. Нашето заминаване не е свързано с доходи, а по-скоро със заобиклалящата среда в БГ, възпитанието, мръсните улици, липсата на инфраструктура, както и на възможности за определени неща, стреса.... Дано тук се почувстваме по-добре Peace

# 163
Блонди, ключът от палатката е да си заета, по възможност извън къщи...

Е, да, ама бизнесът ни се управлява от вкъщи, аз помагам на компютъра, трудно ще бъде да съм заета и неприсъстваща тук. От няколко дни искам да идем с баща ми до Гран Плас и мъжът ми изпада в ужас как ще ме няма за половин ден  Joy

Блонди не разбрах какво искаше да кажеш , малко объркано си го написала

Пак ще го повторя - преди да се прибереш ти задавах въпроси, исках да комуникираме, слагах емотикони с прегръдки, но ти почти никога не ми отговаряше, а за прегръдки да не говорим  hahaha Откакто си се прибрала ми отговаряш, пишеш и слагаш прегръдки. И затова казвам, че се радвам за теб, защото явно си спокойна и се чувсвташ добре. И това е супер  Simple Smile

И всичко останало, което описваш за теб и за Бг - и за мен важи на 300 процента. Проблемът е, че мъжът ми не иска и да чуе за прибиране в Бг.  Cry И за мен какво остава - или да се мъча да свиквам тук (вече 6г не успявам  Crazy) или да се разделим и да се прибера. Или да го принудя да се приберем и той да се чувства нещастен там и пак сигурно ще се разделим. Ох, не знам....

Мария хубаво го е написала за призванието да е майка... и на мен ми се иска така да е, но не го усещам така. Може би защото много различно съм живяла преди, може би защото късно станах майка, не знам...

# 164
  • BRUXELLES
Здравейте и от мен! Hug

Като ви Чета.....имам Чувството , Че всиЧко , което си мисля вие- веЧе сте го изписали  Sad. Трудно е да си далеЧ от близки и най-веЧе от приятели..... CryНа мен най-много ми липсват приятелките ми от Бг, но какво да се прави - сами сме си избрали този път и трябва да вървим напред. Confused

Днес Ренета замина на "зелено уЧилище" -http://www.chatbotte.be/fr/classe.htm, ще се върнат в петък ,  надявам се да се забавлява много, аз съм доста притеснена, но ..... Praynig дано няма проблеми.

Хайде, кураж  Heart Eyes и хубав ден ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт